Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με δυο συνεδριάσεις, την Τετάρτη 3/7/2019 το Δημοτικό συμβούλιο

Published

on

Με μία ειδική και μία τακτική συνεδρίαση, συγκαλείται την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας

 

Στις 19.00 συνεδριάζει σε ειδική συνεδρίαση με θέμα:

Έγκριση πρακτικού σύσκεψης για την διάθεση-κατανομή των δημοτικών χώρων στα κόμματα που μετέχουν στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

 

Στις 19.15 σε τακτική πλέον συνεδρίαση με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

 1. Χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ του κ. Ε. Χ. του Παναγιώτη σε ανώνυμη οδό (4ηκάθετη) Αγίας Σοφίας στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 2. Οριοθέτηση χώρου στάθμευσης ατόμων με πινακίδα Ρ71 επί της οδού Εθνικής Συμφιλίωσης 20, έμπροσθεν του σχολείου ΕΕΕΕΚ Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 3. Δημιουργία θέσεως φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Ήρας. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 4. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου εμβαδού 9.642,12 τ.μ. στη θέση «Πούντος» στην εταιρία «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» ώστε να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και την κατασκευή του 3ουΔημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου.  (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 5. Έγκριση 1ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) &  1ου Πρωτόκολλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.)  του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων & Αύλειων Χώρων και Λοιπές Δράσεις»- ΥΠΟΕΡΓΟ 1 Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 6. Έγκριση 1ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδος Νέων Εργασιών (Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε.) για το έργο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμό του Ξενία Ναυπάκτου – Παρεμβάσεις σε δημοτικό κτίριο Αρχιτεκτονικού/Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 7. Επιλογή στάθμης επιτελεστικότητας κτιρίων  ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 8. Έγκριση 1ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 1ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του Έργου «Ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου  Ναυπάκτου». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 9. Έγκριση 2ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 2ο  Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του Έργου «αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές έντονων βροχοπτώσεων στις 22-10-2016 στις Δ.Ε. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΑΛΚΕΙΑΣ Δήμου  Ναυπακτίας ΤΗΣ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 10. Έγκριση 2ουΑνακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του Έργου «Βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Σίμου ΠΥΛΛΗΝΗΣ-ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Ανάπλαση Δραγατσούλας Τ.Κ. Σίμου» (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 11. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής – προσωρινής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση χώρου εντός του Β.Κ.283». (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 12. Απόφαση συγκρότηση  επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΚ ΔΕ ΠΥΛΗΝΗΣ ΜΗΛΙΑ ΠΟΚΙΣΤΑ ΔΟΡΒΙΤΣΑ ΣΤΡΑΝΩΜΑ  ΦΑΜΙΛΑ ΣΤΥΛΙΑ» προϋπολογισμού σύμβασης 45.853,66 € (χωρίς Φ.Π.Α.) €.  (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 13. Αίτημα του τμήματος Μεταφορών & Επικοινωνιών Ναυπάκτου για παραχώρηση χώρου για πρακτική εξέταση υποψηφίων οδηγών όλων των κατηγοριών. (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 14. Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος του τουριστικού καταλύματος με τίτλο “AMARYLLIS”, που βρίσκεται στην οδό Ι. Καναβού αριθ. 3  στην Ναύπακτο του Δήμου Ναυπακτίας.  (εισηγητής κ. Καρακώστας)
 15. Έγκριση Απολογισμού-Ισολογισμού οικονομικού έτους 2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. (εισηγητής κ. Φράγκος)
 16. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
 17. Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου έτους 2019. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
 18. Παράταση μίσθωσης ακινήτου για στέγαση του ΚΑΠΗ Ναυπάκτου του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
 19. Επαναδημοπράτηση έκτασης  93,55 στρεμμάτων στη θέση “ΜΠΟΥΚΑ ΣΑΛΤΣΙΝΑ” της Τ.Κ. Γαλατά – Δ.Ε. Χάλκειας. (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
 20. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους.  (εισηγητής κ. Κωστογιάννης)
 21. Υποβολή πρότασης ένταξης χρηματοδότησης  της  πράξης  με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» συνολικού προϋπολογισμού ποσού 20.000.000,00€ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» – αρ.πρ.42256/03-06-2019 – πρόσκληση Χ του Υπουργείο Εσωτερικών. (εισηγητής κ. Κονίδας)
 22. Μετατόπιση κάδων απορριμμάτων από την πλατεία Λιμένος. (εισηγητής κ. Κονίδας)
 23. Τροποποίησης άρθρου 19 του κανονισμού καθαριότητας. (εισηγητής κ. Κονίδας)
 24. Παραχώρηση Λιμενικού φυλακίου Αντιρρίου.  (εισηγητής κ. Κονίδας)
 25. Τοποθέτηση φωτιστικών στις ΤΚ Γαλατά & Βασιλικής. (εισηγητής κ. Κονίδας)
 26. Τοποθέτηση τριών στύλων με αντίστοιχα φωτιστικά στην ΤΚ Βομβοκούς. (εισηγητής κ. Κονίδας)
 27. Έγκριση πραγματοποίησης της συνδιοργάνωσης ΕΟΠΕ με το Δήμο Ναυπακτίας, Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley  Ανδρών  – Γυναικών στις 13, 14 & 15 Ιουλίου 2019, στην παραλία Αντιρρίου – Έγκριση Συμφωνητικού Συνεργασίας Συνδιοργάνωσης  μεταξύ του φορέα Δήμου Ναυπακτίας  και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρησης «TOYΡΝΟΥΑ MASTERS του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley  Ανδρών  – Γυναικών 2019 στην παραλία Αντιρρίου της Τ.Κ Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας – Εξουσιοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο υπογραφής του Συμφωνητικού Συνεργασίας. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
 28. Συμμετοχή του Δήμου στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» 2019-2020 (αρ.πρωτ.:6451/7-6-2019, ΑΔΑ: 605Ξ465ΖΩ5-Γ5Η), της ΕΕΤΑΑ ΑΕ. και εξουσιοδότηση προς το νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου Ναυπακτίας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες  και να υπογράψει οποιοδήποτε έγγραφο απαιτηθεί στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
 29. Τροποποίηση της 156/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής της 1ηςετήσιας συνάντησης Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμων. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
 30. Έκτακτη επιχορήγηση της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής για τις ανάγκες των σχολείων που στεγάζουν το ΚΔΑΠ. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
 31. Ορισμός ειδικής επιτροπής επιλογής φιλοξενούμενων παιδιών. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
 32. Ορισμός  ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης. (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
 33. Λειτουργία τμήματος βρεφών στον 2οΔημοτικό Παιδικό Σταθμό (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)
 34. Διακοπή της φιλοξενίας  παιδιών από τους δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Σιαμαντάς)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ομοσπονδία: Μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων και την αποκατάσταση των ζημιών επιχειρήσεων από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών εκφράζει την λύπη της και την ειλικρινή συμπαράστασή της στους πληγέντες συμπολίτες μας και συναδέλφους επαγγελματίες που επλήγησαν στην τελευταία κακοκαιρία στην περιοχή μας.

Είναι πολύ θετικό που ο Δήμος , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντέδρασαν και κινητοποιήθηκα άμεσα και συντονισμένα για την σωτηρία εγκλωβισμένων ανθρώπων και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία στην Δημοτική ενότητα του πρώην Δήμου Αντιρρίου και σε άλλες περιοχές, της Ναυπάκτου.

Αυτό όμως έγινε κατόπιν «εορτής» και δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και αναπάντητα ερωτήματα για το πώς φθάσαμε στην καταστροφή, όπως γα παράδειγμα:

 • Γιατί δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα που αποφασίστηκαν στην προηγούμενη καταστροφή το 2016;
 • Γιατί δεν απομακρύνθηκαν τα μπάζα από την κατασκευή της Ιόνιας οδού και των ανεμογεννητριών στο Μολύκρειο;
 • Έγινε ποτέ έλεγχος αν μπαζώθηκαν ρέματα με τα συγκεκριμένα έργα;
 • Γιατί δεν καθαρίστηκαν τα ρέματα από Σεπτέμβριο του 2018 ενώ υπάρχει σχετικό κονδύλι 800.000 ευρώ;
 • Ποιος επιτέλους έχει την ευθύνη ο Δήμος ή η Περιφέρεια;

Μπορεί για τους διοικούντες, μια απόφαση για κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δηλώσεις με ωραία λόγια και υποσχέσεις στα κανάλια να τα θεωρούν αρκετά, για εμάς όμως τους επαγγελματίες που καθημερινά αγωνιούμε για την επιβίωση της  επιχείρησης μας, για την προστασία των εργαζομένων μας και των οικογενειών μας, δεν είναι αρκετά και αισθανόμαστε απογοητευμένοι και ότι θα μείνουμε πάλι στις υποσχέσεις .  Για τους παραπάνω λόγους με υπευθυνότητα δηλώνουμε προς όλους τους πληγέντες ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, ώστε να υπάρξει έστω μια συγγνώμη ή  και επίρριψη ευθυνών.
Επιπλέον  πέραν των ενεργειών στις οποίες έχει ήδη προβεί η κυβέρνηση και η περιφέρεια ΖΗΤΑΜΕ  να λάβουν υπόψιν τους και το ακόλουθο πλαίσιο προτάσεων και δράσεων οι οποίες θεωρούμε ότι αποτυπώνουν το σύνολο των μέτρων που απαιτούνται για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που υπέστησαν τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

Πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο ενεργειών που προτείνει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ:

Ι. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

[1] Πλήρης αποζημίωση των επιχειρήσεων που επηρεάζονται άμεσα από την καταστροφή που έχει συντελεστεί.

[2] Αποζημίωση για τα κατεστραμμένα προϊόντα με βάση τις τρέχουσες τιμές.

ΙΙ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

[1] Για όσους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές δυνατότητα απαλλαγής (και όχι μόνο αναστολής) από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ για τουλάχιστον ένα εξάμηνο διατηρώντας το δικαίωμα στην ασφάλιση υγείας.

[2] Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για το τρέχον έτος. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους.

ΙΙΙ. ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

[1] Αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Μετά την αποτίμηση των ζημιών, ισοαναλογική απομείωση χρεών. Παράλληλα, να εξεταστεί η παροχή διευκολύνσεων με χαμηλότοκα δάνεια για όσους επιθυμούν να επανεπενδύσουν στην επιχείρηση (ανακατασκευή, αγορά προϊόντων, μεταγκατάσταση κοκ).

[2] Αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια.

[3] Ειδική ρύθμιση- παράταση για τις ληξιπρόθεσμες επιταγές.

[4] Άμεση καταβολή των ποσών που προκύπτουν από ιδιωτική ασφάλιση κτιρίων και αγαθών.

 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

[1] Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής για  χρονικό διάστημα ενός έτους.

[2] Απελευθέρωση πόρων από προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την αποκατάσταση των ζημιών.

[3] Ειδικό καθεστώς πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές για τις οικογένειες που έχουν πληγεί (βρεφονηπιακούς σταθμούς, βοήθεια στο σπίτι, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

 

Απαλλαγή πληρωμής βοθροφόρου στη ΔΕΥΑΝ

              Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας         και Δωρίδας, με απόφασή του σε Συνεδρίαση την 16/07/2019 και λόγω της τελευταίας σφοδρής κακοκαιρίας ΖΗΤΑΜΕ από το ΔΣ της ΔΕΥΑΝ να πάρει απόφαση, ώστε να γίνεται δωρεάν άντληση λυμάτων από όλα τα σπίτια των κατοίκων του πρώην Δήμου Αντιρρίου μέχρι 31/12/2019, και παράλληλα μέχρι την απόφασή σας, όσοι έχουν πληρώσει να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Πιστεύουμε ότι θα είναι και εκ μέρους σας ένα ακόμη βήμα ανακούφισης των κατοίκων της περιοχής.

 

Για το ΔΣ

                                Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

                           Δαβανέλλος Θέμης                                        Μπακατσιάς Βασίλης

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συναρπαστικά παιγνίδια στο «Antirrio Masters 2019»

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με συμμετοχές ομάδων που έφτασαν στις 80, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley  ανδρών – γυναικών «Antirrio Masters 2019».

Ο διοργανωτής Δήμος Ναυπακτίας υποδέχθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά τουρνουά Masters του Πανελλήνιου σιρκουί μπιτς βόλεϊ 2019, το τριήμερο 12-14 Ιουλίου.

Το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach volley σε τουρνουά Masters πανηγύρισαν στην άμμο της παραλίας Αντιρρίου το δίδυμο  Πηγιάννα ΜεθενίτηΆννα Σπανού.

Είναι το τρίτο συνολικά χρυσό μετάλλιο για Μεθενίτη- Σπανού στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά το Karavi OPEN, το South BV OPEN και το Antirrio Masters.

Οι Γιώργος Μιχελάκης και ο Βασίλης Μούχλιας υπερασπίστηκαν τον τίτλο που κατέκτησαν το 2018 στο τουρνουά Masters του Αντιρρίου.  Ο τελικός ήταν συναρπαστικός με εντυπωσιακές άμυνες, επιθέσεις και παρά τον δυνατό αέρα, οι δύο ομάδες καθήλωσαν τους θεατές.

Τις  απονομές  έκαναν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Ναυπακτίας Γιώργος Σιαμαντάς και ο συντονιστής του Antirrio Masters Ανδρέας Κοτσανάς, ο αντιπρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Τάκης Αντωνόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Δατσέρης, ο νέος  δήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.ΠΕ. Νεκτάριος Χαλβατζής,  ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος της Ε.ΠΕ.Σ.Θ. Θοδωρής Κανελλόπουλος.

#  Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Αντίρριο με ισχυρή βροχόπτωση, είχαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στα δύο γήπεδα όπου διεξάγεται το Antirrio Masters, στην παραλία Αντιρρίου.

Η κακοκαιρία μπορεί να αιφνιδίασε όχι όμως τους διοργανωτές του τουρνουά που είχαν ενημερωθεί εγκαίρως από τα δελτία της ΕΜΥ και είχαν προετοιμαστεί.

Παρά τις καταστροφές με συντονισμένες ενέργειες έγινε η άμεση αποκατάσταση του αγωνιστικού και περιβάλλοντα χώρου.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ Αντώνιο Αυγερινό η ορκωμοσία των νέων εθελοντών στη Ναύπακτο

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 το πρωί,  στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως  η τελετή ορκωμοσίας και απονομή Πτυχίων και προαγωγών Εθελοντών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στην όμορφη και συγκινητική τελετή που διοργάνωσε  το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Ναύπακτο, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΣ, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο γ.γ του ΕΕΣ Γεώργιο Σκούμα, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου &Αγ. Βλασίου π. Βαμβίνης, ο νέος Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Θωμάς Κοτρωνιάς  και Ζαχαρίας Χοχτούλας, μέλη του Δ.Σ του Παραρτήματος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Ναύπακτο, εθελοντές και αρκετός κόσμος.

Η ομάδα του Ε.Ε.Σ στην πόλη της Ναυπάκτου διευρύνεται, με την ενσωμάτωση νέων  εθελοντών που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, στους οποίους απονεμήθηκαν τα πτυχία τους μετά την ορκωμοσία τους .

Ταυτόχρονα δόθηκαν προαγωγές σε παλιότερους εθελοντές για την μακρόχρονη δράση τους.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Δ.Σ του Παραρτήματος  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Ναύπακτο Ιωάννης Ράπτης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου, ο   πρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΣ, ο γ.γ του ΕΕΣ, και ο νέος δήμαρχος Ναυπακτίας.

Ακολούθησε η απονομή πτυχίων και προαγωγών στους εθελοντές, η ορκωμοσία, με την τελετή να ολοκληρώνεται με τον Εθνικό ύμνο.

Νέα εκκίνηση του νέου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ΕΕΣ, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός μίλησε στο Nafsweek, τονίζοντας:

«Η παρουσία μου σήμερα εδώ στην τελετή του περιφερειακού τμήματος  του Ερυθρού Σταυρού της Ναυπάκτου έχει ιδιαίτερα σημαντικό λόγο και ιδιαιτέρως σημαντικό σκοπό.

Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των νέων εθελοντών και εθελοντριών της νοσηλευτικής θα ήθελα ειλικρινά να περάσω το μήνυμα της νέας εκκίνησης του νέου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».

Κύριε πρόεδρε, αναφέρεται και στην ομιλία σας για επανεκκίνηση. Η αναφορά σας αυτή αφορά  κάποιες «μουτζούρες» από το παρελθόν;

«Πραγματικά θέλουμε να εξαλείψουμε στίγματα και ενοχές του παρελθόντος.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο αποτελεσματικό, τελείως καθαρό, πραγματικά έντιμο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, απάνεμο λιμάνι και εχέγγυο της κοινωνίας, όπως έχω δηλώσει.

Βεβαίως αυτό θα επιτευχθεί σχεδιάζοντας και δημιουργώντας ένα πλέγμα αγαθό και δυναμικής η οποία θα εδράζεται σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωφελών δραστηριοτήτων, με απώτερο στόχο και σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, την ενδυνάμωση του εθελοντικού πνεύματος και κυρίως την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που απειλούνται ή με περιθωριοποίηση ή με κοινωνικό αποκλεισμό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός λοιπόν ξεκινά, επανακινείται, πάντα βεβαίως με βάση και κινητήριο δύναμη τις εθελόντριες και τους εθελοντές και βεβαίως το μόνιμο προσωπικό του, που πλέον θα έχει ιδιαίτερα ενισχυτικό ρόλο και λόγο.

Δημιουργούμε πλέον έναν ενιαίο εθελοντικό οργανισμό ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις οι οποίες τόσα χρόνια ταλαιπωρούσαν τα εθελοντικά μας σώματα».

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ