Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με εντυπωσιακό περίπτερο στην 86η ΔΕΘ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας

Εντυπώσεις και επαίνους κερδίζει το νέο “πρόσωπο” της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αντανακλάται στο περίπτερο της 86ης ΔΕΘ και το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον για την εντυπωσιακή πρόοδο που έχει κάνει η Δυτική Ελλάδα αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή.

Στα εγκαίνια της ΔΕΘ και του περιπτέρου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, συγχαίροντας τα στελέχη της Περιφέρειας για την εξαιρετική δουλειά και τονίζοντας πως με τη συνδρομή Δήμων, Επιμελητηρίων και άλλων φορέων, η Δυτική Ελλάδα παρουσιάζει πλέον ένα πιο ισχυρό και λαμπερό πρόσωπο, αντιληπτό σε όλους.

ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης υποδέχτηκε στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ πλήθος εκπροσώπων της κυβέρνησης, διπλωματικών αποστολών ξένων κρατών και φορέων από διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνομιλία του Περιφερειάρχη με ομάδα δημοσιογράφων από μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στους οποίους ο κ. Φαρμάκης παρουσίασε το νέο πρόσωπο της Δυτικής Ελλάδας και τους στόχους που θέτει για το μέλλον.

Μεταξύ άλλων, εστίασε στη Δυτική Ελλάδα του 2030, επισημαίνοντας ότι έχει θέσει ως στόχο τον 10πλασιασμό περίπου του τουριστικού προϊόντος, κάτι που θεωρεί ως απολύτως εφικτό στόχο σε σχέση με τις δυνατότητες της περιοχής. Ακόμα, αναφέρθηκε στη νέα τουριστική ταυτότητα, “Ολυμπιακή Γη”, που ήδη αποδίδει αναγνωρισιμότητα και σε συνδυασμό με τον αγροδιατροφικό τομέα  μπορεί να αποτελέσει μοχλό πολύ σημαντικής ανάπτυξης. Επίσης, μίλησε για την ολοκλήρωση υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχη αλλά και για το εξαιρετικό σύστημα καινοτομίας και γνώσης που αναπτύσσεται διαρκώς στη Δυτική Ελλάδα.

«Η Δυτική Ελλάδα συμμετέχει στη μεγαλύτερη έκθεση της χώρας, τη ΔΕΘ, αναδεικνύοντας τη νέα ταυτότητα και τη νέα αυτοπεποίθηση που τη διακατέχει. Είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε την προσπάθειά μας να αποδίδει καρπούς και όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι η Δυτική Ελλάδα έχει αλλάξει επίπεδο και ειναι η νέα ανερχόμενη δύναμη. Έγιναν πολλά σε τρία μόνο χρόνια, αλλά ξέρουμε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί που αξίζει στον τόπο μας. Η προσπάθεια για εξωστρέφεια και αξιοποίηση των σχέσεων που καλλιεργούνται σε όλα τα επίπεδα, θα συνεχιστεί.  Όπως και η δουλειά που όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς, με ενότητα και χωρίς μεμψιμοιρίες, πρέπει να κάνουμε για να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερο εαυτό μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας ΔΕΘ-Θεσσαλονίκη-περιφέρεια-δυτικής-Ελλάδας

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Published

on

By

Όσοι ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών και όχι μόνο,  ακόμη αποκτούν ισορροπία και αντοχή, βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Οι τοξότες δεν χρειάζονται μόνο δύναμη στα χέρια για να ρίξουν το βέλος, αλλά και ικανότητες συγκέντρωσης, ακρίβειας και υπομονής.

Η προσπάθεια γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας … συνεχίζεται!

Σας περιμένουμε κάθε Κυριακή στο κλειστό του 2ου γυμνασίου Ναυπάκτου!!

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο fb  @nafpaktiaarchery  δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ενημερωθείτε…

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε, Μικτή Χορωδία, κουαρτέτο εγχόρδων Δημ. Ωδείου Ιωαννίνων και Qwalia Singers στο λιμάνι

Published

on

By

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας  για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Μαζί με δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα : Το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και την βραβευμένη ανδρική χορωδία Qwalia Singers από το Swansea της Ουαλίας, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης θα μας  ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής, με ακούσματα από την εποχή της Ναυμαχίας έως το σήμερα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ