Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με «Νεφέλες», στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων στη Σικελία το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου

Published

on

Για μία ακόμα χρονιά το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου συμμετέχει στο  Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και Κλασικού Θεάτρου Νέων στη Σικελία, όπου θα παρουσιάσει τις  «Νεφέλες» του Αριστοφάνη. Το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος των Συρακουσών διοργανώνει κάθε χρόνο έναν κύκλο επαγγελματικών θεατρικών παραστάσεων με έργα από το αρχαίο ελληνικό δραματολόγιο. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται στο αρχαίο ελληνικό θέατρο των Συρακουσών. Φέτος στο πλαίσιο του 54ου κύκλου παραστάσεων αρχαίου δράματος διοργανώνεται για 24η φορά το «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων», από τις 12 Μαΐου έως και τις 11 Ιουνίου .

Το «Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων» δίνει το βήμα σε 98 ομάδες και σε 3.000 νέους ηθοποιούς να καταπιαστούν με κάποιο έργο του αρχαίου ελληνικού δραματολογίου. Αποστολές από όλο τον κόσμο εκπροσωπούν την πόλη τους και κατεξοχήν την χώρα τους λαμβάνοντας μέρος στο παγκόσμιο φεστιβάλ. Το 2012 το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου συμμετείχε στο Φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Ναύπακτο, με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Το Θεατρικό Εργαστήρι κέρδισε τιμητική διάκριση.

Το 2013 το Θεατρικό Εργαστήρι της Ειρήνης Ευαγγελάτου προσκλήθηκε λόγω της τιμητικής διάκρισης να «ανοίξει» το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και παρουσίασε την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη χρονιά ήταν επετειακή για το Φεστιβάλ καθώς συμπληρώνονταν 100 χρόνια από την ανάδειξη των ελληνικών θεάτρων. Το 2017 το Θεατρικό Εργαστήρι συμμετείχε με τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές για την σκηνοθεσία κ τις ερμηνείες.

Φέτος αποδεχόμενοι  την πρόσκληση να παραστεί  ως εκπρόσωπος του» Lepanto»  και θα λάβει μέρος  στο φεστιβάλ από τις 17 έως τις 20 Μάιου. Έτσι, το Σάββατο 19/5 θα παρουσιάσουν  τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο 24ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

1η και 2η θέση στους άνδρες στοLepanto Cross Country UCI XCO C2

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα των διεθνών αγώνων Lepanto Cross Country UCI XCO C2, με ελληνικές νίκες στους άνδρες, με τους Δημήτρη Αντωνιάδη και τον Περικλή Ηλία να παίρνουν 1η και 2η θέση αντίστοιχα. Δεύτερη θέση για την Βαρβάρα Φασόη στις γυναίκες και πολύ καλά πλασαρίσματα στους εφήβους. Πολύ καλή η εμφάνιση της Κυπριακής ομάδας, αλλά και Ρωσικής.

Οι παρουσιάσεις των αθλητών και οι βραβεύσεις της πρώτης ημέρας στις 20:00 στο λιμάνι της Ναυπάκτου.

Αύριο ξεκινά ο δεύτερος αγώνας, με τις εκκινήσεις να δίνονται στις 12:00 στο κάστρο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύσκεψη για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης στο Ε.Κ.Ν.Δ

Published

on

By

Με στόχο μια Ελλάδα που δουλεύει, παράγει, δημιουργεί και πετυχαίνει, χωρίς «λουκέτα» και στρατιές ανέργων, δέκα φορείς συγκρότησαν την «Κοινωνική Συμμαχία». Ανάμεσά τους:                                      Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕ), η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας. Η πρώτη δράση για την «Κοινωνική Συμμαχία» ξεκινά την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 με την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» ενάντια στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας, ανεργίας και υπερφορολόγησης, με την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία από την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Προκειμένου να προετοιμαστούν οι τοπικοί σύλλογοι, Σωματεία και φορείς, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την   Τετάρτη  16  Μαΐου  2018, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου. Στην πρώτη αυτή συνάντηση- κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο συζητήθηκαν οι δράσεις που θα οργανωθούν σε τοπικό επίπεδο και κάτω από την ομπρέλα της «Κοινωνικής Συμμαχίας». Αναμένονται και νέες συναντήσεις για τον τελικό συντονισμό των δράσεων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Owner’s Cup 2018 Regatta “Οδύσσεια» Γέμισε κατάρτια το λιμάνι

Published

on

By

Για δύο ημέρες στην Ναύπακτο «έδεσαν» σκάφη και ιστιοπλόοι που παίρνουν  μέρος στον  αγώνα «Owner’s Cup 2018 Regatta “Οδύσσεια”». Το πρώτο σκέλος του αγώνα, με αφετηρία το Βαθύ Λευκάδας είχε τερματισμό την Ναύπακτο.

Έτσι ένδεκα ιστιοπλόοι  φιλοξενούνται από το Σάββατο 12 Μαΐου και για δύο ημέρες στην πόλη, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές και τον πολιτισμό της Ναυπάκτου και της ορεινής Ναυπακτίας. Τα πληρώματα επισκέφθηκαν το αρχοντικό Μπότσαρη, συνοδευόμενοι από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Γιώργο Σιαμαντά όπου και ξεναγήθηκαν από την ιστορικό Ιωάννα Κωστή. Απόψε το βράδυ στις 8.30 θα γίνουν οι απονομές για το πρώτο σκέλος του αγώνα.  Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την ορεινή Ναυπακτία με εκδρομή που οργάνωσε ο Δήμος Ναυπακτίας. Την  Δευτέρα το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση για το δεύτερο σκέλος του Αγώνα με την διαδρομή Ναύπακτος – Αίγιο. Η τρίτη και τελευταία διαδρομή και η ολοκλήρωση του αγώνα είναι το Αίγιο –Κόρινθος.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ