Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με πρωτοβουλία Φ. Ζαΐμη επιστολή στην Ευρ. Επιτροπή των 13 Περιφερειών για τον νέο Αναπτυξιακό

Published

on

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έλαβε απαντητική επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κοινή επιστολή που συνυπέγραψαν και οι δεκατρείς ελληνικές Περιφέρειες για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διαβούλευσης για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, δεδομένου ότι στο προσχέδιο αυτού το όριο υπαγωγής των αιτήσεων προς τις Περιφέρειες έχει μειωθεί στο 1 εκ. ευρώ έναντι 3 εκ. ευρώ, που υφίσταται μέχρι σήμερα, ζητήθηκε παραμονή του υφιστάμενου ορίου ή αύξησή του, αλλά σε καμία περίπτωση μείωσή του.

Η επακόλουθη απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου, Elisa Ferreira, αν και διπλωματική, δηλώνει ότι θα ληφθούν υπόψη οι απόψεις των Περιφερειών. Οι υπηρεσίες της ΓΔ Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO), όπως δηλώνεται και στην επιστολή, παραμένουν στη διάθεσή των Περιφερειών για συνεργασία για οποιοδήποτε θέμα έχει σχέση με τη διαχείριση των διαρθρωτικών ταμείων και τις σχετικές διοικητικές διαδικασίες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η πρωτοβουλία της κοινής επιστολής ξεκίνησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη.

Όπως επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης:

«Πρωτοβουλία όπως η άνωθεν, που πραγματοποιήθηκε παράλληλα στο πλαίσιο διεκδίκησης μιας επί της ουσίας περιφερειακής διακυβέρνησης, αναδεικνύει σε κάθε περίπτωση το πόσο σημαντικό είναι οι Περιφέρειες να είναι ενωμένες και να συνεργάζονται μεταξύ τους, ώστε δυναμικά να διεκδικούν τα από κοινού συμφέροντά τους. Επί του παρόντος θα συνεχιστεί η διεκδίκηση για την αύξηση του οικονομικού ορίου για τις Περιφέρειες, παρόλο που έχει ψηφιστεί ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος».

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθήτρια από τη Ναύπακτο αρίστευσε με 19.000 μόρια στις Πανελλαδικές

Published

on

By

Η Ζωή Λυμπέρη  του Ανδρέα και της Όλγας, μαθήτρια του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη,  είναι βέβαιο πως μας έκανε όλους περήφανους αριστεύοντας στις Πανελλαδικές εξετάσεις στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο 4ο Πεδίο.

Το Nafsweek.gr  της εύχεται  καλή σταδιοδρομία και να υλοποιήσει όλα  τα όνειρά της.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή – ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για μετάθεση της συζήτησης για την Ανάπλαση

Published

on

By

Ομοσπονδία

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,  η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας ζητά την μετάθεση της ημερομηνίας συζήτησης και λήψης απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο, καθώς με την επιλογή της Πέμπτης 30ης Ιουνίου ως ημέρας συνεδρίασης του ΔΣ  και εργάσιμης,  αποκλείει την παρακολούθηση της συνεδρίασης από τους επαγγελματίες λόγω υποχρεώσεων.

Αναφέρεται στην επιστολή:

«κ Πρόεδρε,

Πήραμε σήμερα πρόσκληση για ΔΣ την Πέμπτη 30/6 με μοναδικό θέμα την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Όπως γνωρίζετε η σπουδαιότητα του έργου έχει απασχολήσει την ομοσπονδία μας, παρα πολλές φορές την τελευταία πενταετία . Όμως η απόφαση σας για συζήτηση του θέματος σε ημέρα και ώρα που δεν μπορούν  να παρευρεθούν και να ενημερωθούν οι επαγγελματίες της πόλης,

Ζητάμε την αλλαγή  της ημέρας  συνεδρίασης του ΔΣ και προτείνουμε την Τετάρτη 29/6 ή την Δευτέρα 4/7  ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την συνεδρίαση.

Για το ΔΣ της ομοσπονδίας ο πρόεδρος

ΔΑΒΑΝΕΛΛΟΣ ΘΕΜΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε νομοσχέδιο για ψήφο αποδήμων και έλεγχο προεκλογικών δαπανών

Published

on

By

Ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του φθινοπώρου, ήρθε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε σήμερα 29/6/22 στη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν εκλογικά θέματα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, οι εγγραφές των Ελλήνων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μπορούν να γίνουν ένα μήνα πριν από την προκήρυξη των εκλογών και όχι τρεις ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δίνοντας τους μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εγγραφής των Ελλήνων του εξωτερικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ