Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Με στόχο την εξωστρέφεια οι αποφάσεις της Δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου

Published

on

δημοτικη-κοινότητα-Ναυπάκτου

Συνεδρίασε νωρίς το απόγευμα σήμερα 11 Φεβρουαρίου, το ΔΣ της Δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου στον χώρο του Δημαρχείου της πόλης με θέματα που αφορούσαν:  έκφραση γνώμης στο θέμα έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ναυπακτίας.  Διατύπωση πρότασης για ολοήμερη απασχόληση παιδιών τους θερινούς μήνες. Διατύπωση πρότασης για βάψιμο -ζωγραφική στα τσιμεντένια παγκάκια, σε κουτιά ΔΕΗ και ΟΤΕ σε διάφορα σημεία της πόλης. Διατύπωση πρότασης για την αστική συγκοινωνία, που αφορά τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Ωστόσο μπήκαν και προ ημερήσιας διάταξης  θέματα που αφορούσαν:

Την οργάνωση συναντήσεων σε επίπεδο συνοικίας και γειτονιάς με τους δημότες.

Ομόφωνα αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα θα γίνει ενημέρωση των δημοτών στις πέντε γεωγραφικά ενότητες (κέντρο πόλης, ανατολικά και δυτικά) ώστε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις που θα μπορούν σε αυτές να συζητηθούν προτάσεις, θέματα και προβλήματα σε τοπικό επίπεδο.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την ολοήμερη απασχόληση παιδιών τους θερινούς μήνες, με στόχευση το θαλάσσιο στοιχείο, όπως και η συντήρηση – επισκευή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου από τον Δήμο Ναυπακτίας, ενώ συντήρηση και επισκευές προτάθηκαν και για τα δημοτικά γήπεδα τένις που βρίσκονται στον Σκα, αλλά και δενδροφυτεύσεις, αρχής γενομένης από τα σχολεία της πόλης.

Ταυτόχρονα μπήκε από το μέλος του ΔΣ Γιώργο Τούμπανο θέμα μεταφοράς από τον Δήμο Ναυπακτίας αρμοδιοτήτων προς την Δημοτική Κοινότητα, όπως εκ του νόμου προβλέπεται, θέμα που θα έρθει με  εισήγησή του στο επόμενο ΔΣ.

Στο επόμενο ΔΣ θα έρθει και το θέμα που πρότεινε ο Γιώργος Υφαντής για τις ενεργειακές κοινότητες.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυρτώ Κιμινουλάκη επέμεινε στην ανάγκη των συναντήσεων με τους δημότες στις συνοικίες της Ναυπάκτου και γενικά στην εξωστρέφεια του οργάνου, με τα μέλη του ΔΣ ομόφωνα να το επικροτούν.

δημοτικη-κοινότητα-Ναυπάκτο

ΕΛΛΑΔΑ

Έμπρακτη προσφορά αγάπης προς τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

εκδρομη-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ-Αθήνα-δημος-ναυπακτίας

Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αγάπης του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Μακύνειας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική – ψυχαγωγική εκδρομή στην Αθήνα. Οι ωφελούμενοι συνοδεύονταν από την Διευθύντρια της δομής, κα Άντα Καυκιά και όλους τους εκπαιδευτές τους, την Πρόεδρο του Συνδέσμου, κα Ιωάννα Αδάμη και τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου,  κα Αλεξάνδρα Στασινού, κα Βασιλική Κουτσούμπα, κα Αριάδνη Μπαρτσακλή,  κα Βασιλική Κουτσογιάννη και κα Φωτεινή Αργυρούλη.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλάμβανε, πρωινή αναχώρηση από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, στάση για πρωινό στη μέση της διαδρομής, επίσκεψη και ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο και γεύμα στη νεοκλασική αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών, στην Πλατεία Ρηγίλλης. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου εκεί παρακολουθήσαμε την έκθεση του μεγάλου ζωγράφου, Πάμπλο Πικάσο, περιηγηθήκαμε στην τεράστια βιβλιοθήκη και στην εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση, όπου τα συντριβάνια «χόρευαν», υπό το άκουσμα των ήχων κλασικής μουσικής και πανδαισίας χρωμάτων. Τέλος είδαμε τους υπόλοιπους εξωτερικούς χώρους και απολαύσαμε ροφήματα και γλυκά εδέσματα στην καφετέρια του Ιδρύματος.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ αποκόμισαν πλούσιες εμπειρίες, από την υπέροχη εκδρομή, ενθουσιάστηκαν, διασκέδασαν με την ψυχή τους και τέλος εξέφρασαν την επιθυμία τους, να συνεχιστεί αυτή η όμορφη συνεργασία με το Σύνδεσμο Αγάπης.

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΚΥΝΕΙΑΣ.

Τα παιδιά, το προσωπικό του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, η Πρόεδρος  κ. Μαρία Ζιαμπάρα και τα μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΝ, ευχαριστούμε θερμά, την Πρόεδρο του Συνδέσμου, κα Ιωάννα Αδάμη και τις κυρίες του Συνδέσμου, που  συνόδευσαν τα παιδιά  στην εκδρομή.    Η ευγένειά τους, η αγάπη τους, η στήριξή τους και η προσφορά τους είναι ανεκτίμητης αξίας για τη δομή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

εκδρομη-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ-Αθήνα-δημος-ναυπακτίας εκδρομη-ΚΔΑΠ-ΜΕΑ-Αθήνα-δημος-ναυπακτίας

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πατρικές» συμβουλές και υποδείξεις στους νεοτέρους…

Published

on

By

Στο νεότερο δημοτικό σύμβουλο κ. Σκαρλάτο που άσκησε την κριτική του μέσω του facebook, του  πιο οικείου για τους νέους δικτύου επικοινωνίας , στη δημοτική αρχή για την κακή κατά τη γνώμη του κατάσταση στη Δ.Ε. Πλατάνου, ο δήμαρχος έδωσε συναδελφικές μεν αλλά με πατρικό ύφος  συμβουλές.

Τον συμβούλεψε δηλαδή, πριν φτάσει στο facebook να επικοινωνεί με τους αρμοδίους για την επίλυση των τυχόν προβλημάτων.

Ωστόσο από τη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε πώς ο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά και συγχωριανός του κ. Κούκουνας είχε φροντίσει να επικοινωνήσει με τον κηδεμόνα του κ. Σκαρλάτου για…  να του δείξει τον σωστό τον δρόμο.

Με παιδαγωγικά λοιπόν κριτήρια η διαπαιδαγώγηση των νεότερων δημοτικών συμβούλων, με συμβουλές και υποδείξεις μέσω του κηδεμόνα του!

Nafsweek-εβδομαδιαία-ηλεκτρονική-συνδρομητική-εφημερίδα-Ναύπακτος

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στο «Βοήθεια στο Σπίτι» – Έρχεται και το «Πρόληψη στο Σπίτι»

Published

on

By

Βοήθεια-στο-σπίτι-πρόγραμμα-συμβασιούχοι

Προσωπικό ΙΔΑΧ μεταφέρεται σε Δήμους για τη στελέχωση των θέσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το Άρθρο 27 του κατατεθειμένου στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που ρυθμίζει θέματα των Ο.Τ.Α. και τους εργαζομένους σ’ αυτούς.

Μία σημαντική καινοτομία είναι και αυτή της πρόβλεψης ενός νέου Προγράμματος, του «Πρόληψη στο Σπίτι», το οποίο και αποτελεί πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής (Άρθρο 18).

Το «Πρόληψη στο Σπίτι» θα αποτελέσει τμήμα του «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα παρέχει υποστήριξη στους κατοίκους ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών.

Συγκεκριμένα, θα είναι δυνατή η κατ’ οίκον διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων ευπαθών ομάδων πληθυσμού των ανωτέρω περιοχών και η αυτοματοποιημένη αποστολή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων σε συμβεβλημένους ιατρούς.

Για το «Πρόληψη στο Σπίτι» αναφέρεται:

Για το Βοήθεια στο Σπίτι αναφέρεται:

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ