Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια ξεχωριστή εκδρομή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

Στις 17 Μαΐου 2019 , όπως κάθε χρόνο ,έτσι και φέτος το ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας  πραγματοποίησε την καθιερωμένη του εκδρομή. Ο προορισμός αυτή την φορά ήταν οι πηγές του Αχέροντα.

Για την εκδρομή και τις εντυπώσεις της γράφει η Σοφία Μίχου , ωφελούμενη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ:

 

«Στην εκδρομή που πήγαμε με το ΚΔΑΠ μεα περάσαμε πολύ ωραία.

Το ταξίδι μας ήταν για τις πηγές του Αχέροντα, στην Θεσπρωτία. Ο Αχέροντας είναι ένα ποτάμι που στα αρχαία χρόνια πίστευαν ότι ήταν η Πύλη του Άδη. Ένας βαρκάρης περνούσε τους νεκρούς στον Κάτω Κόσμο. Οι νεκροί πλήρωναν τον βαρκάρη με ένα νόμισμα.

Πριν φτάσουμε στον προορισμό μας, σταματήσαμε στο γεφύρι της ‘Αρτας. Είναι ένα μεγάλο, παλιό ,πέτρινο γεφύρι . Καθίσαμε σε ένα καφέ δίπλα στο γεφύρι και ήπιαμε αναψυκτικά. Είδαμε ένα πολύ μεγάλο , γέρικο πλάτανο που μας έκανε εντύπωση. Περπατήσαμε όλο το γεφύρι και μετά συνεχίσαμε το ταξίδι μας.

Όταν φτάσαμε στον Αχέροντα χωριστήκαμε σε δυο ομάδες. Εγώ και κάποια παιδιά επιλέξαμε να ανέβουμε στα άλογα. Το δικό μου λεγόταν Ρέα και ήταν άσπρο. Ο υπεύθυνος , ο κύριος Αντώνης , κρατούσε τα γκέμια και μας πήγε βόλτα. Στο τέλος τρέξαμε και λιγάκι κι αυτό μου άρεσε πολύ.

Η άλλη ομάδα μπήκε στις βάρκες και έκανε ράφτινγκ. Κρατούσαν τα κουπιά και κατέβηκαν το ποτάμι. Μας είπαν ότι κι αυτοί περάσαν πολύ ωραία. Μετά καθίσαμε σε ένα εστιατόριο , δίπλα στο ποτάμι , κάτω από μεγάλα πλατάνια και φάγαμε .

Στην επιστροφή σταματήσαμε στην Βόνιτσα και φάγαμε παγωτά.

Σε αυτή την εκδρομή διασκέδασα πολύ. Μου άρεσε που με τους φίλους μου ήμασταν μέσα στην φύση.

Σοφία Μίχου»

 

Οι  εργαζόμενοι στην δομή αναφέρουν:  Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΚΕΔΝ κο Πάνο Κονίδα που με πολύ αγάπη στηρίζει τις δράσεις μας και μας βοηθάει να επιτελούμε το κοινωνικό μας έργο κάνοντας τα παιδιά μας χαρούμενα.

Η εκδρομή ήταν υπέροχη και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν.

Τα χαμόγελα στις φωτογραφίες τα λένε όλα.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε την Ολυμπιονίκη Ευαγγελία Πλατανιώτη

Published

on

By

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε την Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια  Πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη «για τις κορυφαίες διακρίσεις της και τη σημαντική προσφορά της στην καλλιτεχνική κολύμβηση».

Την ναυπάκτια στην καταγωγή κ. Πλατανιώτη βράβευσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης Ημερίδας «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Lepanto Formula Kite 2022.

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

Νωρίτερα, η κ.Πλατανιώτη που συμμετείχε ως ομιλήτρια στην Ημερίδα μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της και στιγμές από την αθλητική της πορεία.  Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην καθοριστική στήριξη και συμβολή της οικογένειά της και όσων στάθηκαν στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Σιμάκης, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Ντίνος ΤσουκαλάςΣωκράτης ΠαπαβασιλείουΓιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πλατάνου κ. Γιώργος Πολύχρονος, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Κλάσης Αετοσανίδας (International Kiteboarding Association) κ. Σπύρος Κρότσης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Άκης Τσαλίκης και ο Αθλητικός Διευθυντής της AHEPA Hellas κ. Αδάμ Βλαχογιάννης.

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Published

on

By

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς θα «τρέξει» με το μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή».

Πιθανότατα, οι επιδοτήσεις θα δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ