Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μικρή εργασιακή εμπειρία παραχωρεί η Κυβέρνηση στο ΑΣΕΠ

Published

on

Απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το αίτημα των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων για προσθήκη στο νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ πρόβλεψης για ισχυρή μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας.

Οι βελτιωτικές αλλαγές που έφερε ο κ Βορίδης για την εμπειρία έχει ως εξής:
εα) Κατά μία (1) μονάδα λόγω εμπειρίας ενός (1) τουλάχιστον έτους.
εβ) Κατά δύο (2) μονάδες λόγω εμπειρίας δύο (2) τουλάχιστον ετών.
εγ) Κατά τρεις (3) μονάδες λόγω εμπειρίας τριών (3) τουλάχιστον ετών.
εδ) Κατά τέσσερις (4) μονάδες λόγω εμπειρίας τεσσάρων (4) τουλάχιστον ετών.
εε) Κατά πέντε (5) μονάδες λόγω εμπειρίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών.


Ως εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ή η άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα ανεξαρτήτως αντικειμένου, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία και ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος, μετά τη λήψη της σχετικής άδειας.
Για την απόδειξη του χρόνου της εμπειρίας ο υποψήφιος προσκομίζει βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλογικά το κριτήριο β της παρ. 1 και των παρ. 3-4 του άρθρου 29.».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα ΚΔΑΠ σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι συμβασιούχοι εργαζόμενοι με 10, 15 ακόμα και 20 χρόνια αδιάκοπης εργασίας στα δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με διαδοχικές ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου εδώ και δύο δεκαετίες, θα κληθούν, σε περίπτωση προκήρυξης μόνιμων θέσεων, να εξετασθούν σε έναν στιγμιαίο γραπτό διαγωνισμό για να κριθεί εκεί η επάρκειά τους και το αν είναι άξιοι να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους που υπηρετούν εδώ και τόσα χρόνια με ζήλο, αγάπη, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Εργαζόμενοι από τα παιδαγωγικά “χέρια” των οποίων έχουν περάσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και παιδιά άτομα με αναπηρία τα τελευταία 20 χρόνια, εργαζόμενοι που στελέχωσαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και λειτούργησαν τις Δομές από την ίδρυσή τους, εργαζόμενοι οι οποίοι μένοντας πολλές φορές μήνες ολόκληρους απλήρωτοι βάζοντας πλάτη στον πολύ σημαντικό θεσμό-στήριγμα της οικογένειας, εργαζόμενοι οι οποίοι με τις καθημερινές τους προσπάθειες παρά την εργασιακή τους ανασφάλεια, κατάφεραν να δημιουργήσουν με τις υψηλού παιδαγωγικού επιπέδου υπηρεσίες τους έναν κοινώς ομολογουμένως επιτυχημένο θεσμό κοινωνικής πολιτικής των Δήμων. Αυτοί οι καταρτισμένοι, πτυχιούχοι εργαζόμενοι, παρόλη την καθημερινή επαφή με τα εξυπηρετούμενα παιδιά, παρολο που υπηρέτησαν και υπηρετούν τα πιο παραγωγικά τους χρόνια στις Δομές αυτές, παρόλο που, όπως είναι φυσικό, απέκτησαν μία ανεκτίμητης προστιθέμενης αξίας ειδική εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να μοριοδοτηθούν για όλα αυτά, όπως ακριβώς δίκαια συνέβη και για τους συμβασιούχους-εργαζόμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Για ποιον λόγο κύριοι της Κυβέρνησης;; θέτουν το ερώτημα οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ που είναι εύλογο.

Η εργασιακή εμπειρία και οι επιδόσεις είναι το νούμερο ένα κριτήριο και δικαίως στην αγορά και στο σύγχρονο management. Ποτέ ένας πτυχιούχος δεν μπορεί να φτάσει έναν καλό εργαζόμενο δέκα χρόνων σε γνώσεις επί του αντικειμένου της εργασίας. Παραγωγικά και ποιοτικά ομολογουμένως είναι λάθος και μια τέτοια ενδεχόμενη αντικατάσταση θα στοιχίσει πολύ ακριβά στους δήμους.

«Η άρνηση της ΝΔ να προβλέψει ειδική υψηλή μοριοδότηση για την συναφή εμπειρία αποτελεί μία ευθεία επίθεση κατά του κλάδου των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, οι οποίοι σε μία ενδεχόμενη προκήρυξη μόνιμων θέσεων θα βρεθούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην ανεργία, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζομένοι». Επικρίνουν επίσης και τον ειρωνικό και απαξιωτικό όπως τον χαρακτηρίζουν τρόπο με τον οποίο τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα ο ειδικός αγορητής της ΝΔ, Βουλευτής κ.Σάββας Χιονίδης, ο οποίος είπε πως “όσοι έχουν αυτήν την τεράστια εμπειρία ας την αξιοποιήσουν στον γραπτό διαγωνισμό…” προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, αποδοκιμασιών και την αγανάκτηση των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πανελλαδικά. Το πρόβλημα είναι: θα μπορούν οι εργαζόμενοι μέσω εξετάσεων να αποδείξουν τις ικανότητες τους και την εμπειρία τους;

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους θυμίζουν στην Κυβέρνηση και στον κ.Υπουργό, πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης, τον Δεκέμβριο του 2016 είχε δηλώσει ευθέως σε συνάντηση με εκπροσώπους τους πως προφανώς και καλύπτουν πάγιες ανάγκες υπηρεσιών των ΟΤΑ, αποτελούν ειδική κατηγορία συμβασιούχων, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η πολυετής εργασιακή εμπειρία, η οποία θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ληφθεί υπόψη όταν θα έρθει η στιγμή της δημιουργίας μόνιμων θέσεων εργασίας στις Δομές του κάτι που ο ίδιος έθετε τότε μεταξύ των προσωπικών πολιτικών του προτεραιοτήτων.

Θυμίζουν πρόσθετα στην Κυβέρνηση και στον κ.Υπουργό, πως η ίδια η ΝΔ τον Μάρτη του 2019 μέσω του τότε αρμόδιου τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης κ.Γεωργαντά, είχε δεσμευτεί δημόσια και εμφατικά τόσο για προκήρυξη μόνιμων θέσεων για τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, όσο και για την πρόβλεψη ισχυρής μοριοδότησης στα πρότυπα του Βοήθεια στο Σπίτι για τους ήδη υπηρετούντες τον θεσμό.

Θυμίζουν επίσης στην Κυβέρνηση και στον κ.Υπουργό ότι το αίτημα για μονιμοποίηση των ήδη υπηρετούντων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων, δεν αποτελεί αίτημα μόνο των εργαζομένων σε αυτά, αλλά και της ΚΕΔΕ, η οποία με σειρά ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ της (31/10/2018) (08/01/2020) (11/06/2020) το στηρίζει επίσημα . Πέρα από το ΔΣ της ΚΕΔΕ υπάρχουν και δεκάδες ομόφωνες αποφάσεις στήριξης των αιτημάτων αυτών από δημοτικά συμβούλια από όλη την Ελλάδα, καθώς και ομόφωνες αποφάσεις ΠΕΔ και Περιφερειακών Συμβουλίων.

Θυμίζουν επίσης ότι πέρα από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, υπέρ του δίκαιου αιτήματος για μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού, ακριβώς λόγω αυτής της πολύτιμης εμπειρίας που έχει αποκτήσει τόσα χρόνια, τίθενται δήμοσια και φορείς όπως η ΕΣΑΜΕΑ, η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, η ΑΣΓΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ περίτρανη απόδειξη του πόσο δίκαιο είναι το αίτημα αυτό αποτελούν και οι δεκάδες τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για τη μετατροπή των συμβάσεων ΙΔΟΧ σε Αορίστου Χρόνου, σε περιπτώσεις αγωγών εργαζομένων από διάφορες περιοχές της χώρας μας. πηγή:myota

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίδης: «Ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει σχετικά γρήγορα»

Published

on

By

Αναρωτιόμαστε, σε προηγούμενη ανάρτηση του Nafsweek αν είχε αφήσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την απομάκρυνσή του κάποια «προίκα», κάποιον εκλογικό νόμο στα «σκαριά» και πριν «λαλήσει τρίς»…  έρχεται η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ μετά την πρώτη συνάντηση με τον νέο υπουργό Μάκη Βορίδη, να ρίχνει λάδι στη φωτιά!

Είδηση  βγήκε από την πρώτη συνάντηση που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τη σχετική Ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΚΕΔΕ, μετά την ολοκλήρωσή της.

Η είδηση είναι η δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι «ο Εκλογικός νόμος που τόσα πολλά προβλήματα κυβερνησιμότητας και λειτουργίας στους Δήμους έχει προκαλέσει θα αλλάξει σχετικά γρήγορα».  Ο χρονικός προσδιορισμός, αλλά και μόνο το γεγονός ότι στην πρώτη αυτή συνάντηση επελέγη – από τα εκατοντάδες επιτακτικά προβλήματα που έχει η Αυτοδιοίκηση- να αναδειχθεί το εκλογικό σύστημα, καθιστά σαφές ότι παρά το ότι βρισκόμαστε μες στη θύελλα της πανδημίας, τα στελέχη της κυβέρνησης  ασχολούνται με κάλπες, ψήφους, έδρες κ.ο.κ. για τις Δημοτικές εκλογές που θα γίνουν το 2023!

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα από την ΚΕΔΝ για την Γεωργία Ανδρεοπούλου

Published

on

By

Όλοι οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας είχαμε την τύχη να ζήσουμε και να μοιραστούμε πολλές και ωραίες στιγμές με τη Γεωργία Ανδρεοπούλου, η οποία όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε στο πρόγραμμα. Σήμερα έφυγε  ένας αξιαγάπητος άνθρωπος που θα  θυμόμαστε και θα  έχουμε στην καρδιά μας.

Το διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ, οι εργαζόμενοι  και οι ωφελούμενοι στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της αγαπημένης μας Γεωργίας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτηνοτροφικές μονάδες στη Ναυπακτία επισκέφθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες  Θεόδωρος  Βασιλόπουλος και Λάμπρος  Δημητρογιάννης

Published

on

By

Πτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας επισκέφθηκαν την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 οι Aντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος και  Ενέργειας- Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας  Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Κατά τις επισκέψεις τους συζήτησαν μεταξύ άλλων για τις επιπτώσεις της πανδημίας  και στον κλάδο των πουλερικών. Οι υπεύθυνοι των μονάδων ενημέρωσαν τους Αντιπεριφερειάρχες  ότι συνεχίζουν να  βιώνουν σοβαρές οικονομικές συνέπειες, ωστόσο επεσήμαναν ότι αντιστέκονται σθεναρά με καινοτόμες προτάσεις στο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ο κλάδος των πουλερικών στην  Δυτική Ελλάδα σημειώνει δυναμική ανάπτυξη με  σημαντικά επίπεδα καθετοποίησης και νέους ρυθμούς μεγέθυνσης την τελευταία δεκαετία,  ενώ  καλύπτει  σε υψηλό βαθμό την εγχώρια ζήτηση  επενδύοντας  παράλληλα στις  εξαγωγές.

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ