Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μύλος

Published

on

σχόλια-ναυπακτος-επικαιρότητα-Βασίλης-Πολιτόπουλος

Η Ελληνίδα, ο Έλληνας, αρκετές φορές έχει αναρωτηθεί αν οι πολιτικοί μας είναι ιδιαίτερα ικανοί στη διαχείριση     σημαντικών θεμάτων του τόπου. Η ύπαρξη αυτής της σκέψης που απασχολεί τον πολίτη, οδηγεί στη βεβαιότητα να γίνεται θέμα συζήτησης στις συναναστροφές τους.

Ανεξάρτητα όμως της έκβασης της όποιας διαλογικής συζήτησης ή του κάθε προβληματισμού, υπάρχουν κρίσιμες ώρες στην πορεία προς το μέλλον της χώρας, που με τη  στάση τους οι πολιτικοί, επιβάλλεται να εμπεδώσουν στην κοινωνία πνεύμα εμπιστοσύνης. Δεν είναι απλή υπόθεση η εκτόξευση απειλής, από μια πολιτική παράταξη, της ανυπακοής στους Νόμους του Κράτους. Dura lex, sed lex, σκληρός νόμος αλλά νόμος, πάει περίπατο.

Το ωραίο σ’ αυτό το γεγονός είναι η απειλή που εκτοξεύεται, προέρχεται από την πολιτική παράταξη η οποία πριν λίγο καιρό ήταν στην εξουσία και εφάρμοζε αυτά που τώρα θεωρεί αντιδημοκρατικά.

Είναι το θέμα της αντικατάστασης δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από την προανακριτική επιτροπή. Στη μακραίωνη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, αναφέρονται σκληρές πολιτικές συγκρούσεις. Αρκετές απ’ αυτές οδήγησαν στην καταστροφή. Ο ελληνικός λαός, στο διάβα της πολυκύμαντης ιστορίας του, βίωσε πλήθος εμπειριών.

Όμως αυτές οι εμπειρίες δεν κατόρθωσαν εύκολα και γρήγορα να καλλιεργήσουν πνεύμα συναίνεσης στους πολιτικούς. Βεβαιότατα και στο παρελθόν και πρόσφατα, υπήρξαν περίοδοι που οι πολιτικοί έκαναν την υπέρβαση. Αξίζει ν’ αναφερθούν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Υπήρξαν εκρήξεις αλλά πάντα υπήρχαν κόκκινες γραμμές τις οποίες δεν υπερπήδησαν. Ιδιαίτερα σε θέματα εθνικά και δεν προέκυψε εθνική βλάβη.

Αυτή την πορεία των πολιτικών, κακό μάτι τη βάσκανε και χαλάρωσε στην εποχή των αλησμόνητων μνημονίων.    Στη συνέχεια η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση στην πορεία του προς την εξουσία και αργότερα ως κυβέρνηση, έσβησε τις όποιες ελπίδες στοιχειώδους υπευθυνότητας.

Όταν αρκετοί πολιτικοί αποφεύγουν να τηρήσουν τους Νόμους εύρυθμης λειτουργίας του Κράτους, τότε τι είδους εμπιστοσύνης να εμπεδώσουν στον λαό. Κρίνονται    σοβαρά εθνικά θέματα αυτές τις ημέρες. Δεν είναι υπερβολή αν ισχυρισθεί ο πολίτης, το σήμερα αλλά και το αύριο της Ελλάδας.

Είναι ώρες που οι πολιτικοί και τα κόμματα ν’ αποφύγουν τις συγκρούσεις που διαιρούν. Οφείλουν οι όποιες αποφάσεις τους να κινούνται μέσα σ’ ένα ήπιο και συναινετικό κλίμα. Από εκεί και πέρα όλα κρίνονται βάσει των αποδεικτικών στοιχείων. Ο λαϊκισμός και η χυδαιότητα, μπορεί να προσπορίζουν κάποια οφέλη αλλά στόχος επιβάλλεται να είναι η επαναφορά της κανονικότητας.

Είναι καιρός, αυτοί που γύρισαν την Ελλάδα δεκαετίες πίσω,     ν’ αναγνωρίσουν το λάθος τους έμπρακτα και κοντά στο κέρδος της χώρας, θα ωφεληθούν και αυτοί.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα χρηματοδότηση σε Δήμους & Σχολικές Επιτροπές – Τι ποσό λαμβάνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Στο ΥΠΕΣ υπέγραψαν σήμερα νέα έκτακτη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 64 εκατ. ευρώ, για τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές, για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την εξασφάλιση της θέρμανσης των παιδιών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 176.129  ευρώ

Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 36.775 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη προηγηθεί, φέτος, η ενίσχυση όλων των Δήμων της χώρας με έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και των σχολικών επιτροπών τους για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοξοβολίας συνέχεια!

Published

on

By

Τοξοβολία-ναύπακτος-πρασινο-μπλε-lepanto-archery-team

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η γνωριμία με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας στη Ναύπακτο!

Μια συνεργασία της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο + Μπλε” με το “Α.Σ.Τ. Πέλοπας”, που έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ενασχόληση μικρών και μεγάλων με το όμορφο αυτό άθλημα, στη πόλη της Ναυπάκτου!

Κάθε Κυριακή υλοποιούνται προπονήσεις από προπονητές του Α.Σ. Τοξοβολίας Πέλοπας και του Lepanto Archery Team, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

Από τις 10.00 – 11.00 για παιδιά από 5 έως 8 ετών,

11.00 – 12.00 για παιδιά από 9 έως 12 ετών και

12.00 – 13.00 από 13 ετών και άνω.

Η τοξοβολία είναι για όλες τις ηλικίες. Μικρούς και μεγάλους.

Ξεκινώντας, θα διαπιστώσεις τα ψυχικά οφέλη που θα αποκομίσεις, ενώ συγχρόνως θα βελτιώσεις την ισορροπία, τη δύναμη του κορμού και των άνω άκρων, την αντίληψη και τον συντονισμό, την ελαστικότητα καθώς και την αντοχή σου.

Δοκίμασε,

Σε περιμένουμε!

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr  /   @nafpaktiaarchery

Τοξοβολία-ναύπακτος-πρασινο-μπλε-lepanto-archery-team

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Οκτώβριο το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία – Τι θα προβλέπει

Published

on

By

δημοτική-αστυνομία-δημος-ναυπακτίας
Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της.

Στη συνέχεια θα γίνουν παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τους αρμόδιους φορείς. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου.

Ανάμεσα σε αυτό το διάστημα θα εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών εγκύκλιος, η οποία θα ενημερώνει του δήμους για τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ παράλληλα θα καλεί τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν σε αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού.

Ήδη ορισμένοι δήμοι της χώρας έχουν καταθέσει αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση της δημοτικής Αστυνομίας και αφορούν τις προσλήψεις του 2023.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τα αιτήματα αφορούν λίγο περισσότερες από 200 προσλήψεις.
Οι συγκεκριμένες θέσεις αναμένεται να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο οι δήμοι σε όλο αυτό το διάστημα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν νέες αιτήσεις για την πρόσληψη προσωπικού για τη δημοτική αστυνομία.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στη δημοτική αστυνομία, σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση που έχει γίνει από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιδιώξουν:

Την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων:
— Ομαδοποίηση αρμοδιοτήτων σε τρεις κατηγορίες, με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και τη συχνότητα άσκησής τους.
— Κατάργηση αρμοδιοτήτων που δεν συνάδουν με τον ρόλο της (π.χ. θεώρηση τιμοκαταλόγων των δωματίων των ξενοδοχειακών μονάδων), ή είναι αδύνατον να ασκηθούν από τα στελέχη της (π.χ. τήρηση διατάξεων που αφορούν σε χώρους προσωρινής εγκατάστασης μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων).
— Αναδιατύπωση των αρμοδιοτήτων, προκειμένου να είναι σαφές το πεδίο άσκησής τους (π.χ. Κ.Ο.Κ.)
— Κατηγοριοποίηση Δήμων με βάση αντικειμενικά κριτήρια (έκταση και πληθυσμό) και ανάθεση άσκησης κατηγοριών αρμοδιοτήτων ανά κατηγορία Δήμων.
— Δυνατότητα επιλογής άσκησης αρμοδιοτήτων για τις δύο πρώτες κατηγορίες Δήμων (έως 3.500 μόνιμους κατοίκους και από 3.501 έως 6.000 μόνιμους κατοίκους) και δυνατότητα επιλογής, επιπλέον των υποχρεωτικών, αρμοδιοτήτων για δύο επόμενες κατηγορίες Δήμων (6.001 έως 50.000 μόνιμους κατοίκους και 50.001 έως 100.000 κατοίκους).
— Άσκηση αρμοδιοτήτων κατόπιν στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας με το ελάχιστα προβλεπόμενο προσωπικό (με πρόβλεψη μεταβατικής διάταξης για τις υφιστάμενες Δημοτικές Αστυνομίες).
— Συσχέτιση ωραρίου Δημοτικής Αστυνομίας με την άσκηση κατηγοριών αρμοδιοτήτων.
— Ρύθμιση όλων των εκκρεμών θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών αστυνομικών.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ