Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Πρόσκληση του «Φιλόδημος» για έργα 320 εκατ.

Published

on

Δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 η Πρόσκληση V του προγράμματος «Φιλόδημος Ι» που αφορά την ανέγερση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, με συνολικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ.

Σημείο – κλειδί της νέας Πρόσκλησης είναι το γεγονός ότι η υποβολή Αιτήσεων των Δήμων, για δύο εκ των τεσσάρων ομάδων έργων της, ξεκινά από τη δημοσίευσή της.

Σε αντίθεση δηλαδή με τις προηγούμενες Προσκλήσεις, που άφηναν χρονικό διάστημα περίπου ενάμιση μήνα μεταξύ δημοσίευσης και έναρξης υποβολής Αιτήσεων.

Η ημερομηνία είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι οι Αιτήσεις ένταξης αξιολογούνται με σειρά χρονικής προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας πρωτοκόλλησής τους στο ΥΠΕΣ, με κίνδυνο εξάντλησης του προς διάθεση προϋπολογισμού από όσους σπεύδουν πρώτοι.

 

Ειδικότερα, τα 320 εκατ. εξειδικεύονται ως εξής:

Ι] 15 εκατ. ευρώ για επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Αφορά αποκλειστικά πράξεις που έχουν υποβληθεί και αξιολογηθεί θετικά, αλλά δεν έχουν ενταχθεί για διαχειριστικούς λόγους, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης “Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου” του Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ.  Έναρξη υποβολής Αιτήσεων από τη δημοσίευση της Πρόσκλησης.

ΙΙ] 135 εκατ. ευρώ για επανάχρηση ανενεργών εμβληματικών δημοτικών κτιρίων, άνω των 100 τ.μ. που βρίσκονται εντός οικισμού. Τα προς επανάχρηση κτίρια, μπορεί να είναι, ενδεικτικώς, πολιτιστικά κέντρα, στεγασμένες στοές, αποθήκες, δημοτικά λουτρά, δημοτικά σφαγεία, κολυμβητήρια, άλλα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας.  Έναρξη υποβολής Αιτήσεων η 14η Ιανουαρίου.

ΙΙΙ]50 εκατ. ευρώ για κατασκευή – ανέγερση νέων δημαρχιακών κτιρίων ή/και επέκταση υφιστάμενων. Έναρξη υποβολής η 14η Ιανουαρίου.

ΙV] 120 εκατ. ευρώ για ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης[ γυμνάσια, γενικά λύκεια (ΓΕΛ), επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) ]και ειδικών σχολείων. Έναρξη υποβολής Αιτήσεων από τη δημοσίευση της Πρόσκλησης.

Κάθε Δήμος έχει δικαίωμα να υποβάλει συνολικά έως δύο Αιτήσεις χρηματοδότησης,που δεν θα αφορούν στην ίδια ομάδα.

Η τεκμηρίωση της ανάγκης ανέγερσης νέων / επέκτασης Δημαρχείων πρέπει να αποδεικνύεται από χρηματοοικονομική ανάλυση / μελέτη σκοπιμότητας, από την οποία να προκύπτει η οικονομική ωφέλεια του Δήμου από την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης με βάση τα στοιχεία του εγκεκριμένου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και της υφιστάμενης στελέχωσης του Δήμου.

Όσον αφορά στα σχολικά κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και η σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Για τα κτίρια προσχολικής αγωγής απαιτείται η έγκριση σκοπιμότητας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη για το : «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας ( Ο.ΣΥ.Ν ) και οι  Συνδιοργανωτές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνουν  συνέντευξη τύπου με θέμα: «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία στην Ναύπακτο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με το Ν. Φαρμάκη στην Περιφέρεια Ο Γ. Σύψας

Published

on

By

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, Γιάννης Σύψας.

Αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συμμετοχή μου στα κοινά είχε πάντα ως στόχο την προσφορά, δίχως να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συγκρουστεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η μέχρι τώρα πορεία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ενός ανθρώπου με ήθος, αρχές και όραμα, ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ο κυρίαρχος λόγος της συμπόρευσης μαζί του.

Η νέα μου προσπάθεια ξεπερνά τα όρια της Ναυπακτίας και αφορά το σύνολο του Νομού μας. Η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η καλύτερη συγκρότηση των κοινωνικών δομών, η βελτίωση της καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία πλούτου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.

Ελπίζω με τη δική σας ψήφο, να έχω τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του!».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα το Θεματικό Πάρκο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο κλειστό του Παπαχαραλάμπειου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πρόκειται για τον 2ο κύκλο δράσεων του πρώτου βιωματικού – διαδραστικού πάρκου, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσα το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας να ενημερωθούν για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Το Θεματικό Πάρκο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες. Τηλεπαιχνίδια τύπου μπάζερ, επιδαπέδιο παιχνίδι, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και έκθεση ζωγραφικής, με στόχο οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ