Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Ρεβυθούσα στο Αντίρριο;

Published

on

Για το θέμα της αξιοποίησης – εκποίησης του ακινήτου των 136 στρεμμάτων των πρώην εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας στο Αντίρριο έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά. Οράματα, σχεδιασμοί και διαγωνισμοί που δεν τελεσφόρησαν αλλά και αντιδράσεις έχουμε δει όλο το προηγούμενο διάστημα.  Αν και οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται πάντα, μέσω διαρροών, πηγές αναφέρουν ότι η υπόθεση «αξιοποίησης» του ακινήτου είναι τελειωμένη. Σημασία όμως έχουν αυτά που διαρρέουν, καθώς θα πρέπει να ξεχάσουμε την υπόθεση εγκατάστασης  επένδυσης  Logistics.

Πριν από μερικά χρόνια, ίσως το ενθυμούνται κάποιοι, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για επένδυση στο Πλατυγιάλι  Αστακού από εταιρεία με έδρα τα αραβικά εμιράτα.

Το ενδιαφέρον της εταιρείας εστιαζόταν στην δημιουργία εγκαταστάσεων αποθήκευσης μετά την μεταφορά μέσω πλοίων για το πρωτοεμφανιζόμενο για τα ελληνικά δεδομένα τότε, καύσιμο, Liquid Petroleum Gas (LPG).

Εκείνη η εταιρεία, με έδρα το Κατάρ, αξιοποίησε τότε κατά τον καλύτερο τρόπο την αγωνία της χώρας μας να       προσελκύσει, πάση θυσία, ξένες επενδύσεις, προκειμένου να αναθερμανθεί η οικονομία.

Εργοταξιακοί-Αντίρριο-ΤΑΙΠΕΔ

Πως θα σας φαινόταν αν η ιστορία μετά από  μια και πλέον δεκαετία επαναλαμβανόταν, αυτή τη φορά όχι στο Πλατυγιάλι αλλά στο οικόπεδο του Αντιρρίου, και να δημιουργηθούν εκεί πλέον εγκαταστάσεις υγροποιημένου   αερίου LNG, που έχει από χρόνων τη θέση του, μέσω των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας, στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Αν και εφόσον όλα τα παραπάνω ισχύσουν και με την ανάγκη απεξάρτησης της χώρας από την αγορά της    Ρωσίας να είναι επιτακτική, συντασσόμενη με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που στρέφεται προς την χρήση του υγροποιημένου αέριου,  είναι πιθανό ο  κεντρικός σχεδιασμός να οδηγεί σε μια δρομολογημένη πλέον επένδυση.

Όλα αυτά βέβαια τα κρατάμε μέχρι ώρας ως πληροφορίες και θα επαληθευτούν άμεσα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή και την τοπική κοινωνία, αν βέβαια δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθήτρια από τη Ναύπακτο αρίστευσε με 19.000 μόρια στις Πανελλαδικές

Published

on

By

Η Ζωή Λυμπέρη  του Ανδρέα και της Όλγας, μαθήτρια του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη,  είναι βέβαιο πως μας έκανε όλους περήφανους αριστεύοντας στις Πανελλαδικές εξετάσεις στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο 4ο Πεδίο.

Το Nafsweek.gr  της εύχεται  καλή σταδιοδρομία και να υλοποιήσει όλα  τα όνειρά της.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστολή – ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για μετάθεση της συζήτησης για την Ανάπλαση

Published

on

By

Ομοσπονδία

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,  η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπακτίας και Δωρίδας ζητά την μετάθεση της ημερομηνίας συζήτησης και λήψης απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο, καθώς με την επιλογή της Πέμπτης 30ης Ιουνίου ως ημέρας συνεδρίασης του ΔΣ  και εργάσιμης,  αποκλείει την παρακολούθηση της συνεδρίασης από τους επαγγελματίες λόγω υποχρεώσεων.

Αναφέρεται στην επιστολή:

«κ Πρόεδρε,

Πήραμε σήμερα πρόσκληση για ΔΣ την Πέμπτη 30/6 με μοναδικό θέμα την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Όπως γνωρίζετε η σπουδαιότητα του έργου έχει απασχολήσει την ομοσπονδία μας, παρα πολλές φορές την τελευταία πενταετία . Όμως η απόφαση σας για συζήτηση του θέματος σε ημέρα και ώρα που δεν μπορούν  να παρευρεθούν και να ενημερωθούν οι επαγγελματίες της πόλης,

Ζητάμε την αλλαγή  της ημέρας  συνεδρίασης του ΔΣ και προτείνουμε την Τετάρτη 29/6 ή την Δευτέρα 4/7  ώστε να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε την συνεδρίαση.

Για το ΔΣ της ομοσπονδίας ο πρόεδρος

ΔΑΒΑΝΕΛΛΟΣ ΘΕΜΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε νομοσχέδιο για ψήφο αποδήμων και έλεγχο προεκλογικών δαπανών

Published

on

By

Ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του φθινοπώρου, ήρθε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε σήμερα 29/6/22 στη Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν εκλογικά θέματα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, οι εγγραφές των Ελλήνων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μπορούν να γίνουν ένα μήνα πριν από την προκήρυξη των εκλογών και όχι τρεις ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δίνοντας τους μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εγγραφής των Ελλήνων του εξωτερικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ