Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέος ιστότοπος του Δήμου Ναυπακτίας, με αναβαθμισμένο περιεχόμενο και λειτουργίες

Published

on

Με αναβαθμισμένο περιεχόμενο και λειτουργίες, σύγχρονη σχεδίαση και ανανεωμένη αισθητική, ο νέος ιστότοπος του Δήμου Ναυπακτίας nafpaktos.gr εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται online.  Ο επισκέπτης μπορεί πλέον εύκολα και γρήγορα να ενημερώνεται άμεσα για όλα τα τελευταία νέα, αλλά και να λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες.

Πιο αναλυτικά, στην ενότητα «Δήμος», ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, τα Προεδρεία των Κοινοτήτων, τις Επιτροπές και τα Νομικά Πρόσωπα.  Στην ενότητα «Δημότες» παρέχονται πληροφορίες για τις Υπηρεσίες, τα Συλλογικά Όργανα, τις Προκηρύξεις, τους Διαγωνισμούς και τους Προϋπολογισμούς του Δήμου Ναυπακτίας.  Στην ενότητα «Επισκέπτες» δίνονται στοιχεία για σημεία τουριστικού, ιστορικού, αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, για εναλλακτικές δραστηριότητες, αλλά και για στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Στην ενότητα «e-Υπηρεσίες» εγκαινιάζονται οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου με κύριο στόχο την άμεση και ασφαλή, απομακρυσμένη εξυπηρέτηση των δημοτών.  Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες αυτές είναι το Σύστημα Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων και το Σύστημα Υποβολής Αιτημάτων Καθημερινότητας.  Στο Σύστημα Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτήσεων, κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών του TAXISNET, ο επισκέπτης, τις επόμενες ημέρες, θα έχει πρόσβαση σε 24 ηλεκτρονικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης των δημοτών.  Επισημαίνεται ότι, ο Δήμος δεν αποκτά και δεν πρόκειται να αποκτήσει πρόσβαση στους κωδικούς TAXIS των πολιτών, καθώς η χρήση τους πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την ταυτοποίησή του.  Επιπλέον, οι 24 αυτές αιτήσεις προοδευτικά θα γίνουν περισσότερες.  Όσον αφορά στο Σύστημα Υποβολής Αιτημάτων Καθημερινότητας, που θα είναι έτοιμο το προσεχές διάστημα, αναμένεται να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο διαχείρισης των αιτημάτων καθημερινότητας από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο νέος ιστότοπος παρέχει όλες τις δικλείδες ασφαλείας στην περιήγηση των επισκεπτών και, ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το γεγονός ότι, παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμεΑ βάσει του προτύπου WCAG.  Στην ξεχωριστή κατηγορία «Εθελοντισμός» οι δημότες μπορούν να εγγραφούν, να ενημερώνονται και να συμμετέχουν στις Δράσεις του Δήμου Ναυπακτίας που, μετά το πέρας της πανδημίας, θα προγραμματιστούν.

Επιπλέον, ο νέος ιστότοπος αποτελεί εργαλείο εξωστρέφειας.  #Visit_Nafpaktia και «450 χρόνια – Battaglia di Lepanto»  αποτελούν τις βασικές κατηγορίες προώθησης και προβολής της Ναυπακτίας, στις οποίες μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε οπτικοακουστικό υλικό, φωτογραφίες και αφιερώματα.

 

Γιάννης Παπαϊωαννίδης: «Ένα δυναμικό εργαλείο που διαρκώς θα ανανεώνεται, θα εμπλουτίζεται και θα βελτιώνεται»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού κ.Γιάννης Παπαϊωανννίδης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ανανεωμένου ιστότοπου “nafpaktos.gr”, δήλωσε: «Έγινε μία σοβαρή δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Ναυπακτίας προκειμένου να έχουμε σήμερα στα χέρια μας έναν ανανεωμένο, σύγχρονο, χρηστικό και σαφώς αναβαθμισμένο αισθητικά και λειτουργικά ιστότοπο. 

Βασικές μας επιδιώξεις είναι η εξωστρέφεια και, ιδιαίτερα τη δεδομένη στιγμή, η αλληλεπίδραση και η αμεσότητα.  Αυτό σημαίνει ότι επιθυμούμε οι δημότες μας να παραμένουν ενημερωμένοι και να έχουν απομακρυσμένη και εύκολη πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Προτεραιότητα για όλους μας είναι η ασφάλεια τόσο των δημοτών όσο και των εργαζομένων του Δήμου.  Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι ο νέος μας ιστότοπος αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο που διαρκώς θα ανανεώνεται, θα εμπλουτίζεται και θα βελτιώνεται ».

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παράταση του Lockdown – Στις κόκκινες περιοχές και η Αμφιλοχία

Published

on

By

Ανακοινώθηκε η παράταση του lockdown από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά έως τις 8 Μαρτίου – Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο, ποιες στο βαθύ κόκκινο.

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν 

Αττική
Αρκαδία
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί ο Πειραιάς και ο δυτικός τομέας Αθηνών.

Ο δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).

Στο κόκκινο (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι τις 8 Μαρτίου:

Λευκάδα (πλην Μεγανησίου) καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν εξαπλασιαστεί.
Θεσπρωτία -Ιδιαίτερη αύξηση στο δήμο Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών
Σύρος
Σάμος
Δήμος Αρτας
Διδυμότειχο
Δήμος Λοκρών -Ανησυχητική η κατάσταση στη Μαλεσίνα
Αμφιλοχία
Περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης
Περιφέρεια Κορινθίας (ιδιαίτερη προσοχή στο Λουτράκι)
Δήμος Λάρισας
Δήμος Βόλου
Βγαίνουν από το «κόκκινο» οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου.

Στο κόκκινο παραμένουν:

Κεφαλονιά
Ηλεία
Θεσσαλονίκης
Χαλκιδικής
Ρέθυμνου
Δήμος Αγιάς
Δήμος Κομνηνού
Δήμος Ζίτσας
Δήμος Ναυπλιέων

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 159 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 159ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e- mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Υφαρπαγή Δημοτικής περιουσίας:

Με Ν/Σ του Υπουργείου Τουρισμού, συστήνεται η Ανώνυμη Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος», όπου θα περιλαμβάνει και θα διαχειρίζεται τις ιαματικές πηγές των Δήμων. Πρακτικά, αρπάζει από την τοπική αυτοδιοίκηση αυτό το περιουσιακό της στοιχείο. Για το θέμα μιλούν στο Nafsweek: o Μάρκος Δανάς, Γ. Γ Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, o δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας και οι αρμόδιοι που διαχρονικά χειρίστηκαν το θέμα από θέσεις τέως δημάρχου   και   αντιδημάρχων,  Γ. Μπουλές, Γ. Σύψας  και  Κ. Καρακώστας

#  Τα κολονάκια έβγαλαν γκρίνια… :

Με μπαράζ από ανακοινώσεις, Δημοτική αρχή και «Ενωτική πρωτοβουλία»,  με αφορμή την τοποθέτηση  στο λιμάνι των μεταλλικών προστατευτικών «κονταροχτυπιούνται»…

#  Πρόταση για το Διοικητήριο Ναυπάκτου:  

Το νέο Διοικητήριο Ναυπάκτου πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων της πόλης και να αποτελέσει συνδυαστικό εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής ως Διοικητήριο – Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο…

#  Τοπική Κοινότητα Σκάλας:  Ο εθελοντισμός σε πρώτο πλάνο 

Τον  απολογισμό της πορείας του για το 18μηνο που βρίσκεται στη θέση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σκάλας κάνει ο Θανάσης Σιαφάκας, μέσα από συνέντευξή του στο Nafsweek

Από Δευτέρα 1η Μαρτίου ξεκινά η ανάπλαση στην οδό Μεσολογγίου:                            Την Δευτέρα, 1η Μαρτίου 2021, ξεκινά η επόμενη φάση των παρεμβάσεων στο πλαίσιο της «Αστικής Ανάπλασης εντός του Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου»…

Των Ελλήνων τις Κοινότητες τις θυμόμαστε στις εκλογές   (κύριο άρθρο) :

Παρόλο που είναι επίκαιρο δεν είναι τωρινό θέμα η μετάθεση ευθυνών μέσω της μετάθεσης και αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων στο νεοελληνικό κράτος. Τις αρμοδιότητες τις εκχωρεί ή τις αφαιρεί η εκάστοτε κυβέρνηση μέσω των νόμων που ψηφίζονται σχεδόν πάντα με αντιδράσεις από την εκάστοτε αντιπολίτευση…

#  Δωρεάν rapid tests στην Πλατεία Φαρμάκη: 

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες επιβάλλει τη δεδομένη στιγμή, να τηρούμε όλοι απαρέγκλιτα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Συνεχίζονται σήμερα αλλά και τον Μάρτιο τα δωρεάν τεστ…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κ. Καρακώστας: “Η αξιοπιστία του κ. Χοχτούλα δεν είναι δεδομένη. Κρίνεται από τα γραπτά του”

Published

on

By

Καρακώστας-πεζοδρομήσεις

Ανταπάντηση, στην ανακοίνωση – απάντηση του αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρία Χοχτούλα  προς την  Ενωτική Πρωτοβουλία, δίνει μέσα από ανακοίνωσή του ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Καρακώστας. Αναφέρει:

“Γράφει λοιπόν σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στην Ενωτική Πρωτοβουλία και στα στελέχη της:

Από τον τίτλο ακόμη του γραπτού του αναφέρει:

«έχουν άγνοια του τι υπέγραψαν οι ίδιοι”.

Και πιο κάτω:

«…τι περιλαμβάνει η μελέτη που οι ίδιοι υπέγραψαν, επί των ημερών τους».

Λίγες γραμμές αργότερα αναφερόμενος πάλι στην παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας:

«λοιδορεί και μέμφεται την μελέτη που η ίδια εκπόνησε».

Μετά απ’ όλα αυτά τα σοβαροφανή, που με στόμφο και επανειλημμένα εκτοξεύει ο κ. Χοχτούλας, θα περίμενε να δει κανείς να υπογράφει τις μελέτες η Ενωτική Πρωτοβουλία ή τουλάχιστον ο Καρακώστας αν όχι ο ίδιος ο Λουκόπουλος.

Κι όμως οι υπογράφοντες και υπογράφουσες είναι τα στελέχη του δήμου, οι καταξιωμένοι μηχανικοί που έβαλαν πλάτη για να εκπονηθούν δεκάδες μελέτες που έφεραν δεκάδες εκατομμύρια  στον δήμο.

Τα γραφόμενα από τον κ. Χοχτούλα, περί «υπογραφών», εξυπηρετούν μόνο την ανάγκη του ίδιου και του κ. Γκίζα να κρυφτούν πίσω από το αφήγημα «φταίνε πάντα οι άλλοι”.

Ούτε ο Καρακώστας, ούτε ο Λουκόπουλος εκπόνησαν ή υπέγραψαν μελέτες.

Ελπίζουμε να κάνει το ίδιο και ο κ. Χοχτούλας. Εκτός  αν αποκτήσει πτυχίο μηχανικού.

Επί του έργου τώρα:

Ο κ. Χοχτούλας και ο κ. Γκίζας καλό θα ήταν αρχικά, να ασχοληθούν με το έργο και να τηρήσουν τα χρονοδιάγραμματα, γιατί το κέντρο της πόλης δεν αντέχει άλλο. Σε αυτό το πεδίο κρίθηκαν και κρίνονται  καθημερινά.

Επίσης να μας πουν επιτέλους ποια είναι η δική τους άποψη. Προτιμούν τα κολωνάκια ή τις μπάλες; Αν τους αρέσουν τα κολωνάκια στο Λιμάνι να τα υπερασπίσουν μέχρι τέλους. Αν προτιμούν τις μπάλες και τα παγκάκια να μας ζητήσουν να τους πούμε πως θα τα τοποθετήσουν, στηριζόμενοι στην εγκεκριμένη μελέτη.

Και αν δεν θέλουν να μας ρωτήσουν, ας απευθυνθούν στους μηχανικούς του δήμου και να τους ζητήσουν να δώσουν λύσεις. Ξέρουν να το κάνουν και θα το κάνουν.

Για άλλη μια φορά κ. Χοχτούλα και κ. Γκίζα. Ας ασχοληθείτε με τα πραγματικά σας καθήκοντα. Εργαστείτε για να υλοποιηθούν τα έργα έγκαιρα και σωστά.

Πάψτε να διαμαρτύρεστε για τους άλλους που δήθεν, είναι πάντα οι φταίχτες.

Μέχρι τώρα έχετε φωνάξει αρκετές φορές «λύκος στα πρόβατα».

Σε λίγο δεν θα υπάρχει κανείς να σας πιστέψει. Γιατί καμιά φορά δεν υπάρχει λύκος, αλλά αυτός που φταίει είναι ο ψεύτης βοσκός.

Κώστας Καρακώστας, πρώην αντιδήμαρχος με την Ενωτική Πρωτοβουλία.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

slider-nafsweek-lucky-charms

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ