Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ξεκίνημα για την ομάδα της καρδιάς μας

Published

on

Μετά από μια διοικητική περιπέτεια που πέρασε το καλοκαίρι η ομάδα της Ναυπάκτου πλέον στο τιμόνι του Ναυπακτιακού Αστέρα βρίσκεται  νέος πρόεδρος,    ο Γιώργος Μίχος.

Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας, γνωρίζει το χώρο και έχοντας αρκετά μεγάλη εμπειρία, σήμερα καλείται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα.

Δεν είμαι επαγγελματίας πρόεδρος μας δηλώνει εξαρχής, μιλώντας στο Nafsweek.gr, έχει όμως την εμπειρία, μια και για 13 χρόνια υπήρξε ποδοσφαιριστής στην  ομάδα, αλλά και για 20 συνολικά χρόνια την υπηρέτησε σε υψηλό επίπεδο.

Με ωριμότητα και σωστό προγραμματισμό, μαζί με το τεχνικό team, τονίζει πως θα λειτουργήσει, ώστε ο Ναυπακτιακός να πετύχει τους στόχους του.

Ως επικεφαλής πλέον της διοίκησης ποια είναι σήμερα η εικόνα της ομάδας;

«Το καλοκαίρι όπως αναφέρατε η ομάδα είχε μια διοικητική περιπέτεια, με την προηγούμενη διοίκηση και τους ανθρώπους που την αποτελούσαν να έχουν φτάσει σε ένα αδιέξοδο, με σοβαρές επιπτώσεις στην λειτουργία της ομάδας.

Βλέποντας τον κίνδυνο η ομάδα να πάει στο Πρωτοδικείο όπου θα τοποθετούσε αυτό διοίκηση και λαμβάνοντας τα νέα δεδομένα των αναδιαρθρώσεων των εθνικών κατηγοριών ο Ναυπακτιακός θα έπεφτε στο τοπικό πρωτάθλημα.

Εκεί θα έπρεπε να φτιάξεις μια ανταγωνιστική ομάδα να πάρεις το τοπικό πρωτάθλημα και να παίξεις μπαράζ με τους άλλους επτά πρωταθλητές των τοπικών κατηγοριών ώστε να ανέβεις στην Γ’ Εθνική.

Πράγμα πάρα πολύ δύσκολο που το έχουμε ζήσει την περίοδο 2011 όταν η ομάδα έκανε επτά χρόνια να     ανέβει στην Εθνική κατηγορία.

Βλέποντας αυτόν τον κίνδυνο ηγήθηκα της προσπάθειας και ανέλαβα ως πρόεδρος, μετά από συζητήσεις που κάναμε με μια ομάδα ανθρώπων και αποφασίσαμε να μπούμε μπροστά για το καλό της ομάδας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά και το ότι φέτος είναι μια μεταβατική περίοδος για την Γ’ Εθνική, που σήμερα είναι 6-7 όμιλοι όμως του χρόνου θα είναι μόνο 4, είναι σημαντικό η ομάδα να κάνει την προσπάθειά της να μείνει αρχικά στην κατηγορία και με σταθερά βήματα να δούμε και το κάτι παραπάνω.

Θεωρώ ότι πήραμε τη σωστή απόφαση με ότι ρίσκο έχει αυτή».

Η Γ’ Εθνική είναι ομολογουμένως μια δύσκολη κατηγορία, έχετε προχωρήσει σε προσθήκες σε έμψυχο υλικό, ώστε να είναι ανταγωνιστικός ο Ναυπακτιακός;

«Είναι γεγονός ότι η κατάσταση την οποία βρήκαμε τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και σε οργάνωση ήταν δραματική. Δεν υπήρχαν δελτία στην ομάδα, με τους ποδοσφαιριστές να είναι ελεύθεροι εκτός από δυο τρείς, οπότε ξεκινήσαμε από το μηδέν.  Από τις αρχές Αυγούστου ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε έναν καταξιωμένο προπονητή τον κ. Νταλακούρα, ο οποίος δεν χρειάζεται και παραπάνω συστάσεις.

Με υπόδειξη του προπονητή ήρθαν στην ομάδα κάποια παιδιά. Με προσθήκες στην ομάδα με παιδιά από την περιοχή, αλλά και με δεδομένο ότι αυτή η κατηγορία έχει απαιτήσεις έχουν έρθει παίκτες στον Ναυπακτιακό τόσο από την Αχαΐα όσο από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.

Βλέποντας την δυναμικότητα των άλλων ομάδων και σεβόμενοι την ιστορία του Ναυπακτιακού προχωρήσαμε στην απόκτηση έμπειρων ποδοσφαιριστών ώστε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που με   αξιώσεις θα κυνηγήσει  και θα πετύχει τους στόχους της. Στόχος μας είναι κατά κύριο λόγο η παραμο0νή στην Γ’ Εθνική και από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορεί να καταφέρουμε».

Εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει και η Ακαδημία στον Ναυπακτιακό, το φυτώριο της ομάδας. Πως λειτουργεί σημερα;

«Επί προεδρίας Τσουκαλά ξεκίνησε η Ακαδημία με πολύ σοβαρή δουλειά, η οποία δεν συνεχίστηκε. Έτσι φέτος κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με τον κ. Παπαποστόλου και τον κ. Πολονύφη, παλαίμαχους που έχουν την εμπειρία και ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές και προετοιμάζονται τα γκρούπ».

Η Γ’ ‘Εθνική έχει αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις. Πως θα καλυφτούν αυτές;

«Πέρα από τον κόσμο, τους φιλάθλους ο οποίος ανταποκρίνεται αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας, υπάρχουν συμπολίτες μας που διαχρονικά βοηθούν την ομάδα και τη στηρίζουν, αλλά κι ο Δήμος Ναυπακτίας που  είναι και αυτός αρωγός στην προσπάθεια της ομάδας. Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια δεν περισσεύει      κανένας».

Απευθυνόμενος στους φιλάθλους που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν τον Ναυπακτιακό, τι θα θέλατε να τους πείτε;

«Οι φίλαθλοι είναι ο 12ος παίκτης στην ομάδα, είναι η δύναμη της ομάδας. Το ποδόσφαιρο δίνει και χαρές και δύσκολες στιγμές και αντιλαμβάνομαι πως αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η στήριξη από τον κόσμο. Ξεκινώντας το πρωτάθλημα στις 3 Οκτωβρίου, με συγκεκριμένο πλάνο και συγκεκριμένες στοχεύσεις νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό στο τέλος της σαιζόν. Ζητάω από τους φιλάθλους μας, όπως έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουν τον Ναυπακτιακό και να κοκκινίσουν την κερκίδα στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου».

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα χρηματοδότησης 50.000 νέων θέσεων για βρέφη

Published

on

By

Το άρθρο 46 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε στη Βουλή, έχει ως αντικείμενο ένα « Πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη δημιουργία νέων τμημάτων βρεφικής φροντίδας ».
Ειδικότερα, στην παρ.1 ορίζεται πως για τη δημιουργία νέων θέσεων για βρέφη σε υφιστάμενους ή νέους σταθμούς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με σκοπό την εξασφάλιση μίας θέσης για όλα τα βρέφη και την υποστήριξη των οικογενειών, το Υπουργείο υλοποιεί Πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ΙΔΡΥΣΗ έως 50.000 ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ για βρέφη σε όλη την επικράτεια.
Στο πρόγραμμα χρηματοδότησης μπορεί να συμμετέχουν « ΙΔΙΩΤΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. ».
Η έναρξη του Προγράμματος γίνεται εντός του έτους 2022.
Σύμφωνα με την παρ.2 του κατατεθέντος άρθρου, οι δαπάνες χρηματοδότησης βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και καλύπτονται από ενωσιακούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.
Η χρηματοδότηση καλύπτει ιδίως: α) εργασίες ανέγερσης, ανακαίνισης, επισκευής και διαμόρφωσης υφιστάμενων κτιριακών και εξωτερικών χώρων, οι οποίοι ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα στους δικαιούχους ή είναι παραχωρημένοι σε αυτούς κατά χρήση ή μισθωμένοι από αυτούς, τις αναγκαίες προπαρασκευαστικές και υποστηρικτικές μελέτες και υπηρεσίες και β) το κόστος προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία των νέων θέσεων βρεφών.

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΚΕΔΕ ζητά επαναφορά του μέτρου επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου και αξιοποίηση από τους δήμους της περιουσίας των ανενεργών συνεταιρισμών

Published

on

By

Η επαναφορά του μέτρου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Αγροτικού Πετρελαίου και η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ανενεργών συνεταιρισμών από τους δήμους της χώρας ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ.
Επαναφορά του μέτρου επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Αγροτικού Πετρελαίου
Η αύξηση στις τιμές των καυσίμων σε ιστορικά υψηλά στη χώρα μας, τους τελευταίους μήνες, επηρέασαν άμεσα το κόστος για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο. Παράλληλα, τεράστιο ζήτημα υφίσταται πλέον και με τις τιμές των ζωοτροφών που είναι απαγορευτικές για τους κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Τζιαχρήστας,  το έτος 2014 το υπολογισθέν ποσό επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε 239.868 δικαιούχους αγρότες ανήλθε σε 32.882.639,40 € και το 2015 ήταν 90.258.786,866€ για 443.221 δικαιούχους.
Ωστόσο το 2016 η επιστροφή του ΕΦΚ του 2016, προϋπολογισμού 80-90 εκ. ευρώ, ποτέ δεν έγινε και τη δικαιούνται ακόμη και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι.
Η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ζητά την λήψη άμεσων μέτρων μείωσης του κόστους ενέργειας στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα:
 την άμεση επαναθέσπιση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο ή τουλάχιστον την θέσπιση μειωμένης επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εφαρμόζοντας πιστά την Οδηγία 2003/96/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 την επανεξέταση και αποπληρωμή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου 2016 στους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους η οποία ενώ είχε θεσμοθετηθεί και προϋπολογιστεί, μέχρι σήμερα δεν τους έχει αποδοθεί.

Aξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ανενεργών συνεταιρισμών από τους δήμους

Η ΚΕΔΕ επαναφέρει το ζήτημα της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των ανενεργών συνεταιρισμών από τους δήμους. Το θέμα καθίσταται όλο και πιο επίκαιρο, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια μια νέα γενιά αγροτών και κτηνοτρόφων προσπαθεί να ανασυνταχθεί σε σύγχρονα συλλογικά σχήματα και διεκδικεί ξανά θέση στα παραγωγικά κέντρα της χώρας και των τοπικών κοινωνιών.

Η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ κατέληξε στο εξής αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ:
 Να μεταβιβαστεί άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις τουλάχιστον μέρος της περιουσίας των ανενεργών συνεταιρισμών στους Δήμους όλης της χώρας, προκειμένου αυτή να αξιοποιηθεί το συντομότερο δυνατό σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς αγροτικούς και κτηνοτροφικούς παράγοντες (νέους και νεοεισερχόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους, ομάδες παραγωγών, κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί καλύτερος έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των ανενεργών συνεταιρισμών, θα αποφευχθεί η υποτίμηση του πλούτου  τους και η μεταπώλησή τους με εξευτελιστικούς όρους ενώ θα δοθούν κίνητρα στην τοπική κοινωνία για ανάπτυξη.

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συμβασιούχοι COVID ΟΤΑ: Παρατάθηκαν και οι ληγμένες συμβάσεις

Published

on

By

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 11 της Τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας, όπου θεσπίζεται η δυνατότητα παράτασης μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το ειδικό νομικό πλαίσιο του κορωνοϊού.
Μία από τις αλλαγές, είναι ότι η παράταση αφορά και συμβάσεις που έχουν ήδη λήξει από την 1η Αυγούστου και μετά.
Συγκεκριμένα:
– ενώ αρχικά είχε κατατεθεί  ότι η παράταση « αφορά προσωπικό, οι συμβάσεις του οποίου ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΣ κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος »,
– τελικά ψηφίστηκε ότι το άρθρο « ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ σε συμβάσεις που ΕΛΗΞΑΝ από 1.8.2021 μέχρι και τη δημοσίευση του παρόντος ».
Επισημαίνεται ότι η Τροπολογία ψηφίστηκε θετικά (“ΝΑΙ”) από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής.

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ