Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυπάκτου Ιερόθεος: επιστολή προς την κ. Βικάτου για τα νέα της καθήκοντα

Published

on

Σε ευχετήρια επιστολή προς την Ολυμπία Βικάτου, με αφορμή την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος αναφέρει

“Κυρίαν Ὀλυμπίαν Βικάτου

Γενική Διευθύντρια Ἀρχαιοτήτων καί Πολιτιστικῆς Κληρονομιᾶς
τοῦ Ὑπουργείου Πολιτισμοῦ

Ἀγαπητή κ. Βικάτου,

Ὅπως σᾶς εἶπα καί τηλεφωνικῶς, µετά τήν ἀναγγελία τῆς ἀνάληψης τῶν ὑψηλῶν καθηκόντων τῆς Γενικῆς Διευθύντριας Ἀρχαιοτήτων καί Πολιτιστικῆς Κληρονομιᾶς τοῦ Ὑπουργείου Πολιτισμοῦ, κατόπιν διαγωνιστικῆς διαδικασίας, αἰσθάνθηκα χαρμολύπη. Χαρά γιά τήν ἐπάξια προαγωγή σας καί λύπη, διότι θά φύγετε ἀπό τήν Διεύθυνση τῆς Ἐφορείας Ἀρχαιοτήτων Αἰτωλοαχαρνανίας καί Λευκάδος,

Συνεργασθήκαµε πολλά χρόνια στό ἀντικείμενο τῆς εὐθύνης σας διότι μᾶς ἐνδιέφεραν ἀπό κοινοῦ τά πολιτιστικά μνημεῖα τῆς περιοχῆς µας καί ἐλπίζω ὅτι ἀπό τήν ὑφηλή θέση πού θά βρίσκεσθε θά ἐξακολουθῆτε νά ἐνδιαφέρεσθε γιά τά «πολιτιστικά παιδιά» πού δημιούργησαν στήν περιοχή µας.

Ἀπό τήν πολύχρονη συνεργασία µας διαπίστωσα τήν ἐπάρκεια τοῦ ἀντικειµένου τῆς ἐργασίας σας, τήν ἐργατικότητά σας, τό ὅραμα πού εἴχατε καί βέβαια τήν εὐγένεια πού σᾶς διακρίνει.

Νομίζω ὅτι τά προσόντα αὐτά πού ἔχετε θά σᾶς ἀναδείξουν ἀκόμη περισσότερο καί βέβαια θά ἐνδιαφέρεσθε γιά τήν περιοχή µας, ἰδιαίτερα γιά τήν Ναύπακτο µέ τήν µεγάλη ἱστορική διαδρομή καί τόν πολιτιστικό της πλοῦτο.

Εὔχομαι νά ἔχετε ὑγεία, ἔμπνευση καί δημιουργικότητα.
Μέ θερμές εὐχές

Ὁ Ναυπάκτου & Ἁγίου Βλασίου Ἱερόθεος”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΝΔ:  Συνέντευξη από ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ για την ακρίβεια

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας – ΕΚΝΔ  την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και  ώρα 18:00.

Η συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Αποκαύκου 16, ) θα έχει θέμα: «Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ – Πως τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΦΚΑ: Προειδοποιητικές επιστολές σε 200.000 επαγγελματίες

Published

on

By

Διακόσιες χιλιάδες ηλεκτρονικές επιστολές σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες με χρέη λιγότερα από 2.000€ θα στείλουν αυτήν την εβδομάδα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καλώντας τους είτε να εξοφλήσουν είτε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε έως 24 δόσεις προκειμένου να μην χάσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα

Στο email θα τονίζεται ότι εφόσον δεν προβούν στην τακτοποίηση των οφειλών τους έως τις 29 Φεβρουαρίου που λήγει η διορία δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφαλιστική ικανότητα για εκείνους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε την αποστολή των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων στη συγκεκριμένη κατηγορία των οφειλετών λόγω του χαμηλού ύψους χρεών που είναι και πιο εύκολο (τουλάχιστον) να ρυθμιστούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως 500€ χρωστούν 165.000 ασφαλισμένοι κι από 501€ έως 2.000€ οι υπόλοιπες 35.000.

Επιπλέον «παραδοσιακά» οφειλέτες με λίγες οφειλές είναι και πιο εύκολα «προσβάσιμοι».

Τυχόν απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι οφειλέτες θα έχουν μεν δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες δομές υγείας όμως δεν θα δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή στις εξετάσεις και στα φάρμακα στις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς.

Σε όσους περιμένουν ότι την τελευταία στιγμή θα δοθεί μια παράταση ή θα ληφθεί μια κάποια μέριμνα – όπως πέρυσι όταν και υπήρχε η δυνατότητα της μερικής καταβολής εισφορών και συγκεκριμένα υπέρ του κλάδου υγείας που αντιστοιχούσε στην κλάση που είχε επιλέξει ο ασφαλισμένος – , το μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας είναι ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα αφού ο Covid δεν αποτελεί πια τόσο σημαντικό πρόβλημα ώστε να κλείνει η οικονομία κι ότι επιπλέον είναι και θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν μπορεί λένε στο υπουργείο και όσοι πληρώνουν εισφορές και όσοι δεν πληρώνουν να έχουν τις ίδιες απολαβές.

Αυτό πάντως που θα γίνει , είναι η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας της επόμενες ημέρες από τη Δόμνα Μιχαηλίδου ώστε κατ’ εξαίρεση να παρέχεται η δωρεάν συμμετοχή στα ευάλωτα άτομα, δηλαδή τα ανήλικα τέκνα των ασφαλισμένων , τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες. Η εξαίρεση θα επεκταθεί και στους πληγέντες των φυσικών καταστροφών ( πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ.)

Η επεξεργασία των στοιχείων δείχνει ότι με κίνδυνο άμεσης απώλειας ασφαλιστικής ικανότητας κινδυνεύουν 733.000 ασφαλισμένοι. Εκτός από τις 200.000 με χρέη έως 2.000€ :

-400.000 έχουν οφειλές 2001-15.000€

-130.000 έχουν οφειλές άνω των 15.000€

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται οι προπονήσεις στην τοξοβολία

Published

on

By

Η τοξοβολία είναι για όλες τις ηλικίες.

Μικρούς και μεγάλους.

Η σωματική διάπλαση δεν παίζει κάποιο ρόλο.

Αυτοί που ασχολούνται με την τοξοβολία αθλούνται, ενδυναμώνουν τους μύες των χεριών, αποκτούν ισορροπία και αντοχή, ενώ βελτιώνουν το πνεύμα και την αυτοπεποίθησή τους.

Εσείς… θα δοκιμάσετε;

Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ