Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιαγμένο από γάλατα εβαπορέ, στήθηκε και φέτος στην Κεντρική Πλατεία, στέλνοντας για ακόμη μία χρονιά μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.
Πρόκειται για μια καθιερωμένη πλέον δράση – θεσμό του ΕΚΝΔ της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Παράρτημα Ναυπακτίας & Δωρίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, με στόχο τη στήριξη οικογενειών με παιδιά που έχουν ανάγκη.
Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, η ανταπόκριση των συμπολιτών μας υπήρξε ιδιαίτερα θερμή και συγκινητική, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1.500 κουτιά γάλα εβαπορέ, καθώς και παιδικές τροφές, αποδεικνύοντας έμπρακτα το πνεύμα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει την τοπική κοινωνία.
Τα γάλατα θα διατεθούν σε οικογένειες που υποστηρίζονται από τον Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΣΚΕΠΗ», καθώς και στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΔΙΟΥ», ενισχύοντας έμπρακτα το έργο τους.
Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς και προσφοράς προς τα παιδιά.
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία, ελπίδα και αλληλεγγύη για κάθε μέρα του χρόνου.
Για πρώτη φορά δημοσιεύονται στη Ελλάδα συγκεντρωτικά τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλους τους δήμους της χώρας. Στην παρούσα έρευνα γίνεται σύγκριση μεταξύ των 332 δήμων της χώρας, ως προς τη μέση ετήσια επιβάρυνση των οικιακών καταναλωτών για ύδρευση και αποχέτευση το 2026.
► Ο ακριβότερος δήμος στην ύδρευση και στην αποχέτευση για τους οικιακούς καταναλωτές το 2026 μεταξύ των 332 δήμων της χώρας είναι ο δήμος Σπετσών με μέση ετήσια χρέωση 734 € ανά νοικοκυριό και την πρώτη πεντάδα των ακριβότερων δήμων συμπληρώνουν οι δήμοι Παξών (649 €), Ύδρας (573 €), Ψαρών (493 €) και Φολεγάνδρου (478 €).
► Στον αντίποδα, ο φθηνότερος δήμος είναι ο δήμος Αγράφων με μέση ετήσια χρέωση 41 € ανά νοικοκυριό και την τελευταία πεντάδα των φθηνότερων δήμων συμπληρώνουν οι δήμοι Μεγανησίου (45 €), Κεντρικών Τζουμέρκων (50 €), Αμαρίου (53 €) και Λίμνης Πλαστήρα (55 €).
Αναφορικά με τον Δήμο Ναυπακτίας στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται οι χρεώσεις των δήμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
“Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026, θέτουμε το ζήτημα του σχεδιασμού για τη μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή μόνιμων πολυχρηστικών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα μπορούν να εξυπηρετούν την Παραδοσιακή Εμποροπανήγυρη της Ναυπάκτου, αλλά και να αξιοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η Εμποροπανήγυρη αποτελεί έναν ιστορικό και διαχρονικό θεσμό για τη Ναύπακτο, με σημαντική οικονομική και κοινωνική διάσταση.
Κάθε χρόνο, όμως, ο Δήμος εξακολουθεί να προχωρά στην εγκατάσταση και στη συνέχεια στην αποξήλωση προσωρινών κατασκευών για τη διεξαγωγή της.
Το ερώτημα που θέτουμε στη Δημοτική Αρχή είναι συγκεκριμένο:
Υπάρχει ένας ολοκληρωμένος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για τη μετάβαση από τις επαναλαμβανόμενες προσωρινές λύσεις στη δημιουργία μιας σύγχρονης, μόνιμης και πολυχρηστικής υποδομής για τη Ναύπακτο;
Στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις:
• Έχει διερευνηθεί η κατάλληλη χωροθέτηση μιας τέτοιας υποδομής;
• Υπάρχει σχεδιασμός για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και των απαιτούμενων αρχιτεκτονικών και τεχνικών μελετών;
• Έχουν αναζητηθεί ή πρόκειται να αναζητηθούν εθνικά ή ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία;
• Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για χωροθέτηση, μελέτη, χρηματοδότηση και κατασκευή;
Η πρότασή μας δεν αφορά μόνο τις λίγες ημέρες λειτουργίας της Εμποροπανήγυρης.
Αφορά τη δυνατότητα η Ναύπακτος να αποκτήσει έναν σύγχρονο πολυχρηστικό χώρο, ικανό να φιλοξενεί εκθέσεις, συνέδρια, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, πολιτιστικές δράσεις και άλλες διοργανώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Έναν χώρο που θα ενισχύει την εξωστρέφεια της πόλης, θα δημιουργεί νέες δυνατότητες για την τοπική οικονομία και θα αναβαθμίζει ποιοτικά έναν ιστορικό θεσμό.
Η Ναύπακτος χρειάζεται υποδομές με προοπτική και σχεδιασμό που να κοιτάζει τα επόμενα χρόνια.
Χωροθέτηση – Μελέτη – Χρηματοδότηση – Κατασκευή – Αξιοποίηση.
Αυτό είναι το ζήτημα που θέτουμε στη Δημοτική Αρχή στις 16 Σεπτεμβρίου.
Από τις προσωρινές λύσεις, σε μια μόνιμη υποδομή για την πόλη.“
Με τον Αγιασμό, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2026.
Στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης Ανδρέας Κωνσταντόπουλος και Σπύρος Γουρζής . Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Ακολούθησαν ομιλίες και ευχές προς τους μαθητές για την καινούργια σχολική χρονιά.