Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ξεκίνησαν οι κοπές πλατάνων λόγω του μεταχρωματικού έλκους

Published

on

Το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στα πλατάνια του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων.

Η αρχή έγινε από προσβεβλημένο δέντρο στην Ψανή, όπου σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα κόπηκε μαζί με δυο ακόμα δέντρα εκατέρωθεν αυτού.

Παρόντες στην δύσκολη αυτή διαδικασία ήταν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο δασάρχης Ναυπακτίας Γιώργος Ράπτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρος Τσέλιος, η προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Δέσποινα Αβραμίδου και η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου δασικών ερευνών Νικολέτα Σουλιώτη.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις απαντήσεις για τα δείγματα από πιθανά προσβεβλημένα δέντρα εμφανίζονται συνολικά πέντε δέντρα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης να έχουν «χτυπηθεί» από την ανίατη αυτή ασθένεια.

 Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας σε δηλώσεις του σημείωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα στο πρώτο σημείο παρέμβασης στην Ψανή και αφού προηγουμένως εξετάστηκε και θα συνεχίσει να εξετάζονται από το κλιμάκιο του δασαρχείου Ναυπακτίας από τη διεύθυνση περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας και την κυρία Νικολέτα Σουλιώτη εκπρόσωπο του ινστιτούτου δασικών ερευνών, για να δούμε το θέμα που έχει ανακύψει με το μεταχρωματικό έλκος των πλατάνων που πλέον έχει επισκεφτεί από το 2017 και την Ναύπακτο, την περιοχή του Γριμπόβου και της Ψανής.

Έγινε η πρώτη θεώρηση και λήφθηκαν αποφάσεις οι οποίες πάντα λειτουργούν με βάση τα πρωτόκολλα και με στόχο την προστασία του δάσους των πλατάνων, του συνόλου δηλαδή των ατόμων πλατάνου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε την παρουσία τους και τη σκιά τους.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι σύμφωνα με την νομοθεσία αλλά και με σκοπό την προστασία να ληφθούν μέτρα επώδυνα για τα οποία είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως γιατί η παρουσία της κυρίας Σουλιώτη και του ινστιτούτου αλλά και του δασαρχείου για το συγκεκριμένο θέμα είναι συνεχής, και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών και μηνών, επισκέπτονται την Ναύπακτο, παρακολουθούν το θέμα και έχουν την ίδια αγωνία με μας και κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν για την προστασία των πλατάνων».

Σε δηλώσεις της η Δασοπόνος MSc Νικολέτα Σουλιώτη τόνισε:

«Έχουμε μία άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο και τον Δήμο Ναυπακτίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όσο πιο γρήγορα ενεργήσουμε προληπτικά θα έχουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Θα χάσουμε πολύ λίγα άτομα πλατάνων ώστε να προστατεύσουμε γενικά το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου».

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 322 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, αποκλειστικές ειδήσεις, κυκλοφορεί  το 322ο φύλλο της ηλεκτρονικής  εφημερίδας  Nafsweek.gr ,  κάθε Παρασκευή.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Ξενία και πλατάνια τα «αγκάθια» για τον δήμο Ναυπακτίας :

Στο πλαίσιο της ανά τρίμηνο Ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας από την δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας πραγματοποιήθηκε   συζήτηση-ενημέρωση σε σημαντικά θέματα που τέθηκαν και απασχολούν τον δήμο και την κοινωνία. Ανάμεσα στα θέματα…

#   Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας :

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα…

#  Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης αναζητά ο δήμος: 

Ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης αποτελεί ένα θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Δήμου και αποσκοπεί, μεταξύ άλλων…

#  Περί έργων ο λόγος…       ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ)  : 

Η κάθε δημοτική αρχή εγκλωβίζεται σε ένα κυνήγι  παρουσίασης έργων, που αυτή και μόνο για πρώτη φορά, υλοποίησε. Η υλοποίηση βέβαια δημοσίων έργων είναι μια πονεμένη ιστορία…

#   Παιδικοί σταθμοί – Χρηματοδότηση για όλα τα παιδιά:

Επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ για τη χρονική περίοδο 2024-2025, ώστε κανένα παιδί που δικαιούται voucher να μη μείνει εκτός δομών ζητά η ΚΕΔΕ, ενόψει της δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ…

#   Συνάντηση Δήμου με Φιλοζωϊκή Δράση Ναυπάκτου:

Τα μέλη του Σωματείου ενημερώθηκαν  από τον αντιδήμαρχο  Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας Θωμά Κοτρωνιά  για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας που αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς…

#  6ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων στη Ναύπακτο :  

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Βόλεϊ Κορασίδων που θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο στάδιο της Ναυπάκτου στις 24-28 Ιουνίου. Στη φετινή διοργάνωση…

#  Δίκτυο φυσικού αερίου στο Αγρίνιο: «Δεν είναι πια σχέδιο επί χάρτου» :

Την περιοχή από όπου ξεκίνησαν στο Αγρίνιο οι εργασίες για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης…

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε την ηλεκτρονική εφημερίδα μας στο email σας επικοινωνήστε μαζί μας  στο  info@nafsweek.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δήμος Ναυπακτίας: Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης

Published

on

By

Σε διαγωνισμό για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης προχώρησε ο Δήμος Ναυπακτίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

Οι αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη

Ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης αποτελεί ένα θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και Δήμου και αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, ορθής εφαρμογής των νόμων, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης.

Υποβολή υποψηφιοτήτων για την θέση

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 ημέρα διεξαγωγής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την έκδοση σχετικής Πρόσκλησης του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, και εγγεγραμμένο θέμα την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας.

Σε περίπτωση μη επίτευξης εκλογής δύναται να εκδοθεί εκ νέου Προκήρυξη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ