Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας : Ενέργεια και Περιβάλλον

Published

on

Κ. Σκρέκας: «200.000 θέσεις εργασίας μέσα από την ενεργειακή μετάβαση και την πράσινη ανάπτυξη»

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου ξεκίνησε με τη θεματική ενότητα που ήταν αφιερωμένη στο Περιβάλλον και την Ενέργεια, με καλεσμένο τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα.

Αρχικά τις εργασίες της τρίτης ημέρας των εργασιών του συνεδρίου χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης.

Η Μαρία Σαλμά στο χαιρετισμό της τόνισε τη σημασία τέτοιων αναπτυξιακών συνεδρίων για την προκοπή του τόπου. Κάνοντας μια επιγραμματική αναφορά στα πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας ανέφερε ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Αναφορικά με τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της πολιτικής προστασίας η Μαρία Σαλμά υπερθεμάτισε λέγοντας ότι η εποχή των αυθαίρετων παρεμβάσεων  στο παρειβάλλον έχει τελειώσει σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις της ρέματα και χειμάρρους που υπερβαίνουν τα 800.

Ο Θανάσης Μαυρομμάτης από την πλευρά του έθεσε ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη τις υποδομές και τα δίκτυα.  Υπογράμμισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια μόνο στην Αιτωλοακαρνανία υλοποιούνται ή βαίνουν προς υλοποίηση καθώς είναι ήδη σε ενταγμένα σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα έργα της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ.  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου λέγοντας ότι πολλές από τις παρεμβάσεις που γίνονται αυτή την περίοδο γίνονται σε σημεία που για πολλά χρόνια ή ακόμη σε κάποιες περιπτώσεις σε σημεία που δεν είχαν συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες.

Στο κύριο μέρος της συζήτησης ο υπουργός Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκας υπογράμμισε την ανάγκη προετοιμασίας της χώρας απέναντι στη κλιματική κρίση τα πρώτα στάδια της οποίας βλέπουμε ήδη  αφού για παράδειγμα εξ’ αιτίας των επαναλαμβανόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων ο ΕΛΓΑ έχει αναγκαστεί να τετραπλασιάσει τις αποζημιώσεις που χορηγεί προς τους αγρότες. Ο Κ.Σκρέκας τόνισε ότι η πράσινη ανάπτυξη και η ενεργειακή μετάβαση την επόμενη επταετία θα μπορέσουν να δημιουργήσουν 200.000 θέσεις εργασίας μέσα από την αξιοποίηση των δισεκατομμυρίων που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Κ. Σκρέκας ξεχώρισε δύο εμβληματικές παρεμβάσεις για την Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα: το έργο της αντλισοταμίευσης της ΤΕΡΝΑ στον ορεινό Βάλτο αλλά και την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μίλησε με κολακευτικά λόγια για το σχέδιο που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε όλο το φάσμα των επιμέρους δράσεων για τον ενεργειακό μετασχηματισμό.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Οικονόμου στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι μέσα από τη νέα Κ.Α.Π. οι επιδοτήσεις προς τους αγρότες θα συνοδεύεται πλέον από δεσμεύσεις σχετικές με το περιβάλλον και τη διαχείριση του νερού. Ιδίως σε ό,τι αφορά το δεύτερο ο Γ. Οικονόμου χαρακτήρισε αυτοκτονική και αυτοκατστροφική τη διαχείριση του νερού που γίνεται στη χώρα καθώς το 80% περίπου καταναλώνεται στη γεωργία, ποσοστό υπερδιπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Γι’ αυτό ο Γ. Οικονόμου προανήγγειλε μεγάλες επενδύσεις στα αρδευτικά δίκτυα και φράγματα, μεταξύ των οποίων και στην Αιτωλοακαρνανία, όπως στην κάτω ζώνη του Αχελώου, με τη δημιουργία νέων κλειστών δικτύων.

Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σ. Φάμελλος στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι η ενεργειακή μετάβαση είναι φυσικά μια αναγκαιότητα ωστόσο αναρωτήθηκε αν αυτή θα είναι για όλους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η ενεργειακή μετάβαση προχωρά με το Νότο απλώς να αγοράζει από το Βορρά π.χ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο Σ. Φάμελλος σημείωσε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαφωνεί με την προσέγγιση της κυβέρνησης πως δηλαδή η ενεργειακή μετάβαση θα προχωρήσει μέσα από την αγορά. Είδαμε είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Φάμελλος με αφορμή την πανδημία ότι χρειαζόμαστε την Πολιτεία και δεν μπορούμε να τα αφήσουμε όλα στην αγορά.

Τέλος ο Σ. Φάμελλος επεσήμανε τον κίνδυνο από την καθυστέρηση στο ειδικό χωροταξικό των Α.Π.Ε. και το πάγωμα των ειδικών περιβαλλοντικών μελετών των περιοχών Natura 200.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Παπαναστασίου τόνισε οι αγρότες ενδιαφέρονται μέσα από τις επενδύσεις στα αρδευτικά νερά να έχουν νερό και κατά το δυνατόν φθηνό. Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Γ. Οικονόμου είπε πως όταν μιλά η κυβέρνηση για τις επενδύσεις στα αρδευτικά δίκτυα και φράγματα αυτοαναιρείται όταν ταυτόχρονα επιμένει στο μέγα λάθος της εκτροπής του Αχελώου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς έκανε μια μικρή παρουσίαση των δραστηριοτήτων του συνεταιρισμού δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά αλλά και στα αιολικά,  που έχει προωθήσει μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων που έχει συστήσει ο συνεταιρισμός. Ορισμένες από τις επενδύσεις αυτές έχουν ήδη υλοποιηθεί, όπως το μεγάλο φωτοβολταϊκό στην Κατούνα και άλλες σχεδιάζονται για το μέλλον, ενώ όπως ανέφερε η κατασκευή των αιολικών σταθμών θα προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιαννης υπογράμμισε ότι την πρόσφατη πρωτοβουλία να συστήσει σε συνεργασία με τους Δήμους και τους Τ.Ο.Ε.Β.  επτά ενεργειακές κοινότητες. Επιπλέον επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την ετοιμότητας σε θέματα όπως η ηλεκτροκίνηση και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή που τα σχετικά σχέδια είναι ήδη η έτοιμα.

Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσακας ανέφερε ότι το φυσικό αέριο είναι το εργαλείο μετάβασης στις ΑΠΕ, αλλά και εργαλείο ανάπτυξης. Μισό περίπου δισεκατομμύριο, σύμφωνα με το Μ. Τσάκα, θα είναι οι επενδύσεις της ΔΕΔΑ την επόμενη δεκαετία, ενώ στο πλάνο ανάπτυξης των δικτύων περιλαμβάνεται και η Δυτική Ελλάδα. Το έργο των δικτύων διανομής για το Αγρίνιο, την Πάτρα και τον Πύργο θα ξεκινήσει το προσεχές φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί σε περίπου δυόμιση χρόνια.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε μέγιστη ετοιμότητα υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ λόγω της φωτιάς στην Πάτρα

Published

on

By

Λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πάτρας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικά προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση στις περιοχές Νέο Σούλι και Ρυάκι, καθώς και   σπιτιών που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, όσο και στο tennis club στην Εγλυκάδα, όπου και έχει στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν στην εκκένωση της κοινότητας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτική μέσω δημοσιευμάτων

Published

on

By

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ ότι, παρόλο που είναι μέλος της συνδιοίκησης, για το τούνελ δεν είχε καμία  ενημέρωση από καμία πλευρά.

Ενημερώθηκε, όπως ανέφερε, από την εκτενή  παρουσίαση του θέματος και της προμελέτης από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. Επιλογή δημιουργίας ρηγμάτων  ή θεσμική εκτροπή ή και τα δύο μαζί;

Από τα δεδομένα φαίνεται να υπερισχύει η απάντηση και τα δύο μαζί.

Γιατί σε μια υγιή συνεργασία και σε μια αρραγή ομάδα δεν είναι δυνατόν ”…μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά σου…”, όπως δεν είναι σημάδι υγιούς  θεσμικής λειτουργίας να ενημερώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι και κατ’ επέκταση οι δημότες εκ των  υστέρων και μάλιστα μέσα από δημοσιεύματα και  συνεντεύξεις.

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Είμαστε σε θέση να κάνουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον”

Published

on

By

Έχουν ήδη περάσει δυο χρόνια  θητείας της  δημοτικής αρχής Γκίζα, με την δημοτική παράταξη  του Τάκη Λουκόπουλου να βρίσκεται  όλο αυτό το διάστημα στην θέση της αντιπολίτευσης.  Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση,  την επαναφορά του 43% για την εκλογή δημοτικής αρχής και με πενταετή θητεία, είναι σαφές ότι έχει ξεκινήσει η εκλογολογία, μια και τα δεδομένα δεν είναι πλέον τα ίδια. Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για την «επόμενη ημέρα»  φαίνεται να είναι η συμμετοχή του τ. δημάρχου Ναυπακτίας και η διεκδίκηση εκ νέου δημαρχιακής θητείας.        Για όλα αυτά  ζητήσαμε τις απαντήσεις από τον Τάκη Λουκόπουλο μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στο Nafsweek.

«Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι αυτό που σημάδεψε τον κόσμο αυτή την διετία είναι η πανδημία του κορωνοϊού. Άλλαξε η ζωή μας, η συνήθειες μας, αλλά καθόσον μας αφορά  περιορίστηκε η λειτουργία  των οργάνων του κράτους κατά πολύ, ιδίως η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, ένας εκ των οποίων είναι και οι δήμοι. Αυτό όπως είναι φυσικό ευνοεί την εκάστοτε εξουσία διότι λειτουργεί κατά το δοκούν και χωρίς την δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου. Περεταίρω  η κατάσταση επιδεινώθηκε με τις αποφάσεις του κράτους και της κυβέρνησης να πάρει τις ουσιαστικές αρμοδιότητες  από τα δημοτικά συμβούλια και να τις δώσει σε διάφορες επιτροπές, ουσιαστικά δηλαδή αδιαφανώς στο δήμαρχο ο οποίος είναι ο μόνος κυρίαρχος, μετατρέποντας έτσι τους δήμους  σε υπηρεσίες του κεντρικού κράτους και καταργώντας την αυτοτέλεια τους».

Αυτό πως μεταφράζεται στα καθ’ ημάς, στο δήμο μας;

«Το χρονικό διάστημα που συζητάμε, πέρα από δυσκολίες υπήρξαν και ευκαιρίες ειδικά για τον  Δήμο μας.  Η σημερινή δημοτική αρχή κληρονόμησε από εμάς μια σειρά έργων με διασφαλισμένη χρηματοδότηση. Θα μπορούσε με ηρεμία να ξεκινήσει να τα υλοποιεί,  και να παράγει  έργο, να πέσουν χρήματα στην αγορά, να κινηθεί ο κόσμος. Επιπλέον  σε ορισμένες περιπτώσεις που τα μαγαζιά ήταν κλειστά, για μέρες ίσως και μήνες,  θα μπορούσε να προχωρήσει τα έργα που είχαν μεγάλη όχληση για τους κατοίκους και τα καταστήματα όπως πχ η ανάπλαση του κέντρου.

Διαπιστώνουμε όμως, όπως είχαμε επισημάνει και από την αρχή, ότι αυτό το σχήμα  συνδιοίκησης των  κ.κ Γκίζα, Μπουλέ και Τσουκαλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Δήμου Ναυπακτίας για δύο λόγους:  ο ένας είναι ότι δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα συνεργασίας παρά μόνο να μοιράσουν καρέκλες και δεύτερος η ανεπάρκεια κα η ανικανότητα να παράξουν έργο. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το τουριστικό καταφύγιο εκατό σκαφών στο Γρίμποβο στη θέση της μαρίνας.

Έργο βασικής υποδομής για τον τουρισμό  που είχαμε δρομολογήσει με ένα σημαντικό ποσό σε πρώτη φάση από το πρόγραμμα Intereg. Η ανικανότητά τους να προχωρήσουν παραπέρα το έργο, το ακύρωσαν και προχώρησαν στο να φτιάξουν αλιευτικό καταφύγιο στη Βαριά  για δεκαεπτά βάρκες και μάλιστα  για αυτές του λιμανιού, όπως λέει και η μελέτη τους. Οι λόγοι που επικαλέστηκαν ήταν ότι τα χρήματα ήταν  λίγα.

Αυτό που τους είπαμε για να μη χαθεί το έργο, ήταν ότι  η περιφέρεια μπορούσε να συμπληρώσει το ποσό,  όπως έκανε και στη Βόνιτσα. Για την Ναύπακτο αυτό ενισχύεται  και από την καλή πρόθεση της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη  να μας στηρίξει όπως προκύπτει από τα σημαντικά ποσά που δόθηκαν για άλλα έργα εκεί όπου   του ζητήθηκαν όπως για παράδειγμα, να αλλαχθούν οι πλάκες στην πλατεία Τζαβελαίων με 1.700.000€».

«Έξω» λέγεται ότι δεν κάνετε σκληρή αντιπολίτευση.  Τι απαντάτε γι’ αυτό;

«Ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Σκοπός μα είναι να βοηθήσουμε τη Δημοτική αρχή να υλοποιήσει τα έργα αυτά που της παραδώσαμε και ας φέρει και νέα, και αυτό κάνουμε. Επίσης πρέπει να βλέπουμε την ουσία για το καλό του τόπου και με σοβαρότητα να χειριστούμε τα θέματα.                       Η Ενωτική Πρωτοβουλία διοίκησε τον Δήμο και πιθανόν με την βούληση του Ναυπακτιακού λαού να κληθεί πάλι να διοικήσει. Κάνουμε ουσιαστική κριτική εκεί που πραγματικά χρειάζεται, γιατί δυστυχώς υπάρχουν παθογένειες και αδιαφάνεια σε πολλά πράγματα, κυρίως σε ότι αφορά την διάθεση των πόρων και την καθημερινότητα των πολιτών».

Με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου υπάρχει έντονη εκλογολογία το τελευταίο διάστημα.  Τι σκοπεύετε να κάνετε στις επόμενες εκλογές, θα     θέσετε πάλι υποψηφιότητα;

«Εδώ  να πούμε ότι η απλή αναλογική δεν δοκιμάστηκε στην πράξη, επομένως δεν μπορέσαμε να δούμε τα αποτελέσματα  και τις αδυναμίες της. Αυτό το λέω γιατί ο νέος νόμος για τις δημοτικές εκλογές δεν είναι αντιπροσωπευτικός της βούλησης του λαού, προβλέπει εκλογή από την πρώτη Κυριακή με 43%, οι υποψήφιοι πρόεδροι των κοινοτήτων είναι υποχρεωτικά μαζί και κάτω από το ψηφοδέλτιο του δημάρχου, πλαφόν 3% κλπ.

Αν και η παράταξη μας έχει δυναμική νίκης στον κόσμο και στην κοινωνία και μας «συμφέρει» εκλογικά, εν τούτοις αυτός ο νόμος θα θέλαμε να είναι αντιπροσωπευτικότερος και δημοκρατικότερος ιδιαίτερα όσον αφορά τους προέδρους των κοινοτήτων.   Τώρα στα δικά μας όπως ξέρετε η παράταξη μας υπέστη ένα μεγάλο πλήγμα με την απώλεια του Κώστα του Καρακώστα και της συζύγου του της Νικολίτσας. Παρά ταύτα συνεχίζουμε το έργο μας με τα στελέχη μας αλλά και νέα παιδιά που μπαίνουν στο δυναμικό μας  και μάλιστα πολλά υποσχόμενα για το μέλλον.

Η παράταξη μας και εγώ προσωπικά είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες και θα θέσουμε στην κρίση των δημοτών μας την υποψηφιότητα μας. Λειτουργούμε και παίρνουμε αποφάσεις  δημοκρατικά και την κατάλληλη στιγμή θα τις ανακοινώσουμε.               Όπως βλέπετε εργαζόμαστε σθεναρά γι’ αυτό δεν σταματάμε καθόλου».

Το πιθανότερο, αν είστε υποψήφιος, «απέναντί σας» στις εκλογές να είναι ο κ. Γκίζας. Ποια είναι η άποψή σας;

«Ο κ. Γκίζας αν και καλών προθέσεων στην αρχή,  εγκλωβίστηκε ουσιαστικά στον εαυτό του. Κανείς δεν ξεχνά ότι κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος αξιοποιώντας άτομα χωρίς αρχές που  υπονόμευσαν εμένα και την παράταξη μου. Όμως μετά από αυτό συνέχισε τα λάθη με τις επιλογές του να συνεργαστεί με  τις παρατάξεις που ανέφερα παραπάνω,  χωρίς αρχές και πρόγραμμα. Αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις γενικά στον ίδιο και την παράταξή του αλλά και στο δήμο και  οι τελευταίες είναι αυτές που μας αφορούν και μας ανησυχούν.

Ουσιαστικά έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και στην προσπάθειά του να δείξει κάτι  επικαλείται επιτυχίες παντού. Ο Πύρρος βασιλιάς της Ηπείρου, παρά τις στρατιωτικές επιτυχίες του ενάντια στους Ρωμαίους , έβλεπε πως δεν είχε στρατηγικές νίκες, γι αυτό όταν και του έδωσαν συγχαρητήρια, αυτός απάντησε, «Εάν νικήσουμε σε άλλη μια μάχη τους Ρωμαίους, θα καταστραφούμε εντελώς» (άν έτι μίαν μάχην Ρωμαίους νικήσωμεν, απολούμεθα παντελώς). Αυτό συμβαίνει και με τις επιτυχίες του κ. Γκίζα  όπως ενδεικτικά στην ανάπλαση που δεν προχωράει, στο τουριστικό καταφύγιο που δεν θα γίνει και τα χρήματα θα πάνε σε παγκάκια, στο Ξενία που δεν ξέρουμε πότε και αν θα λειτουργήσει, στα πεζοδρόμια της Άνω Χώρας που υποβαθμίζονται και αν ποτέ θα γίνουν αλλά και στην καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής  και την προστασία των πολιτών που ζουν τις μεγάλες ελλείψεις και την αβεβαιότητα.

Εδώ ισχύει αντίστοιχα, άλλη μια επιτυχία δήμαρχε και καταστραφήκαμε!»

Είναι γνωστή η εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπό σας.  Κλείνοντας τι θα θέλατε να τους πείτε;

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την αγάπη και την εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Προσπάθησα όσο ήμουν δήμαρχος να μην αλλάξω  να μη με αλλάξει η άσκηση εξουσίας και νομίζω ότι το κατάφερα. Το σημαντικό είναι να σε αγαπούν και να σε χαιρετάνε και όταν δεν είσαι δήμαρχος και εγώ το εισπράττω αυτό από τους συμπολίτες μας  και είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμένα.

Κλείνοντας θέλω να δώσω ένα αισιόδοξο μήνυμα στον κόσμο  ότι ζούμε σε ένα από τα καλύτερα μέρη, ότι παρά τις γκρίνιες και τις διαφωνίες έχουν γίνει πάρα πολλά. Θέλω να τους πω επίσης να προσέχουν και να λάβουν όλα τα μέτρα να προστατεύσουν την υγεία τους εν μέσω της πανδημίας γιατί πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε υγιείς και μετά όλα τα άλλα και να τους διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε θέση να κάνουμε πολλά περισσότερα για μας και το μέλλον των παιδιών μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ