Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να ανακληθεί η απόλυση εργαζόμενου από τις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε. ζητά το ΠΑΜΕ

Published

on

Ανακοίνωση –  καταγγελία από την  «Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας» σχετικά με την απόλυση εργαζόμενου ενώ αυτός βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια. Αναφέρει η ανακοίνωση:

 

“Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την απόλυση εργαζομένου που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια στην εταιρεία Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου Α.Ε. και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της.

Η απόλυση αυτή δεν είναι βέβαια τυχαία, είναι εκδικητική από την εργοδοσία. Στην εργασιακή ζούγκλα που υπάρχει και που όλοι οι νόμοι είναι πλέον υπέρ των εργοδοτών, η επιπλέον τρομοκρατία και η ασυδοσία από την πλευρά της εργοδοσίας δεν λείπει.

Το μήνυμα και αυτής της απόλυσης είναι πως όποιος διεκδικεί τα δικαιώματά του πότε με νομιμοφανείς και πότε με παράνομους τρόπους ακόμα και σε μέρες ασθένειας τον απολύουν όπως το συγκεκριμένο εργαζόμενο.

Πατάνε στον φόβο και στη μοιρολατρία των εργαζόμενων, στην ανάγκη του καθένας μας για δουλειά χωρίς να υπολογίζουν τίποτα άλλο παρά μόνο το κέρδος της επιχείρησης. Η εντατικοποίηση της εργασίας είναι αυτή που ξεζουμίζει τους εργαζομένους και όταν δεν μπορούν να δουλέψουν άλλο τους πετάνε στον καιάδα της ανεργίας.

Έχουν παραδώσει στην εργοδοσία, όλες οι κυβερνήσεις και η τωρινή της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, οπλοστάσιο για να είναι ασύδοτες απέναντι στους εργαζόμενους.

Είναι ίδια η εργοδοσία που πριν λίγους μήνες έβγαζε αγγελίες σε site της περιοχής μας για θέσεις εργασίας με συμβάσεις ορισμένων μηνών, και σε λίγες μέρες απολύει εργαζομένους αορίστου χρόνου.

Κάθε απόλυση εργαζομένου είναι μια θηλιά στο λαιμό του και της οικογένειάς του και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με όποιο τρόπο και να γίνεται.

Τέτοιες επιθέσεις που θα χειροτερεύουν τη ζωή μας θα ενταθούν στο μέλλον. Από το ΔΣ του εργοδοτικού Σωματείο εργαζόμενων Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις Ναυπάκτου ΑΕ οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν τίποτε, έχει ταχθεί με τα συμφέροντα της εταιρείας.

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση είναι να συσπειρωθούν γύρω από τα προβλήματά μας και ο ένας να στηρίζει όλους και όλοι τον έναν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν πως αφήνοντας αναπάντητες απολύσεις συναδέλφων μας, γίνονται έρμαια του κάθε εργοδότη.

Απαιτούμε την ανάκληση της καταχρηστικής και εκδικητικής αυτής  απόλυσης!!!

Σαν πρώτη απάντηση στην εργασιακή ζούγκλα καλούμε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 7μμ στην κεντρική πλατεία Ναυπάκτου.

Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας

Οι παρατάξεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ”

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν με επιτυχία οι θεατρικές παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2024

Published

on

By

Ξεκίνησαν με επιτυχία, στη Ναύπακτο, οι πρώτες θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, που διοργανώνει για 13η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την Κυριακή (25/02) υλοποιήθηκαν με επιτυχία στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις.

Πρώτη του 35ου ΔΣ Δημοτικού σχολείου Πάτρας τάξη Δ’  και δεύτερη του 3ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου τάξη Δ2’, με τα έργα, «Η πολιτεία των πουλιών» μια διασκευή του έργου Όρνιθες του Αριστοφάνη και  το έργο «Το νησί του ποτέ ποτέ» διασκευή του έργου της Μαρίνας Γιώτη αντίστοιχα.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν.

Παρών ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας Άγγελος Σταυρόπουλος ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Καλή επιτυχία στους μαθητές τους ευχήθηκαν και οι δντες των ΔΣ που συμμετείχαν.

Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί θεατές κάθε ηλικίας, χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, εισπράττοντας με τον καλύτερο τρόπο, μηνύματα για  την κλιματική αλλαγή.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 35 ΔΣ Πάτρας, στον διευθυντή Κυριάκο Κυριτσόπουλο, στη δασκάλα της Δ1’ τάξης κα Ευγενία Βασιλακοπούλου και στην Θεατρολόγο του σχολείου κα Τέτη Ζέρβα, καθώς και από το 3ο ΔΣ Ναυπάκτου στη Δντρια κα Βάσω Πολυδώρου, την δασκάλα της Δ’ τάξης Ηρώ Κουτσιμπέλου, την Μαρία Ασπρούλια που έκανε τη διασκευή του έργου, την Ξανθή Κόκκαλη και τη Μαριάννα Κιτσοπούλου στο χορό και χορογραφία, την Μαριαλενα Μπόκαρη στο τραγούδι και φυσικά για την σκηνοθεσία του έργου  στην Γιαλούρη Φωτεινή.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, τα καταστήματα τροφίμων s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας.

     Την προσεχή Κυριακή 03 Μαρτίου στις 18:00 θα υλοποιηθούν οι θεατρικές παραστάσεις:

  • «Όταν η κοκκινοσκουφίτσα συνάντησε την πρασινοσκουφίτσα» της Στ. Κάτσου Καντάνη από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Γ’ και
  • «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» της Μαρίας Αργυρίου από το 4ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Δ’

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σημ.: Για περισσότερες πληροφορίες: Πράσινο+Μπλε  κιν. 693 6052 888 – info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει αυλαία την Κυριακή το “ΟΙΚΟθέατρο”

Published

on

By

Η δράση ξεκίνησε πριν 13 χρόνια στη προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης  Πράσινο+Μπλε να  βρει τρόπους για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και ΚΔΑΠ Ναυπακτίας, σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  στηρίζουν την προσπάθειά ως συνδιοργανωτές και τους ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια!

Διευθυντές, Δάσκαλοι, Θεατρολόγοι, Μουσικοί, Καλλιτεχνικοί, Γυμναστές κ.α. συμμετέχουν με δική τους επιλογή,    στη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Με διαδραστικό τρόπο, όπως αυτός των θεατρικών παραστάσεων, περνούν στα παιδιά μηνύματα για το περιβάλλον, τη σωστή διατροφή, τη διαφορετικότητα κ.α. ενώ παράλληλα κοινωνικοποιούν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, μέσα από το θέατρο.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν και συμμετείχαν μέχρι σήμερα στη δράση, καθώς και τους χορηγούς μας: βούτυρο LURPAK της εταιρίας Arlα, την αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και τον Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας. που στηρίζουν κάθε χρόνο την προσπάθειά μας.

Οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν αυτή τη Κυριακή  25 Φεβρουαρίου στις 18:00, με ελεύθερη την είσοδο για το κοινό και με τα θεατρικά:

1.«Η πολιτεία των πουλιών» διασκευή «όρνιθες» του Αριστοφάνη, από το φιλοξενούμενο 35ο Δ.Σ. Πάτρας – τάξη Δ’1 &

  1. «Το νησί του ποτέ ποτέ» της Μαρίνας Γιώτη, από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Δ’

Το συνολικό κόστος των θεατρικών παραστάσεων δεν επιβαρύνει τα Δημοτικά Σχολεία, μόνο τους συνδιοργανωτές.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την παρακολούθηση των παραστάσεων, συστήνεται  στους θεατές η χρήση μάσκας!

Σημ.: Για περισσότερες πληροφορίες: Πράσινο+Μπλε  κιν. 693 6052 888 – info@prasinomple.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΝΔ:  Συνέντευξη από ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ για την ακρίβεια

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και της ΕΕΚΕ σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας – ΕΚΝΔ  την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και  ώρα 18:00.

Η συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Αποκαύκου 16, ) θα έχει θέμα: «Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΟ – Πως τα κέρδη της απληστίας πολλαπλασιάζουν τις τιμές από το χωράφι στο ράφι».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ