Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να πάει Πάτρα το ΤΕΙ ζητά με Ψήφισμά της η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής της Ναυπάκτου

Published

on

Με ψήφισμα η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. (Ναυπάκτου), συμφωνεί με τη συγχώνευση του Τμήματος με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και την από κοινού δημιουργία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών εντός της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα. Μέσα από αυτό ζητά:

Την άμεση μετακίνηση του Τμήματος στο κεντρικό συγκρότημα (campus) της Σχολής στην Πάτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νέου Τμήματος και η ποιοτική ολοκλήρωση των σπουδών των υπαρχόντων φοιτητών.

Αναφέρεται αναλυτικά στο ψήφισμα:

«Στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου που διεξάγεται με θέμα τη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με άλλα ακαδημαϊκά Ιδρύματα, η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 συζήτησε το θέμα και κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα:

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. διαθέτει ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, ένα καινοτόμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών υψηλής ζήτησης και είναι επαρκώς στελεχωμένο με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Βασικοί ανασταλτικοί παράγοντες στην εκπλήρωση της ακαδημαϊκής αποστολής του Τμήματος, είναι:

 Η απομόνωσή του μακριά από το «οικοσύστημα» του Ιδρύματος, γεγονός που δυσκολεύει τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνέργειες με τις άλλες ακαδημαϊκές μονάδες του Ιδρύματος αλλά και την πρόσβαση των φοιτητών, και  Οι εγκαταστάσεις του σε πεπαλαιωμένα και μη-συντηρημένα κτήρια, εξαιτίας των οποίων όλοι οι χώροι διδασκαλίας και εργαστηρίων του Τμήματος είναι ακατάλληλοι για διδακτήρια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την ενσωμάτωση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα, η Συνέλευση του Τμήματος ως αρμόδιο ακαδημαϊκό όργανο και με σκοπό την εκπλήρωση της ακαδημαϊκής αποστολής του Τμήματος και την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους φοιτητές του:

 Δηλώνει ότι συμφωνεί με τη συγχώνευση του Τμήματος με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και την από κοινού δημιουργία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών εντός της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα.

 Ζητά την άμεση μετακίνηση του Τμήματος στο κεντρικό συγκρότημα (campus) της Σχολής στην Πάτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νέου Τμήματος και η ποιοτική ολοκλήρωση των σπουδών των υπαρχόντων φοιτητών. Επιπλέον όσων προτείνονται στο σχέδιο νόμου προτείνει τις ακόλουθες βελτιώσεις:

 Να εξασφαλιστεί η ομαλή και αδιάλειπτη συνέχιση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα με καινοτόμα εκπαιδευτικά αντικείμενα εξειδίκευσης και ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση (ενδεικτικά αναφέρεται ότι στον τρέχοντα κύκλο σπουδών δέχθηκε τριπλάσιο αριθμό αιτήσεων από τις προσφερόμενες θέσεις).

 Να εξασφαλιστεί επαρκές διοικητικό προσωπικό για την υποστήριξη των κεντρικών λειτουργιών της Ιδρύματος και της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως παράρτημα Τεχνικής Υπηρεσίας για τη συντήρηση των κτηριακών και εργαστηριακών υποδομών, παράρτημα Ε.Λ.Κ.Ε. για τη διαχείριση των ερευνητικών προγραμμάτων του Τμήματός μας, αλλά και της Σχολής γενικότερα.

 Να παραχωρηθούν κατά κυριότητα στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οι αναγκαίες κτηριακές υποδομές τόσο για την υποστήριξη των σημερινών αναγκών της όσο και για την περαιτέρω ανάπτυξή της, όπως τα κτήρια για τη στέγαση των Τμημάτων της Σχολής, το Συνεδριακό Κέντρο, η Βιβλιοθήκη, η Φοιτητική Εστία, το γυμναστήριο και το εστιατόριο των φοιτητών.

 Η έδρα της Σχολής Μηχανικών να βρίσκεται στην Πάτρα, καθώς στην Πάτρα εδρεύουν τα τρία (3) Τμήματα της Σχολής, δηλαδή οι περισσότεροι φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

 Να δοθεί η δυνατότητα στους υπάρχοντες φοιτητές του Τμήματος να επιλέξουν αν θα λάβουν το πτυχίο του νέου Τμήματος, κατά αναλογία άλλων συγχωνεύσεων.

Tα μέλη της Συνέλευσης

Ταμπακάς Βασίλειος, Καθηγητής – Πρόεδρος Τμήματος

Αλεφραγκής Παναγιώτης, Επίκ.Καθηγητής

Βώρος Νίκος , Αν. Καθηγητής

Δρόσος Λάμπρος, Καθηγητής

Ζαχαράκης Ιωάννης, Καθηγητής

Κίτσος Παρασκευάς, Αν. Καθηγητής

Κούγιας Ιωάννης, Καθηγητής

Κούτρας Αθανάσιος, Επίκ. Καθηγητής

Παρασκευάς Μιχαήλ, Αν. Καθηγητής

Συρμακέσης Σπυρίδων, Καθηγητής – Αν. Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Τσακνάκης Ιωάννης, Αν. Καθηγητής

Τζήμας Ιωάννης, Αν. Καθηγητής

Τριανταφύλλου Βασίλειος, Καθηγητής – Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Χριστοδούλου Σωτήριος, Λέκτορας

Τιμπιλής Δημήτριος, ΕΤΕΠ

Σπουρνιάς Αλέξανδρος, Εκπρ.ΠΜΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τάκης Λουκόπουλος και η Ενωτική Πρωτοβουλία σε Αποδοτία, Πυλλήνη και Πλάτανο

Published

on

By

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία, καθώς και φίλους της παράταξης επισκέφθηκαν περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Πυλλήνης, Πλατάνου και Αποδοτίας.

Με σειρά επισκέφθηκαν τις εξής κοινότητες: Περιβόλια, Παλαιόπυργο, Σίμου, Ποκίστα, Πλάτανο, Αχλαδόκαστρο, Νεοχώρι, Αράχοβα, Κλεπά, Περδικόβρυση, Κρυονέρια, Κάτω Χώρα, Άνω Χώρα, Ελατού, Τερψιθέα και Λιμνίτσα.

Συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών για ζητήματα περαιτέρω βελτίωσης των υποδομών που θα συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη της ορεινής Ναυπακτίας καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν ενόψει καλοκαιριού και της αναμενόμενης αυξημένης παραθεριστικής περιόδου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Δευτέρα στο λιμάνι, η κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Γούλα

Published

on

By

Την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 20:30 ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιώργος Γούλας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανανέωση και Δημιουργία” θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Λυγιά η Α.Δ.Κ.Ν. και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές

Published

on

By

Συνεχίζει τι περιοδείες της στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ναυπακτίας η Ανεξάρτητη Δημοτική κίνηση Ναυπακτίας και ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές.

Ο επικεφαλής, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με κατοίκους του Τοπικού Διαμερίσματος Λυγιά Ναυπάκτου που βρέθηκαν σε κατάστημα της περιοχής, να ακούσουν και να καταγράψουν τις απόψεις τους πάνω σε θέματα –  προβλήτα που τους απασχολούν.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ