Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να πάει Πάτρα το ΤΕΙ ζητά με Ψήφισμά της η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής της Ναυπάκτου

Published

on

Με ψήφισμα η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. (Ναυπάκτου), συμφωνεί με τη συγχώνευση του Τμήματος με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και την από κοινού δημιουργία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών εντός της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα. Μέσα από αυτό ζητά:

Την άμεση μετακίνηση του Τμήματος στο κεντρικό συγκρότημα (campus) της Σχολής στην Πάτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νέου Τμήματος και η ποιοτική ολοκλήρωση των σπουδών των υπαρχόντων φοιτητών.

Αναφέρεται αναλυτικά στο ψήφισμα:

«Στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου που διεξάγεται με θέμα τη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με άλλα ακαδημαϊκά Ιδρύματα, η Συνέλευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 συζήτησε το θέμα και κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα:

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. διαθέτει ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε υψηλή απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας, ένα καινοτόμο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών υψηλής ζήτησης και είναι επαρκώς στελεχωμένο με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Βασικοί ανασταλτικοί παράγοντες στην εκπλήρωση της ακαδημαϊκής αποστολής του Τμήματος, είναι:

 Η απομόνωσή του μακριά από το «οικοσύστημα» του Ιδρύματος, γεγονός που δυσκολεύει τις ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνέργειες με τις άλλες ακαδημαϊκές μονάδες του Ιδρύματος αλλά και την πρόσβαση των φοιτητών, και  Οι εγκαταστάσεις του σε πεπαλαιωμένα και μη-συντηρημένα κτήρια, εξαιτίας των οποίων όλοι οι χώροι διδασκαλίας και εργαστηρίων του Τμήματος είναι ακατάλληλοι για διδακτήρια τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω αλλά και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την ενσωμάτωση της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα, η Συνέλευση του Τμήματος ως αρμόδιο ακαδημαϊκό όργανο και με σκοπό την εκπλήρωση της ακαδημαϊκής αποστολής του Τμήματος και την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους φοιτητές του:

 Δηλώνει ότι συμφωνεί με τη συγχώνευση του Τμήματος με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και την από κοινού δημιουργία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών εντός της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Πάτρα.

 Ζητά την άμεση μετακίνηση του Τμήματος στο κεντρικό συγκρότημα (campus) της Σχολής στην Πάτρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του νέου Τμήματος και η ποιοτική ολοκλήρωση των σπουδών των υπαρχόντων φοιτητών. Επιπλέον όσων προτείνονται στο σχέδιο νόμου προτείνει τις ακόλουθες βελτιώσεις:

 Να εξασφαλιστεί η ομαλή και αδιάλειπτη συνέχιση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο πρόγραμμα με καινοτόμα εκπαιδευτικά αντικείμενα εξειδίκευσης και ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση (ενδεικτικά αναφέρεται ότι στον τρέχοντα κύκλο σπουδών δέχθηκε τριπλάσιο αριθμό αιτήσεων από τις προσφερόμενες θέσεις).

 Να εξασφαλιστεί επαρκές διοικητικό προσωπικό για την υποστήριξη των κεντρικών λειτουργιών της Ιδρύματος και της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπως παράρτημα Τεχνικής Υπηρεσίας για τη συντήρηση των κτηριακών και εργαστηριακών υποδομών, παράρτημα Ε.Λ.Κ.Ε. για τη διαχείριση των ερευνητικών προγραμμάτων του Τμήματός μας, αλλά και της Σχολής γενικότερα.

 Να παραχωρηθούν κατά κυριότητα στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οι αναγκαίες κτηριακές υποδομές τόσο για την υποστήριξη των σημερινών αναγκών της όσο και για την περαιτέρω ανάπτυξή της, όπως τα κτήρια για τη στέγαση των Τμημάτων της Σχολής, το Συνεδριακό Κέντρο, η Βιβλιοθήκη, η Φοιτητική Εστία, το γυμναστήριο και το εστιατόριο των φοιτητών.

 Η έδρα της Σχολής Μηχανικών να βρίσκεται στην Πάτρα, καθώς στην Πάτρα εδρεύουν τα τρία (3) Τμήματα της Σχολής, δηλαδή οι περισσότεροι φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

 Να δοθεί η δυνατότητα στους υπάρχοντες φοιτητές του Τμήματος να επιλέξουν αν θα λάβουν το πτυχίο του νέου Τμήματος, κατά αναλογία άλλων συγχωνεύσεων.

Tα μέλη της Συνέλευσης

Ταμπακάς Βασίλειος, Καθηγητής – Πρόεδρος Τμήματος

Αλεφραγκής Παναγιώτης, Επίκ.Καθηγητής

Βώρος Νίκος , Αν. Καθηγητής

Δρόσος Λάμπρος, Καθηγητής

Ζαχαράκης Ιωάννης, Καθηγητής

Κίτσος Παρασκευάς, Αν. Καθηγητής

Κούγιας Ιωάννης, Καθηγητής

Κούτρας Αθανάσιος, Επίκ. Καθηγητής

Παρασκευάς Μιχαήλ, Αν. Καθηγητής

Συρμακέσης Σπυρίδων, Καθηγητής – Αν. Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Τσακνάκης Ιωάννης, Αν. Καθηγητής

Τζήμας Ιωάννης, Αν. Καθηγητής

Τριανταφύλλου Βασίλειος, Καθηγητής – Πρύτανης ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Χριστοδούλου Σωτήριος, Λέκτορας

Τιμπιλής Δημήτριος, ΕΤΕΠ

Σπουρνιάς Αλέξανδρος, Εκπρ.ΠΜΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε, Μικτή Χορωδία, κουαρτέτο εγχόρδων Δημ. Ωδείου Ιωαννίνων και Qwalia Singers στο λιμάνι

Published

on

By

Η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας  για την 451η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Μαζί με δύο εξαίρετα μουσικά σύνολα : Το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και την βραβευμένη ανδρική χορωδία Qwalia Singers από το Swansea της Ουαλίας, σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης θα μας  ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής, με ακούσματα από την εποχή της Ναυμαχίας έως το σήμερα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ