Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροταφείο αυτοκινήτων!

Published

on

Τα νεκροταφεία αυτοκινήτων είναι συνήθως σε μάντρες, οικόπεδα…

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι ιδιαίτερη. Δεκάδες παρατημένα και σκουριασμένα αυτοκίνητα βρίσκονταν για δεκαετίες μέσα σε ένα δάσος, στην περιοχή Σατίλιον στο Βέλγιο.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία αυτοκινήτων στον κόσμο και υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για το πώς κατέληξαν εκεί τα οχήματα. Σύμφωνα με έναν μύθο, τα είχαν παρατήσει στρατιώτες των ΗΠΑ από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή δεν μπορούσαν τη δεδομένη στιγμή να τα μεταφέρουν στις ΗΠΑ. Σκέφτηκαν έτσι να τα κρύψουν στο δάσος και κάποια στιγμή να γυρίσουν για να τα πάρουν.

Αυτή η στιγμή δεν ήρθε ποτέ. Οι ντόπιοι δεν υιοθετούν αυτή την εκδοχή και πιστεύουν ότι είναι απλά μια παλιά χωματερή οχημάτων που δημιουργήθηκε μετά τον πόλεμο. Στο ίδιο σημείο υπήρχαν 4 νεκροταφεία αυτοκινήτων με περίπου 500 οχήματα, μοντέλα της δεκαετίας του ΄40.

Όμως, τα περισσότερα από αυτά εκλάπησαν ή τα πέταξαν οι κάτοικοι για περιβαλλοντικούς λόγους

 

ΚΟΣΜΟΣ

Πού να πάω να… αρρωστήσω;

Published

on

By

Το Λουξεμβούργο φιγουράρει πρώτο στη λίστα των χωρών με το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο για το 2017. Ο πληθυσμός του είναι 582.972 κάτοικοι και το προσδόκιμο ζωής είναι τα 82 έτη. Το Legatum Institute συνέταξε τη λίστα των 25 χωρών με το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο για το 2017 λαμβάνοντας στοιχεία από το δείκτη ευημερίας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη ακολουθούμενη από την Ελβετία, την Ιαπωνία και την Αυστρία. Επίσης, στις top 25 χώρες συμπεριλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισλανδία, η Δανία, το Ισραήλ, η Μάλτα, ο Καναδάς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η υγεία σε κάθε χώρα “μετρήθηκε” με βάση τρεις συντελεστές. Τη βασική ψυχική και σωματική υγεία μιας χώρας, τις υποδομές υγείας και τη διαθεσιμότητα προληπτικής φροντίδας.

Ακολουθεί η λίστα των 25 χωρών με το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο για το 2017:

  1. Λουξεμβούργο 2. Σιγκαπούρη 3. Ελβετία 4. Ιαπωνία 5. Αυστρία 6. Σουηδία 7. Νορβηγία
  2. Ολλανδία 9. Χονγκ Κονγκ 10. Αυστραλία 11. Βέλγιο 12. Γερμανία 13. Κατάρ 14. Φινλανδία
  3. Νότια Κορέα 16. Ισπανία 17. Νέα Ζηλανδία 18. Γαλλία 19. Ηνωμένο Βασίλειο 20. Ισλανδία 21. Δανία 22. Ισραήλ 23. Μάλτα 24. Καναδάς 25. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

*Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται σε συνεργασία με το CEOWORLD magazine

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Τροφές που βοηθούν στην αποκατάσταση της «ζημιάς» του καπνίσματος

Published

on

By

Η φυσιολογική έκπτωση της λειτουργίας των πνευμόνων φαίνεται να είναι πιο αργή σε πρώην καπνιστές που καταναλώνουν δίαιτα πλούσια σε ντομάτες και φρούτα, ειδικότερα μήλα.

Αυτό δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Respiratory Journal, υποδηλώνοντας πως ορισμένα συστατικά των εν λόγω τροφίμων μπορεί να βοηθούν στην αποκατάσταση της «ζημιάς» που έχει προκαλέσει το κάπνισμα στους πνεύμονες.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές αξιολόγησαν τις διατροφικές συνήθειες και την πνευμονική λειτουργία περισσότερων από 650 ενηλίκων το 2002 και επανέλαβαν την αξιολόγηση μετά από δέκα χρόνια. Οι εθελοντές, που προέρχονταν από τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αναφορικά με τις διαιτητικές τους συνήθειες κι έκαναν σπιρομέτρηση.

Συνολικά, οι συμμετέχοντες που συνήθιζαν να καταναλώνουν κατά μέσο όρο πάνω από δύο ντομάτες ή τρία φρούτα ανά ημέρα, παρουσίασαν πιο αργή έκπτωση της λειτουργίας των πνευμόνων, συγκριτικά με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο από μία ντομάτα ή ένα φρούτο. Μάλιστα, η προστατευτική δράση φάνηκε να αφορά μόνο τις φρέσκες ντομάτες και τα φρέσκα φρούτα, αλλά όχι τα προϊόντα τους.

Από την άλλη, η υψηλή κατανάλωση ντομάτας φάνηκε να συνδέεται με πιο αργή έκπτωση της πνευμονικής λειτουργίας και σε πρώην καπνιστές, δείχνοντας πως τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει πιθανόν να συμβάλλουν στην επιδιόρθωση των βλαβών που προκαλεί το κάπνισμα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, γνωρίζουμε πως η πνευμονική λειτουργία ξεκινά να μειώνεται σταδιακά μετά την ηλικία των 30 ετών, με ρυθμό που εξαρτάται από τη γενικότερη υγεία του ατόμου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της παρούσας μελέτης, φαίνεται πως η συστηματική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να επιβραδύνει την παραπάνω διαδικασία, και ενδεχομένως να βοηθά και στην αποκατάσταση των βλαβών του καπνίσματος.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Nafpaktos & Suburbs

Published

on

By

Δημιουργία  από geo kok

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ