Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντ. Τσουκαλάς: «Ασφαλείς να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την περιπέτεια» – Επανεκκίνηση σε Δημοτικά- Νηπιαγωγεία

Published

on

Ξεκινούν και πάλι από αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, τα μαθήματα δια ζώσης στις σχολικές μονάδες της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης – Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία και μονάδες ειδικής αγωγής. Ταυτόχρονα επαναλειτουργούν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ήδη οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις σχολικές αυτές μονάδες ανέλαβαν υπηρεσία από την  Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Για τη επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό αναφορικά με:

Τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο και για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς: Για τους εκπαιδευτικούς σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου από  9 π.μ. έως 3 μ.μ.

Επίσης έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία.

Ταυτόχρονα με τα πρόσθετα μέτρα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, συμπεριφορές σε διαλλείματα κλπ.

Ντ. Τσουκαλάς: «Ασφαλείς να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την περιπέτεια»

Σε επικοινωνία του Nafsweek με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ντίνο Τσουκαλά τονίστηκε πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί σχολαστικός καθαρισμός σε όλες τις σχολικές μονάδες και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα αντισηπτικά. Ταυτόχρονα μας ανέφερε πως ήδη από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας έχουν μοιραστεί σε Γυμνάσια και Λύκεια τα απαραίτητα tablets,  μια και οι μαθητές της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης συνεχίζουν τα διαδικτυακά μαθήματα. Όσον αφορά τα Δημοτικά σχολεία τα tablets θα μοιραστούν εντός της εβδομάδας. «Εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να είναι υγιείς, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία όλων μας, ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την περιπέτεια», δήλωσε ο Ντίνος Τσουκαλάς.

#  Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκίνησαν  με εξ αποστάσεως εκπαίδευση σήμερα Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο… Έλληνας και το «κόλπο» με το SMS στο 13033 για απεριόριστο χρόνο!

Published

on

By

Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι γεγονός και πριν καλά καλά συμβεί εντοπίστηκε το «παράθυρο» για να υπάρχει απεριόριστος χρόνος με το SMS στο 13033.    Το κόλπο  είναι απλό με το σβήσιμο των SMS στο 13033.

Ήδη στην κυβέρνηση εντόπισαν το ζήτημα και καλούν τους πολίτες να μην σβήνουν το SMS προκειμένου από αύριο Δευτέρα που ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, να παραμένουν στην αγορά και πέραν του επιτρεπόμενου ορίου των 2 ωρών.

ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης,  τόνισε την ανάγκη επαναλειτουργίας της αγοράς, επεσήμανε ωστόσο ότι θα πρέπει όλοι να δείξουμε την καλή πλευρά του εαυτού μας για να υπάρξει εμπιστοσύνη. Σημείωσε δε, ότι κάθε φορά που ένα sms θα σβήνεται, θα χάνεται και μια θέση εργασίας στο λιανεμπόριο.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιος θα έχει τη δυνατότητα να στέλνει περισσότερα από ένα sms μετά από τις δύο ώρες, για να συνεχίζει τις αγορές του, ο κ. Σταμπουλίδης, διευκρίνισε ότι ζητούμενο είναι να μην παρακαμφθεί το σύστημα «Πήραμε μια απόφαση επανεκκίνησης της οικονομίας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα. Αυτή την ευκαιρία, δεν πρέπει να τη χάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος του μήνα η πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα σε καφέ και εστιατόρια

Published

on

By

Από αύριο Δευτέρα  18 Ιανουαρίου ανοίγει όλο το λιανεμπόριο, χωρίς ραντεβού αλλά με τήρηση των αυστηρών υγειονομικών κανόνων, με τα καταστήματα στις “κόκκινες περιοχές” να λειτουργούν με την μέθοδο click away.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι το άνοιγμα σε καφετέριες και  εστιατόρια σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια και μάλιστα άμεσα, με το  σχέδιο να προβλέπει άνοιγμα τη 1η Φεβρουαρίου.  Μοναδική προϋπόθεση να μείνουν τα κρούσματα στα επίπεδα που είναι σήμερα.

Όσον αφορά τα Σχολεία, εφόσον το άνοιγμα της αγοράς, δε δείξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα Σχολεία  (Γυμνάσια –  Λύκεια) αναμένεται  να ανοίξουν σε δύο εβδομάδες.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χιόνια στην ορεινή Ναυπακτία – Ποια η κατάσταση των δρόμων

Published

on

By

Χιονοπτώσεις στην ορεινή Ναυπακτία και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα. Ωστόσο δεν υπάρχουν προβλήματα στον Δήμο Ναυπακτίας, από την ψυχρή εισβολή της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Ο μηχανισμός του Δήμου Ναυπακτίας, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να επέμβει άμεσα σε περίπτωση που παρουσιαστεί η όποια ανάγκη.

Το οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας παραμένει ανοικτό, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και σε σημεία με υψόμετρο άνω των 500μ. θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.  Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω του ολικού παγετού.

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ