Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντ. Τσουκαλάς: «Το «καράβι» της Ναυπάκτου ακυβέρνητο μεσοπέλαγα»

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου Καφεστιατόρων Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς, σε σκληρή ανακοίνωσή του ασκεί κριτική στην δημοτική αρχή για το θέμα της έκθεση «NOSTOS». Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η κατάσταση στο Δήμο Ναυπακτίας πηγαίνει συνεχώς από το κακό στο χειρότερο. Παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να στηρίξει τη δημοτική αρχή, η ίδια αποδεικνύεται ανίκανη να διαχειριστεί ακόμα και απλά πράγματα της καθημερινότητας. Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο παρακολουθήσαμε για άλλη μια φορά ένα αλαλούμ απόψεων για την έκθεση εναλλακτικού τουρισμού που γίνεται στη Ναύπακτο. Η έκθεση αυτή, είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας συζήτησης των αναπτυξιακών εταιριών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας για την πρόοδο της περιοχής.

Το σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία τριών εκθέσεων στις τρεις μεγάλες πόλεις του Νομού. Έκθεση για το ελαιόλαδο στο Αγρίνιο, έκθεση τοπικών προϊόντων στο Μεσολόγγι και έκθεση εναλλακτικού τουρισμού στη Ναύπακτο. Την έκθεση στην πόλη μας τη στήριξα και εγώ ανάμεσα σε αρκετούς άλλους επιχειρηματίες της πόλης από την πρώτη στιγμή. Μια στήριξη που η δημοτική αρχή την εκμεταλλεύτηκε και στις δυο μέχρι τώρα εκθέσεις, για να κάνει ένα «πάρτι» απευθείας αναθέσεων σε επαγγελματίες εκτός Ναυπάκτου.

Αναθέσεις που εξέθεσαν και εκθέτουν συνεχώς το Δήμαρχο, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα. Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε πριν ένα μήνα τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Σύψα να ανακοινώνει μέσα από τοπική εφημερίδα πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με την έκθεση. Ως δικαιολογία προέβαλε τη μη υλοποίηση ηλεκτρονικού διαγωνισμού που είχε προτείνει από το Γενάρη, στοχεύοντας ευθέως προς τον ίδιο το Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα κινείται στη λογική «αν είναι να γίνει, θα γίνει».  Στο συμβούλιο της Κυριακής, το οποίο έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η δημοτική αρχή ξέμεινε από υπάλληλο για τη ζωντανή μετάδοση παρακολουθήσαμε ένα αλαλούμ των αντιδημάρχων, όπου ο καθένας είχε και μία διαφορετική πρόταση για την έκθεση. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων, μια μικρότερη έκθεση μόνο και μόνο για να μην ανακοινωθεί η διακοπή της ένα χρόνο πριν από τις εκλογές, όπου θα κριθεί η δημοτική αρχή.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα «μικρά», ούτε τα «μεγάλα». Ως επαγγελματίες, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την τουριστική προβολή και αναβάθμιση του τόπου μας.

Ως ενεργός δημοτικός σύμβουλος θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου, προκειμένου να συμβάλλω στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μου».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προειδοποίηση για Καθαρισμό Οικοπέδων και Ακάλυπτων Χώρων

Published

on

By

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024 (από 1/5/2024 έως 31/10/2024) σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 (Αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20/ ΦΕΚ 2549 Β’/19.4.2023) ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά αυτών καθώς και των εκτός σχεδίου οικοπέδων με κτίσμα, να προχωρήσουν πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και έως 30/4/2024 σε:
  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων υλικών ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον Δήμο, θα επιβάλλεται στους υπόχρεους το διοικητικό πρόστιμο της περ. 26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν.3463/2006, Α’ 114), σύμφωνα και με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και του άρθρου 5 της υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τον άμεσο καθαρισμό των οικοπεδικών χώρων και την άμεση απομάκρυνση των υπολειμμάτων με ίδια μέσα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ο καθαρισμός των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων καθώς και η συντήρηση αυτών, αποτελεί πάγια υποχρέωση των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών βάσει του αρ. 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και θα πρέπει να διατηρούνται καθαροί άνευ προηγούμενης ειδοποίησης από την υπηρεσία μας, ιδιαίτερα καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από 1 Μάϊου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους, κάθε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ιδιαίτερα σε ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) και 5 (κατάσταση συναγερμού), αλλά και όταν ο δείκτης είναι χαμηλότερος σε κρίσιμες περιοχές και ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από 8:00 έως 20:00 το ωράριο λειτουργίας στο Κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, για 5η συνεχή χρονιά, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου της Ναυπάκτου λειτουργεί με το διευρυμένο θερινό ωράριο: 8:00′-20:00‘.

Το συγκεκριμένο ωράριο τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά το 2020, έπειτα από κοινές προσπάθειες του Δήμου Ναυπακτίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους εφαρμόζεται έως και την 31η Οκτωβρίου 2024.  Ενώ, λόγω της σταδιακής μείωσης της διάρκειας της ημέρας, το φθινόπωρο διαμορφώνεται ως εξής:

1-15 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:30′

16-30 Σεπτεμβρίου: 8:00′-19:00′

1-15 Οκτωβρίου: 8:00′-18:30′

16-31 Οκτωβρίου: 8:00′-18:00′

Σημειώνεται ότι, για το Κάστρο Αντιρρίου ισχύει το ωράριο λειτουργίας: 8:30′-15:30‘ και το Φετιχιέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Η προσέλευση των επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους επιτρέπεται έως και 20′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου. Οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοικτοί καθημερινά πλην Τρίτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΝ: Ανακοίνωση για ληξιπρόθεσμες οφειλές και λογαριασμούς θανόντων

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150 ευρώ θα βεβαιώνονται στο εξής στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον, καλούνται οι πολίτες που έχουν λογαριασμούς με όνομα θανόντος να προβαίνουν σε ενημέρωση των σχετικών στοιχείων στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Οι οφειλέτες που δεν έχουν προβεί ακόμη σε ρύθμιση ή εξόφληση των λογαριασμών τους υπόκεινται, με βάση τον κανονισμό της ΔΕΥΑΝ, σε διακοπή των παροχών τους, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή.

Οι ανωτέρω ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για τον περιορισμό των ληξιπρόθεσμων και συσσωρευμένων οφειλών.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ