Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Πλούμης (πρόεδρος Δ.Κ Ναυπάκτου): «Δεν θα είμαι υποψήφιος»

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου Νίκος Πλούμης κάνει γνωστό πως δεν θα συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, άρα δεν θα είναι και υποψήφιος με την δημοτική παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου, «Ενωτική Πρωτοβουλία». Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

 

«Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος. Ο κύκλος στην πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση κλείνει, προσωρινά έστω. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετείχα στην ομάδα του Δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και συνεισέφερα από τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης στα επόμενα χρόνια. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Ξενία, οι αναπλάσεις του ιστορικού κέντρου και της πλατείας της Αγίας Παρασκευής, η δημιουργία πολιτιστικού μονοπατιού, η δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου και πολλά άλλα, μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι στην αρχή τους ή να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη, όμως έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και η υλοποίησή τους είναι θέμα χρόνου.

Η Δημοτική Κοινότητα συμμετείχε σε πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις (Χριστουγεννιάτικο χωριό, Ναυμαχία, Καρναβάλι, κ.α.). Στηρίξαμε και στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Μαγειρείο του Δήμου το οποίο έχει πολύτιμη προσφορά στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της περιοχής μας. Είχαμε συνεισφορά σε έργα που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως η κατασκευή πεζοδρομίων στα ανατολικά, η ασφαλτόστρωση των παζαριών, η ανάπλαση του αλσυλλίου και στο ποταμάκι του Ξενία, ασφαλτοστρώσεις δρόμων, κλπ. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία θέματα της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα, αλλά και υπηρεσιακά θέματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που ήταν στην αρμοδιότητα μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για την συνεισφορά τους και την άψογη συνεργασία που είχαμε. Οι όποιες αντιπαραθέσεις υπήρξαν είχαν σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Δήμο. Επίσης να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που ήταν δίπλα μας και όλοι μαζί προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.

Τέλος, με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αλλά κυρίως για το παράδειγμά και την ανιδιοτέλεια του που ήταν οδηγός για όλους μας. Θα είμαι δίπλα του όχι μόνο στην θητεία που ολοκληρώνεται αλλά και στην επόμενη που θα αξιωθεί να εγκαινιάσει τα έργα που σχεδίασε και οραματίστηκε.

Με Τιμή

Πλούμης Νίκος – Πρόεδρος Δ.Κ Ναυπάκτου»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή Αντιρρίου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ναυπάκτου υπό  τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  Τάκης Λουκόπουλος οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών υπηρεσιών  Κώστας Καρακώστας και Περιβάλλοντος Πάνος Κονίδας,  εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αντίστοιχες τεχνικές υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Ναυπακτίας.

Μετά από συζήτηση για τα θέματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου αποφασίστηκε όπως κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε άμεσα  να προχωρήσουν οι αναγκαίες χρηματικές ενισχύσεις προς τους πληγέντες και  να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

 

Για τον σκοπό αυτό  συστήνονται 4 επιτροπές, με έργο  την καταγραφή των ζημιών σε οικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και οικιακό εξοπλισμό, από αύριο το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου.

Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές  από την χθεσινή νεροποντή ,θα μπορούν από το πρωί της Δευτέρας  να επικοινωνούν  στο πενταψήφιο νούμερο 15199  του Δήμου Ναυπακτίας όπου θα δηλώνουν τις ζημιές.

Αποφασίστηκε επίσης όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  να προχωρήσει άμεσα μέσα από δημοπρασία στον καθαρισμό των ρεμάτων.

Επίσης θα ζητηθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ  και το Υπουργείο Περιβάλλοντος άμεσα να γίνει καταγραφή των ζημιών  σε δημόσια  έργα έτσι ώστε να προχωρήσει η  αποκατάστασή τους αναφορικά με τις επιπτώσεις τους στο οδικό δίκτυο του Δήμου, αλλά και σε υποδομές της Ιόνιας οδού.

photo: Nikos Stavrogiannopoulos – Giorgos Galis 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δοκιμάστηκε η περιοχή της Ναυπάκτου από την ισχυρή νεροποντή

Published

on

By

Αρκετά ήταν τα προβλήματα από την χθεσινοβραδυνή ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή της Ναυπάκτου.  Αρκετά σημεία της πόλης, όπως και τμήματα της παραλίας  Ψανής είχαν μετατραπεί σε λίμνες με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια και μαγαζιά.

Με προσπάθειες των επαγγελματιών που τα καταστήματά τους κινδύνευαν,  καθαρίστηκαν  τα φρεάτια ώστε να περάσει το νερό της βροχή, ενώ κατά τόπους έντονη ήταν και η δυσοσμία!

Σοβαρά προβλήματα είχαμε ωστόσο στις περιοχές Παλαιοπαναγιάς , Πλατανίτη, Αντιρρίου, Μακύνειας και Ρίζας. Προβλήματα που συνοδεύονταν και από ζημιές σε περιουσίες και δίκτυα.

Σε κάποιες μάλιστα περιοχές είχαμε διακοπή της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης. Για περίπου 90 λεπτά της ώρας παρέμεινε κλειστός ο κόμβος στον Πλατανίτη καθώς και τμήμα της παλιάς Ε.Ο  Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Με παρέμβαση μηχανημάτων έργου του Δήμου Ναυπακτίας, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, και μηχανημάτων ιδιωτών άνοιξαν τα σημεία και εκτονώθηκε ο όγκος του νερού, δίνοντας στην κυκλοφορία τόσο την παλιά Ε.Ο αλλά και τα υπόλοιπα σημεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόστολος Κατσιφάρας: «Μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετοι στην ακύρωση της Νομικής Σχολής Πάτρας»

Published

on

By

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την ανακοίνωση από μέρους του υπουργείου Παιδείας για την ακύρωση ίδρυσης της  Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μια ιστορική κατάκτηση για την πόλη και για όλη την Δυτική Ελλάδα. Μια κατάκτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα πολύχρονων, επίμονων και συστηματικών διεκδικήσεων.

Και θέλω να υπενθυμίσω ότι η 4η Νομική Σχολή, με έδρα την Πάτρα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και στην διεύρυνση της ακαδημαϊκής του εμβέλειας.

Συνεπώς, κάθε πιθανή πρωτοβουλία που θ’ αποβλέπει στην ακύρωση της Νομικής Σχολής της Πάτρας είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους.

Θα βρει αντίθετους όλους τους φορείς της πόλης και της Περιφέρειας, αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα και θέλω να πιστεύω και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας».

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ