Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Πλούμης (πρόεδρος Δ.Κ Ναυπάκτου): «Δεν θα είμαι υποψήφιος»

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου Νίκος Πλούμης κάνει γνωστό πως δεν θα συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, άρα δεν θα είναι και υποψήφιος με την δημοτική παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου, «Ενωτική Πρωτοβουλία». Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

 

«Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος. Ο κύκλος στην πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση κλείνει, προσωρινά έστω. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετείχα στην ομάδα του Δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και συνεισέφερα από τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης στα επόμενα χρόνια. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Ξενία, οι αναπλάσεις του ιστορικού κέντρου και της πλατείας της Αγίας Παρασκευής, η δημιουργία πολιτιστικού μονοπατιού, η δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου και πολλά άλλα, μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι στην αρχή τους ή να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη, όμως έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και η υλοποίησή τους είναι θέμα χρόνου.

Η Δημοτική Κοινότητα συμμετείχε σε πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις (Χριστουγεννιάτικο χωριό, Ναυμαχία, Καρναβάλι, κ.α.). Στηρίξαμε και στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Μαγειρείο του Δήμου το οποίο έχει πολύτιμη προσφορά στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της περιοχής μας. Είχαμε συνεισφορά σε έργα που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως η κατασκευή πεζοδρομίων στα ανατολικά, η ασφαλτόστρωση των παζαριών, η ανάπλαση του αλσυλλίου και στο ποταμάκι του Ξενία, ασφαλτοστρώσεις δρόμων, κλπ. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία θέματα της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα, αλλά και υπηρεσιακά θέματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που ήταν στην αρμοδιότητα μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για την συνεισφορά τους και την άψογη συνεργασία που είχαμε. Οι όποιες αντιπαραθέσεις υπήρξαν είχαν σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Δήμο. Επίσης να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που ήταν δίπλα μας και όλοι μαζί προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.

Τέλος, με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αλλά κυρίως για το παράδειγμά και την ανιδιοτέλεια του που ήταν οδηγός για όλους μας. Θα είμαι δίπλα του όχι μόνο στην θητεία που ολοκληρώνεται αλλά και στην επόμενη που θα αξιωθεί να εγκαινιάσει τα έργα που σχεδίασε και οραματίστηκε.

Με Τιμή

Πλούμης Νίκος – Πρόεδρος Δ.Κ Ναυπάκτου»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανδρέας Κοτσανάς:  «κ. Δήμαρχε ξεκινήστε επιτέλους το έργο της Ανάπλασης»

Published

on

By

Ανάπλαση-Ναύπακτος

Σε ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κοτσανάς αναφέρει σχετικά με το έργο της ανάπλασης:

«Το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Πατρέων με την ευκαιρία των περιοριστικών μέτρων που αφορούν την κυκλοφορία και την αφορμή του “Μένουμε σπίτι”, πραγματοποίησε εκτενείς εργασίες ασφαλτόστρωσης σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, την οδό Γούναρη.

κ. Δήμαρχε μη μένετε άλλο με σταυρωμένα χέρια, έχετε χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο.

Ξεκινήστε επιτέλους το έργο της Ανάπλασης καθώς η υπομονή μας αρχίζει να εξαντλείται.

ΥΓ. Σε περίπτωση που το έργο δεν ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα θα συγκαλέσω με πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμος Ναυπακτίας στο πλευρό των τοπικών επιχειρήσεων

Published

on

By

Δημαρχείο-Ναύπακτος

Τι δρομολογούν Οικονομική Υπηρεσία και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

 Σχετικά με την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαδικασία απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού, ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι η Οικονομική Υπηρεσία και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, από την πρώτη στιγμή, επεξεργάζονται ένα πλήρες σχέδιο που θα έχει ως στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Συγκεκριμένα, προχωρά η διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, κοινοχρήστων χώρων και ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει ή περιορίσει τη λειτουργία τους και για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Ο Δήμος Ναυπακτίας θα φροντίσει να γίνουν πράξη όλα όσα προβλέπονται και, σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμη περισσότερα.  Αυτή τη στιγμή, αυτό που απαιτείται από όλους μας, είναι να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού για να μπορέσουμε να επανέλθουμε όλοι στην καθημερινότητά μας υγιείς.  Είναι αρκετά αισιόδοξο το γεγονός ότι οι δημότες επιδεικνύουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.  Ας συνεχίσουμε έτσι.

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς θα λειτουργεί η Λαϊκή Αγορά Ναυπάκτου έως και τις 25.4.2020

Published

on

By

Λαική-αγορά-Ναύπακτος

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, για το χρονικό διάστημα από 28.3.2020 έως και 25.4.2020, η Λαϊκή Αγορά Ναυπάκτου θα λειτουργεί με τους εξής περιορισμούς:

  1. Συμμετοχή πωλητών σε ποσοστό 50% ανά κατηγορία (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες)
  2. Ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων ορίζονται τα 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα
  3. Παραμένει το απαγορευτικό πώλησης άλλων ειδών (πχ. ρούχα), εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

Υπενθυμίζεται ότι, όλοι οι πωλητές προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στην κοινότητα, υποχρεούνται να εφαρμόζουν αυστηρά τα ακόλουθα:

Α. Να φορούν κατά τις συναλλαγές τους και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο της λαϊκής αγοράς υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

Β. Να τοποθετούν σε εμφανές σημείο του πάγκου τους δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό.

Το Γραφείο Επόπτη Λαϊκής Αγοράς του Αυτοτελούς Τμήματος Αδειοδοτήσεων, Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Απασχόλησης του Δήμου Ναυπακτίας έχει αναρτήσει τους σχετικούς πίνακες συμμετεχόντων πωλητών στην επίσημη ιστοσελίδα www.nafpaktos.gr.

Αναλυτικά το πρόγραμμα Λαϊκής Αγοράς Ναυπάκτου διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, ανατολικά της πόλεως, περιοχή Σκα

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020, δυτικά της πόλεως, 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Σάββατο 11 Απριλίου 2020, ανατολικά της πόλεως, περιοχή Σκα

Μεγάλη Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020, δυτικά της πόλεως, 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Σάββατο, 25 Απριλίου 2020, ανατολικά της πόλεως, περιοχή Σκα.

 

Τα ανωτέρω ισχύουν έως ότου υπάρξει νεότερη ενημέρωση, καθώς η απόφαση πλήρους αναστολής λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών λαμβάνεται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ