Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ν. Πλούμης (πρόεδρος Δ.Κ Ναυπάκτου): «Δεν θα είμαι υποψήφιος»

Published

on

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου Νίκος Πλούμης κάνει γνωστό πως δεν θα συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, άρα δεν θα είναι και υποψήφιος με την δημοτική παράταξη του Τάκη Λουκόπουλου, «Ενωτική Πρωτοβουλία». Αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

 

«Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν θα είμαι υποψήφιος. Ο κύκλος στην πολιτική και την τοπική αυτοδιοίκηση κλείνει, προσωρινά έστω. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετείχα στην ομάδα του Δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και συνεισέφερα από τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης στα επόμενα χρόνια. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Ξενία, οι αναπλάσεις του ιστορικού κέντρου και της πλατείας της Αγίας Παρασκευής, η δημιουργία πολιτιστικού μονοπατιού, η δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου και πολλά άλλα, μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι στην αρχή τους ή να μην έχουν ξεκινήσει ακόμη, όμως έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και η υλοποίησή τους είναι θέμα χρόνου.

Η Δημοτική Κοινότητα συμμετείχε σε πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις (Χριστουγεννιάτικο χωριό, Ναυμαχία, Καρναβάλι, κ.α.). Στηρίξαμε και στηρίζουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Μαγειρείο του Δήμου το οποίο έχει πολύτιμη προσφορά στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της περιοχής μας. Είχαμε συνεισφορά σε έργα που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των πολιτών, όπως η κατασκευή πεζοδρομίων στα ανατολικά, η ασφαλτόστρωση των παζαριών, η ανάπλαση του αλσυλλίου και στο ποταμάκι του Ξενία, ασφαλτοστρώσεις δρόμων, κλπ. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία θέματα της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα, αλλά και υπηρεσιακά θέματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που ήταν στην αρμοδιότητα μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για την συνεισφορά τους και την άψογη συνεργασία που είχαμε. Οι όποιες αντιπαραθέσεις υπήρξαν είχαν σκοπό το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Δήμο. Επίσης να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που ήταν δίπλα μας και όλοι μαζί προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των δημοτών.

Τέλος, με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, αλλά κυρίως για το παράδειγμά και την ανιδιοτέλεια του που ήταν οδηγός για όλους μας. Θα είμαι δίπλα του όχι μόνο στην θητεία που ολοκληρώνεται αλλά και στην επόμενη που θα αξιωθεί να εγκαινιάσει τα έργα που σχεδίασε και οραματίστηκε.

Με Τιμή

Πλούμης Νίκος – Πρόεδρος Δ.Κ Ναυπάκτου»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσλήψεις Συμβασιούχων ΟΤΑ 2020

Published

on

By

Προσλήψεις-ΟΤΑ

Προθεσμίες, Περιορισμοί, Διαδικασία

Δημοσιεύθηκε και φέτος η καθιερωμένη Εγκύκλιος για τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών.

Το εν λόγω προσωπικό δεν συμπεριλαμβάνεται στον ετήσιο στρατηγικό προγραμματισμό των ν.4590/2019, 4622/2019 και 4635/2019, συνεπώς απαιτείται να τηρηθεί η διαδικασία της συγκεκριμένης Εγκυκλίου.

Ο Π. Θεοδωρικάκος υπογραμμίζει ότι η υποβολή των αιτημάτων πρέπει να λαμβάνει υπόψη “τη δημοσιονομική κατάσταση και την ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών”.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δοθεί στις προθεσμίες για την αποστολή αιτημάτων, που λήγουν στις 17 Μαρτίου και  31 Μαρτίου, όπως αναλυτικότερα καθορίζεται στη σελ.7 της Εγκυκλίου.

Να σημειωθεί ότι:

– τα αιτήματα για προσωπικό ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) και συμβάσεις μίσθωσης έργου (ΣΜΕ) στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), εμπίπτουν στον περιορισμό του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού προσλήψεων, ο οποίος ανέρχεται στις 1.333 θέσεις.

– για την κατηγορία ΙΔΟΧ και ΣΜΕ στα ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης με προέλευση των πιστώσεων από ίδιους πόρους, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιστολής των δαπανών και προκειμένου ο αριθμός των εγκρίσεων της κατηγορίας αυτής να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, οι Φορείς στο αίτημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνουν τον αριθμό των αντίστοιχων εγκρίσεων που χορηγήθηκαν πέρυσι.

– ειδικά για το “Βοήθεια στο Σπίτι”, με την παρ.2 του αρ.229 του ν.4635/2019 έχει παραταθεί η διάρκεια των συμβάσεων μέχρι 30.9.2020. Επομένως, αιτήματα θα αποσταλούν μόνο σε περίπτωση αντικατάστασης απασχολούμενου στο Πρόγραμμα λόγω αποχώρησης.

Το Υπουργείο τονίζει τις αρμοδιότητες των συλλογικών οργάνων σχετικά με τον προγραμματισμό των προσλήψεων:

– για θέσεις των Δήμων: Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής,

– για θέσεις των Περιφερειών: Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής,

– για θέσεις των ΝΠΔΔ, Συνδέσμων, Ιδρυμάτων των Δήμων καθώς και ΝΠΔΔ των Περιφερειών: Απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου,

– για θέσεις των ΝΠΙΔ: Απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου.

Επιπλέον, στην Εγκύκλιο κωδικοποιείται το σύνολο των εξαιρέσεων από τον προγραμματισμό προσλήψεων, που ανέρχονται σε οκτώ κατηγορίες, για τις οποίες δεν απαιτείται έγκριση της ΠΥΣ ούτε αποστολή αιτημάτων στο Υπουργείο:

1)Αρχική πρόσληψη και ανανεώσεις προσωπικού ΙΔΟΧ στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

2)ΣΜΕ στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων πράξεων.

3) Εποχικό προσωπικό για την πυρασφάλεια, τις κατασκηνώσεις και τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών.

4) Προσωπικό για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών.

5) Γιατροί εργασίας και τεχνικοί ασφαλείας.

6) Πρόσληψη υδρονομέων άρδευσης.

7) Αναπλήρωση μοναδικού στον κλάδο του υπαλλήλου.

8) Έκτακτο προσωπικό για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσικνοπέμπτη στο Amaryllis Lounge, με τους “Αφήλιο”

Published

on

By

Αμαρυλλίς-Ναύπακτος

Απόψε, το μουσικό σχήμα “ΑΦΗΛΙΟ” θα σας ταξιδέψει στο κόσμο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, ερμηνεύοντας αγαπημένες δημιουργίες των Θάνου ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ, Γ. ΣΠΑΝΟΥ, Σ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ, Λ. ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ, Θ.ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗ, Γ. ΑΝΔΡΕΟΥ, Π.ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, Θαν.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ κ.α. καθώς και τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Δημ. Γαλάνη, η Γιώτα Νέγκα, η Νατάσα Μποφίλιου και άλλοι αγαπημένοι καλλιτέχνες.

Συντελεστές:

Πάνος Καββαθάς (κιθάρα, τραγούδι)

Οδυσσέας Αντωνίου (πιάνο)

Δέσποινα (τραγούδι)

Η σημερινή βραδιά Τσικνοπέμπτης στο Amaryllis Lounge θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστη!

Τηλ. κρατήσεων: 2634 025525

Είσοδος Ελεύθερη.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποφασίστηκε το έργο του αγκυροβολίου στην Βαριά

Published

on

By

δημοτικό-συμβούλιο-Ναυπακτίας-αίθουσα-Αιτωλικής

Με την δημοτική αρχή  να κάνει λόγο για υποβάθμιση και πως τα χρήματα του προγράμματος interreg, ( 1.8 εκατ. ευρώ) δεν επαρκούν για την κατασκευή του Τουριστικού καταφυγίου στο Γρίμποβο, με συνέπεια να κατασκευαστεί στην ουσία ένα αγκυροβόλιο και μόνο, χωρίς αδειοδότηση λειτουργίας και με τον κίνδυνο να ζητηθούν να επιστραφούν από τον δήμο τα χρήματα μια και το πρόγραμμα χρηματοδοτεί λειτουργικό Τουριστικό καταφύγιο, για το οποίο απαιτούνται επιπλέον 8 έως 10 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε η συζήτηση για την αλλαγή ρότας που επέλεξε η δημοτική αρχή για το θέμα του Τουριστικού καταφυγίου σκαφών στην θέση «πούντος» στο Γρίμποβο.

Η πλευρά της αντιπολίτευσης επέμεινε στην κατασκευή του έργου του Τουριστικού καταφυγίου, προτείνοντας μάλιστα στην δημοτική αρχή  να καλέσει τον περιφερειάρχη σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο και να αιτηθεί την υπόλοιπη χρηματοδότηση ώστε να είναι λειτουργικό το έργο.

Χρειάστηκαν σχεδόν πέντε ώρες συζήτηση για το θέμα της έγκρισης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας (ΔΛΤΝ) και του Δήμου Ναυπακτίας για τη χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου, των μελετών για την κατασκευή λιμενικής εγκατάστασης εξυπηρέτησης σκαφών στη θέση «Βαριά», αντί του έργου του Τουριστικού καταφυγίου, με το Σώμα να αποφασίζει θετικά κατά πλειοψηφία την εισήγησή του δημοτικού συμβούλου και πρόεδρου του ΔΛΤΝ Σπύρου Τσέλιου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στην εβδομαδιαία συνδρομητική ηλεκτρονική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας.

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ