Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Στάϊκος: “Όρθιοι με τον κόσμο δίπλα μας”

Published

on

Τα 62 χρόνια συμπλήρωσε από την ίδρυσή του το 1958 ο Ναυπακτιακός Αστέρας. Η κοκκινόμαυρη ομάδα της Ναυπάκτου όλα αυτά τα χρόνια έχει διαγράψει μια ξεχωριστή πορεία, με συμμετοχές στην Γ’ Εθνική κατηγορία και με  αποκορύφωμά της πορείας αυτής την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την περίοδο 2000 – 2001.

Σήμερα …αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το οποίο και έχει διακοπεί λόγω της πανδημίας. Για τις επιπτώσεις από την διακοπή αυτή, τόσο σε ψυχολογικό όσο και οικονομικό επίπεδο, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομάδα και στην διοίκησή της,  αλλά και για την αυριανή ημέρα,  μιλά στο  Nafsweek ο πρόεδρος του Ναυπακτιακού  Αστέρα Νίκος Στάϊκος.

 

Με αφορμή την πανδημία αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ομάδα κ. Στάϊκο;

«Η πανδημία εκτός από την ψυχολογία αλλά και την   οικονομία του κόσμου βλέπουμε ότι βλάπτει σοβαρά και τον αθλητισμό. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε διαφορετικά γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία των ανθρώπων.

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας λειτουργώντας σε επαγγελματικά πρότυπα ξεκίνησε προπονήσεις από την 5η Αυγούστου. Σαν διοίκηση προχωρήσαμε σε σημαντική ενίσχυση του συλλόγου προκειμένου να δημιουργήσουμε μια ομάδα αντάξια της ιστορίας και του μεγέθους του συλλόγου. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είχαν  ήδη αρχίσει να φαίνονται και η ομάδα τις 3 πρώτες αγωνιστικές έπαιξε όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν καταστροφική για την ομάδα μας και αγωνιστικά μας έβγαλε εκτός ρυθμού, αφού  σταμάτησαν οι ομαδικές προπονήσεις και αρκετοί ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα σπίτια τους. Εκτός των αγωνιστικών επιπτώσεων είχαμε και οικονομικές επιπτώσεις αφού μέχρι την ημέρα της διακοπής είχαμε δαπανήσει ένα σοβαρό χρηματικό ποσό ενώ σταμάτησαν και τα έσοδα που είχαμε προϋπολογίσει από     χορηγίες και διαφημίσεις.

Ως εκ τούτου πιστεύω ότι λάθος ήταν που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής με τις συνθήκες που υπήρχαν λόγω του Covid-19».

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει επανεκκίνηση του πρωταθλήματος;

«Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι κάτι το οποίο βασανίζει κάθε άνθρωπο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η ημερομηνία επανέναρξης.  Σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να μας δοθεί ένα χρονικό περιθώριο για να προετοιμαστεί η ομάδα διότι δε θα γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι              ποδοσφαιριστές μας.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι αρκετά δύσκολη η επανέναρξη του πρωταθλήματος κάτω από αυτές τις συνθήκες, αν και είναι μονόδρομος ώστε τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει να μην χαθούν αλλά και να συνεχίσουν οι Κυριακές μας με ποδοσφαιρικό άρωμα.

Τέλος αρκετά σημαντικό είναι να παρθεί μια απόφαση ώστε να υπάρχει ένα ποσοστό κόσμου στο γήπεδο. Έτσι θα υπάρχει και μία οικονομική ενίσχυση στις ομάδες της Γ’ εθνικής οι οποίες δεν έχουν από αλλού έσοδα».

Υπάρχει κάποια οικονομική ενίσχυση από την Γ.Γ.  Αθλητισμού;

«Το μόνο που βλέπουμε από το κράτος είναι ότι μας αντιμετωπίζει απλά σαν μια ερασιτεχνική κατηγορία αλλά θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στα έξοδα είναι σαν επαγγελματική κατηγορία.   Τα  έξοδα των ποδοσφαιριστών καλύπτονται εξολοκλήρου  από τους παράγοντες και θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι μας ότι τα ποσά δεν είναι μικρά. Αρκετά παιδιά από τους ποδοσφαιριστές μας με αυτά τα λίγα επιβιώνουν.

Όσο για την επιχορήγηση που είχε πει ο υπουργός μέσω της υποβολής στοιχείων στη ΓΓΑ για τις ομάδες πιστεύω ότι η οικονομική βοήθεια των ομάδων είναι μονόδρομος.

Αλλά το ποσό που ακούγεται ότι αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα της Γ’ εθνικής είναι απαράδεκτο, διότι τα 2500€ που λένε δεν αρκούν ούτε για την πληρωμή εξόδων  2 αγωνιστικών εντός έδρας.

Τέλος ο κ. Αυγενάκης πρέπει να κοιτάξει με άλλο μάτι το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και να δείξει την στήριξη του με πράξεις και όχι με λόγια».

Τι βλέπετε για το αύριο της ομάδας;

«Έχοντας τον κόσμο δίπλα μας, που αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό για μία ομάδα θα ήθελα να δηλώσω ξεκάθαρα ότι ο Ναυπακτιακός Αστέρας δεν θα λυγίσει!

Αν γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί αλλά και σε περίπτωση διακοπής, η επόμενη σεζόν θα μας βρει ετοιμοπόλεμους.

Θα ήθελα να επαναλάβω πόσο σημαντικός είναι ο      κόσμος που είναι χρόνια δίπλα σε αυτή την ομάδα, και πόσο μάλλον την φετινή σεζόν που αν και υπήρχαν     αρκετά προβλήματα ενίσχυσαν αυτή την ομάδα αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας και βάζοντας διαφημίσεις στο γήπεδο στηρίζοντας έτσι την ομάδα.

Πιστεύω και περιμένω ότι την προσπάθεια μας η τωρινή δημοτική αρχή θα λάβει υπόψη της και θα βοηθήσει έμπρακτα τον ιστορικό σύλλογο μας που αποτελεί διαφήμιση για την πόλη μας.

Τέλος  θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην πρόεδρο της ομάδας και νυν Δημοτικό Σύμβουλο Λάμπρο Χρυσανθόπουλο για την επί σειρά ετών προσφορά του στο σύλλογο.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Έκαναν όλοι “Ρουά ματ” στο 12ο Τουρνουά σκακιού blitz Lepanto

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με τις απονομές των επάθλων στους νικητές το 12ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ BLITZ «LEPANTΟ» που πραγματοποιήθηκε σήμερα   Σάββατο  30 Σεπτεμβρίου 2023  στο Καφέ «IN SPOT», στην  Παραλία Ψανής.

Το τουρνουά  διοργανώνει κάθε χρόνο ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου  (ΑΣΟΝ ΕΠΑΧΤΟΣ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 90, καταδεικνύοντας την αγάπη για το σκάκι ναυπάκτιων και επισκεπτών σκακιστών που πήραν μέρος στο καθιερωμένο πλέον τουρνουά.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο μικρότερος σε ηλικία σκακιστής ήταν 6 ετών και ο μεγαλύτερος 65 ετών.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Με πολλές συμμετοχές ξεκινά σήμερα το 12ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ BLITZ «LEPANTΟ»

Published

on

By

Με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις  90, ξεκινά στις 16:00 το  12ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ BLITZ «LEPANTΟ» σήμερα   Σάββατο  30 Σεπτεμβρίου 2023  στο Καφέ «IN SPOT», στην  Παραλία Ψανής.
Το τουρνουά  διοργανώνει ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου ( ΑΣΟΝ ΕΠΑΧΤΟΣ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.
Το σύστημα αγώνων είναι Ελβετικό 11 γύρων, χωρίς αξιολόγηση με χρόνο σκέψης
3 λεπτά + 2 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την προκήρυξη των αγώνων στο site  του συλλόγου www.asonepaxtos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση βιβλίου πρακτικών Β’ Πανναυπακτιακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Published

on

By

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτέμβριου 2023 στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας Ο.ΣΥ.Ν παρουσίασε  το βιβλίο των πρακτικών του Β΄ Πανναυπακτιακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.

Συνδιοργανωτές όλοι οι φορείς της περιοχής , η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , ο Δήμος Ναυπακτίας ,η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ,Η Αιτωλική Αναπτυξιακή ,η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας και Δωρίδας , το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας ,η Εταιρεία Ναυπακτιακών Μελετών Ε.ΝΑ.Μ  και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας .

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν  ο Νίκος Ανδρίτσος δημοσιογράφος και Αντιπρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου χαιρέτησε την  εσπερίδα και αναφέρθηκε εκτενώς στο διήμερο συνέδριο  και παρότρυνε τους ιθύνοντες να μελετήσουν τα πρακτικά και να υλοποιήσουν τις προτάσεις καθώς και πρότεινε το συνέδριο να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα . Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουλές  και μίλησε για την σπουδαιότητα της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ,ο Γιώργος Σιαμαντάς Δημοτικός Σύμβουλος ως εκπρόσωπος του πρώην Δημάρχου Τάκη Λουκόπουλου και αρμόδιος Αντιδήμαρχος όταν έγινε το Συνέδριο  και ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας.                                             

Εισηγητές της Εσπερίδας ήταν ο Προέδρος της Ο.ΣΥ.Ν Θεόδωρος Παπαδόπουλος που εκτός των άλλων δήλωσε ότι Φιλοδοξία της Ομοσπονδίας  είναι το Συνέδριο αυτό ν’ αποτελέσει θεσμό και στρατηγικό σημείο αναφοράς και συνάντηση ανθρώπων απ’ όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας του επιχειρηματικού , πολιτικού και επιστημονικού κόσμου  και καλό θα είναι να γίνεται κάθε δυο χρόνια σε διαφορετικά σημεία του Δήμου μας.  Επίσης πρότεινε για την συγκρότηση μόνιμης ομάδας εργασίας με μέλη τους φορείς η οποία  θα  αξιολογήσει και θα προωθήσει τα συμπεράσματα του συνεδρίου και του κάθε συνεδρίου στην πολιτεία ,στην τοπική αυτοδιοίκηση ,τους φορείς ,στους επιχειρηματίες και την τοπική κοινωνία .

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφέρθηκε  στις προτάσεις  τα πορίσματα και το συμπέρασμα και για την πρόοδο πολλών εξ αυτών, στην εξωστρέφεια και είπε ότι η Ναυπακτία κοιτάζει μπροστά με όραμα .Η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας έκανε λόγο για μετρήσιμα αποτελέσματα και ανέφερε σειρά έργων που υλοποιούνται . Ο Γενικός Διευθυντής της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτιά στην αξιολόγηση της Αιτωλικής Αναπτυξιακής σε εθνικό επίπεδο και πόση βοήθεια είχαν γι’ αυτό από τα πρακτικά του συνεδρίου καθώς και για την τοπική στρατηγική ,το πρόγραμμα leader και τι μας έδωσε σε αριθμούς στη Ναυπακτία  ,για τα εμβληματικά έργα Ναυμαχία Ναυπάκτου ,Βαράσοβα μουσείο μανιταριού ,Βεζίρ Τζαμί κλπ και για το νέο leader .

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Δ Θέμης Δαβανέλλος επεσήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση των προτάσεων και αναφέρθηκε στα προβλήματα των επαγγελματιών .Ο Πρόεδρος του Οικονομικού επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παππάς επικεντρώθηκε  στις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής και ειδικότερα της Ναυπακτίας και για μετρήσιμα οικονομικά αποτελέσματα των Δήμων .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ Πάνος Λούκας αναφέρθηκε στη συμβολή της Γέφυρας στην ανάπτυξη της περιοχής , τον συνεχή έλεγχο από ειδικούς αλπινιστές για την ασφάλεια της , για τη πράσινη Γέφυρα καθώς και για τις  εκδηλώσεις που προγραμματίζουν  το 2024 για τα 20 χρόνια λειτουργείας της. Ο Πρόεδρος της Ε.ΝΑ.Μ Νίκος Τριψιάνος στάθηκε στον πνευματικό πλούτο της Ναυπακτίας και τη συμβολή της ΕΝΑΜ και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.Δ Αριστομένης Χάρος μίλησε για τη  συμβολή και τη συμμετοχή των εργαζομένων στην ανάπτυξη της Ναυπακτίας καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  .

Ακολούθησαν παρεμβάσεις Συλλόγων που αναφέρθηκαν σε θέματα ανάπτυξης και καθημερινότητας και συγκεκριμένα  από την Πρόεδρο του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Μαρίας Σαγώνα ,την Πρόεδρο του Συλλόγου Ποκίστας  Ανδριάνας Νικολάου την Πρόεδρο του Συλλόγου Ανθοφυταίων η Γρανίτσα Κατερίνας Φούτζουλα ,του Προέδρου της Αδελφότητας Ναυπακτίων Αττικής ο Έπαχτος Κωστής Βουτσινάς ,την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Μηλιάς Πολυτίμης Σαλτού την Αντιπρόεδρο  του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Κατερίνα Χαραλαμποπουλου και του ταμία του Πνευματικού ομίλου η δάφνη Ανδρέα Μπέσσα.

Εκτός των ανωτέρω την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Θωμάς Βαμβίνης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ,ο Ηλίας Δημητρόπουλος συγγραφέας και  επίτιμος πρόεδρος Ναυπακτίων Πάτρας ,ο συγγραφέας και ιστορικός Ντίνος Μακρυγιάννης ,υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοί για το Δήμο Ναυπακτίας ,αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων ,μέλη όλων των οργάνων της Ο.ΣΥ.Ν και πολλοί κάτοικοι και φίλοι της Ναυπακτίας.

Ευχαριστούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Γιάννη Μπανίκα για την παραχώρηση του εμβληματικού χώρου . Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ