Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Στάϊκος: “Όρθιοι με τον κόσμο δίπλα μας”

Published

on

Τα 62 χρόνια συμπλήρωσε από την ίδρυσή του το 1958 ο Ναυπακτιακός Αστέρας. Η κοκκινόμαυρη ομάδα της Ναυπάκτου όλα αυτά τα χρόνια έχει διαγράψει μια ξεχωριστή πορεία, με συμμετοχές στην Γ’ Εθνική κατηγορία και με  αποκορύφωμά της πορείας αυτής την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την περίοδο 2000 – 2001.

Σήμερα …αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το οποίο και έχει διακοπεί λόγω της πανδημίας. Για τις επιπτώσεις από την διακοπή αυτή, τόσο σε ψυχολογικό όσο και οικονομικό επίπεδο, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην ομάδα και στην διοίκησή της,  αλλά και για την αυριανή ημέρα,  μιλά στο  Nafsweek ο πρόεδρος του Ναυπακτιακού  Αστέρα Νίκος Στάϊκος.

 

Με αφορμή την πανδημία αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ομάδα κ. Στάϊκο;

«Η πανδημία εκτός από την ψυχολογία αλλά και την   οικονομία του κόσμου βλέπουμε ότι βλάπτει σοβαρά και τον αθλητισμό. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε διαφορετικά γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία των ανθρώπων.

Ο Ναυπακτιακός Αστέρας λειτουργώντας σε επαγγελματικά πρότυπα ξεκίνησε προπονήσεις από την 5η Αυγούστου. Σαν διοίκηση προχωρήσαμε σε σημαντική ενίσχυση του συλλόγου προκειμένου να δημιουργήσουμε μια ομάδα αντάξια της ιστορίας και του μεγέθους του συλλόγου. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είχαν  ήδη αρχίσει να φαίνονται και η ομάδα τις 3 πρώτες αγωνιστικές έπαιξε όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν καταστροφική για την ομάδα μας και αγωνιστικά μας έβγαλε εκτός ρυθμού, αφού  σταμάτησαν οι ομαδικές προπονήσεις και αρκετοί ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα σπίτια τους. Εκτός των αγωνιστικών επιπτώσεων είχαμε και οικονομικές επιπτώσεις αφού μέχρι την ημέρα της διακοπής είχαμε δαπανήσει ένα σοβαρό χρηματικό ποσό ενώ σταμάτησαν και τα έσοδα που είχαμε προϋπολογίσει από     χορηγίες και διαφημίσεις.

Ως εκ τούτου πιστεύω ότι λάθος ήταν που ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής με τις συνθήκες που υπήρχαν λόγω του Covid-19».

Πόσο δύσκολο είναι να γίνει επανεκκίνηση του πρωταθλήματος;

«Το συγκεκριμένο ερώτημα είναι κάτι το οποίο βασανίζει κάθε άνθρωπο που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η ημερομηνία επανέναρξης.  Σε περίπτωση που αποφασιστεί η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να μας δοθεί ένα χρονικό περιθώριο για να προετοιμαστεί η ομάδα διότι δε θα γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι              ποδοσφαιριστές μας.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι αρκετά δύσκολη η επανέναρξη του πρωταθλήματος κάτω από αυτές τις συνθήκες, αν και είναι μονόδρομος ώστε τα χρήματα που έχουμε δαπανήσει να μην χαθούν αλλά και να συνεχίσουν οι Κυριακές μας με ποδοσφαιρικό άρωμα.

Τέλος αρκετά σημαντικό είναι να παρθεί μια απόφαση ώστε να υπάρχει ένα ποσοστό κόσμου στο γήπεδο. Έτσι θα υπάρχει και μία οικονομική ενίσχυση στις ομάδες της Γ’ εθνικής οι οποίες δεν έχουν από αλλού έσοδα».

Υπάρχει κάποια οικονομική ενίσχυση από την Γ.Γ.  Αθλητισμού;

«Το μόνο που βλέπουμε από το κράτος είναι ότι μας αντιμετωπίζει απλά σαν μια ερασιτεχνική κατηγορία αλλά θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στα έξοδα είναι σαν επαγγελματική κατηγορία.   Τα  έξοδα των ποδοσφαιριστών καλύπτονται εξολοκλήρου  από τους παράγοντες και θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι μας ότι τα ποσά δεν είναι μικρά. Αρκετά παιδιά από τους ποδοσφαιριστές μας με αυτά τα λίγα επιβιώνουν.

Όσο για την επιχορήγηση που είχε πει ο υπουργός μέσω της υποβολής στοιχείων στη ΓΓΑ για τις ομάδες πιστεύω ότι η οικονομική βοήθεια των ομάδων είναι μονόδρομος.

Αλλά το ποσό που ακούγεται ότι αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα της Γ’ εθνικής είναι απαράδεκτο, διότι τα 2500€ που λένε δεν αρκούν ούτε για την πληρωμή εξόδων  2 αγωνιστικών εντός έδρας.

Τέλος ο κ. Αυγενάκης πρέπει να κοιτάξει με άλλο μάτι το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και να δείξει την στήριξη του με πράξεις και όχι με λόγια».

Τι βλέπετε για το αύριο της ομάδας;

«Έχοντας τον κόσμο δίπλα μας, που αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό για μία ομάδα θα ήθελα να δηλώσω ξεκάθαρα ότι ο Ναυπακτιακός Αστέρας δεν θα λυγίσει!

Αν γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί αλλά και σε περίπτωση διακοπής, η επόμενη σεζόν θα μας βρει ετοιμοπόλεμους.

Θα ήθελα να επαναλάβω πόσο σημαντικός είναι ο      κόσμος που είναι χρόνια δίπλα σε αυτή την ομάδα, και πόσο μάλλον την φετινή σεζόν που αν και υπήρχαν     αρκετά προβλήματα ενίσχυσαν αυτή την ομάδα αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας και βάζοντας διαφημίσεις στο γήπεδο στηρίζοντας έτσι την ομάδα.

Πιστεύω και περιμένω ότι την προσπάθεια μας η τωρινή δημοτική αρχή θα λάβει υπόψη της και θα βοηθήσει έμπρακτα τον ιστορικό σύλλογο μας που αποτελεί διαφήμιση για την πόλη μας.

Τέλος  θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην πρόεδρο της ομάδας και νυν Δημοτικό Σύμβουλο Λάμπρο Χρυσανθόπουλο για την επί σειρά ετών προσφορά του στο σύλλογο.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Παιδιατρική Κλινική Εξέταση- και Εμβολιασμός παιδιών Ρομά στον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, θα πραγματοποιηθεί Παιδιατρική Κλινική Εξέταση-Εμβολιασμός παιδιών Ρομά το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 από τις 9:00′ έως τις 14:00‘  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το ΚΕ.ΣΥ- Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, την Παιδιατρική κλινική «Μητέρα», το Κέντρο Κοινότητας- Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν, είναι:

·      MMR: (Ιλαράς ,Ερυθράς, Παρωτίτιδας)

·      Vaqta: (Ηπατίτιδας Α)

·      Neisvac: (Μηνιγγιτιδόκοκου)

·      Prevenar 13: (Πνευμονιόκοκκου)

·      Infarix Hexa: (Διεφθερίτιδας-Ηπατίτιδας Β’- Τετάνου-Κοκκύτη- Πολιομυελίτιδας- Αιμόφιλου)

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πατρίδες της Ρωμιοσύνης»

Published

on

By

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Ναυπακτιακό Χορευτικό Όμιλο Φίλων Ελληνικής Παράδοσης (ΝΑ. Χ.Ο.Φ.Ε.Π.) «ΝΑΥΣ» παρουσιάζει τραγούδια, χορούς, ήθη και έθιμα από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.  Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προχώματος Θεσσαλονίκης «Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Η μουσικοχορευτική παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 18:00’, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου.

Συντελεστές εκδήλωσης:

Ορχήστρα:

Γεωργοπούλου Παναγιώτα (σαντούρι)

Ελευθεριάδης Πάρης (ποντιακή λύρα)

Κώτσικας Γιώργος (βιολί)

Μπάκος Δημήτρης (γκάιντα – τσαμπούνα)

Μπαράκος Γιώργος (κρουστά)

Μανουσαρίδης Νίκος (τραγούδι – νταούλι)

Στεφανόπουλος Κώστας (λαούτο – ακορντεόν)

Τσιφογιάννη Βασιλική (τραγούδι)

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαφειάδης Γιάννης

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Μαθήματα Πρώτων βοηθειών από την  Ομοσπονδία  

Published

on

By

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με το παράρτημα Ναυπάκτου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα διοργανώσει μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Τα μαθήματα θα γίνουν στο χώρο των γραφείων μας και μπορούν να συμμετέχουν τόσο επαγγελματίες , όσο και συμπολίτες μας που επιθυμούν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας ,τηλ.26340 26770, στην διεύθυνση Τζαβέλα 34 και ώρες επικοινωνίας 9:00 -13:00 και  17:00 – 21:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης                                Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ