Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ν. Φαρμάκης: «Δεν υπάρχει πολύς χρόνος…  Εμβολιαζόμαστε και σηκώνουμε ψηλά το τείχος ανοσίας τώρα, για να μην γυρίσουμε πίσω!»

Published

on

Την ανάγκη αύξησης των εμβολιαστικών ρυθμών προκειμένου να αποφευχθούν νέες αρνητικές εξελίξεις και η Δυτική Ελλάδα να μην επιστρέψει σε καθεστώς περιορισμών που θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια σειράς επαφών που είχε σήμερα, τόσο με στελέχη της Περιφέρειας, όσο και με Δημάρχους και εκπροσώπους Δημάρχων της περιοχής.

«Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε και στη χώρα μας τη μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται και γι’ αυτό υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών. Στη Δυτική Ελλάδα έχουμε ζήσει πολλές δύσκολες στιγμές και έχουμε ήδη στερηθεί πολλά. Είναι στο χέρι μας να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά το τείχος ανοσίας και να ανατρέψουμε την επανάληψη όσων ήδη ζήσαμε» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας τη σημασία συστράτευσης όλων των τοπικών φορέων προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι, αλλά και ένα ακόμα καλύτερο φθινόπωρο.

Ο Περιφερειάρχης, αρχικά συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους υπεύθυνους των υπηρεσιών δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ αργότερα πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Δημοτικών Αρχών, στην οποία συμμετείχε και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην περιοχή και υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει εκτεταμένη πληροφόρηση στους πολίτες για τη διαδικασία και τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για το γεγονός πως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, όσοι νομίζουν πως υπάρχει χρόνος και μπορούν να μεταθέσουν τον εμβολιασμό τους για το προσεχές φθινόπωρο, κάνουν ένα μεγάλο λάθος που τελικά, θα στοιχίσει στους ίδιους και στο σύνολο της κοινωνίας. Ακόμα, επισημάνθηκε, η ανάγκη, οι δήμοι, οι ενορίες, όπως και κάθε συλλογικός κοινωνικός φορέας, να καταγράφουν περιπτώσεις πολιτών που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν προς κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, ώστε να ξεκινήσουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

«Δεν είμαστε εδώ για να παραστήσουμε τους χωροφύλακες των εμβολίων. Είμαστε εδώ για να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας ως θεματοφύλακες της αλήθειας και της κοινωνικής προστασίας. Κάθε εμβόλιο σημαίνει και ένας λιγότερος εκτός νοσοκομείων και ΜΕΘ. Το εμβόλιο προστατεύει εμάς και αυτούς που αγαπάμε. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να είμαστε όλοι μαζί, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε άλλες δύσκολες στιγμές…» κατέληξε ο κ. Φαρμάκης.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη διάθεση των πολιτών η κλιματιζόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Ναυπάκτου

Published

on

By

Οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα

Ο Δήμος Ναυπακτίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα επόμενα 24ωρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν.  Για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχουν μεριμνήσει για τη διάθεση της εξής κλιματιζόμενης αίθουσας:

  • ΚΑΠΗ Ναυπάκτου | Σμηναγού Πλαστήρα 3, Κεφαλόβρυσο 

Η αίθουσα θα παραμείνει ανοικτή από σήμερα Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 και έως τη λήξη του καύσωνα, από τις 9:00’ και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στους χώρους θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής  και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον SARS-COV-2.  Η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια παραμονής των πολιτών στους χώρους είναι υποχρεωτική και θα τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.  Επιπλέον, θα διατίθεται νερό και είδη πρώτης ανάγκης ενώ, θα παρέχονται οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα.

Οι πολίτες καλούνται να:

* Αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, με παραμονή σε σκιερό και δροσερό περιβάλλον

* Ανανεώνουν τον αέρα με φυσικό ή τεχνητό αερισμό (ανοικτά παράθυρα ή χρήση ανεμιστήρα) των κλειστών χώρων

* Μειώνουν τη θερμοκρασία και την υγρασία του εσωτερικού χώρου με τη χρήση κλιματιστικού

* Ντύνονται ελαφριά με λεπτά ρούχα που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα γύρω από το σώμα

* Ενυδατώνονται με δροσερό νερό κατά προτίμηση και να αποφεύγουν την υπερβολική διατροφή

* Πλένονται με δροσερό νερό για την απομάκρυνση του ιδρώτα και τη διευκόλυνση της απαγωγής θερμότητας από το σώμα.

Ιδιαίτερη φροντίδα για τα αδέσποτα

Με ενέργειες του εντεταλμένου Συμβούλου Δήμου Ναυπακτίας για την εποπτεία και το συντονισμό των αρμοδιοτήτων που αφορά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, κ.Ντίνου Ζορμπά, τοποθετήθηκαν ποτίστρες σε κεντρικά σημεία της Ναυπάκτου για τις ημέρες του καύσωνα.  Οι πολίτες καλούνται να συνδράμουν την προσπάθεια του Δήμου ώστε οι ποτίστρες να παραμείνουν γεμάτες με δροσερό νερό όσο θα διαρκούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας, το έμψυχο δυναμικό και τα μηχανήματα, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν εκδήλωσης πυρκαγιάς. Παράλληλα, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φωτογραφική Έκθεση του Ηλία Περγαντή «1821»

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος για το Καλοκαίρι 2021 και τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσιάζει σε συνεργασία με το Σύλλογο Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος» τη φωτογραφική Έκθεση του Ηλία Περγαντή «1821».

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ