Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκίνημα μιας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς

Published

on

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, σε ένα πρωτόγνωρο τοπίο, η νέα σχολική χρονιά για μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς.

Από τις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικοί και μαθητές ήταν στις σχολικές μονάδες, για να παραλάβουν τα βιβλία τους και να ενημερωθούν για την ιδιαίτερη αυτή χρονιά. Λόγω του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με τις λειτουργίες στους ιερούς ναούς, ο αγιασμός στα σχολεία ξεκίνησε μετά τις 10:30 το πρωί.

Τον αγιασμό στο 1ου και 2ο Γυμνάσιο  και Λύκειο Ναυπάκτου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Παπαιωαννίδης και Ζαχαρίας Χοχτούλας.

Η τελετή του αγιασμού τελέστηκε με αντιπροσωπεία των μαθητών στα προαύλια των σχολείων, με τους υπόλοιπους μαθητές να ακούν από τις αίθουσες. Στην συνέχεια ο σεβασμιότατος συνοδευόμενος από τούς διευθυντές των Σχολείων – Ιωάννα Κουτσογιάννη, Στέφανο Τέφα, Πέτρο Πιτσιάκκα και Ἀντώνιο Μπέκο  πέρασε από όλες τις τάξεις και από τα γραφεία των καθηγητών και ράντισε με τον αγιασμό τα παιδιά και τα κτήρια.

 

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος δήλωσε στο Nafsweek:

 

«Πραγματικά είναι μία πρωτόγνωρη σχολική χρονιά φέτος αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα της παιδείας πού υπερβαίνει δυσκολίες και τα προβλήματα, όπως το αεροπλάνο όταν υπάρχει νέφωση πυκνή περνάει πάνω από τα σύννεφα βγαίνοντας σε καθαρό ορίζοντα.

Έτσι ακριβώς είναι και η παιδεία.

Βεβαίως πρέπει κανείς να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στην διασπορά του κορωνοϊού, μάσκες, αποστάσεις κλπ.

Τελικά όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που παραμένει, είναι το πώς θα αποβάλουμε τη μάσκα της υποκρισίας».

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας τόνισε σε δηλώσεις του στο Nafsweek:

 

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές αλλά και στους  εκπαιδευτικούς που επιτελούν ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο στην πορεία της γνώσης και της διαμόρφωσης χαρακτήρων και τώρα ειδικά στην εποχή του κορδονιού ακόμα πιο δύσκολο, να έχουμε μία δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

Θεωρώ ότι οι δυσκολίες του κορωνοϊού δεν μπορεί να αναστείλουν ούτε την πορεία προς τη γνώση η οποία είναι δεδομένη, ούτε τις άλλες καλές εκφάνσεις της παιδείας, όπως η φιλία, η συναναστροφή, οι αθλητικές δραστηριότητες, η δημιουργική απασχόληση.

Όλα αυτά, τηρώντας τα σωστά μέτρα και με το σωστό τρόπο, αντιθέτως, μπορεί και σε ορισμένα πεδία να βελτιωθούν και να γίνουν πιο παραγωγικά.

Από πλευράς Δήμου έχουν τηρηθεί όλα τα Πρωτόκολλα, τόσο σε σχέση με την καθαριότητα, με τις απολυμάνσεις, με την διανομή του υλικού που απαιτείται, όπως μάσκες και αντισηπτικά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα είμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα να προσφέρουμε κάθε φορά αυτό που θα επιτάσσει η ανάγκη.

Εύχομαι σε όλους χρόνια σχολική χρονιά».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 294 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 294ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Μουσείο αποκτά η Ναύπακτος  :

Για πρώτη φορά δημιουργείται εκθεσιακός χώρος στη Ναύπακτο, με μόνιμη έκθεση, η οποία θα λειτουργήσει στις αίθουσες του Ιτς Καλέ και της Οπλοθήκης στο Κάστρο, με την πρόταση  δημιουργίας…

#   «Έξοδος» Λουκόπουλου,  διεργασίες στην “Ενωτική πρωτοβουλία”  :

Κατά την συνάντηση που είχε πρακτικά χαρακτήρα αποτίμησης του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Οκτωβρίου ο Τάκης            Λουκόπουλος…

# Εγκαίνια στα έργα του παραλιακού μετώπου :

Τα έργα ανάπλασης  που έχουν υλοποιηθεί  στο παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου, εγκαινιάστηκαν την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, τόσο στην περιοχή Βαρειά της Ψανής όσο και εκείνες στην παραλία    Γριμπόβου με την δημιουργία…

#  Δημοτική Αστυνομία:  «Σκοντάφτει» στην απαγόρευση των προσλήψεων!

Ενώ το  ΑΣΕΠ έχει έτοιμο τον διαγωνισμό, αναμένει τις απαραίτητες «υπογραφές» από τους δημάρχους των δήμων που συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη για τις 1.213 θέσεις. Το πρόβλημα, ωστόσο…

#   Ευημερούν οι αριθμοί      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                            

Η ακρίβεια παραμένει σε υψηλά επίπεδα και επηρεάζει αρνητικά το βιοτικό επίπεδο της πλειονότητας των νοικοκυριών. Τα food pass, τα επιδόματα ακρίβειας προφανώς δεν μπορούν να ισοσκελίζουν…

#   ΟΧΙ στη νεκρανάσταση της Εκτροπής του Αχελώου :

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει σταθερά αντίθετη σε οποιοδήποτε σενάριο Εκτροπής του Αχελώου αξιολογώντας το έργο ως περιβαλλοντικά και οικονομικά επιβαρυντικό, τόσο για τη Δυτική Ελλάδα, όσο και για τη Θεσσαλία. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης…

#   Ομοσπονδία λέει  ΟΧΙ στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο :

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, πρόεδρος της    Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος ενημέρωσε τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών –Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τονίστηκε από τους συμμετέχοντες…

#  Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 : 

Το πρόγραμμα αφορά έργα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας, δηλαδή όσα υλοποιούνται από τις Διευθύνσεις Έργων της ΠΔΕ και δεν περιλαμβάνονται εκείνα που θα εκτελεστούν από άλλους φορείς  υλοποίησης. Πηγές χρηματοδότησης…

#   Κατάργηση πιστοποιητικού μη οφειλής  ΤΑΠ:

Με διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου   Ψηφιακής Διακυβέρνησης που τέθηκε σε διαβούλευση, προχωράει η μείωση της γραφειοκρατίας με την κατάργηση του πιστοποιητικού μη οφειλής ΤΑΠ, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2024 ενεργοποιείται ο ψηφιακός φάκελος ακινήτου…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφια της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ