Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκίνημα μιας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς

Published

on

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, σε ένα πρωτόγνωρο τοπίο, η νέα σχολική χρονιά για μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς.

Από τις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, εκπαιδευτικοί και μαθητές ήταν στις σχολικές μονάδες, για να παραλάβουν τα βιβλία τους και να ενημερωθούν για την ιδιαίτερη αυτή χρονιά. Λόγω του εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, με τις λειτουργίες στους ιερούς ναούς, ο αγιασμός στα σχολεία ξεκίνησε μετά τις 10:30 το πρωί.

Τον αγιασμό στο 1ου και 2ο Γυμνάσιο  και Λύκειο Ναυπάκτου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Παπαιωαννίδης και Ζαχαρίας Χοχτούλας.

Η τελετή του αγιασμού τελέστηκε με αντιπροσωπεία των μαθητών στα προαύλια των σχολείων, με τους υπόλοιπους μαθητές να ακούν από τις αίθουσες. Στην συνέχεια ο σεβασμιότατος συνοδευόμενος από τούς διευθυντές των Σχολείων – Ιωάννα Κουτσογιάννη, Στέφανο Τέφα, Πέτρο Πιτσιάκκα και Ἀντώνιο Μπέκο  πέρασε από όλες τις τάξεις και από τα γραφεία των καθηγητών και ράντισε με τον αγιασμό τα παιδιά και τα κτήρια.

 

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος δήλωσε στο Nafsweek:

 

«Πραγματικά είναι μία πρωτόγνωρη σχολική χρονιά φέτος αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα της παιδείας πού υπερβαίνει δυσκολίες και τα προβλήματα, όπως το αεροπλάνο όταν υπάρχει νέφωση πυκνή περνάει πάνω από τα σύννεφα βγαίνοντας σε καθαρό ορίζοντα.

Έτσι ακριβώς είναι και η παιδεία.

Βεβαίως πρέπει κανείς να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στην διασπορά του κορωνοϊού, μάσκες, αποστάσεις κλπ.

Τελικά όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που παραμένει, είναι το πώς θα αποβάλουμε τη μάσκα της υποκρισίας».

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας τόνισε σε δηλώσεις του στο Nafsweek:

 

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές αλλά και στους  εκπαιδευτικούς που επιτελούν ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο στην πορεία της γνώσης και της διαμόρφωσης χαρακτήρων και τώρα ειδικά στην εποχή του κορδονιού ακόμα πιο δύσκολο, να έχουμε μία δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

Θεωρώ ότι οι δυσκολίες του κορωνοϊού δεν μπορεί να αναστείλουν ούτε την πορεία προς τη γνώση η οποία είναι δεδομένη, ούτε τις άλλες καλές εκφάνσεις της παιδείας, όπως η φιλία, η συναναστροφή, οι αθλητικές δραστηριότητες, η δημιουργική απασχόληση.

Όλα αυτά, τηρώντας τα σωστά μέτρα και με το σωστό τρόπο, αντιθέτως, μπορεί και σε ορισμένα πεδία να βελτιωθούν και να γίνουν πιο παραγωγικά.

Από πλευράς Δήμου έχουν τηρηθεί όλα τα Πρωτόκολλα, τόσο σε σχέση με την καθαριότητα, με τις απολυμάνσεις, με την διανομή του υλικού που απαιτείται, όπως μάσκες και αντισηπτικά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα είμαστε δίπλα στη σχολική κοινότητα να προσφέρουμε κάθε φορά αυτό που θα επιτάσσει η ανάγκη.

Εύχομαι σε όλους χρόνια σχολική χρονιά».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lepanto Formula Kite Europeans: Τελετή Λήξης και Απονομές Μεταλλίων την Κυριακή 2/10

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ.Σοφίας Ζαχαράκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30‘, η Τελετή Λήξης και οι Απονομές των Μεταλλίων στους αθλητές και τις αθλήτριες τη μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Ναύπακτο,  του Lepanto Formula Kite Europeans.   Η βραδιά θα κλείσει με μία ανοικτή για όλους συναυλία από τους “Les SkartOi“!

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lepanto Formula Kite Europeans – Δηλώσεις Γκίζα, Schwendtner, Κρότση (vid)

Published

on

By

Δηλώσεις Β. Γκίζα, Δήμαρχου Ναυπακτίας, Πρόεδρου Οργανωτικής Επιτροπής Lepanto Formula Kite Europeans

Marcus Schwendtner, Secretary and Class Manager International Kiteboarding Association (ΙΚΑ)

–  Σπ. Κρότση, Αντιπρόεδρου International Kiteboarding Association (ΙΚΑ), Αντιπρόεδρου Οργανωτικής Επιτροπής Lepanto Formula Kite Europeans, Πρόεδρου Συλλόγου ΙΑΣΩΝ

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 238 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 238ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Σε ρυθμούς European Formula Kite η Ναύπακτος:

Σχεδόν 140 αθλητές που εκπροσωπούν 39    χώρες από κάθε ήπειρο συμμετέχουν και  αγωνίζονται στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Formula Kite» στη Ναύπακτο αυτή την εβδομάδα. Το πρωτάθλημα που πραγματοποιείται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, στον κόλπο της Ναυπάκτου, είναι ένα δυνατό τεστ πριν από τους Παγκόσμιους αγώνες Formula Kite που θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία σε λίγες εβδομάδες…

#   Μπαράζ ανακοινώσεων για ΟΕΥ και Δημοτική αστυνομία :

Την συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας, που κατέληξε συζήτηση για την επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας, ακολούθησε…

#   Τον Οκτώβριο ψηφίζει η Βουλή για τη Δημοτική Αστυνομία:

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή…

#   «Βοήθεια στο σπίτι»: Το ΣτΕ φέρνει τα πάνω κάτω στην μοριοδότηση:

Άκυρη κρίθηκε από το ΣτΕ η μοτιοδότηση των ήδη εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 50% των θέσεων, σύμφωνα…

#   Με το βλέμμα στην κάλπη…      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :   

Μιλούσαμε τους  προηγούμενους μήνες  για αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση και προσφυγή στις κάλπες ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης έναντι των αντιπάλων. Στην αυτοδιοίκηση όμως που η ημερομηνία των        εκλογών…

#   «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», αλλάζει το κέντρο της Ναυπάκτου:

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό      Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις…

#   Φωκίων Ζαΐμης: «Με διάλογο και συνεργασία μπορούμε να συνδέσουμε την  τεχνολογία με την εκπαίδευση και την εργασία» :

Στο 7ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, τονίζοντας ότι η επιστήμη και η τεχνολογία…

#   Πέτυχαν το στόχο τους!  :

Πετυχαίνοντας το στόχο τους,  για προβολή της πόλης της Ναυπάκτου, υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι «2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας», όλων των      κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Με τις απονομές…

#  Ιωάννα Μαρή:  «Προγεννητική Αγωγή, τα θεμέλια της φυσικής και ψυχικής υγείας για όλη την ζωή του ανθρώπου»:

Συνέντευξη στο Nafsweek.gr  της προέδρου της «Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής     Αγωγής», με στόχο την  ενημέρωση των νέων, καθώς και όλης της κοινωνίας για την προετοιμασία των μελλοντικών γονέων  για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ