Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκίνησαν με επιτυχία οι θεατρικές παραστάσεις για 14η χρονιά στο «ΟΙΚΟθέατρο» 2025

Published

on

Ξεκίνησαν με επιτυχία, στη Ναύπακτο, οι πρώτες θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, που διοργανώνει για 14η χρονιά η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» σε συν διοργάνωση με τον Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την Κυριακή 23/02 υλοποιήθηκαν με επιτυχία στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις.

Πρώτη του 4ου ΔΣ Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου τάξη Δ1’ με την συμμετοχή και της Γ’ τάξης  και δεύτερη από τη θεατρική ομάδα των ΔΣ Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, με τα έργα, «Το βρωμοχώρι» της Σοφίας Ζαραμπούκα και  το «Το χαρούμενο λιβάδι» των Φιλιώ Νικολούλη και Κώστα Μαρκόπουλου, αντίστοιχα.

 

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν.

Παρών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού Ντίνος Τσουκαλάς ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων, συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων.

Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δ/νων Σύμβουλος της Γέφυρα ΑΕ Ρίου -Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης,  Πάνος Λούκας και ο Γιώργος Κοτρώνης ιδιοκτήτης των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ναυπακτίας και πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ

Με λίγα λόγια για το κάθε έργο,  καλή επιτυχία στους μαθητές τους ευχήθηκαν και οι εκπαιδευτικοί των ΔΣ που συμμετείχαν.

Οι παρευρισκόμενοι γονείς και θεατές κάθε ηλικίας, χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εισπράττοντας με τον καλύτερο τρόπο, μηνύματα για  τον σεβασμό στο χώρο και στο περιβάλλον που ζούμε, καθώς και για την ευαισθησία στη διαφορετικότητα, αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 4ο ΔΣ Ναυπάκτου, στην διευθύντρια Όλγα Γκιάφη, στη δασκάλα της Δ1’ τάξης Αρετή Ζωιτάκη, στη Θεατρολόγο του σχολείου Ιωάννα Σακκούλη, στην δασκάλα της Γ’ τάξης Βασιλική Λιακώνη και στη μουσικό Ελένη Παντελή καθώς και από το ΔΣ των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη στη διευθύντρια Ελένη Πελέκη  και φυσικά στην θεατρολόγο της θεατρικής ομάδας Κωνσταντίνα Παπανικολάου.

Ευχαριστούμε για την εθελοντική συμμετοχή στο μακιγιαζ των προσώπων των μικρών ηθοποιών, την καθηγήτρια αισθητικής Βάσω Κυπαρίσση και της φοιτήτριες στο τμήμα αισθητικής του 3ου ΕΠΑΛ Ναυπάκτου.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο LURPAK της εταιρίας Arla, τα καταστήματα τροφίμων s/m ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ τα υγρά αντιβακτηριδιακά μαντήλια Wet hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ ΑΕ και η ΓΕΦΥΡΑ Ρίου – Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης.

  Οι παραστάσεις συνεχίζονται μετά τις αποκριές, την Κυριακή 09 Μαρτίου στις 18:00 όπου και θα υλοποιηθούν οι θεατρικές παραστάσεις:

  • «Ό Βασιλιάς των λιονταριών» διασκευή της Τέτη Ζέρβα, από το 35 Δ.Σ. Πάτρας – Τάξη Δ2’ και
  • «Το λουρί του Σωκράτη» Του Δημήτρη Ποταμίτη από το 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – Τάξη Ε’

  Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σημ.: Για περισσότερες πληροφορίες: κιν. +30 693 6052 888 – info@prasinomple.gr

Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων

09 Μαρτίου στις 18.00

  1. «Ο βασιλιάς των λιονταριών» διασκευή της Τ. Ζέρβα  35ο Δ.Σ. Πάτρας – τάξη Δ’2

 «Το λουρί του Σωκράτη» του Δημήτρη Ποταμίτη 2ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – τάξη Ε’

 16 Μαρτίου στις 18.00

1.«Ο Μικρός Πρίγκιπας» διασκευή της Φ. Γιαλούρη 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου – μικτή θεατρική ομάδα

 2. «Σου δανείζω τον πλανήτη» της Δώρας Πουρή, 3ο ΚΔΑΠ  Ναυπάκτου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολοκληρώθηκαν οι θεατρικές παραστάσεις στο “ΟΙΚΟθέατρο”

Published

on

By

Για μια ακόμα χρονιά, την 14η  συνεχόμενη, ολοκληρώθηκε η δράση «ΟΙΚΟθέατρο» , με θεατρικές παραστάσεις μαθητών δημοτικών Σχολείων της Ναυπάκτου. 

Την Κυριακή 16 Μαρτίου έπεσε η αυλαία για το «ΟΙΚΟθέατρο» 2025, με δύο θεατρικές παραστάσεις:

 «Ο Μικρός Πρίγκιπας» διασκευή Μίμη Κουγιουμτζή σε σκηνοθεσία Φωτεινής Γιαλούρη από το 3ο ΔΣ Ναυπακτίας και τη μικτή θεατρική ομάδα του. Eνα αριστούργημα της κλασικής λογοτεχνίας, που μας μετέδωσε αλήθειες για την αγάπη και τη φιλία, για τις ανθρώπινες σχέσεις και για το τι χρειάζεται για να καλλιεργηθούν και να ευδοκιμήσουν αυτά μας μεταφέρει η μικτή θεατρική ομάδα του 3ου ΔΣ Ναυπάκτου και το έργο…

«Σου δανείζω τον πλανήτη» της Δώρας Πουρή βασισμένο στο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «παιδιά σε δράση» σε σκηνοθεσία Λαμπρίνας Κανέλου, από το 3ο ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας όπου τα  παιδιά δάνεισαν τον πλανήτη τους στους μεγάλους να τον προσέχουν και αυτοί τον κατέστρεψαν με την απληστία τους.

Την δράση υλοποίησε για 14η συνεχόμενη χρονιά,  η περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+Μπλέ”, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Τους θεατές καλωσόρισε όπως κάθε Κυριακή, ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του «Πράσινο +Μπλε» Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, ενώ τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας Νίκος Ραυτόπουλος.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς του 3ου Δ.Σ. Ναυπάκτου: στη Δντρια  Βάσω Πολυδώρου, στη δασκάλα Ελευθερία Σπυροπούλου, και στην υπεύθυνη Θεατρολόγο που έκανε και την σκηνοθεσία Φωτεινή Γιαλούρη, καθώς  και στους εκπαιδευτικούς του 3ου ΚΔΑΠ Ναυπάκτου: τη θεατρολόγο Λαμπρίνα Κανέλου, τον μουσικό Θωμά Νικολάου, τις εκπαιδευτικούς Άντζελα Σιτοκωνσταντίνου και  Χριστίνα Καλτσά, οι οποίοι με πολύ αγάπη σκηνοθέτησαν τις παραστάσεις και στήριξαν τους μαθητές στην προσπάθειά τους.

 

Χορηγοί και υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο LURPAK της εταιρίας Arlα, τα υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ, η αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων S/M ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και η ΓΕΦΥΡΑ Ρίου – Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

Ευχαριστούμε επίσης την καθηγήτρια αισθητικής Βάσω Κυπαρίσση καθώς και της μαθήτριες του 3ου ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, ειδικότητας αισθητικής τέχνης, οι οποίες εθελοντικά έκαναν το μακιγιάζ των μικρών  μαθητών.

Μια δράση στην οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 3.000 μαθητές, έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 26.000 θεατές και έχει βραβευτεί από διοργανώσεις όπως:

*TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2026 και για 15η χρονιά, κρατώντας τα θετικά μηνύματα που μας έδωσαν οι μικροί μαθητές και μένοντας αισιόδοξοι για το μέλλον!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πέφτει αυλαία την Κυριακή για το «ΟΙΚΟθέατρο»

Published

on

By

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 16 Μαρτίου οι παραστάσεις των δημοτικών σχολείων της Ναυπάκτου που παρουσιάστηκαν για 14η χρονιά μέσα από την δράση  «ΟΙΚΟθέατρο» στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων.

Με είσοδο ελεύθερη, οι θεατές στις  6 το απόγευμα της Κυριακής θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις:

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» από το 3ο ΔΣ Ναυπάκτου.

και «Σου δανείζω τον πλανήτη» από το 3ο ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
musitsa-leatherbags-new

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ