Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τους Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠΑμεΑ, περιόδου 2023 – 2024

Published

on

Ξεκίνησε από την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουλίου 2023, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2023-2024.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αποτελείται από εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και ανέρχεται σε 341.200.000€ (ενισχυμένος κατά 10.000.000 ευρώ σε σχέση με την περίοδο 2022- 2023).

Η διαδικασία

Οι Αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής θα μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, www.eetaa.gr – paidikoi.eetaa.gr, από 20/6/2023 – 11/7/2023, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του/της εκάστοτε Αιτούντα / Αιτούσας, ως ακολούθως:

  • 20/6/2023 – 22/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0, 1, 2.
  • 23/6/2023 – 25/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3, 4, 5.
  • 26/6/2023 – 29/6/2023 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, 9.
  • 30/6/2023 – 11/7/2023 για όλα τα ΑΦΜ.

Για την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή είναι απαραίτητη η κατοχή των κωδικών Taxisnet αποκλειστικά της/του αιτούσας/ντα.

Η πλειοψηφία των στοιχείων που απαιτούνται θα αντληθούν αυτόματα, από διεπαφές με τα Πληροφοριακά Συστήματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Όλοι οι αιτούντες/σες, δύνανται να υποβάλλουν ένσταση, ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχει οριστικοποιηθεί η αίτησή τους.

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ζωγράφος Γ. Αδαμάκης προσέφερε στον Δήμο Ναυπακτίας δύο πίνακες αφιερωμένους στην ιστορία της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο καταξιωμένος ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης προσέφερε στον Δήμο Ναυπακτίας δύο εξαιρετικούς πίνακες που φιλοτέχνησε με αφορμή την ατομική του Έκθεση «Ναυς + Πήγνυμι», η οποία φιλοξενείται στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

Τους πίνακες παρέλαβε ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας, παρουσία της αρχαιολόγου και εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ. Βίβιαν Στάικου και του Προέδρου των Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη κ. Γιώργου Κοτρώνη που είναι συνδιοργανωτές της Έκθεσης.

Ο καλλιτέχνης για τις ανάγκες της Έκθεσής του, την οποία είχε εγκαινιάσει προσωπικά η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη, βυθίστηκε στη μακραίωνη ιστορία της Ναυπάκτου και φιλοτέχνησε δυο νέα έργα για την καστροπολιτεία του Κορινθιακού Κόλπου: την περίφημη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (7 Οκτωβρίου 1571) και την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829).

Η Έκθεση του Γιάννη Αδαμάκη θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως και τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 13.00 και 19.00 – 22.00 (Εκτός Τρίτης)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο “8ο Corinth Rift Laboratory School” στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Corinth Rift Laboratory School (CRL School 2023) στην πόλη της Ναυπάκτου από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Το Corinth Rift Laboratory είναι ένας κοινός τόπος ερευνητικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής υποδομής παρατήρησης της Ευρασιατικής Τεκτονικής Πλάκας  ως παρατηρητήριο κοντινών ρηγμάτων (πρόγραμμα EPOS).

Πέτυχε να συνταιριάξει δυνάμεις που εργάζονται στον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, ερευνητές από διαφορετικές ειδικότητες, επιστημονικούς κλάδους και πεδία ενδιαφερόντων, μελετητές σε θέματα κατανόησης των γεωφυσικών φαινομένων και του γεωτεκτονικού υποβάθρου των περιοχών πέριξ του Κορινθιακού κόλπου.

Μέρος των εργασιών του CRL School πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, που πρόσφερε την υλικοτεχνική του υποδομή (εργαστήριο Πληροφορικής και Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων) για την επιμόρφωση μαθητών και καθηγητών και για την παραγωγή νέου επιστημονικού κεφαλαίου.

Η φιλοξενία υποστηρίχθηκε από τον Διευθυντή κ. Χρήστο Ιωάννου, την υποδιευθύντρια Γεωργία Τσιάρα και τους εκπαιδευτικούς Ιωάννα Πλατανιώτη και Κώστα Κραββαρίτη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

452η Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου – Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 452η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, με κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων να είναι και φέτος η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο Ενετικό Λιμάνι, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η Τελετή της Αναπαράστασης θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ, η Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων στο Ενετικό Λιμάνι την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023.

Η σημαντική Έκθεση Ζωγραφικής του καταξιωμένου καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκη «Ναυς + Πήγνυμι» παραμένει ανοικτή για το κοινό έως και τις 7 Οκτωβρίου, στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

 Αναλυτικό Πρόγραμμα της 452ης Επετείου:

(30 Σεπτεμβρίου –  8 Οκτωβρίου 2023)

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

  •  16:00, Τουρνουά Σκακιού Blitz «Lepanto»
    Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου Α.Σ.Ο.Ν. «Έπαχτος».
    Παραλία Ψανής
    • 21:00, Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
    Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θέατρο Χωρίς Αυλαία
    Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Τετάρτη, 4  Οκτωβρίου 2023

  •  21:00, Ομιλία του Ομότιμου καθηγητή μεσαιωνικής και ελληνικής φιλολογίας Α.Π.Θ. κ. Βασίλειου Κατσαρού με θέμα «Τα σχολεία στο Βυζάντιο. Οργάνωση της κατώτερης, μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης κατά την περίοδο της μεσοβυζαντινής “αναγέννησης” (11ος -12ος αι.) σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύγχρονης έρευνας». Παρουσίαση: κ. Κωνσταντίνος Βουτσινάς, πρόεδρος Αδελφότητας Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος».
    Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη

Κυριακή, 8  Οκτωβρίου 2023

  • 07:30 – 10:30, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου.
    Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου
    • 11:00, Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων
    Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Οκτώβριος  2023 (έως 7.10.23)

«Ναυς + Πήγνυμι», Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκη.
Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00 (Εκτός Τρίτης)
Συνδιοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος, Δήμος Ναυπακτίας, Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ