Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την Τετάρτη 26/4
Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι ξεκινά την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 το σημαντικό έργο κατασκευής των πεζοδρομίων στα ανατολικά της Ναυπάκτου.
Το έργο θα εκτελεστεί τμηματικά με σκοπό τη μικρότερη δυνατή διατάραξη της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων και τη μικρότερη δυνατή όχληση των μόνιμων κατοίκων.
Η πρώτη φάση εκτέλεσης των εργασιών προβλέπει το κλείσιμο του ρεύματος κυκλοφορίας από Ναύπακτο προς Ιτέα μεταξύ των οδών Σωκράτους (ύψος πρατηρίου Βασιλικής Πολιτοπούλου) και Σαλβαρά (ύψος Πυροσβεστικής). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται εναλλάξ με φωτεινούς σηματοδότες, ενώ οι οδηγοί θα μπορούν εναλλακτικά να επιλέγουν τις παράπλευρες οδούς.
Σημειώνεται ότι, το έργο συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και προβλέπει τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, θέτοντας σε προτεραιότητα την προστασία των πεζών και ταυτόχρονα την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων που καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή.
Μία ακόμη σημαντική τηλεοπτική παραγωγή στην Ναύπακτο
Η Ναύπακτος υποδέχθηκε ακόμη μία σημαντική τηλεοπτική παραγωγή, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ως τόπος με ιστορία, εικόνα, ταυτότητα και αφηγηματική δύναμη. Για τέσσερις ημέρες, η νέα ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «ΠΟΛΕΙΣ» βρέθηκε στην πόλη μας, καταγράφοντας εικόνες, μνήμες, πρόσωπα και ιστορίες που συνθέτουν τη διαδρομή και τον χαρακτήρα της Ναυπάκτου.
Το επεισόδιο θα προβληθεί στις 18 Ιουνίου 2026.
Ο Δήμος Ναυπακτίας ευχαριστεί θερμά την ΕΡΤ και όλους τους συντελεστές της παραγωγής, τον σκηνοθέτη και παραγωγό Βαγγέλη Ευθυμίου, τη σύμβουλο παραγωγής και δημοσιογράφο Μαρία Κουφοπούλου, καθώς και ολόκληρη την ομάδα της Landart Productions, για την άψογη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας.
Η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αγροτική οδοποιία εκθέτει ανεπανόρθωτα τη δημοτική αρχή Ναυπακτίας.
Τα έργα αγροτικής οδοποιίας στην Τ.Κ. Τρικόρφου, στην Τ.Κ. Γαλατά, στην Τ.Κ. Βασιλικής και την περιοχή του Πούντου όχι μόνο δεν προχώρησαν, αλλά απορρίφθηκαν και έμειναν εκτός χρηματοδότησης από το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ιδιαίτερα για το έργο αγροτικής οδοποιίας στο Τρίκορφο, η εξέλιξη προκαλεί σοβαρά ερωτήματα και βαριές πολιτικές ευθύνες.
Πρόκειται για έργο που:
είχε δημοπρατηθεί,
είχε συμβασιοποιηθεί,
και τελικά οδηγήθηκε σε διάλυση σύμβασης.
Αντί η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της για το ναυάγιο του έργου, επέλεξε όλο το προηγούμενο διάστημα να επιτίθεται στην αντιπολίτευση, καλλιεργώντας την εντύπωση ότι δήθεν το έργο θα επανενταχθεί και ότι όλα εξελίσσονται ομαλά.
Σήμερα, όμως, αποδεικνύεται ότι:
ούτε το έργο προχώρησε,
ούτε η νέα ένταξη επιτεύχθηκε,
ούτε ο Δήμος Ναυπακτίας κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για καμία από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας.
Και όλα αυτά την ώρα που δεκάδες δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα εξασφάλισαν σημαντικές χρηματοδοτήσεις για έργα αγροτικής οδοποιίας και στήριξη του πρωτογενούς τομέα.
Οι περιοχές του Γαλατά, της Βασιλικής, του Τρικόρφου και του Πούντου είναι περιοχές με έντονη αγροτική δραστηριότητα και πραγματικές ανάγκες πρόσβασης στις καλλιέργειες και τις παραγωγικές εκμεταλλεύσεις.
Αντί για έργα, όμως, οι κάτοικοι εισπράττουν μόνο υποσχέσεις, καθυστερήσεις και αποτυχίες.
Οι πολίτες δικαιούνται ξεκάθαρες απαντήσεις:
Ποιος ευθύνεται για τη διάλυση της σύμβασης στο Τρίκορφο;
Γιατί δίνονταν δημόσιες διαβεβαιώσεις περί «σίγουρης ένταξης»;
Γιατί απορρίφθηκαν οι προτάσεις του Δήμου Ναυπακτίας;
Ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για ακόμη μία χαμένη χρηματοδότηση για τον τόπο μας;
Η αλήθεια πλέον δεν κρύβεται.
Χάθηκαν έργα. Χάθηκαν χρηματοδοτήσεις. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τον αγροτικό κόσμο της Ναυπακτίας.
Και μαζί με όλα αυτά, χάθηκε και η αξιοπιστία μιας δημοτικής αρχής που υποσχόταν πολλά, αλλά απέτυχε ακόμη και σε έργα που είχε έτοιμα στα χέρια της.