Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ξεκινά το έργο του ταρτάν στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου

Published

on

Τις εγκαταστάσεις του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου  Ναυπάκτου επισκέφτηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου  ο ανάδοχος του έργου του Ταρτάν κ. Παναγιώτης Μαντζανάς.

Έπειτα από αυτοψία και έλεγχο των χωρών, ο κ. Μαντζανάς είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Σταδίου κ. Γεώργιο Αλεξόπουλο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Εκτίμηση του αναδόχου του έργου είναι ότι δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα κατά την κατασκευή, λόγω του ότι υπάρχουν ήδη κάποιες απαραίτητες υποδομές.

Ενημέρωσε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος Αυγούστου ή στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει ώστε οι εργασίες να γίνονται σε  χρόνους, που δεν θα δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στη λειτουργία του αθλητικού σωματείου ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ.

Εάν δε οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές θα είναι σύντομος και ο χρόνος  περαίωσης και ολοκλήρωσης του σπουδαίου αυτού έργου για τον αθλητικό κόσμο της πόλης μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανάδοχος εργολάβος αναζητά και θα συγκροτήσει συνεργεία από την περιοχή, με ότι αυτό σημαίνει από οικονομικής πλευράς για την τοπική αγορά, με την ύπαρξη θέσεων εργασίας.

Η Επιτροπή Σταδίου ενημερώνει, ότι την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν από τη συμβεβλημένη με το στάδιο Γεωπονική εταιρεία οι απαραίτητες θερινές εργασίες συντήρησης  των χλοοταπήτων των δύο γηπέδων του Σταδίου.

Πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα τόσο των ανωτέρω συντηρήσεων όσο και του έργου του Ταρτάν και κατανοούν τις αναγκαίες αλλαγές, που θα υπάρξουν στο ωράριο χρήσης των εγκαταστάσεων κατά το επόμενο διάστημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Σταδίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ισορροπιστές… !

Published

on

By

Η πρόσβαση στο ρολόι της Ναυπάκτου, τον γνωστό Σεραφείμ, από την ανατολική πλευρά προσφέρει εξαιρετικό θέαμα, με την πόλη να απλώνεται στα πόδια του επισκέπτη.

Αν τυχόν ο επισκέπτης όμως είναι και κάποιας ηλικίας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και εξαιρετικά επικίνδυνη.

Το πάλαι ποτέ προστατευτικό κάγκελο είναι σε άθλια κατάσταση, με το κενό  να  χάσκει  έτσι και δεν έχεις ισορροπία…

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για μια τρύπα !!!

Published

on

By

Κάθε χρόνο το ίδιο βιολί! Με το που πεζοδρομούνται οι παραλίες της Ψανής και του Γριμπόβου, πολλοί αφήνουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στις μπάρες και καμαρώνουν μάλιστα, ως οι μοναδικοί ξύπνιοι που βρήκαν θέση.

Αν χρειαστεί να περάσει κάποιο ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα στον παραλιακό δρόμο, θα ψάχνει τα στενά να βρει που υπάρχει τρύπα…

Τις προάλλες το φαινόμενο επαναλήφθηκε στην παραλία στο Γρίμποβο καθώς ασθενοφόρο έψαχνε την… τρύπα για να παραλάβει ασθενή!

Από την άλλη, σε τρύπα έπεσε το πόδι παραθεριστή, που αμέριμνος περπατούσε στο ξύλινο πάτωμα – παγίδα στο Γρίμποβο. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ως πότε όμως θα έχουμε την τύχη με το μέρος μας…

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσλαμβάνονται 13 Περιφερειακοί Συντονιστές για την Πολιτική Προστασία

Published

on

By

Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο (ν.4623/2019) επήλθαν σημειακές τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατ’ αρχάς, συστήνεται “ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”.  Πρόκειται, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, για διεύρυνση των συντονιστικών μηχανισμών του Κράτους και έργο του θα είναι ο συντονισμός των ενεργειών για την άμεση αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, μέσω της κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων αποτροπής επέλευσης της επικίνδυνης καταστάσεως ή αποκατάστασης της δημιουργηθείσας ζημίας.

Για το Συντονιστικό Όργανο, δημιουργείται μία θέση Διοικητή, για την οποία θα επιλέγεται “πρόσωπο εγνωσμένου κύρους”, με διορισμό (σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) ή ανάθεση καθηκόντων. Η δαπάνη για τη μισθοδοσία του Διοικητή εκτιμάται στις 39.000 ευρώ περίπου (Έκθεση ΓΛΚ).

Ταυτοχρόνως, σε κάθε Περιφέρεια συστήνεται μία θέση “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ”, για την υποβοήθηση του Περιφερειάρχη σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Οι νέες θέσεις ΔΕΝ προσμετρώνται στον αριθμό των Συμβούλων και Συνεργατών που ήδη προβλέπονται για τους Περιφερειάρχες στο αρ.243 του ν.3852/2010.

Οι Περιφερειακοί Συντονιστές θα επιλέγονται και διορίζονται με Απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη, η οποία θα εκδίδεται κατόπιν ΣΥΜΦΩΝΗΣ γνώμης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (β’ εδάφιο παρ.4 αρ.93).

Η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων θα ξεκινά με δημόσια γνωστοποίηση διά του τύπου, από τον Περιφερειάρχη. Θα προσλαμβάνονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), η διάρκεια της οποίας δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τη θητεία της περιφερειακής περιόδου εντός της οποίας προσλήφθηκαν.  Θα παύουν να ασκούν τα καθήκοντά τους και θα απολύονται, αυτοδικαίως, αμέσως μόλις ο Περιφερειάρχης που τους προσέλαβε, παύσει να ασκεί, για οποιονδήποτε λόγο, τα καθήκοντά του.

Οι 13 Περιφερειακοί Συντονιστές θα έχουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα αρμοδιότητες, οι οποίες θα τους μεταβιβάζονται από τον εκάστοτε Περιφερειάρχη.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ