Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι Δήμοι μπορούν να γίνουν η Ατμομηχανή για την Ανάπτυξη του τόπου μας»

Published

on

Στις αρνητικές επιπτώσεις της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου στη λειτουργία των δήμων καθώς και στις δυσμενείς συνέπειες σε περίπτωση ψήφισης του «Κλεισθένη Ι» αναφέρθηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και μέλος  του Εποπτικού της ΚΕΔΕ κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα, παρουσία του γραμματέα της ΠΕ Λευτέρη Αυγενάκη και του γραμματέα Αυτοδιοίκησης Τάσου Γαιτάνη.

Επισήμανε ότι οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος επιτείνουν το συγκεντρωτισμό και την αφυδάτωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με δυσμενείς επιπτώσεις, τόσο στην ίδια τη λειτουργία των δήμων, όσο και στην προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη. Μεταξύ αυτών που προβλέπονται είναι οι μειώσεις των ΚΑΠ, η αφαίρεση κοινωνικών υπηρεσιών από τους δήμους και η επανασυγκέντρωση τους στο κεντρικό κράτος, ο περιορισμός των ανθρώπινων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπάρχουν απαιτήσεις για δημιουργία εξωπραγματικών πλεονασμάτων και γίνεται υποχρεωτική και με ποινή για τους “απείθαρχους Δήμους” η δέσμευση και διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων τους από την Τράπεζα της Ελλάδας. Πλήρης δηλαδή “στραγγαλισμός” των Δήμων  και καμία προσπάθεια αξιοποίησης του σημαντικότατου αυτού Πυλώνα για να αποτελέσει εργαλείο Ανάπτυξης για τη χώρα.

Καταλήγοντας τόνισε: “Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη θα αποτρέψει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μία Αυτοδιοίκηση παρία και θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις και εκείνες τις συμμαχίες με την κοινωνία που θα οδηγήσουν σε μια πραγματική Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση με τους Δήμους μπροστά για την Ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών. Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει η Ατμομηχανή για την Ανάπτυξη του τόπου μας”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Δρ. Ολυμπία Βικάτου Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.

Published

on

By

Την θέση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, αναλαμβάνει η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας Δρ. Ολυμπία Βικάτου. Πρόκειται για το ανώτερο αξίωμα της υπηρεσιακής ιεραρχίας του υπουργείου Πολιτισμού, θέση που αναλαμβάνει μέσα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η Ολυμπία Βικάτου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αρχαία Ολυμπία, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής των Πανεπιστημίων της Genova Ιταλίας (Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης), του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών και της Σχολής Ξεναγών Αθηνών, είναι κάτοχος πτυχίου Ιταλικής Φιλολογίας και διδάκτωρ Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μέχρι το 2010 υπηρετούσε για 20 χρόνια ως αναπληρώτρια προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ και τότε είχε αγωνιστεί για την αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας και του Κρόνιου Λόφου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, προσφορά για την οποία τιμήθηκε με ηθική ανταμοιβή.

Ακολούθως ανέλαβε τα ηνία της ΣΤ’ ΕΠΚΑ και μετέπειτα Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Μεγάλο έργο αφήνει πίσω της, έχοντας δημιουργήσει το αρχαιολογικό Μουσείο Θερμού που εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και το “Ξενοκράτειο” το αρχαιολογικό μουσείο της Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς και αποκαταστάσεις αρχαιολογικών μνημείων στην Λευκάδα και στην Ναύπακτο.

Η Δρ. Ολυμπία Βικάτου έχει βραβευθεί ως «Πρόσωπο της Χρονιάς 2022» στην κατηγορία «Πολιτισμός» για το έργο που προσέφερε ως προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας:

«Η κα Βικάτου έχοντας ως εφόδια τα αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά του υποδειγματικού επαγγελματισμού, της εμπειρίας, της συνεργατικότητας και της βαθιάς γνώσης, θα αφήσει το δικό της στίγμα και σε αυτή τη νέα θέση που αναλαμβάνει.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κέρδισε πολλά από την παρουσία της. Είναι γεγονός ότι στην περιοχή ευθύνης της αφήνει ένα τεράστιο έργο, ενώ το Μεσολόγγι μπορεί να υπερηφανεύεται για το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο είναι επίσης δικό της έργο».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ναυπακτίας: Και αυτά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε μαζί!

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας με ένα πλούσιο Πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων και δραστηριοτήτων προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια!

Επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Γαλατά, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά,  τα ΚΔΑΠ Δήμου Ν/κτίας και την Τοπική Κοινότητα Γαλατά.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

v  7:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Ναύπακτο.

Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου,  ο Σύλλογος «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές», η Παπαχαραλάμπειος Δημοτική Φιλαρμονική, τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας. Λιμάνι Ναυπάκτου

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην ΤΚ  Δάφνης.

Σε συνεργασία με την  Τοπική Κοινότητα Δάφνης, το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης & τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Δάφνης.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

v  5:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Αντίρριο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «Το Καστέλι»,  τη συμμετοχή της  Χορωδίας του πολιτιστικού συλλόγου, το ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας & τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου  «ο Απόλλων».

Πλατεία Χορμόβα Αντιρρίου

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Ζωγραφίζω και παίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00 μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστούγεννα με τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας (2ο,3ο & 4ο) στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 έως 05 Ιανουαρίου 2024

v  11:00π.μ. – 1:00μ.μ Ζωγραφίζω και παίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

(εκτός Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς)

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ Στολίζω το Ευχόδεντρο στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  5:30μ.μ. – 8:00μ.μ «Τι αξία έχουν τα δώρα;»

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά (Facepainting, Γράμματα στον Αϊ Βασίλη, κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας, Ζαχαροπλαστική, Παιχνίδι στόχου) με κεράσματα και εκπλήξεις από το ΚΔΑΠ MORFOSIS στο Χωριό του Αϊ Βασίλη.

Μετά τη λήξη των εργαστηρίων θα ακολουθήσει κουκλοθέατρο καθώς και τραγούδια από την παιδική χορωδία του ΚΔΑΠ MORFOSIS.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικης Κάρτας στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

v  12:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

Πλατεία Φαρμάκη

v  11:00π.μ. – 1:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικα Μουντζουρώματα «MessyPlay» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη με τη «ΣΒΟΥΡΑ»

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  6:00π.μ. – 8:00μ.μ. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Σαλτιμπάγκοι στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023,

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Γράμμα στον Αϊ Βασίλη στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  8:00μ.μ. Μουσική συνάντηση Ναυπάκτιων καλλιτεχνών: (Γιώργος & Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Μητσόπουλος & Κων/να Χατζηανδρέου).

Στενοπάζαρο Ναυπάκτου

Παρασκευή  29 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Φτιάχνω το Ημερολόγιο μου στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  9:00μ.μ. Αξέχαστες γιορτές με τους DJs: (FokionPsychoBulba)

Λιμάνι Ναυπάκτου

Σάββατο  30 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. «Μα που πήγαν τα δώρα του Αϊ Βασίλη;» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Παραμύθι από τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

v  12:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Σαλτιμπάγκοι στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Παίζω και Ζωγραφίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 04 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Παίζω και Ζωγραφίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. «Καλικαντζαροζουζουνιές» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Διαδραστικό Δρώμενο με τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2024

v  Εορτασμός Θεοφανείων – Λιμάνι Ναυπάκτου

……………………………………………………………………………………………………………………………

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη θα λειτουργήσει από τον Δήμο Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές». Θα υλοποιούνται καθημερινά δράσεις για τα παιδιά στην Πλατεία απέναντι από τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου  από τις 18/12/2023 έως και 05/1/2024 και ώρες 18:00-20:00  (εκτός 25ης /12/2023 και 1η1/1/2024).

Βοηθός του Αϊ Βασίλη η κα Πέννυ Αριτζάκη

Χριστουγεννιάτικα  σπιτάκια θα λειτουργούν  και  από τους Συλλόγους Αλκυόνη και Φλόγα.

Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στις ημερομηνίες ή τον τόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

Καλές Γιορτές σε όλους!

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα και της νέας δημοτικής αρχής

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, η ορκωμοσία του Δημάρχου Βασιλείου Γκίζα και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου (οδός Γεωργίου Αθανασιάδη Νόβα 40, πρώην Μεσολογγίου), στις 19 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00΄.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ