Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επισκέπτες μας κι εμείς

Published

on

 Διαβάζουμε σε ανάρτηση της  πρ. αντιδημάρχου Μαρίας Ζιαμπάρα :

“Αντιφατικά τα συναισθήματα μου σήμερα από το πρωινό περπάτημα στην πόλη. Με χαρά αντίκρυσα ένα οργανωμένο γκρουπ αλλοδαπών επισκεπτών στη δυτική πύλη του Κάστρου με τον ξεναγό να τους μιλά για την Καστροπολιτεία της Ναυπάκτου.

Ένιωσα χαρά λοιπόν που περιηγητές με ξεναγό επισκέπτονται και μαθαίνουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας. Μαζί με τη χαρά όμως δεν λείπει και η απογοήτευση που αυτή η τόσο σημαντική πλευρά της πόλης μας, η δυτική πύλη του Κάστρου αντί να αναβαθμίζεται, υποβαθμίζεται.

Ήταν Μάρτης (αν θυμάμαι καλά) του 2014 που επί δημαρχίας Μπουλέ προβήκαμε σε μια σημαντική ενέργεια στο πλαίσιο του οράματος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας για την Καστροπολιτεία της Ναυπάκτου. Αγοράσαμε και γκρεμίσαμε την ιδιοκτησία που μέχρι τότε έκλεινε την είσοδο και «προσέβαλε» το μνημείο.

Στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης προχωρήσαμε σε αυτή την πράξη γνωρίζοντας καλά ότι το έργο αυτό θα «αγγίξει» λίγους και φυσικά ότι δεν πρόκειται να προσθέσει ψήφους στην παράταξη μας. Ήταν όμως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάδειξη της Καστροπολιτείας σε συνδυασμό και με την προγραμματική σύμβαση που είχαμε υπογράψει με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και το Υπουργείο Πολιτισμού για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος «Αναγνώριση, Τεκμηρίωση,

Καταγραφή και προτάσεις για την Ανάδειξη και Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου».

Στην ίδια λογική στην ίδια πλευρά της πόλης είχαμε δώσει σε κοινή χρήση δημοτικό δρόμο που οδηγούσε στη δυτική πλευρά του Κάστρου και σε χώρο ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού που μέχρι τότε «κρυβόταν» πίσω από κλειστή καγκελόπορτα. Κι ενώ όλα αυτά ξεκίνησαν, οκτώ χρόνια μετά οι επισκέπτες μας έρχονται σε επαφή με ένα υποβαθμισμένο περιβάλλοντα χώρο που «περιφρουρείται» από κάδους απορριμμάτων και φυσικά δεν μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα στον υπέροχο δημοτικό δρόμο γιατί η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή.

Στον αυτόματο πιλότο η πόλη και στο σημείο αυτό της πόλης ούτε καν σημειωτόν όπως γίνεται στους δρόμους σε περιόδους αιχμής αλλά με βήματα πίσω ολοταχώς… ”

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΕΚΝΔ συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία της 17ης Απριλίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του για την 24ωρη Γενική Απεργία της  Τετάρτης 17ης Απριλίου,  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας αναφέρει: 

“Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων.

Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δε θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δε ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απαιτούμε μείωση των διοδίων της Γέφυρας Ρίου –Αντιρρίου.

Το ΕΚΝΔ   έχει λάβει απόφαση και συμμετέχει στην  24ωρη Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δε μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ   17   ΑΠΡΙΛΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΩΡΑ 9:30″

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Black Out» από την θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου

Published

on

By

Η αστυνομική κωμωδία «Black Out» του Jack Sharkey, που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου ξεκινά με την προετοιμασία ενός δείπνου στην έπαυλη των Γουίκενχαμ στις Βερμούδες. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής και η βοηθός του φτάνουν στο αρχοντικό πριν από τους καλεσμένους καθώς έχουν λάβει ένα μυστηριώδες σημείωμα που ανακοινώνει έναν φόνο που πρόκειται να γίνει στην έπαυλη εκείνο το βράδυ. Κι εκεί που έχουν μαζευτεί όλοι οι καλεσμένοι, ξεσπά μια καταιγίδα. Ξαφνικά σβήνουν τα φώτα και τότε…

Ένας πυροβολισμός.
Ένα ματωμένο στιλέτο.
Ένα σημείωμα γραμμένο με αίμα.
Ένα δηλητηριασμένο ποτό.
Φόνος στις Βερμούδες.
Ποιός έγραψε το μυστηριώδες σημείωμα που έχει ο επιθεωρητής;
Τι γυρεύει μια άγνωστη στο σπίτι των Γουίκενχαμ;
Τι μυστικά κρύβουν οι οικοδεσπότες αλλά και οι καλεσμένοι τους;

Η αστυνομία προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι και να ανακαλύψει τον ή τους ένοχους. Μια κωμωδία με γρήγορο ρυθμό, ευτράπελες σκηνές, κωμικές ανατροπές,  που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Ταυτόχρονα, προβάλλει ένα κοινωνικό μήνυμα κατά της ανθρώπινης απληστίας και της υποκρισίας που καταλύει τις ανθρώπινες σχέσεις στην εποχή μας …

Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 20:00 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις για την Ανακύκλωση και το Νερό, στο ΔΣ Γαλατά Ναυπακτίας

Published

on

By

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα  των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά Ναυπακτίας και του Συλλόγου Γυναικών Γαλατά η «Αρμονία» και σε συνεργασία μαζί τους, η Μη Κερδοσκοπική Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλε»  πρόκειται να υλοποιήσει περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης για την Ανακύκλωση και το Νερό, για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γαλατά και τους γονείς τους.

Η δράση θα υλοποιηθεί στον περίβολο χώρο του ΔΣ Γαλατά το Σάββατο 13 Απριλίου από τις 10.00 έως τις 13.00 και θα περιέχει δύο διαδραστικά παιχνίδια, υπενθυμίζοντας στους μικρούς μαθητές και γονείς τις αξίες της ανακύκλωσης καθώς και τη σημασία της εξοικονόμησης του νερού.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ