Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επισκέπτες μας κι εμείς

Published

on

 Διαβάζουμε σε ανάρτηση της  πρ. αντιδημάρχου Μαρίας Ζιαμπάρα :

“Αντιφατικά τα συναισθήματα μου σήμερα από το πρωινό περπάτημα στην πόλη. Με χαρά αντίκρυσα ένα οργανωμένο γκρουπ αλλοδαπών επισκεπτών στη δυτική πύλη του Κάστρου με τον ξεναγό να τους μιλά για την Καστροπολιτεία της Ναυπάκτου.

Ένιωσα χαρά λοιπόν που περιηγητές με ξεναγό επισκέπτονται και μαθαίνουν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας. Μαζί με τη χαρά όμως δεν λείπει και η απογοήτευση που αυτή η τόσο σημαντική πλευρά της πόλης μας, η δυτική πύλη του Κάστρου αντί να αναβαθμίζεται, υποβαθμίζεται.

Ήταν Μάρτης (αν θυμάμαι καλά) του 2014 που επί δημαρχίας Μπουλέ προβήκαμε σε μια σημαντική ενέργεια στο πλαίσιο του οράματος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας για την Καστροπολιτεία της Ναυπάκτου. Αγοράσαμε και γκρεμίσαμε την ιδιοκτησία που μέχρι τότε έκλεινε την είσοδο και «προσέβαλε» το μνημείο.

Στην περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης προχωρήσαμε σε αυτή την πράξη γνωρίζοντας καλά ότι το έργο αυτό θα «αγγίξει» λίγους και φυσικά ότι δεν πρόκειται να προσθέσει ψήφους στην παράταξη μας. Ήταν όμως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάδειξη της Καστροπολιτείας σε συνδυασμό και με την προγραμματική σύμβαση που είχαμε υπογράψει με το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και το Υπουργείο Πολιτισμού για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος «Αναγνώριση, Τεκμηρίωση,

Καταγραφή και προτάσεις για την Ανάδειξη και Προστασία του Ιστορικού Οικισμού Ναυπάκτου».

Στην ίδια λογική στην ίδια πλευρά της πόλης είχαμε δώσει σε κοινή χρήση δημοτικό δρόμο που οδηγούσε στη δυτική πλευρά του Κάστρου και σε χώρο ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού που μέχρι τότε «κρυβόταν» πίσω από κλειστή καγκελόπορτα. Κι ενώ όλα αυτά ξεκίνησαν, οκτώ χρόνια μετά οι επισκέπτες μας έρχονται σε επαφή με ένα υποβαθμισμένο περιβάλλοντα χώρο που «περιφρουρείται» από κάδους απορριμμάτων και φυσικά δεν μπορούν να απολαύσουν τη βόλτα στον υπέροχο δημοτικό δρόμο γιατί η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή.

Στον αυτόματο πιλότο η πόλη και στο σημείο αυτό της πόλης ούτε καν σημειωτόν όπως γίνεται στους δρόμους σε περιόδους αιχμής αλλά με βήματα πίσω ολοταχώς… ”

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Βάσω Νταουσάνη πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας

Published

on

By

Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 30-11-2022, μετά τη συγκρότησή της σε σώμα διαμορφώθηκε ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νταουσάνη Βάσω
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πανάς Επαμεινώνδας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μαλάτου Σόφη
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ: Πανταζής Θάνος
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Τσιτσέλης Σωκράτης
ΜΕΛΗ: Τσούκας Βαγγέλης
Κιρκινέζος Μπάμπης
Μυλωνάς Πάνος
Φραγκούλης Δημήτρης

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτική Αστυνομία: Ένα βήμα πριν την έκδοση της προκήρυξης για προσλήψεις

Published

on

By

Ένα βήμα πριν την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 1.264 μονίμων στη Δημοτική Αστυνομία -με διαδικασίες ΑΣΕΠ- βρίσκεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Η τροπολογία για την αναμόρφωση και ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής και αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 12 Δεκεμβρίου 2022.

Αμέσως μετά αναμένεται να αποσταλεί η προκήρυξη στο ΑΣΕΠ για τελική επεξεργασία και έκδοση.
Στη διαδικασία επιλογής συμμετέχουν πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ και απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου. Γίνονται δεκτοί, όλοι οι τίτλοι σπουδών.

Η λίστα με τα προσόντα, έχει ως εξής:

Απαιτείται οι υποψήφιοι να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ23 και ΤΕ23, το 30ο έτος και για τον κλάδο ΔΕ23, το 26ο έτος.
Για τα φυσικά προσόντα των υποψηφίων γυναικών, προβλέπεται να έχουν ανάστημα, χωρίς υποδήματα, τουλάχιστον 1,67 μ (αντί 1,65 μ), ενώ για τους άνδρες παραμένει ως απαιτούμενο ύψος το 1,70 μ.
Απαιτείται ως τυπικό προσόν η γνώση τουλάχιστον μίας εκ των γλωσσών Αγγλικής, ή Γαλλικής, ή Ιταλικής, ή Γερμανικής, ή Ισπανικής σε επίπεδο τουλάχιστον «Πολύ Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ και «Καλά», προκειμένου για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η γνώση της οποίας θα πρέπει και να πιστοποιείται, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Ως τυπικό προσόν συμπεριλαμβάνεται και η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αποκλείονται από τον διαγωνισμό όσοι δεν έχουν πιστοποίηση γνώσης κάποιας από τις προβλεπόμενες ξένες γλώσσες ή γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και επομένως συντελείται κατ’ αυτόν τον τρόπο μια ουσιώδης αναβάθμιση από πλευράς γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού που θα προσλαμβάνεται από εδώ και στο εξής στην Δημοτική Αστυνομία.

Η μοριοδότηση των υποψηφίων γίνεται με βάση τον βαθμό τίτλου σπουδών, την εντοπιότητα, τη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας (εκτός εκείνης που αποτελεί απαραίτητη υπόθεση) και την ιδιότητα του πολυτέκνου ή του τέκνου πολυτέκνου.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3 Δεκεμβρίου:  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – VIDEO

Published

on

By

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε της προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων αυτών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η ημέρα καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007.  (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Η συγκεκριμένη ημέρα παρέχει μία ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των συνανθρώπων μας με αναπηρία, στη διασφάλιση της ισότιμης και δίκαιης συμμετοχής τους στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή και τη λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν. Έτσι, θα συμβάλουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ