Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση στο λιμάνι

Published

on

Οι  ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν στην κυκλοφορία ήρθαν προς συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα υλοποιηθούν κατά την Β’ φάση του έργου και αφού ολοκληρωθεί το τμήμα της οδού Μπότσαρη στο λιμάνι.

Κατά την συζήτηση του θέματος ήρθαν στην επιφάνεια προβλήματα που αφορούν τους χρόνους ολοκλήρωσης του έργου, καθώς δεν υπάρχουν σαφή χρονοδιαγράμματα για το πότε θα ολοκληρώνεται κάποιο τμήμα του έργου της ανάπλασης.

Με το τμήμα του έργου επί της οδού Μπότσαρη να μην είναι γνωστό το πότε θα ολοκληρωθεί και με τις  ισχύουσες σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να έχουν καταληκτική ημερομηνία την 15η Σεπτεμβρίου, δεν θεωρείται απίθανο να «συρθούμε» μέχρι εκεί, με ότι αυτό σημαίνει.

Όταν λοιπόν θα ολοκληρωθεί το έργο στο λιμάνι θα δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Μπότσαρη,  με τα οχήματα που κινούνται ανατολικά να ακολουθούν την κανονική διαδρομή προ ανάπλασης (Μεσολογγίου – στροφή δεξιά πλατεία λιμανιού – Μπότσαρη).

Με το έργο να μπαίνει στην Β’ φάση (εργασίες επί της οδού Τζαβέλα) θα εφαρμοστεί η κυκλοφοριακή μελέτη που συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με αυτή η οδός Τζαβέλα θα έχει κίνηση από το κέντρο προς τα δυτικά (όπως παλιά) με την διαφορά πως θα υπάρχει ένα μόνο ρεύμα κυκλοφορίας και με ένα μόνο πεζοδρόμιο σε χρήση.

Σύμφωνα με την μελέτη θα υπάρχουν διασυνδέσεις με τις καθέτους οδούς, ενώ στις περιπτώσεις που απαιτείται λόγω των έργων, θα υπάρχει διακοπή όχι μεγαλύτερη των 48 ωρών.

Οι εργασίες επί της οδού Τζαβέλα θα εκτελούνται τμηματικά και όχι σε όλο το μήκος του έργου.

Β. Γκίζας: «Ο δήμος, αυτό που πρέπει να κάνει το κάνει», τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας στην τοποθέτησή του,  σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι μια από τις βασικές αιτίες δυσκολίας του έργου είναι η απουσία των χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης των επιμέρους εργασιών. Συμπλήρωσε δε,  ότι ο εργολάβος έχει πολλά προβλήματα και πως για την επιλογή του δεν ευθύνεται η σημερινή ούτε και  η προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς αυτή προήλθε μέσα από διαγωνισμό.

Τ . Λουκόπουλος:  Στην ανάγκη να υπάρξει διπλή βάρδια στις εργασίες, ώστε να προχωρά πιο σύντομα το έργο, εστίασε  ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία».

Ανδρ. Κοτσανάς:  Κανένας  δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει Β’ φάση εργασιών μ’ αυτόν τον εργολάβο και αυτή τη δημοτική αρχή, ανέφερε, ζητώντας  ταυτόχρονα εγγυήσεις για τις  εργασίες στην οδό Τζαβέλα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάμε μπροστά».

Όσον αφορά την σκέψη για πεζοδρόμηση  της Μπότσαρη, με τα οχήματα  που κινούνται δυτικά να χρησιμοποιούν τον περιφερειακό, δήλωσε την πλήρη αντίθεσή του.

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ