Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ναυπάκτιοι της Πάτρας γιορτάζουν τον Αγ. Χαράλαμπο

Published

on

Οι δύο ιστορικοί και πολυπληθείς Σύλλογοι της πόλης μας, ο Σύνδεσμος των εν Πάτραις Ναυπακτίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος» και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών , συνεορτάζουν τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, προστάτη του Ναυπακτιακού Συνδέσμου, αλλά και πολιούχου – προστάτη της Πρέβεζας.

Οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό του
Ναυπακτιακού Συνδέσμου, στα Ζαρουχλέικα Πατρών ( Ανθείας 122-126).

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

 Κυριακή 9/2/2025, ώρα 18:00
Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας

 Δευτέρα 10/2/2025, ώρα 07:00
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου.

 Δευτέρα 10/2/2025, ώρα 17:30
Απόδοση εορτής, περιφορά εικόνας

Καλούμε τους απανταχού Ναυπάκτιους, Ηπειρώτες και φίλους των συλλόγων μας, να συμμετάσχουν στον λαμπρό θρησκευτικό εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Στη διεθνή έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος δράσεων της αποστολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Γαλλία, στο πλαίσιο συμμετοχής της με δικό της περίπτερο για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διεθνή έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme 2025, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2025, στο Παρίσι, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Δρ. Παναγιώτη Μπράμου.

Στο παραπάνω πλαίσιο και σε συνεργασία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη με την Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών Γεωργία Πετροπούλου, την Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025 η αποστολή της Περιφέρειας επισκέφτηκε την ελληνικής καταγωγής βουλευτή της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Δρ. Μαριέττα Καραμανλή. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση της Δρ. Καραμανλή για τις δράσεις εξωστρέφειας, τον σχεδιασμό, τις επιδόσεις και το αναπτυξιακό έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς επίσης η παρουσίαση των προοπτικών που μπορούν να αναδειχθούν μέσα από την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με αντίστοιχη γαλλική.

Η Δρ. Καραμανλή τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνιστά μία δυναμική περιοχή με ποικιλόμορφη σύγχρονη ταυτότητα που μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα από τη συνεργασία με γαλλικές περιφέρειες έτσι ώστε να προωθηθούν θέματα που αφορούν κοινά πεδία ενδιαφέροντος. Στο τέλος της συνάντησης αποφασίσθηκε η ανάπτυξη συνεργατικών πρωτοβουλιών και η χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού, προκειμένου να προωθηθούν δράσεις μεταξύ ερευνητικών ιδρυμάτων και να αναδειχθούν ζητήματα που αφορούν την τεχνογνωσία, την προστασία του περιβάλλοντος, την τουριστική βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την προαγωγή της γαλλικής και ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Περαιτέρω, η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διεθνή έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme 2025, ενδυναμώθηκε φέτος, υπό το πρίσμα του ισχυρού αποτυπώματος της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024, γεγονός που ενίσχυσε το ενδιαφέρον για την Αρχαία Ολυμπία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνολικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Δρ. Παναγιώτης Μπράμος υπογράμμισε ότι: «βασική επιδίωξη των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, αποτελεί η σύζευξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας με την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την παγίωση της θέσης της Ολυμπιακής Γης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ιδιαίτερα δε μέσα από την ολοκλήρωση βασικών υποδομών όπως αυτής της Ολυμπίας Οδού».

Καθώς η Γαλλική τουριστική αγορά αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή αγορά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το brand name “Olympian Land”, προβλήθηκε ιδιαίτερα μέσα από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν με το γαλλικό κοινό, αλλά και τους Γάλλους επαγγελματίες του τουρισμού, αναδεικνύοντας το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Ελλάδας και ενισχύοντας την επικοινωνία με σημαντικούς φορείς τουρισμού στη Γαλλία, αλλά και δυνητικούς μεμονωμένους επισκέπτες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η ιστορία, ο πολιτισμός και η γαστρονομία αποτέλεσαν εφαλτήρια για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τους επισκέπτες της έκθεσης αλλά και μοναδική ευκαιρία για να αναδειχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως ένας ελκυστικός τόπος φιλοξενίας και βιώματος που αντανακλά τις κοινές αξίες και τη μακραίωνη ιστορία φιλία της πατρίδας μας με τη Γαλλία».

Στην αποστολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν ακόμη  ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ Λαυρέντιος Βασιλειάδης  και η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής  Γεωργία Παπασπύρου.  Τέλος, στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κυβερνοεπίθεση στην  ΕΕΤΑΑ – Οι επιπτώσεις

Published

on

By

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης)  με σοβαρότατες επιπτώσεις στις πληρωμές δήμων και φορέων αλλά κυρίως στο ενδεχόμενο διαρροής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ανήλικων παιδιών των παιδικών σταθμών.

Να θυμίσουμε ότι η ΕΕΤΑΑ διαχειρίζεται προγράμματα και δράσεις όπως:

Παιδικοί Σταθμοί – ΚΔΑΠ – Βοήθεια στο σπίτι – Κέντρα Κοινότητας –  Δομές για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών- Υπηρεσίες Διαπολιτισμικής Μεσολάβησης – Βάση Δεδομένων Δικτύου Δομών κατά της έμφυλης βίας- Κέντρα STEM και άλλα.

Σύμφωνα με πληροφόρηση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, ζητήθηκαν και λύτρα, αλλά εκτός αυτών η αποκατάσταση της ζημιάς απαιτεί το ποσό των 250.000 ευρώ.

Εντωμεταξύ έχουν μπλοκαριστεί και e-mail της εταιρείας, ενώ έχουν πέσει όλα τα συστήματα και δεν μπορούν να γίνουν οι πληρωμές των φορέων.

Τεράστιο όμως το πρόβλημα είναι με την διαρροή των δεδομένων καθώς ευαίσθητα δεδομένα από τους Παιδικούς Σταθμούς ενδέχεται να βρίσκονται σε υπολογιστές κακόβουλων χρηστών.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Αθλητισμός -σωματική δραστηριότητα και καρκίνος» – Ημερίδα στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο

Published

on

By

Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός -σωματική δραστηριότητα και καρκίνος» θα πραγματοποιηθεί στη Ναύπακτο τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025 και ώρα 17.00 στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

17.00 Έναρξη -Χαιρετισμοί

17.30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ προέδρου Παπαχαραλάμπειου Σταδίου κ. Χρήστου Παΐσιου

17.45 ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

– Άννα Μαστοράκου (Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας)

– Αχιλλέας Νικολακόπουλος (Ογκολόγος Md, phD- εντεταλμένος διδάσκων Πανεπιστιμίου Πατρών)

– Εμμανουέλα Μιχαηλίδου (Ψυχολόγος στο σύλλογο γυναικών με καρκίνο μαστού “Άλμα Ζωής”

– Πένυ Ρόγκα (διεθνής αθλήτρια βόλλεϋ)

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
musitsa-leatherbags-new

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ