Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ομάδες ετοιμάζονται να κατέβουν στον στίβο

Published

on

Διανύοντας ήδη τον δεύτερο μήνα στο νέο έτος, έτος προεκλογικό, οι ομάδες βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία μονταρίσματος. Οι περισσότεροι από τους αρχηγούς και προπονητές κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους περιμένοντας τις κινήσεις των αντιπάλων και τις καλές μεταγραφές ακολουθώντας την τακτική πως καλό είναι τα δυνατά ματς να αποφεύγονται στην αρχή, όπως άλλωστε και οι συγκινήσεις.

Σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον είναι στραμμένο κυρίως στην ομάδα Λουκόπουλου.

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν όλους, εντός και εκτός. Το πρώτο  αν η ομάδα, παρά τις απώλειες Ράπτη, Σπυρόπουλου και Σύψα, θα κατέβει με τα ίδια βασικά στελέχη. Και το δεύτερο, ως απόρροια πιθανής απόσχισης στελεχών, σε ποια ή σε ποιες ομάδες θα κάνουν μεταγραφές. Στο προσκήνιο τα ονόματα που παίζουν πολύ είναι του Κοτρωνιά και των ορεινών, αλλά και εκείνα του Σαλαμούρα και της Σμπούκη,  στελεχών, που ο καθένας τους διαθέτει ομάδα αλλά και εμπειρία στη διαπραγμάτευση και στο στίβο των μεταγραφών.

Είναι γεγονός πάντως ότι ακόμα και το τελευταίο διάστημα και παρά την προσπάθεια που έχει γίνει από το κορυφαίο στέλεχος τον Καρακώστα να συσπειρώσει την ομάδα  με την εξαγγελία πλήθους μελετών και έργων που σχεδιάζονται, οι αναταράξεις είναι έντονες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της ανακοίνωσης για το έργο της Αποχέτευσης του Αντιρρίου, που προκάλεσε δημόσιες δηλώσεις και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε στελέχη της δημοτικής ομάδας σχετικά με την πατρότητα του έργου.

Η ομάδα Μπουλέ παρά την ήττα των προηγούμενων εκλογών παραμένει αρραγής και με αυξημένη τη δημοτικότητα του επικεφαλής της σε σχέση με το παρελθόν. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η συγκεκριμένη ομάδα καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει αλλά και τη στάση που κράτησε από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης διεισδύοντας σε κοινωνικά στρώματα που θα της επιτρέψουν να αυξήσει το ποσοστό της.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομάδες που προέρχονται από τον παραδοσιακό δεξιό χώρο, μιας και οι επικεφαλής τους που παίζουν στο προσκήνιο, Παπαθανάσης, Τσουκαλάς  και Γκίζας, παρόλο που δηλώνουν ότι θα κατέβουν ως ανεξάρτητοι, είναι ταυτισμένοι με το δεξιό χώρο και ως εκ τούτου ξεκινούν από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Το βασικό ερώτημα είναι αν τελικά και οι τρεις επικεφαλής τολμήσουν να κατέβουν στον στίβο ή κάποιος από αυτούς θα εξαρτήσει την τελική απόφαση του από ενδεχόμενες μεταγραφές που προσβλέπουν από το δοκιμασμένο πολιτικό σύστημα.

Η αυτόνομη, όπως φαίνεται, κάθοδος Γούλα και Νταουσάνη, με καταβολές από τον παραδοσιακό κεντρώο χώρο, δημιουργεί το ερώτημα αν θα καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά να διευρύνει το ποσοστό της προηγούμενης κοινής τους καθόδου ή αν τελικά το  ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης  διαιρεθεί δια δυο.

Το ερώτημα τέλος για τη Λαϊκή Συσπείρωση,  παράταξη με καθαρά κομματική ταυτότητα, είναι αν θα καταφέρει με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη να διατηρήσει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλες οι ομάδες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας.

Στο επόμενο η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη μετά τις επίσημες δηλώσεις από τους επικεφαλής για την κάθοδο και τη σύνθεση των ομάδων που οριστικά θα πάρουν θέση στο στίβο για την τελική αναμέτρηση.

Δική μας ευχή, με την Αυτοδιοίκηση να μπαίνει στην εποχή του Κλεισθένη, να δούμε ένα καθαρό και έντιμο αγώνα με ξεκάθαρες θέσεις και προγραμματικές δηλώσεις, που θα βοηθήσουν το εκλογικό σώμα να προκρίνει τους πιο ικανούς και άξιους.

Γιατί οι επικεφαλής έχουν την ευθύνη για τη σύνθεση των ομάδων με τις οποίες θα κατέβουν στον εκλογικό στίβο, το εκλογικό σώμα όμως  είναι αυτό που θα αποφασίσει  για τη σύνθεση της ομάδας του δημοτικού συμβουλίου που θα εκπροσωπήσει τη Ναυπακτία την επόμενη τετραετία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη για το : «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας ( Ο.ΣΥ.Ν ) και οι  Συνδιοργανωτές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνουν  συνέντευξη τύπου με θέμα: «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία στην Ναύπακτο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με το Ν. Φαρμάκη στην Περιφέρεια Ο Γ. Σύψας

Published

on

By

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, Γιάννης Σύψας.

Αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συμμετοχή μου στα κοινά είχε πάντα ως στόχο την προσφορά, δίχως να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συγκρουστεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η μέχρι τώρα πορεία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ενός ανθρώπου με ήθος, αρχές και όραμα, ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ο κυρίαρχος λόγος της συμπόρευσης μαζί του.

Η νέα μου προσπάθεια ξεπερνά τα όρια της Ναυπακτίας και αφορά το σύνολο του Νομού μας. Η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η καλύτερη συγκρότηση των κοινωνικών δομών, η βελτίωση της καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία πλούτου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.

Ελπίζω με τη δική σας ψήφο, να έχω τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του!».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα το Θεματικό Πάρκο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο κλειστό του Παπαχαραλάμπειου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πρόκειται για τον 2ο κύκλο δράσεων του πρώτου βιωματικού – διαδραστικού πάρκου, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσα το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας να ενημερωθούν για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Το Θεματικό Πάρκο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες. Τηλεπαιχνίδια τύπου μπάζερ, επιδαπέδιο παιχνίδι, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και έκθεση ζωγραφικής, με στόχο οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ