Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ομάδες ετοιμάζονται να κατέβουν στον στίβο

Published

on

Διανύοντας ήδη τον δεύτερο μήνα στο νέο έτος, έτος προεκλογικό, οι ομάδες βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία μονταρίσματος. Οι περισσότεροι από τους αρχηγούς και προπονητές κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους περιμένοντας τις κινήσεις των αντιπάλων και τις καλές μεταγραφές ακολουθώντας την τακτική πως καλό είναι τα δυνατά ματς να αποφεύγονται στην αρχή, όπως άλλωστε και οι συγκινήσεις.

Σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον είναι στραμμένο κυρίως στην ομάδα Λουκόπουλου.

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν όλους, εντός και εκτός. Το πρώτο  αν η ομάδα, παρά τις απώλειες Ράπτη, Σπυρόπουλου και Σύψα, θα κατέβει με τα ίδια βασικά στελέχη. Και το δεύτερο, ως απόρροια πιθανής απόσχισης στελεχών, σε ποια ή σε ποιες ομάδες θα κάνουν μεταγραφές. Στο προσκήνιο τα ονόματα που παίζουν πολύ είναι του Κοτρωνιά και των ορεινών, αλλά και εκείνα του Σαλαμούρα και της Σμπούκη,  στελεχών, που ο καθένας τους διαθέτει ομάδα αλλά και εμπειρία στη διαπραγμάτευση και στο στίβο των μεταγραφών.

Είναι γεγονός πάντως ότι ακόμα και το τελευταίο διάστημα και παρά την προσπάθεια που έχει γίνει από το κορυφαίο στέλεχος τον Καρακώστα να συσπειρώσει την ομάδα  με την εξαγγελία πλήθους μελετών και έργων που σχεδιάζονται, οι αναταράξεις είναι έντονες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της ανακοίνωσης για το έργο της Αποχέτευσης του Αντιρρίου, που προκάλεσε δημόσιες δηλώσεις και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε στελέχη της δημοτικής ομάδας σχετικά με την πατρότητα του έργου.

Η ομάδα Μπουλέ παρά την ήττα των προηγούμενων εκλογών παραμένει αρραγής και με αυξημένη τη δημοτικότητα του επικεφαλής της σε σχέση με το παρελθόν. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η συγκεκριμένη ομάδα καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει αλλά και τη στάση που κράτησε από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης διεισδύοντας σε κοινωνικά στρώματα που θα της επιτρέψουν να αυξήσει το ποσοστό της.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομάδες που προέρχονται από τον παραδοσιακό δεξιό χώρο, μιας και οι επικεφαλής τους που παίζουν στο προσκήνιο, Παπαθανάσης, Τσουκαλάς  και Γκίζας, παρόλο που δηλώνουν ότι θα κατέβουν ως ανεξάρτητοι, είναι ταυτισμένοι με το δεξιό χώρο και ως εκ τούτου ξεκινούν από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Το βασικό ερώτημα είναι αν τελικά και οι τρεις επικεφαλής τολμήσουν να κατέβουν στον στίβο ή κάποιος από αυτούς θα εξαρτήσει την τελική απόφαση του από ενδεχόμενες μεταγραφές που προσβλέπουν από το δοκιμασμένο πολιτικό σύστημα.

Η αυτόνομη, όπως φαίνεται, κάθοδος Γούλα και Νταουσάνη, με καταβολές από τον παραδοσιακό κεντρώο χώρο, δημιουργεί το ερώτημα αν θα καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά να διευρύνει το ποσοστό της προηγούμενης κοινής τους καθόδου ή αν τελικά το  ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης  διαιρεθεί δια δυο.

Το ερώτημα τέλος για τη Λαϊκή Συσπείρωση,  παράταξη με καθαρά κομματική ταυτότητα, είναι αν θα καταφέρει με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη να διατηρήσει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλες οι ομάδες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας.

Στο επόμενο η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη μετά τις επίσημες δηλώσεις από τους επικεφαλής για την κάθοδο και τη σύνθεση των ομάδων που οριστικά θα πάρουν θέση στο στίβο για την τελική αναμέτρηση.

Δική μας ευχή, με την Αυτοδιοίκηση να μπαίνει στην εποχή του Κλεισθένη, να δούμε ένα καθαρό και έντιμο αγώνα με ξεκάθαρες θέσεις και προγραμματικές δηλώσεις, που θα βοηθήσουν το εκλογικό σώμα να προκρίνει τους πιο ικανούς και άξιους.

Γιατί οι επικεφαλής έχουν την ευθύνη για τη σύνθεση των ομάδων με τις οποίες θα κατέβουν στον εκλογικό στίβο, το εκλογικό σώμα όμως  είναι αυτό που θα αποφασίσει  για τη σύνθεση της ομάδας του δημοτικού συμβουλίου που θα εκπροσωπήσει τη Ναυπακτία την επόμενη τετραετία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Σκοντάφτει» στην απαγόρευση των προσλήψεων!

Published

on

By

Μεγάλη αναταραχή υπάρχει στους κόλπους  χιλιάδων ενδιαφερόμενων για την προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας για την κάλυψη 1.213 νέων μόνιμων προσλήψεων σε δήμους σε την Ελλάδα.

Η καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης της Δημοτικής Αστυνομίας από το ΑΣΕΠ, χωρίς δική του υπαιτιότητα, έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε χιλιάδες εν δυνάμει υποψηφίους, αφού ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης της πολλοί κινδυνεύουν να τεθούν αυτόματα εκτός.

Ειδικότερα η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει ανώτατο ηλικιακό όριο για την συμμετοχή υποψηφίων, το οποίο ορίζεται στα 35 έτη και καθορίζεται βάσει της χρονολογίας γέννησης των υποψηφίων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι το 2023 έχουν      συμπληρώσει τα 35 χρόνια, εάν η προκήρυξη βγει το 2024 μένουν «εκτός» αφού θα έχουν μπει στο 36ο έτος της ηλικίας τους.

Ενώ το  ΑΣΕΠ έχει έτοιμο τον διαγωνισμό, αναμένει τις απαραίτητες «υπογραφές» από τους δημάρχους των δήμων που συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη για τις 1.213 θέσεις.

Το πρόβλημα, ωστόσο, εντοπίζεται στο ποιοι δήμαρχοι θα υπογράψουν τις προσλήψεις αυτές.

Mε δεδομένο μάλιστα ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024 απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που  αφορούν στον διορισµό ή την πρόσληψη  προσωπικού σε ΟΤΑ εξαιτίας της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών,  η έκδοση της προκήρυξης μέχρι τα    τέλη του 2023 φαντάζει σχεδόν αδύνατη, αφού κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να προχωρήσει στην   αποδοχή τους.

Υπενθυμίζουμε ότι  οι προσλήψεις στο αναβαθμισμένο σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν σε 158 δήμους και αφορούν τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Δευτεροβάθμια).

Για τον Δήμο Ναυπακτίας, σύμφωνα με το αίτημά του, προβλέπονται 10 θέσεις για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έξοδος» Λουκόπουλου, διεργασίες στην “Ενωτική πρωτοβουλία”

Published

on

By

Συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» πραγματοποιήθηκε σήμερα   Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το απόγευμα  στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της παράταξης – πρώην δημάρχου Ναυπακτίας Τάκη Λουκόπουλου.

Κατά την συνάντηση που είχε πρακτικά χαρακτήρα αποτίμησης του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών της  7ης Οκτωβρίου ο Τάκης  Λουκόπουλος αφού αναφέρθηκε στην πορεία της παράταξης αλλά και του ίδιου επί μια δεκαετία, έκανε και εκτενή αναφορά στα έργα τα οποία άφησε στην Ναυπακτία επί της θητείας του, με κάποια από αυτά να μην τα ολοκληρώνει η νυν δημοτική αρχή,       δήλωσε πως θα παραμείνει μέλος της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» αποχωρώντας από την θέση του επικεφαλής αυτής.

Το αποτέλεσμα των εκλογών και μετά από δυο ήττες δείχνει πως πρέπει να αποχωρήσω, τόνισε.

Ακολούθησε «κεκλεισμένων των θυρών» συζήτηση για τις αιτίες της ήττας της παράταξης και για την επόμενη ημέρα.

Αναφορικά με την αντικατάσταση του Τάκη Λουκόπουλου, η παράταξη αναμένεται να  ακολουθήσει εκείνες τις διαδικασίες που προβλέπονται στο       πλαίσιο της εσωτερικής της λειτουργίας.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται εξελίξεις στο θέμα, με την  «έξοδο» να έχει και συνέχεια.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: ΟΧΙ στο φορολογικό νομοσχέδιο από την Ομοσπονδία

Published

on

By

Συνέντευξη τύπου – ενημέρωση με την συμμετοχή μελών σωματείων και φορέων πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ναυπακτίας και Δωρίδας, αντιδρώντας στο υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος ενημέρωσε τα μέλη της Ομοσπονδίας για τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών –Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών & Εμπόρων, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τονίστηκε από τους συμμετέχοντες προέδρους Συλλόγων και Σωματείων η ανάγκη απόσυρσης του νομοσχεδίου καθώς η Κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κ.λπ).

Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις

Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, σε ένδειξη αντίδρασης στην ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, προχωρά σήμερα 22 Νοεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ, καθώς υποστηρίζει ότι δεν αποκαθίσταται η δικαιοσύνη και δεν αλλάζει ο «αντιλαϊκός χαρακτήρας» του φορολογικού συστήματος.

Η ΓΣΕΒΕΕ διεκδικεί να καταργηθεί η συνάφεια τριετίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στο επίπεδο κάλυψης των βασικών αναγκών της οικογένειας, να υπάρχει φορολογική διαφάνεια, να καταργηθεί το 35% των συνεταιρισμών και το 25% των ΟΕ και ΕΕ.

Επίσης, η εισαγωγή του λογιστικού προσδιορισμού των κερδών να συνδέεται από αναγνώριση του κύρους των βιβλίων και έκπτωση όλων των εξόδων, να αλλάξει η σχέση έμμεσων-άμεσων φόρων και να καθιερωθεί αφορολόγητο αποθεματικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να είναι αφορολόγητο.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ