Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ομάδες ετοιμάζονται να κατέβουν στον στίβο

Published

on

Διανύοντας ήδη τον δεύτερο μήνα στο νέο έτος, έτος προεκλογικό, οι ομάδες βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία μονταρίσματος. Οι περισσότεροι από τους αρχηγούς και προπονητές κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους περιμένοντας τις κινήσεις των αντιπάλων και τις καλές μεταγραφές ακολουθώντας την τακτική πως καλό είναι τα δυνατά ματς να αποφεύγονται στην αρχή, όπως άλλωστε και οι συγκινήσεις.

Σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον είναι στραμμένο κυρίως στην ομάδα Λουκόπουλου.

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν όλους, εντός και εκτός. Το πρώτο  αν η ομάδα, παρά τις απώλειες Ράπτη, Σπυρόπουλου και Σύψα, θα κατέβει με τα ίδια βασικά στελέχη. Και το δεύτερο, ως απόρροια πιθανής απόσχισης στελεχών, σε ποια ή σε ποιες ομάδες θα κάνουν μεταγραφές. Στο προσκήνιο τα ονόματα που παίζουν πολύ είναι του Κοτρωνιά και των ορεινών, αλλά και εκείνα του Σαλαμούρα και της Σμπούκη,  στελεχών, που ο καθένας τους διαθέτει ομάδα αλλά και εμπειρία στη διαπραγμάτευση και στο στίβο των μεταγραφών.

Είναι γεγονός πάντως ότι ακόμα και το τελευταίο διάστημα και παρά την προσπάθεια που έχει γίνει από το κορυφαίο στέλεχος τον Καρακώστα να συσπειρώσει την ομάδα  με την εξαγγελία πλήθους μελετών και έργων που σχεδιάζονται, οι αναταράξεις είναι έντονες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της ανακοίνωσης για το έργο της Αποχέτευσης του Αντιρρίου, που προκάλεσε δημόσιες δηλώσεις και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε στελέχη της δημοτικής ομάδας σχετικά με την πατρότητα του έργου.

Η ομάδα Μπουλέ παρά την ήττα των προηγούμενων εκλογών παραμένει αρραγής και με αυξημένη τη δημοτικότητα του επικεφαλής της σε σχέση με το παρελθόν. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η συγκεκριμένη ομάδα καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει αλλά και τη στάση που κράτησε από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης διεισδύοντας σε κοινωνικά στρώματα που θα της επιτρέψουν να αυξήσει το ποσοστό της.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομάδες που προέρχονται από τον παραδοσιακό δεξιό χώρο, μιας και οι επικεφαλής τους που παίζουν στο προσκήνιο, Παπαθανάσης, Τσουκαλάς  και Γκίζας, παρόλο που δηλώνουν ότι θα κατέβουν ως ανεξάρτητοι, είναι ταυτισμένοι με το δεξιό χώρο και ως εκ τούτου ξεκινούν από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Το βασικό ερώτημα είναι αν τελικά και οι τρεις επικεφαλής τολμήσουν να κατέβουν στον στίβο ή κάποιος από αυτούς θα εξαρτήσει την τελική απόφαση του από ενδεχόμενες μεταγραφές που προσβλέπουν από το δοκιμασμένο πολιτικό σύστημα.

Η αυτόνομη, όπως φαίνεται, κάθοδος Γούλα και Νταουσάνη, με καταβολές από τον παραδοσιακό κεντρώο χώρο, δημιουργεί το ερώτημα αν θα καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά να διευρύνει το ποσοστό της προηγούμενης κοινής τους καθόδου ή αν τελικά το  ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης  διαιρεθεί δια δυο.

Το ερώτημα τέλος για τη Λαϊκή Συσπείρωση,  παράταξη με καθαρά κομματική ταυτότητα, είναι αν θα καταφέρει με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη να διατηρήσει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλες οι ομάδες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας.

Στο επόμενο η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη μετά τις επίσημες δηλώσεις από τους επικεφαλής για την κάθοδο και τη σύνθεση των ομάδων που οριστικά θα πάρουν θέση στο στίβο για την τελική αναμέτρηση.

Δική μας ευχή, με την Αυτοδιοίκηση να μπαίνει στην εποχή του Κλεισθένη, να δούμε ένα καθαρό και έντιμο αγώνα με ξεκάθαρες θέσεις και προγραμματικές δηλώσεις, που θα βοηθήσουν το εκλογικό σώμα να προκρίνει τους πιο ικανούς και άξιους.

Γιατί οι επικεφαλής έχουν την ευθύνη για τη σύνθεση των ομάδων με τις οποίες θα κατέβουν στον εκλογικό στίβο, το εκλογικό σώμα όμως  είναι αυτό που θα αποφασίσει  για τη σύνθεση της ομάδας του δημοτικού συμβουλίου που θα εκπροσωπήσει τη Ναυπακτία την επόμενη τετραετία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 21/3 η παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ξεκινά η δημόσια διαβούλευση – 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00′, στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ (Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιτέας περιοχή Πλατανίτη) θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου).

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα 2 μηνών και συγκεκριμένα, από τις 22 Μαρτίου 2023 έως τις 22 Μαΐου 2023, κατά το οποίο υπάρχει δυνατότητα υποβολής απόψεων και παρατηρήσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και θα ληφθούν υπόψη για τη σύνταξη του Β2 Σταδίου της μελέτης, που αντιστοιχεί στην οριστική πρόταση, η οποία θα θεσμοθετηθεί.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η πλήρης μελέτη του Β1 Σταδίου, θα είναι αναρτημένη και διαθέσιμη σε ψηφιακή μορφή, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr) καθ’ όλη τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης,

Απόψεις και παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εξεταστούν θα πρέπει να υποβληθούν επωνύμως, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ναυπακτίας (κτήριο πρώην Δημαρχείου Αντιρρίου) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email: info@nafpaktos.gr.

  • Η δημόσια παρουσίαση της μελέτης θα προβληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Ναυπακτίας (https://www.nafpaktos.gr).

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Yποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων -Πρόστιμο & φυλάκιση για αμελείς ιδιοκτήτες

Published

on

By

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1-5-2023 έως 31-10-2023, οι δήμοι της χώρας καλούν όλους τους δημότες τους που είναι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να τους καθαρίσουν από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια μέχρι τις 30 Απριλίου 2023, διότι αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ως «καθαρισμός», ορίζεται λεπτομερώς η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ., σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών και πώς θα γίνεται αυτό, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Εάν οι ιδιοκτήτες δεν πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό μέχρι τις 30 Απριλίου, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να το πράξουν εντός 10 ημερών, αλλιώς τον καθαρισμό αναλαμβάνει αυτεπαγγέλτως ο δήμος, ο οποίος χρεώνει με πρόστιμο τους ιδιοκτήτες.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων για τον καθαρισμό, τους επιβάλλεται πρόστιμο που ανέρχεται σε 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, πάνω στο οποίο υπάρχει προσαύξηση, εφόσον το έργο πραγματοποιήσει ο δήμος.

Εάν πρόκειται για εγκαταλειμμένους χώρους, ή αγνώστων ιδιοκτητών, περιφραγμένους και ασφαλισμένους, ο δήμος καλεί την Πυροσβεστική για να βεβαιώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς και κατόπιν παραβιάζει τον χώρο με εισαγγελική παραγγελία για να τον καθαρίσει.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Κραυγή λαού…  για το έγκλημα των Τεμπών

Published

on

By

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου  και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η απεργία – συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα στην Ναύπακτο. Στην κεντρική πλατεία της πόλης οι  φωνές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μαθητές απαίτησαν  να πληρώσουν οι υπαίτιοι για το  έγκλημα των Τεμπών.

Στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Φαρμάκη στη Ναύπακτο απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του  Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας Βάσω Νταουσάνη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Η συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξαν  η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ήταν τεράστια και πανελλαδικά οι πολίτες απότισαν φόρο τιμής στους  57  συνανθρώπους μας – θύματα  της τραγωδίας των Τεμπών, βάζοντας τα ερωτήματα: Γιατί φτάσαμε σε αυτή την τραγωδία; Ποιοι ευθύνονται; Πως δε θα συμβεί ποτέ ξανά;

Ταυτόχρονα απαίτησαν οι ευθύνες να αποδοθούν και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές.  Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ