Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ομάδες ετοιμάζονται να κατέβουν στον στίβο

Published

on

Διανύοντας ήδη τον δεύτερο μήνα στο νέο έτος, έτος προεκλογικό, οι ομάδες βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία μονταρίσματος. Οι περισσότεροι από τους αρχηγούς και προπονητές κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους περιμένοντας τις κινήσεις των αντιπάλων και τις καλές μεταγραφές ακολουθώντας την τακτική πως καλό είναι τα δυνατά ματς να αποφεύγονται στην αρχή, όπως άλλωστε και οι συγκινήσεις.

Σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον είναι στραμμένο κυρίως στην ομάδα Λουκόπουλου.

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν όλους, εντός και εκτός. Το πρώτο  αν η ομάδα, παρά τις απώλειες Ράπτη, Σπυρόπουλου και Σύψα, θα κατέβει με τα ίδια βασικά στελέχη. Και το δεύτερο, ως απόρροια πιθανής απόσχισης στελεχών, σε ποια ή σε ποιες ομάδες θα κάνουν μεταγραφές. Στο προσκήνιο τα ονόματα που παίζουν πολύ είναι του Κοτρωνιά και των ορεινών, αλλά και εκείνα του Σαλαμούρα και της Σμπούκη,  στελεχών, που ο καθένας τους διαθέτει ομάδα αλλά και εμπειρία στη διαπραγμάτευση και στο στίβο των μεταγραφών.

Είναι γεγονός πάντως ότι ακόμα και το τελευταίο διάστημα και παρά την προσπάθεια που έχει γίνει από το κορυφαίο στέλεχος τον Καρακώστα να συσπειρώσει την ομάδα  με την εξαγγελία πλήθους μελετών και έργων που σχεδιάζονται, οι αναταράξεις είναι έντονες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της ανακοίνωσης για το έργο της Αποχέτευσης του Αντιρρίου, που προκάλεσε δημόσιες δηλώσεις και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε στελέχη της δημοτικής ομάδας σχετικά με την πατρότητα του έργου.

Η ομάδα Μπουλέ παρά την ήττα των προηγούμενων εκλογών παραμένει αρραγής και με αυξημένη τη δημοτικότητα του επικεφαλής της σε σχέση με το παρελθόν. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν η συγκεκριμένη ομάδα καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει αλλά και τη στάση που κράτησε από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης διεισδύοντας σε κοινωνικά στρώματα που θα της επιτρέψουν να αυξήσει το ποσοστό της.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομάδες που προέρχονται από τον παραδοσιακό δεξιό χώρο, μιας και οι επικεφαλής τους που παίζουν στο προσκήνιο, Παπαθανάσης, Τσουκαλάς  και Γκίζας, παρόλο που δηλώνουν ότι θα κατέβουν ως ανεξάρτητοι, είναι ταυτισμένοι με το δεξιό χώρο και ως εκ τούτου ξεκινούν από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Το βασικό ερώτημα είναι αν τελικά και οι τρεις επικεφαλής τολμήσουν να κατέβουν στον στίβο ή κάποιος από αυτούς θα εξαρτήσει την τελική απόφαση του από ενδεχόμενες μεταγραφές που προσβλέπουν από το δοκιμασμένο πολιτικό σύστημα.

Η αυτόνομη, όπως φαίνεται, κάθοδος Γούλα και Νταουσάνη, με καταβολές από τον παραδοσιακό κεντρώο χώρο, δημιουργεί το ερώτημα αν θα καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά να διευρύνει το ποσοστό της προηγούμενης κοινής τους καθόδου ή αν τελικά το  ποσοστό της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης  διαιρεθεί δια δυο.

Το ερώτημα τέλος για τη Λαϊκή Συσπείρωση,  παράταξη με καθαρά κομματική ταυτότητα, είναι αν θα καταφέρει με τα νέα δεδομένα του Κλεισθένη να διατηρήσει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλες οι ομάδες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας.

Στο επόμενο η αδρεναλίνη θα ανέβει στα ύψη μετά τις επίσημες δηλώσεις από τους επικεφαλής για την κάθοδο και τη σύνθεση των ομάδων που οριστικά θα πάρουν θέση στο στίβο για την τελική αναμέτρηση.

Δική μας ευχή, με την Αυτοδιοίκηση να μπαίνει στην εποχή του Κλεισθένη, να δούμε ένα καθαρό και έντιμο αγώνα με ξεκάθαρες θέσεις και προγραμματικές δηλώσεις, που θα βοηθήσουν το εκλογικό σώμα να προκρίνει τους πιο ικανούς και άξιους.

Γιατί οι επικεφαλής έχουν την ευθύνη για τη σύνθεση των ομάδων με τις οποίες θα κατέβουν στον εκλογικό στίβο, το εκλογικό σώμα όμως  είναι αυτό που θα αποφασίσει  για τη σύνθεση της ομάδας του δημοτικού συμβουλίου που θα εκπροσωπήσει τη Ναυπακτία την επόμενη τετραετία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΑΔΚΝ- Γ. Μπουλέ (video)

Published

on

By

“Κάλεσμα στον αγώνα για να αρχίσουμε το κοινό ταξίδι της νέας τετραετίας απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας”

                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Μπουλές: «Η Ναυπακτία χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι προσωπικές πολιτικές»

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ αναφέρει σχετικά με την εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξης, που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου:

 

 «Η τοπική αυτοδιοίκηση και η Ναυπακτία χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι προσωπικές πολιτικές – Η Ναυπακτία  δεν αντέχει ούτε επαναλήψεις ούτε και νέους  πειραματισμούς.

      Πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα θερμή υπήρξε  η ανταπόκριση του κόσμου στα  εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας στέλνοντας ένα πολύ δυνατό μήνυμα νίκης για τις εκλογές του Μαίου.

Αυτό το δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης καθώς και του  σεβασμού στον πολίτη και στις αρχές και αξίες της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης μετέδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο σεβασμός στον πολίτη που διαπνέει την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας αποτυπώθηκε και στη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε από την ίδια την παράταξη με τρόπο που να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της πόλης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην παρεμποδιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να κινηθούν ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στο ατύχημα που συνέβη πριν την έναρξη της εκδήλωσης των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές τόνισε τα χαρακτηριστικά και τη  λειτουργία της παράταξης, η οποία έχει συνεχή και δυναμική πορεία  είκοσι ετών. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ.  Έχουμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας ξεπερνώντας κομματικές διαφορές, ελεύθεροι από εξαρτήσεις, αφοσιωμένοι στο δημόσιο συμφέρον το οποίο υπηρετούμε με ήθος και εντιμότητα, με  καθαρότητα,  με διαφάνεια, με γνώση, με εργατικότητα,  με ειλικρίνεια και σοβαρότητα

Είμαστε η μοναδική  παράταξη στη Ναυπακτία με συνεχή παρουσία 20 ετών. Για αυτό είμαστε και η παράταξη που ενώ μένει  σταθερή στις αρχές και τις αξίες της  διαρκώς ανανεώνεται.  Νέες ιδέες και νέα πρόσωπα συντάσσονται δίπλα στη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει σε αυτή την αυτοδιοικητική  πορεία. 

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, γιατί όλοι έχουμε κάνει την Επιλογή μας. Έχουμε επιλέξει να λέμε την αλήθεια,  να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Και έχουμε αποδείξει ότι δεν μένουμε στα λόγια αλλά προχωρούμε σε πράξεις και έργα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στο τιτάνιο έργο που έγινε κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014 που η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ανέλαβε μέσα σε βαθιά περίοδο οικονομικής κρίσης να συγκροτήσει, να οργανώσει, να ξεχρεώσει το δήμο, να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα και να παραδώσει έργα πνοής μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, στη μικρότερη δηλαδή χρονικά δημοτική θητεία που υπήρξε ποτέ. Επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Με σχέδιο και σκληρή δουλειά παράξαμε έργο πνοής  σε δυόμιση χρόνια πραγματικής θητείας και παραδώσαμε ένα δήμο οργανωμένο και με    1, 5 εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του, σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή που επέλεξε η σημερινή δημοτική αρχή».

Κατόπιν επεσήμανε τη στάση που κράτησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ως αντιπολίτευση στηρίζοντας με απόλυτο σεβασμό την επιλογή της κοινωνίας, υπερασπιζόμενη όμως ταυτόχρονα τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, που αποτελούν τη βάση της πολιτικής φιλοσοφίας της παράταξης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις της νέας εποχής του Κλεισθένη επισημαίνοντας:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση και η Ναυπακτία χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι προσωπικές πολιτικές.

Η συλλογική προσπάθεια υπηρετεί το κοινό συμφέρον των δημοτών μέσα στο οποίο βρίσκεται και το ατομικό συμφέρον του καθενός μας.

Οι προσωπικές πολιτικές εξυπηρετούν ατομικά και πελατειακά συμφέροντα, εμποδίζουν την ανάπτυξη του δήμου και παγιδεύουν την κοινωνία σε ένα ρουσφετολογικό, αναξιοκρατικό και τελικά άδικο σύστημα διοίκησης.

Ο καθένας από εμάς έχει εμπειρία τέτοιων προσωπικών πολιτικών που κυριάρχησαν στο δήμο μας την τελευταία κυρίως πενταετία.

Η Ναυπακτία  δεν αντέχει ούτε τέτοιες επαναλήψεις ούτε και νέους  πειραματισμούς.

Σε αυτή τη νέα εποχή του Κλεισθένη με πυξίδα το συμφέρον του Δήμου, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία, τις αστείρευτες δυνάμεις της Ναυπακτίας, την πίστη και την αφοσίωση σε αξίες και αρχές που προάγουν το κοινωνικό συμφέρον και τον πολιτισμό».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμικό μήνυμα Μπουλέ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Published

on

By

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ στο εκλογικό του κέντρο, δίνοντας το μήνυμα της νίκης της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν απόψε το βράδυ, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη  και φίλοι της παράταξης άκουσαν τον υποψήφιο δήμαρχο να μιλά για τους στόχους και το όραμα της ΑΔΚΝ για την Ναυπακτία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, βάλαμε τα θεμέλια με την συνένωση των έξι δήμων της Ναυπακτίας και θα συνεχίσουμε το όραμά μας για τον τόπο.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ