Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οκτώ ακόμα δυνατές υποψηφιότητες με την ΑΔΚΝ και τον Γιάννη Μπουλέ

Published

on

Τα ονόματα οκτώ υποψηφίων δημοτικών συμβούλων έδωσε στην δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ. Απαντούν στο ερώτημα:

Γιατί επιλέγω την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ;

 

  Αγγελόπουλος Βασίλης

Επιλέγω τον  υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ, γιατί είναι ο μόνος που πιστεύει στις τεράστιες δυνατότητες του Δήμου, όπως στον τουρισμό , τη παιδεία, στην κοινωνική δραστηριότητα, τον πολιτισμό  κ.α. Είναι ο μόνος που μπορεί  να τις υλοποιήσει γιατί έχει όραμα και συνεργάτες ικανούς για το σκοπό αυτό. Είναι ο μόνος που είναι απαλλαγμένος από οποιεσδήποτε αγκυλώσεις και απολογείται  μόνο στους δημότες . Αυτός ο μοναδικός και πανέμορφος στο σύνολό  του Δήμος πρέπει να ανοίξει τα φτερά το , να πετάξει και να φτάσει εκεί που δεν μπορούν να τον φτάσουν οι άλλοι, το απέδειξαν άλλωστε όλοι οι προκάτοχοί  του.

Αυτός ο Δήμος αξίζει και δικαιούται καλύτερη τύχη και πορεία. Μόνο ο Γιάννης Μπουλές και οι αξιόλογοι συνεργάτες του μπορούν να το εγγυηθούν. Για αυτούς τους λόγους , στις επικείμενες εκλογές στηρίζω τον υποψήφιο Δήμαρχο  Γιάννη Μπουλέ .

 

   Αθανασοπούλου Αγγελική

Στη ζωή μου προσπαθώ με όσες δυνάμεις έχω να προσφέρω εθελοντικά για το καλό των ανθρώπων και του τόπου μας. Για αυτό επέλεξα την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ. Πέρα από τις γνώσεις του και τη μεγάλη εμπειρία που έχει, είναι άνθρωπος της δημιουργίας και της προσφοράς. Είναι κοντά στους ανθρώπους και τους βοηθάει πραγματικά με σκληρή δουλειά και με το Όραμα του για να πάει η Ναυπακτία μπροστά.

 

  Ζιαμπάρα Μαρία

Η ενεργή και υπεύθυνη  συμμετοχή στα κοινά είναι τρόπος και στάση ζωής.  Βασικό στοιχείο σε αυτή την πορεία είναι η Επιλογή. Η επιλογή ως αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης και ευθύνης. Ευθύνη για τις επιλογές, τις πράξεις αλλά και τις παραλείψεις. Με αυτό το σκεπτικό επέλεξα από το 2002 μέχρι και σήμερα να στηρίζω τον Γιάννη Μπουλέ, γιατί μου μετέδωσε το πάθος του για την αυτοδιοίκηση και το όραμά του για τη Ναυπακτία. Είναι ο επικεφαλής που με το λόγο  και  τη στάση του εμπνέει και συσπειρώνει σε κοινό αγώνα όλα τα μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας , της  μοναδικής παράταξης στη Ναυπακτία που για είκοσι συνεχή χρόνια παραμένει ζωντανή καθώς διαρκώς μπολιάζει την εμπειρία  με νέες ιδέες και πρόσωπα. Έτοιμη και αυτή τη φορά να οδηγήσει τη Ναυπακτία μπροστά αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις του «Κλεισθένη».

 

 Καλαβριζιώτης Ανδρέας

Επέλεξα και αποφάσισα να συστρατευτώ και πάλι στην προσπάθεια που κάνει η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο επικεφαλής της Γιάννης Μπουλές για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Ναυπακτίας. Με την προσθήκη αξιόλογων νέων μελών, την εμπειρία και γνώση των παλαιότερων είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να επιτύχουμε στο δύσκολο αυτό έργο με στόχο ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο μας. Η παρουσία και η προσωπικότητα του Γιάννη Μπουλέ αποτελεί εγγύηση ότι η επόμενη τετραετία θα είναι επιτυχημένη προς όφελος όλων των δημοτών. Πίστεψα από την αρχή στο όραμα του Γιάννη Μπουλέ για το Δήμο μας, διέκρινα από την πρώτη στιγμή την δυναμική του επιτελείου του και είμαι βέβαιος ότι και θέλουμε και μπορούμε! Για μια Ναυπακτία που μας αξίζει!

 Κούστας Βασίλης

Αποφάσισα να ασχοληθώ για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, με γνώμονα κριτήριο να προσφέρω ανιδιοτελώς στον τόπο μου με όλες μου τις δυνάμεις. Γι’ αυτό αποφάσισα να πολιτευτώ και να συμπορευτώ ανεπιφύλακτα με τον συνδυασμό της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας, επικεφαλής της οποίας ηγείται ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης  Μπουλές, άριστος γνώστης, διαπρεπής και αυθεντία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τεράστια εμπειρία, διατελέσας Δήμαρχος Πυλήνης επί δύο τετραετίες, αλλά και στην συνέχεια Δήμαρχος Ναυπακτίας, έχοντας επιτελέσει τεράστιο έργο με τους συνεργάτες του.  Τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη  Μπουλέ, εκτιμώ απεριόριστα για την εντιμότητά του, το εξαίρετο ήθος του, την αξιοπρέπειά του, την ακεραιότητα και την εντιμότητα του, την ευγλωττία του, την ευθύτητα του, άριστο γνώστη και χειριστή της ελληνικής γλώσσας μας, χαρακτηριστικά τα οποία του προσδίδουν την εικόνα ενός πράγματι χαρισματικού ανθρώπου, τον οποίο πιστεύω ακράδαντα έχει ανάγκη ο τόπος μας.

 

 Μακρυκώστας Γιώργος

 Έχω επιλέξει να ζω και να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στο Τρίκορφο Ναυπακτίας. Η Χάλκεια και όλη η Ναυπακτία έχουν μεγάλες δυνατότητες για ανάπτυξη. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να συμμετέχω στις φετινές δημοτικές εκλογές και για αυτό επέλεξα την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μπουλέ. Είναι ο μόνος που γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες και τις δυνατότητες  που έχει ολόκληρη η Ναυπακτία. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές χρειάζονται άνθρωποι με γνώση, εμπειρία και όρεξη για δουλειά για να πάμε ένα βήμα τη Ναυπακτία πιο μπροστά, έτσι ώστε όλοι εμείς οι νέοι άνθρωποι να μην αναγκαστούμε να φύγουμε από τον τόπο μας.

 Μπακατσιάς Κώστας

Επέλεξα να συμμετέχω στην Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μπουλέ και αυτή την φορά, γιατί υπάρχει διαφάνεια στο έργο της παράταξης και πάνω απ’ όλα, τόσο τα μέλη της όσο και ο ίδιος ο Γιάννης Μπουλές, είναι άνθρωποι που βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον του τόπου μας και των πολιτών. Είναι άνθρωποι με σταθερές αρχές και συγκεκριμένο σχέδιο για τον Δήμο μας. Ο Γιάννης Μπουλές είναι άνθρωπος που έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη του για τον Δήμο και εγώ είμαι δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια.

 

 Παναγόπουλος Πάνος

Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και νιώθω δικαιωμένος για αυτή την επιλογή μου. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο επικεφαλής της Γιάννης Μπουλές έχουν καταφέρει για 20 συνεχόμενα χρόνια να υπηρετούν την αυτοδιοίκηση και τη Ναυπακτία αφοσιωμένοι στις αρχές πάνω στις οποίες συγκροτήθηκε αυτή η παράταξη. Διάφανη και αποτελεσματική διοίκηση, συνέπεια λόγων και έργων, απόλυτο σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Η γνώση, η εμπειρία και τα εφόδια που διαθέτουν ο Γιάννης Μπουλές και τα μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της Ναυπακτίας.

 

                                                                                              ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιες θέσεις παίρνουν και ποιοι στη νέα Δημοτική αρχή

Published

on

By

Με επίσημη ανακοίνωση, η νέα Δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα και το καινούργιο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας θα ορκιστούν στις 25 Αυγούστου ημέρα Κυριακή στις 19:00 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Ποιες δημοτικές παρατάξεις συμπράττουν

Η καλοκαιρινή περίοδος, τελικά ήταν περίοδος συσκέψεων συζητήσεων και διαβουλεύσεων όπου σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματά από όλες αυτές τις συναντήσεις θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

Μια από τις αλλαγές που έφερε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με στόχο την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας είναι οι συμπράξεις των παρατάξεων.

Στον Δήμο Ναυπακτίας , δύο θα είναι οι δημοτικές παρατάξεις που θα συμπράξουν με την παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»  του Γιάννη Μπουλέ και «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» του Ντίνου Τσουκαλά.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν,  ότι αναμένεται να υπάρξει κοινή συνέντευξη τύπου Γκίζα,  Μπουλέ, Τσουκαλά,  λίγο πριν την ημέρα της ορκωμοσίας  της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπακτίας, όπου και επίσημα θα ανακοινωθεί η προγραμματική σύμπραξη των τριών παρατάξεων.

Σε ποιες θέσεις τοποθετούνται και ποιοι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Nafsweek, την  θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Σιμάκης.

Ακολούθως, το κομμάτι της Οικονομικής υπηρεσίας ως αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Σωκράτης Παπαβασιλείου.

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – καθαριότητας  τοποθετείται ο Θωμάς Κοτρωνιάς.

Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Πλατάνου και μάλλον και Αποδοτίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαΐωαννίδης.

Το «καυτό»  κομμάτι της Πολεοδομίας και τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών αναλαμβάνει ο Ζαχαρίας Χοχτούλας, έχοντας να διαχειριστεί θέματα όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, το Ξενία κ.α.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ τοποθετείται ο Θανάσης Κούκουνας.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα αναλάβει την θέση του προέδρου στον ΧΥΤΑ.

Από την πλευρά της παράταξης του Γιάννη Μπουλέ και έχοντας να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερο έργο, αυτό της μαρίνας Ναυπάκτου, ο Σπύρος Τσέλιος αναλαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η Μαρία Ζιαμπάρα  αναλαμβάνει την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας – ΚΕΔΝ, την οποία έτσι κι αλλιώς πριν από χρόνια η παράταξη Μπουλέ  δημιούργησε.

Ο δημοτικός σύμβουλος  Ηρακλής Μουχτούρης  αναλαμβάνει ως εντεταλμένος την Δημοτική Ενότητα Πυλήνης,  ενώ αντίστοιχα ο εκλεγείς στο Αντίρριο Μπάμπης Καραδήμας, την Δημοτική Ενότητα του Αντιρρίου.

Στη θέση του Προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, τοποθετείται ο Γιώργος Κοτρώνης.

Θέση αντιδημάρχου θα αναλάβει και ο επικεφαλής της μιας εκ των δύο παρατάξεων που συμπράττουν  Ντίνος Τσουκαλάς, που επιφορτίζεται  το κομμάτι  της Κοινωνικής αλληλεγγύης – Αθλητισμού – Πολιτισμού.

Τέλος, εντεταλμένος και πιθανόν με θέση αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την Δημοτική Ενότητα Χάλκειας, φέρεται  να τοποθετείται ο Σπύρος Τραχύλης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

25 Αυγούστου η ορκωμοσία της Δημοτικής αρχής – Ποιοι και σε ποιες θέσεις τοποθετούνται

Published

on

By

Η Ειδική ρύθμιση για τους χώρους όπου μπορεί πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των Αιρετών του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση, ως τμήμα Τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την ρύθμιση:  «ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Σύμβουλοι Κοινότητας και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους δίνουν τον ακόλουθο όρκο: “Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα μου”».

Όπως αναφέρεται στο νόμο πλέον του κράτους, «η ορκωμοσία μπορεί επιπροσθέτως να γίνει « ή σε άλλο δημόσιο κτίριο ή σε κατάλληλο δημόσιο χώρο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου». Σκοπός, σύμφωνα με την Αιτιολογική Έκθεση, να δοθεί πανηγυρικός τόνος στην ορκωμοσία, οπότε κρίνεται σκόπιμο να επιλέγεται κάθε φορά ο κατάλληλος εκείνος δημόσιος χώρος, ώστε να μπορούν -κατά το δυνατόν- περισσότεροι πολίτες να παρακολουθήσουν την εν λόγω διαδικασία.

Στα καθ’ ημάς

Μετά την εκλογή της νέας Δημοτικής Αρχής η καλοκαιρινή περίοδος, χωρίς τυμπανοκρουσίες, τελικά ήταν περίοδος συσκέψεων συζητήσεων και διαβουλεύσεων όπου σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματά από όλες αυτές τις συναντήσεις θα εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση της νέας Δημοτικής αρχής του Βασίλη Γκίζα, η ορκωμοσία της θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου ημέρα Κυριακή στις 19:00 στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Η Ειδική ρύθμιση για τους χώρους αλλά και τον χρόνο όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των Αιρετών του Α’ και Β’ βαθμού έδωσε το «πράσινο φως» για όλα τα παραπάνω.

 

Οι συμπράξεις των δημοτικών παρατάξεων

Μια από τις αλλαγές που έφερε η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με στόχο την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας είναι οι συμπράξεις των παρατάξεων.

Στον Δήμο Ναυπακτίας , δύο θα είναι οι δημοτικές παρατάξεις που θα συμπράξουν με την παράταξη «Συνεργασία πολιτών» του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα. Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας»  του Γιάννη Μπουλέ και «Πρωταγωνιστής ο άνθρωπος» του Ντίνου Τσουκαλά.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν,  ότι αναμένεται να υπάρξει κοινή συνέντευξη τύπου Γκίζα,  Μπουλέ, Τσουκαλά,  λίγο πριν την ημέρα της ορκωμοσίας  της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ναυπακτίας, όπου και επίσημα θα ανακοινωθεί η προγραμματική σύμπραξη των τριών παρατάξεων.

 

Ποιοι  και σε ποιες θέσεις τοποθετούνται

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Nafsweek, την  θέση του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Σιμάκης.

Ακολούθως, το κομμάτι της Οικονομικής υπηρεσίας ως αντιδήμαρχος αναλαμβάνει ο Σωκράτης Παπαβασιλείου. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – καθαριότητας  τοποθετείται ο Θωμάς Κοτρωνιάς.

Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Πλατάνου και μάλλον και Αποδοτίας αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαΐωαννίδης.

Το «καυτό»  κομμάτι της Πολεοδομίας και τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών υπηρεσιών αναλαμβάνει ο Ζαχαρίας Χοχτούλας, έχοντας να διαχειριστεί θέματα όπως η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, το Ξενία κ.α.

Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ τοποθετείται ο Θανάσης Κούκουνας.

Ωστόσο, ερωτηματικό παραμένει το ποιος θα αναλάβει την θέση του προέδρου στον ΧΥΤΑ.

 

Από την πλευρά της παράταξης του Γιάννη Μπουλέ και έχοντας να διαχειριστεί ένα ιδιαίτερο έργο, αυτό της μαρίνας Ναυπάκτου, ο Σπύρος Τσέλιος αναλαμβάνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  η Μαρία Ζιαμπάρα  αναλαμβάνει την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ναυπακτίας – ΚΕΔΝ, την οποία έτσι κι αλλιώς πριν από χρόνια η παράταξη Μπουλέ  δημιούργησε.

Ο δημοτικός σύμβουλος  Ηρακλής Μουχτούρης  αναλαμβάνει ως εντεταλμένος την Δημοτική Ενότητα Πυλήνης,  ενώ αντίστοιχα ο εκλεγείς στο Αντίρριο Μπάμπης Καραδήμας, την Δημοτική Ενότητα του Αντιρρίου.

Στη θέση του Προέδρου της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, τοποθετείται ο Γιώργος Κοτρώνης.

 

Θέση αντιδημάρχου θα αναλάβει και ο επικεφαλής της μιας εκ των δύο παρατάξεων που συμπράττουν  Ντίνος Τσουκαλάς, που επιφορτίζεται  το κομμάτι  της Κοινωνικής αλληλεγγύης – Αθλητισμού – Πολιτισμού.

Τέλος, εντεταλμένος και πιθανόν με θέση αντιδημάρχου με αρμοδιότητα την Δημοτική Ενότητα Χάλκειας, φέρεται  να τοποθετείται ο Σπύρος Τραχύλης.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για το Τουριστικό Καταφύγιο Σκαφών Ναυπάκτου

Published

on

By

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019, στο ξενοδοχείο «Πυροφάνι» στη Λευκάδα, υπεγράφη το εταιρικό συμφωνητικό από τους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και εκπροσώπους της Περιφέρειας Απούλιας της Ιταλίας που είναι και ο επικεφαλής Εταίρος.

Έτσι στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημιουργία Τουριστικού Καταφυγίων Σκαφών στο Γρίμποβο Ναυπάκτου, προϋπολογισμού 1.98 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από στρατηγικά έργα που αφορούν σημαντικές παρεμβάσεις σε υποδομές στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα INTERREG Eλλάδα – Ιταλία 2014-2020.

«Ξεκινά ένα σημαντικό έργο τουριστικής υποδομής που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στη Ναύπακτο με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία της Περιφέρειάς μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της επίσημης υπογραφής υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.

Βάσει του προγραμματισμού, θα διαμορφωθεί μαρίνα ελλιμενισμού με οργανωμένη θαλάσσια και χερσαία ζώνη για την εξυπηρέτηση των σκαφών αναψυχής. Στη χερσαία ζώνη του καταφυγίου προβλέπεται η κατασκευή μικρού κτιρίου για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, καθώς επίσης και η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης και χώρων πρασίνου.

Σκοπός του καταφυγίου είναι η εξασφάλιση ικανοποιητικής υποδομής για την εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού με σκάφη αναψυχής, μέσω ενός έργου αρμονικά ενταγμένου στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της Ναυπάκτου. Με τη δημιουργία ενός σύγχρονου καταφυγίου τουριστικών σκαφών, η Ναύπακτος θα είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα σκάφη αναψυχής που προσεγγίζουν στην περιοχή.

Με δεδομένη δε τη συνεχώς αυξανόμενη εξάρτηση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας από τον τουρισμό και κυρίως από το θαλάσσιο τουρισμό, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν πολύ σημαντικά οφέλη από τη δημιουργία του καταφυγίου για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας συνόδευσαν ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων Χρήστος Μπούνιας και στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ