Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «Nafpaktos Easter Soccer Cup»

Published

on

Με τους τελικούς αγώνες  του τουρνουά, που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου ολοκληρώθηκε το «Nafpaktos Easter Soccer Cup 2022»

Στην τριήμερη διάρκεια του τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στα γήπεδα ΔΑΚ Αντιρρίου, Μαλαμάτων και Παπαχαραλάμπειο Στάδιο,  ομάδες με αθλητές έως 16 ετών έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να κατακτήσουν τη νίκη, προσφέροντας ταυτόχρονα και ωραίο θέαμα.

Με την ολοκλήρωση του τουρνουά, τις απονομές των κυπέλων και μεταλλίων έκαναν ο βουλευτής Αιτωλ/νιας  Δημήτρης Κωνσταντόπουλος , ο αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος  Δημητρογιάννης, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Δωρίδας   Ανδρέας Ευσταθίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου και πρόεδρος του Ναυπακτιακού Αστέρα Γιώργος Μίχος.

Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση του Ναυπακτιακού Αστέρα, τους συνδιοργανωτές των αγώνων, σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και στις επιχειρήσεις που βοήθησαν  για να υλοποιηθεί το «Nafpaktos Easter Soccer Cup 2022».

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιάρηδες…

Published

on

By

Είναι καθημερινό το φαινόμενο των βανδαλισμών δημόσιας και ιδιωτικής  περιουσίας. Τοίχοι, κάδοι απορριμμάτων, αγάλματα, φωτιστικά σώματα  και στάσεις της συγκοινωνίας είναι τα  «θύματα» ανδραγαθιών «ζημιάρηδων» εγκεφάλων.

Το κόστος βέβαια της αποκατάστασης των ζημιών στην δημόσια περιουσία     βαρύνει  τις  τσέπες όλων μας…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» : 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα αναπηρίας 

Published

on

By

Η τρίτη ημέρα του Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως  Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με σκοπό την κατανόηση αλλά και τη κινητοποίηση για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας. Παρά την μεγάλη πρόοδο που σημειώνεται έως σήμερα με μια σειρά από υποδομές, την αξιοποίηση της τεχνολογίας αλλά και δομές προστασίας, είναι κοινή διαπίστωση ότι δεν συμβαίνει το ίδιο  και με την εξέλιξη της συμπεριφοράς αλλά και των αντιλήψεων μεγάλου μέρους της κοινωνίας  μας, όσον αφορά στα  ίσα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της  ζωής μας, ώστε να απολαμβάνουν παράλληλα ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Σε κάθε δημοκρατική και πολιτισμένη κοινωνία είναι προϋπόθεση να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας και να πράττουμε ανάλογα, τόσο συλλογικά αλλά και ατομικά ο καθένας μας απαλείφοντας κάθε διάκριση και στηλιτεύοντας συμπεριφορές που μας προσβάλουν σαν ανθρώπους και οι οποίες φυσικά δεν γίνονται αποδεκτές.

Αναγνωρίζοντας ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώσπου  η κοινωνία μας να σεβαστεί την αξιοπρέπεια όλων των μελών της, ο σημερινός συμβολισμός μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας έναντι των συνανθρώπων μας με αναπηρία και ότι η προσπάθειες θα πρέπει να είναι διαρκείς χωρίς κανένα εφησυχασμό.

ΥΓ:  Υπενθυμίζουμε μέρα που είναι σήμερα (έχουμε αναφερθεί και στην αρχή της σχολικής χρονιάς), ένα υπέροχο σχολείο, το Ειδικό Σχολείο στο Λυγιά, έτοιμο, παραμένει στην κατάσταση που φαίνεται ,κλειστό.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

28 εκ. στους δήμους για λειτουργικές ανάγκες των σχολείων – Τι παίρνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Δημοτικά-σχολεία-Ναύπακτος

Ποσό ύψους 28 εκ. ευρώ κατανέμεται  σε όλους τους δήμους προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 73.550 ευρώ

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ