Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ΟΧΙ για το αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό – Τα επόμενα βήματα

Published

on

Με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 το απόγευμα στο κτήριο «Ναυπακτία», συνάντηση φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Δωρίδας.

Στην συνάντηση πήραν μέρος οι δήμαρχοι Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Δωρίδας Δημήτρης  Γιαννόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Στέλιος Μπλέτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας,  αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Ναυπακτίας, οι  πρόεδροι της Ομοσπονδίας και των Εργατικών Κέντρων Ναυπακτίας & Δωρίδας και Μεσολογγίου,  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ναυπακτίας στην εισήγησή του,  με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς θα πρέπει να προχωρήσουν οι ενέργειες για να αποτραπεί η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο. Τόνισε πως έχει ήδη γίνει συνάντηση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τους όμορους δήμους και φορείς τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και στην Αχαΐα, με τις Μητροπόλεις και τα Επιμελητήρια, ενώ για το θέμα έχει λάβει γνώση τόσο η ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) όσο και η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και με όλους τους προαναφερθέντες φορείς να είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό.

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι τοποθετήσεις του αντιπεριφερειάρχη και των δημάρχων Μεσολογγίου και Δωρίδας.

Ως επόμενο βήμα αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής που θα μετέχουν οι τρείς δήμαρχοι, οι πρόεδροι – εκπρόσωποι Ομοσπονδίας, Εργατικών Κέντρων και Επιμελητηρίου, που θα συντονίσουν τις επόμενες δράσεις.

Το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, τάχθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΑΤΑ στην προοπτική εγκατάστασης αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό με την έκδοση ψηφίσματος το οποίο και αναφέρει:

“Το σχέδιο ανάπτυξης πλωτών και σταθερής βάσης υπεράκτιων αιολικών πάρκων  εντός του Πατραϊκού Κόλπου εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, προβλέποντας τη δημιουργία 25 Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων Α.Ε συνολικής έκτασης 2.359 km2. Για το σκοπό αυτό, έχουν ήδη εκκινήσει διαδικασίες έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και οριοθέτηση των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΠΟΑΥΑΠ), στην οποία προβλέπεται χωροθέτηση έκτασης 139 km2  στον Πατραϊκό Κόλπο.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να εγκατασταθούν περισσότερες από  50 ανεμογεννήτριες, που έρχονται να προστεθούν σε ένα ήδη εξόχως επιβαρυμένο περιβάλλον, με εγκαταστημένες και αδειοδοτημένες ανεμογεννήτριες στα βουνά και τις πλαγιές του Πατραϊκού, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και την Αχαΐα.

Ως εκ τούτου, η προοπτική εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών θα οδηγήσει άμεσα σε υπέρβαση της τοπικής φέρουσας ικανότητας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι:

  1. Η υφιστάμενη πυκνότητα των αιολικών πάρκων υπερβαίνει  σε πολλές περιπτώσεις τη μέγιστη επιτρεπόμενη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της επίσημης ιστοσελίδας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) και πρακτικά δεν υπάρχουν περιθώρια για εγκατάσταση και άλλων ανεμογεννητριών.
  2. Δεν νοείται να κάνουμε λόγο για τουριστική ανάπτυξηκαι ταυτόχρονα να υπάρχει ανεξέλεγκτη, αλόγιστη και χωρίς σχέδιο χωροθέτηση και εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή μας, χωρίς μάλιστα τη συγκατάθεση ή γνωμοδότηση των τοπικών κοινωνιών.
  3. Η σχεδιαζόμενη χωροθέτηση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΠΟΑΥΑΠ) στον Πατραϊκό Κόλπο εφάπτεται με:
  • 15 θεσμοθετημένες ακτές κολύμβησης
  • 13διαφορετικές προστατευόμενες περιοχές, όπως 7 περιοχές Natura 20002 Ramsar (Παγκόσμια συνθήκη για τη διατήρηση και την βιώσιμη χρήση των υγροτόπων) Σημαντικών Περιοχών για Πουλιά (ΣΠΠ) και 2 Εθνικά Πάρκα και ιδιαιτέρως με το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού (Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, Κάτω Ρου και εκβολών ποταμών Αχελώου και Ευήνου και Νήσων Εχινάδων), το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά μεγάλο μωσαϊκό ψηφίων χέρσου, ακτών, γλυκών και αλμυρών υδάτων τεράστιας βιολογικής, οικολογικής, αισθητικής, επιστημονικής, γεωμορφολογικής και περιβαλλοντικής αξίας.  Πρόκειται δε για τον μεγαλύτερο υγρότοπο της χώρας και έναν από τους μεγαλύτερους της Μεσογείου.

Και ειδικότερα ότι, για το δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν οι σοβαρότατες επιπτώσεις, όπως αυτές έχουν διαπιστωθεί από τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

  1. Ο τομέας της αλιείας, ένας από τους βασικότερους κλάδους απασχόλησης και πηγής εισοδήματος για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, κινδυνεύει σοβαρά ακόμη και να εκλείψει, λόγω των σημαντικότατων επιπτώσεων που δύνανται να επιφέρουν τα υπεράκτια αιολικά πάρκα στο οικοσύστημα, τα ιχθυοποθέματα και τη βιοποικιλότητα.
  2. Η περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου είναι «κλειστή» καιεξαιρετικά «πιεσμένη» λόγω της μεγάλης διέλευσης επιβατικών πλοίων, των ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, της έρευνας και εκμετάλλευσης χερσαίων υδρογονανθράκωντης διέλευσης αγωγού φυσικού αερίου της EastMed, τον οποίο μάλιστα τέμνει στην περιοχή Καλαμάκι Αχαΐας προς παραλιακή περιοχή Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας, γεγονός που συγκρούεται με τα αναφερόμενα στην υπό εξέταση Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που προβλέπει ότι, οι προτεινόμενες εν δυνάμει Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΠΟΑΥΑΠ) χωροθετούνται εκτός όδευσης υφιστάμενων και προγραμματιζόμενων έργων μεταφοράς Φυσικού Αερίου.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά ότι, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ η οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ανάπτυξη πλωτών και σταθερής βάσης υπεράκτιωναιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο, όπως προβλέπεται στο Εθνικό Πρόγραμμα για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα, που εκπονήθηκε από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων ΑΕ (ΕΔΕΥΑΠ).

Και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗοποιασδήποτε σχεδιαζόμενης ανάπτυξης πλωτών και σταθερής βάσης υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον Πατραϊκό Κόλπο.
  2. Την άμεση διαμόρφωση και ολοκλήρωση ενός νέου Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις ΑΠΕ(ΕΠΧΣΑΑ-ΑΠΕ, η ολοκλήρωσή του παίρνει διαρκώς παράταση με νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης της σύμβασης για τους μελετητές να έχει οριστεί πλέον η 27η Δεκεμβρίου 2024) σε συσχέτιση με τον υποκείμενο Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της Ελλάδας.  Το προηγούμενο Ειδικό Χωροταξικό του 2009 είχε λάβει υπ’ όψιν δεδομένα της δεκαετίας του 2000 και έχει κλείσει τον κύκλο του, οπότε θα πρέπει να προσαρμοσθεί στα νέα και σύγχρονα δεδομένα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την έως τώρα εμπειρία στην πράξη.
  3. Το νέο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις ΑΠΕ να συσχετίζεται με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό (ΕΧΠ Τουρισμού), σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ειδικές προβλέψεις που βασίζονται στη χωρική διάρθρωση του εθνικού χώρου βάσει του τουριστικού φαινομένου.
  4. Η οποιαδήποτε διαδικασία αδειοδότησης νέων έργων ΑΣΠΗΕ να αρχίσει μετά την ολοκλήρωση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις ΑΠΕ, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν όλα τα κριτήρια τεχνικής, περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και κοινωνικό-οικονομικής φύσεως.
  5. Η αδειοδότηση των έργων ΑΣΠΗΕ να γίνεται με την αιτιολογημένη και υποχρεωτική έκφραση συγκατάθεσης των τοπικών κοινωνιών, δηλαδή των Συμβουλίων της Περιφέρειας και των Δήμων.  Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι, οι τοπικές κοινωνίες και οι επόμενες γενιές των είναι αυτές που επωμίζονται τις σοβαρές επιπτώσεις τέτοιων ενεργειών.
  6. Να υπάρξει ειδικότερη μελέτη αλληλεπίδρασης των αιολικών πάρκων μεταξύ των στον Πατραϊκό Κόλπο, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και την Αχαΐα, εξασφαλίζοντας πάντα την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Να ΜΗΝ προχωρούν αδειοδοτήσεις ΑΣΠΗΕ σε περιοχές υψηλής αισθητικής, τουριστικής, πολιτιστικής, ιστορικής ή άλλης αξίας απειλώντας την τοπική οικονομία και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.  Ιδιαιτέρως δε, και όσον αφορά στην ανάπτυξη των πλωτών και σταθερής βάσης αιολικών πάρκων Δυτικής Ελλάδας που προβλέπεται σε μικρή απόσταση από τις ακτές Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, με επακόλουθο σοβαρές επιπτώσεις και στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό.”

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μη οικοδομήσιμα τα κάτω από 2 στρέμματα ακίνητα σε οικισμούς

Published

on

By

Υπογράφηκε και βγαίνει σε ΦΕΚ το νέο Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την εκ νέου οριοθέτηση των οικισμών της χώρας.

Με το νέο ΠΔ τα ακίνητα σε οικισμούς, κάτω από 2 στρέμματα, γίνονται μη οικοδομήσιμα.

Το Υπουργείο προχώρησε σε μια μεθοδολογία που κρίθηκε νόμιμη από το ΣτΕ για τις 3 ζώνες από τις οποίες θα γίνει η οριοθέτηση των οικισμών.

Α Ζώνη: είναι το εσώτερο – συνεκτικό τμήμα του οικισμού, που είχε δημιουργηθεί προ του 1923 (ιστορικός πυρήνας).

Β Ζώνη: είναι το συνεκτικό τμήμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των ετών 1923 και του 1983.

Β1 Ζώνη: είναι το διάσπαρτο τμήμα του οικισμού που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του 1923 και του 1983.

Η Ζώνη Γ που αναφερόταν στο προηγούμενο σχέδιο του Π.Δ. και θα περιλάμβανε τις περιοχές του οικισμού μετά τη Β1 Ζώνη μέχρι και το καθορισμένο όριο του οικισμού, αφαιρέθηκε έπειτα από παρατήρηση του Σ.τ.Ε.

– Δεν προβλέπεται επίσης οριοθέτηση σε μη οριοθετημένους οικισμούς.

Πρακτικά, ιδιοκτησίες που είναι αυτή τη στιγμή εντός ορίων οικισμών, με τη δημοσίευσή του νέου ΠΔ του ΥΠΕΝ, που προβλέπει μείωση των ορίων οικισμών σε χωριά και σε οικισμούς έως και 2.000 κατοίκων θα  μετατραπούν σε ιδιοκτησίες εκτός ορίων οικισμών και συνεπώς άνευ οικοδομησιμότητας με αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση της περιουσίας τους.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην «Προκρούστεια κλίνη» η οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Published

on

By

Η διαδικασία οριοθέτησης, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα, αγνοεί τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περιορίζει τις δυνατότητες δόμησης σε περιοχές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και την κοινωνία, ενώ αντί να αντιμετωπίσει την στεγαστική κρίση, πρόκειται να την επιδεινώσει, πλήττοντας τη μικρομεσαία ιδιοκτησία.

Ποια οικόπεδα χάνουν το δικαίωμα δόμησης από το νέο ΠΔ για τα όρια οικισμών

Να σημειωθεί ότι τα όρια των Οικισμών καθορίσθηκαν κατά 99% σε όλη την Ελλάδα το έτος 1985 με Αποφάσεις των τότε Κρατικών Νομαρχών. Έκτοτε, και επί 40 χρόνια (1985-2025) οι οικισμοί αναπτύσσονται εντός των ορίων τους, με ελάχιστες περιπτώσεις Πολεοδόμησης τους ή Πολεοδομικής Επέκτασης τους (κυρίως λόγω της μακροχρόνιας – άνω της 10ετίας – απαιτητικής διαδικασίας).

Το ΥΠΕΝ προωθεί μέσω Προεδρικού Διατάγματος την επανοριοθέτηση των Οικισμών μέσα από τα υπό εκπόνηση Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ & ΕΠΣ), μετά από απαίτηση του Σ.τ.Ε.: επειδή οι τότε κρατικοί Νομάρχες δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι αρμοδίως για το θέμα, (κατά το Σ.τ.Ε.).

Τα κριτήρια όμως που τίθενται αφορούν το παρελθόν και λιγότερο το παρόν χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αύριο και το μέλλον και η αναπτυξιακή προοπτική κάθε οικισμού.

Συγκεκριμένα, με τα κριτήρια που τίθενται στο νέο Π.Δ. τα σημερινά όρια των οικισμών μειώνονται δραστικά και οριζόντια και περιλαμβάνουν ότι έχει οικοδομηθεί μέχρι το 1983 και περιοχές που έχουν οικοδομηθεί έως σήμερα, με προϋποθέσεις.

Για επέκταση ούτε λόγος, ακόμη και εκεί που υπάρχει πιεστική ανάγκη, ούτε λόγος, ούτε τρόπος.

Η απάντηση του ΥΠΕΝ για την κάλυψη των αναγκών με πολεοδόμηση, είναι μια ανέφικτη λύση με παραπομπή στις καλένδες, αφού:

Η Πολεοδομική Επέκταση με Πολεοδομική Μελέτη και Πράξη Εφαρμογής, σημαίνει χρόνο άνω των 10 ετών και κόστος  άνω του 1 εκ ανά οικισμό, ενώ ταυτόχρονα οι περισσότεροι Δήμοι δεν διαθέτουν ΥΔΟΜ και έμπειρους μηχανικούς (τοπογράφους και πολεοδόμους), ενώ είναι αδύνατον με τα γνωστά δεδομένα να χρηματοδοτήσει η πολιτεία αυτό το τεράστιο πρόσθετο έργο.

Οι συνέπειες…

Το νέο Π.Δ. που προωθεί το Υ.Π.ΕΝ. είναι Προκρούστεια κλίνη αφού με τα κριτήρια του προβλέπει με οριζόντιο τρόπο σε όλη την Ελλάδα τη δραστική συρρίκνωση των ορίων των οικισμών κάτω από 2.000 κατοίκους με βάση το παρελθόν, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το παρών και πολύ περισσότερο η προοπτική ανάπτυξης του κάθε οικισμού και του κάθε τόπου.

♦ Τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια μέσα από τα οποία υποτίθεται ότι προσδιορίζεται η προοπτική του κάθε τόπου και στον οικιστικό τομέα  απλά θα επικυρώσουν την αυταρχική χωρίς πολιτική και θεσμική «νομιμοποίηση» εμμονή για την κατάργηση κάθε δυνατότητας δόμησης εκτός πόλεων και μεγαλουπόλεων.

♦ Δεν λαμβάνεται υπόψη, δεν τους ενδιαφέρει;; η πραγματική προοπτική του κάθε τόπου και θα μπορούσε να ενισχυθεί και κανονικοποιηθεί με τα Π.Δ. των Ε.Π.Σ. ή Τ.Π.Σ.

♦ Ο  ρόλος της Τ.Α. και κάθε Δήμου στην διαδικασία οριοθέτησης των οικισμών μηδενικός και ανύπαρκτος.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. θα πρέπει να αντιδράσει συνολικά για να μην δημοσιευθεί το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, με στόχο να ξεκινήσει διαβούλευση για καθορισμό ζωνών κλιμακούμενής δόμησης στα υπάρχοντα όρια των οικισμών, αλλιώς, χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες θα κοιμηθούν έχοντας οικοδομήσιμα οικόπεδα και θα ξυπνήσουν έχοντας πλέον χωραφάκια!!!

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Τροχονόμοι» οι δήμοι για την αναβάθμιση και επισκευή σχολικών μονάδων

Published

on

By

Σοβαρές αντιδράσεις και βαθύς προβληματισμός εκφράστηκαν στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος «Μαριέτα Γιαννάκου», το οποίο αφορά την αναβάθμιση και επισκευή σχολικών μονάδων ανά την επικράτεια. Δήμαρχοι και αιρετοί όλων των βαθμίδων έθεσαν ζήτημα ουσιαστικού αποκλεισμού των δήμων από τη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος, ενώ ασκήθηκε σφοδρή κριτική τόσο στην ΚΤΥΠ («Κτιριακές υποδομές ΑΕ»), που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και στο Υπουργείο Παιδείας.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η διαδικασία που ακολουθείται με αποκλεισμένους του δήμους, οδηγεί σε επισκευές δευτερεύουσας σημασίας την ίδια ώρα όπου σχολεία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λειτουργικότητας.

Έντονος είναι ο προβληματισμός και για τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η κατανομή μεταξύ των δήμων.

Να σημειωθεί πως η ΚΤΥΠ έχει προσλάβει μηχανικούς που επισκέπτονται τα σχολεία και συνεννοούνται με τους διευθυντές, χωρίς να ενημερώνεται κανείς από τον δήμο.

Το πρόγραμμα εκτελείται χωρίς κανέναν έλεγχο ή συμμετοχή του δήμου.

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, επισήμανε ότι η ανάθεση του προγράμματος στην ΚΤΥΠ και όχι στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί θεσμικό λάθος, σημειώνοντας:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών όφειλε να ηγείται του προγράμματος. Η ΚΤΥΠ υπάγεται στο Υπουργείο Υποδομών. Ποια είναι η λογική πίσω από αυτή την επιλογή; Δεν μπορεί οι διευθυντές, χωρίς τεχνικές γνώσεις, να καθορίζουν την επικινδυνότητα των κτιρίων. Πρέπει να επιστρέψει η ευθύνη στους δήμους ή να φύγει εντελώς από εμάς και να την αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΚΤΥΠ.»

Ο κ. Παπαναστασίου μάλιστα επεσήμανε και «το κόλπο» των διευθυντών να επικαλούνται λόγους επικινδυνότητας για επισκευές πολυτελείας.

 

 

 

 

 

Continue Reading
musitsa-leatherbags-new

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ