Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ορεινή Ναυπακτία, παιδιά και…αποπαίδια!

Published

on

Τρείς δεκαετίες  εμπλέκεται με τα αυτοδιοικητικά του τόπου, ο Δημήτρης  Πελέκης,  αφού εκλέγεται ανελλιπώς ως εκπρόσωπος,  από το 1989. Με αφορμή την άποψη που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας  κατά την συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, ότι : «οι Δυτικές Ορεινές Κοινότητες του Δήμου είναι τα αποπαίδια του Δήμου Ναυπακτίας», του ζητήσαμε να τεκμηριώσει αυτή την καταγγελία, μέσα από συνέντευξη του στην Ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek.gr  Μας μίλησε σε μία εκ βαθέων «εξομολόγησή του», για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες, την καθημερινότητα, την ανάπτυξη που…  αναμένεται αλλά και το πιο σημαντικό αυτό της αποκατάστασης της Περίστας μετά από τα κατολισθητικά φαινόμενα,  που εδώ και τρία χρόνια  την έχουν πληγώσει μαζί  με  την Κλεπά.

«Βεβαίως και πιστεύω ότι ισχύει ο όρος αποπαίδια και αυτό το τεκμηριώνω μέσα από  μια σειρά πραγμάτων και ενεργειών που γίνονται. Συγκεκριμένα στην Δημοτική Ενότητα της Αποδοτίας λέμε ότι υπάρχει ανάπτυξη με ποδηλατοδρόμους,  μονοπάτια και χρηματοδοτούμενες πάρα πολλές εκδηλώσεις από το Δήμο.  Δεν βλέπω το αντίστοιχο να συμβαίνει στη δυτική ορεινή Ναυπακτία, δεν βλέπω την προώθηση και την αξιοποίηση της μελέτης για την Ευηνολίμνη. Λάθος τραγικό αυτό. Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι οι  πρώην Δημοτικές Ενότητες Πλατάνου, Πυλήνης και Αποδοτίας.  Πιστεύω ότι τα συμφέροντά μας είναι κοινά, δεν πρέπει να διαχωριζόμαστε και να φράζουμε δρόμους.  Ξέρω ότι υπήρχε προοπτική να γίνει ο δρόμος Άνω Χώρα,  Πόδος, Ελευθεριάνη,  που θα συνδέει την Αποδοτία με την Πυλλήνη και τον Πλάτανο.  Με αυτό τον άξονα θα υπήρχε η δυνατότητα σε οποιονδήποτε επισκέπτη είτε της μιας περιοχής είτε της άλλης να μπορεί να μεταβεί αυτός ο κόσμος και να χαρεί ότι μπορεί να χαρεί από το τοπίο.  Αυτός ο δρόμος δυστυχώς απ’ εντάχθηκε και απ’ εντάχθηκε σε μια νύχτα!  Είναι λάθος τραγικό να μην μπορούν να επισκεφτούν το κομμάτι αυτό, ένα κομμάτι ιδιαιτέρου κάλλους και με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, όχι μόνο εκεί τοπικά αλλά και της ευρύτερης περιοχής.»

Σε αυτή την περιοχή υπάρχει η Ευηνολίμνη.  Σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτή όλη η ιστορία;

« Για την Ευηνολίμνη, είχε συνταχτεί μια μελέτη για την ανάπτυξη της με αποτέλεσμα και την ανάπτυξη της γύρω περιοχής και των  χωριών που είναι γύρω από αυτή:  Περδικόβρυση, Αράχωβα, Άγ. Δημήτριο και Πλάτανο, που υπάρχουν κάποια καταλύματα. Παρότι θα έπρεπε να είναι απ’ τους πρώτους στόχους των δημοτικών αρχών και των προηγούμενων  και της σημερινής, δυστυχώς δεν προχώρησε αυτό. Μιλάμε δηλαδή για δύο σημαντικά ζητήματα. Το είναι οι δρόμοι που θα έχουν πρόσβαση επισκέπτες και κάτοικοι και το δεύτερο η ανάπτυξη της περιοχής. Αυτά τα δυο πάνε μαζί. Δεν μπορεί να έχουμε μια περιοχή του ίδιου χώρου και από την αντίπερα όχθη τα δυτικά ορεινά χωριά να αντιμετωπίζονται σαν «ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ». Να  μην υπάρχουν,  σαν να μην χρειάζεται να γίνει κάτι εκεί.  Να αναφέρω και ένα ακόμα παράδειγμα: πριν από ενάμισι μήνα έγινε μια ανάθεση από τη σημερινή δημοτική αρχή στο IONIAN TV,  το κανάλι για την προβολή της ορεινής Ναυπακτίας. Με ποιά εντολή πήγαν μόνο στην ανατολική ορεινή Ναυπακτία και δεν πλησίασαν από τις δυτικές περιοχές;»

Η περιοχή της Περίστας όπως και της Κλεπά αντιμετωπίζουν ένα πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε από τα κατολισθητικά φαινόμενα, που όπως μαθαίνουμε συνεχίζονται.  Σε ποιο στάδιο βρίσκεται όλο αυτό, τρία χρόνια μετά μια και έγινε το 2015.

« Ένα πολύ σοβαρό θέμα που δεν αντιμετωπίστηκε με την πρέπουσα βαρύτητα και θα εξηγήσω γιατί το λέω αυτό. Μιλάμε για κατολισθήσεις εντός κατοικημένης περιοχής. Θα έπρεπε να ήταν από τα πρώτα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν και στην Κλεπά και στην Περίστα. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκαν τα φαινόμενα,  ναι μεν αποκαταστάθηκαν η πρόσβαση στα χωριά και σταματήσαμε δυστυχώς εκεί. Ζήτησε η Περιφέρεια τότε, να ιεραρχηθούν τα προβλήματα και να υπάρξει μία λίστα για την αντιμετώπιση αυτών και τη χρηματοδότησή τους.  Σε καμία περίπτωση δεν μπήκαν σ’ αυτή τη λίστα ούτε η Κλεπά ούτε και η Περίστα. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κανένα έργο για την αντιμετώπιση των ζημιών και το φαινόμενο τουλάχιστον για την περίσταση η οποιαδήποτε παρέμβαση έγινε περισσότερο για πρόληψη να παροχετευθούν κάποια όμβρια έγινε από χρήματα τα οποία ήταν ανταποδοτικά της Τ.Κ. Περίστας από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.  Από τον Δήμο δεν έχουμε πάρει ούτε μια δραχμή!  Τον τελευταίο καιρό με παρεμβάσεις των πληγέντων, που είχαν ζημιές στα σπίτια τους, προς το υπουργείο Υποδομών, είχαμε λάβει υπόσχεση από τον υπουργό τον κύριο Σπίρτζη στα εγκαίνια της Ιόνιας για πόσο 500.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.  Τα ποσά αφορούσαν 310.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών και 190.000 για μελέτες που πρότεινε το ΙΓΜΕ για να δούμε με ποιόν τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.  Εδώ και τρία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα. Μας έχει φάει η γραφειοκρατία! Τα 310.000 δόθηκαν στον Δήμο, όμως τα 190.000 που είναι και τα πιο βασικά για μελέτες, τίποτα! Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει τελειώσει. Αν συνεχιστούν οι βροχές θα έρθει όλο το χωριό κάτω! Τότε δεν θα χρειαστεί ούτε ένα ευρώ για αποκαταστάσεις και υποδομές στο χωριό. Να αναφέρω εδώ κάποια πράγματα που δεν έγιναν.  Δεν έγινε οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής από την ΔΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι η υπηρεσία αυτή του υπουργείου έπρεπε να μπει στην Περίστα, να καταγράψει τις ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια και οι υποδομές και να τύχουν οι ιδιοκτήτες τους στεγαστικής συνδρομής, επιδότηση ενοικίου κλπ. Αυτό έχει γίνει στην Κλεπά και στην περιοχή της Άνω Χώρας, το 2015».

Σοβαρή  καταγγελία. Για ποιον λόγο θεωρείται ότι δεν έγινε το ίδιο για την Περίστα;

«Σε επικοινωνία μου με την Δ.Α.Ε.Π. μου απάντησε μία υπάλληλος (έχω το όνομα της), όταν ζήτησα τους λόγους γιατί δε συμπεριλαμβάνεται στην εγκύκλιο και η Περίστα. Η απάντηση ήταν αποστομωτική!!! Δεν έχετε κανένα πρόβλημα, μου είπε. Στην έκθεση βέβαια του ΙΓΜΕ, στην 1η σελίδα το πρώτο σπίτι που αναφέρεται είναι σπίτι που έχει «φύγει» στην Περίστα. Σε επόμενη επικοινωνία με το υπουργείο η υπάλληλος αφού διάβασε όλη την αυτοψία του ΙΓΜΕ, μου ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θα κοιτάξουν να βρουν τρόπο ούτως ώστε να μπει και η Περίστα μέσα σε αυτό το ποσό της αποκατάστασης. Χαρακτηριστικά μου δήλωσε ότι είχαν τις διαβεβαιώσεις από κάποιους τοπικούς παράγοντες ότι στην Περίστα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν δύο αστυνομικές διατάξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας που απαγορεύουν την διέλευση οχημάτων αλλά και την κυκλοφορία πεζών μέσα στο χωριό.  Αυτές οι δύο απαγορεύσεις δεν έχουν αρθεί εδώ και τρία χρόνια. Όχι ότι έφτιαξαν τα πράγματα αλλά κάπως πρέπει ο κόσμος να πάει στο σπίτι του δίπλα στο χωράφι του να μετακινηθεί. Πριν από 18 μήνες περίπου ήρθαν στον Δήμο δύο χρηματοδοτήσεις, η μία 100.000 ευρώ η άλλη 80.000 ευρώ, για πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων από θεομηνίες.  Ούτε ένα ευρώ  δεν πήγε στην Περίστα ούτε στην Κλεπά, για τους δικούς τους λόγους…   Εγώ ξέρω ότι στο χωριό μου είχα 6.000 ευρώ από ΑΠΕ και τα έκανα αυλάκια για να φεύγουν τα νερά και να μην πάνε μέσα στην κατολίσθηση».

Οι Τοπικές Κοινότητες , μετά από τις γενικές συνελεύσεις  των κατοίκων δίνουν μία λίστα για τεχνικά έργα που είναι αναγκαία στην περιοχή.  Ποιες είναι οι προτάσεις σας προς τον Δήμο;

«Οι προτάσεις μας είναι αυτές που ψηφίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση των κατοίκων, άλλωστε οι κάτοικοι ξέρουν πιο καλά τα θέματα του χωριού.  Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν ξέρουμε τι ποσό μας αναλογεί, δηλαδή να συντάξουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα 1 ευρώ,  100.000 ευρώ, δεν ξέρουμε τι θα πάρουμε από τις ΑΠΕ ή από άλλη χρηματοδότηση, δεν ξέρουμε!  Σημαντικά είναι και τα θέματα της καθημερινότητας που αφορούν όσους κατοικούν στα χωριά μας την χειμερινή περίοδο. Αυτή η περίοδος είναι η δύσκολη εποχή από το Φλεβάρη μέχρι τον Μάρτιο με τους 15 ηρωικούς κατοίκους μας να παραμένουν εκεί. Τα σαββατοκύριακα έχει περισσότερο κόσμο. Ένα θέμα είναι αυτό της περίθαλψης.  Είναι ανύπαρκτη!  Μία φορά τον μήνα ένας γιατρός συνταγογραφεί στο αγροτικό ιατρείο στον Πλάτανο. Παρότι υπάρχουν τρία αγροτικά ιατρεία στον  Πλάτανο, στη Περίστα και στην Αράχοβα δεν στελεχώθηκαν ποτέ. Θα πρέπει το επόμενο διάστημα το δούμε πιο σοβαρά το θέμα γιατί και αυτοί που μένουν επάνω στα χωριά μας στην ορεινή Δυτική Ναυπακτία έχουν δικαίωμα στη ζωή, έχουν δικαίωμα στην υγεία».

Περνώντας κάποιος από τον κεντρικό άξονα, στην δυτική ορεινή Ναυπακτία την Περίστα δεν την συναντάς πουθενά, είναι ένα χωριό κρυμμένο.

«Λίγα είναι τα χωριά που δεν έχουν διέξοδο στον οδικό άξονα όπως η Περδικόβρυση, η Καστανιά και η Περίστα, είναι ένα σχετικό μειονέκτημα. Αυτό βέβαια συμβαίνει όχι λόγω φυσικών εμποδίων και του ορεινού όγκου.  Για τις όποιες δυσκολίες ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας, αυτοί που δεν θέλουν να υπάρχει κάποια διέξοδος. Υπάρχει λοιπόν ένας δρόμος που συνδέει την Περίστα με τον Άγιο Δημήτριο και το φράγμα, απόστασης  9 χλμ.  Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί περίπου 400.000 ευρώ έχει γίνει το μισό κομμάτι, ένας πολύ καλός χωματόδρομος, και υπολείπεται ένα κομμάτι γύρω στα 3 χλμ, από  το Καστανόρεμα μέχρι τον Άγιο Δημήτριο. Ένα κομμάτι που εύκολα μπορεί να γίνει,  υπάρχουν όμως αντιδράσεις από ανθρώπους που δεν θέλουν.  Φανταστείτε λοιπόν να υπάρχει αυτός ο δρόμος, να λειτουργεί, να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη της περιοχής να πάει στο φράγμα και να να γυρίσει από την άλλη μεριά και να ξαναπάει στον Πλάτανο. Μπορεί μάλιστα να περάσει προς το Δήμο Θέρμου και να φτάσει μέχρι την Ευρυτανία.  Αυτό το τμήμα είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας. Αυτό που έχω να πω είναι ότι:  όπου υπάρχει πρόσβαση αργά ή γρήγορα υπάρχει ανάπτυξη»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ναυπακτίας: Και αυτά τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε μαζί!

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας με ένα πλούσιο Πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων και δραστηριοτήτων προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια!

Επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων θα είναι η πλατεία απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα:

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στον Γαλατά, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά,  τα ΚΔΑΠ Δήμου Ν/κτίας και την Τοπική Κοινότητα Γαλατά.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

v  7:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Ναύπακτο.

Συμμετέχουν: η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου,  ο Σύλλογος «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές», η Παπαχαραλάμπειος Δημοτική Φιλαρμονική, τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας. Λιμάνι Ναυπάκτου

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην ΤΚ  Δάφνης.

Σε συνεργασία με την  Τοπική Κοινότητα Δάφνης, το Δημοτικό Σχολείο Δάφνης & τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Δάφνης.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

v  5:30μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και άναμμα  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Αντίρριο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αντιρρίου «Το Καστέλι»,  τη συμμετοχή της  Χορωδίας του πολιτιστικού συλλόγου, το ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας & τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου  «ο Απόλλων».

Πλατεία Χορμόβα Αντιρρίου

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Ζωγραφίζω και παίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00 μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστούγεννα με τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας (2ο,3ο & 4ο) στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 έως 05 Ιανουαρίου 2024

v  11:00π.μ. – 1:00μ.μ Ζωγραφίζω και παίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

(εκτός Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς)

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ Στολίζω το Ευχόδεντρο στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  5:30μ.μ. – 8:00μ.μ «Τι αξία έχουν τα δώρα;»

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά (Facepainting, Γράμματα στον Αϊ Βασίλη, κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας, Ζαχαροπλαστική, Παιχνίδι στόχου) με κεράσματα και εκπλήξεις από το ΚΔΑΠ MORFOSIS στο Χωριό του Αϊ Βασίλη.

Μετά τη λήξη των εργαστηρίων θα ακολουθήσει κουκλοθέατρο καθώς και τραγούδια από την παιδική χορωδία του ΚΔΑΠ MORFOSIS.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικης Κάρτας στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

v  12:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

Πλατεία Φαρμάκη

v  11:00π.μ. – 1:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικα Μουντζουρώματα «MessyPlay» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη με τη «ΣΒΟΥΡΑ»

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  6:00π.μ. – 8:00μ.μ. Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Σαλτιμπάγκοι στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023,

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Γράμμα στον Αϊ Βασίλη στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  8:00μ.μ. Μουσική συνάντηση Ναυπάκτιων καλλιτεχνών: (Γιώργος & Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Μητσόπουλος & Κων/να Χατζηανδρέου).

Στενοπάζαρο Ναυπάκτου

Παρασκευή  29 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Φτιάχνω το Ημερολόγιο μου στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

v  9:00μ.μ. Αξέχαστες γιορτές με τους DJs: (FokionPsychoBulba)

Λιμάνι Ναυπάκτου

Σάββατο  30 Δεκεμβρίου 2023

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. «Μα που πήγαν τα δώρα του Αϊ Βασίλη;» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Παραμύθι από τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

v  12:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπάκτου στις πλατείες της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή.

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Σαλτιμπάγκοι στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Παίζω και Ζωγραφίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Πέμπτη 04 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. Παίζω και Ζωγραφίζω στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Από τον σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές»

Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024

v  6:00μ.μ. – 8:00μ.μ. «Καλικαντζαροζουζουνιές» στο Χωριό του Αϊ Βασίλη

Διαδραστικό Δρώμενο με τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Σάββατο 06 Ιανουαρίου 2024

v  Εορτασμός Θεοφανείων – Λιμάνι Ναυπάκτου

……………………………………………………………………………………………………………………………

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη θα λειτουργήσει από τον Δήμο Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές». Θα υλοποιούνται καθημερινά δράσεις για τα παιδιά στην Πλατεία απέναντι από τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου  από τις 18/12/2023 έως και 05/1/2024 και ώρες 18:00-20:00  (εκτός 25ης /12/2023 και 1η1/1/2024).

Βοηθός του Αϊ Βασίλη η κα Πέννυ Αριτζάκη

Χριστουγεννιάτικα  σπιτάκια θα λειτουργούν  και  από τους Συλλόγους Αλκυόνη και Φλόγα.

Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές στις ημερομηνίες ή τον τόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση.

Καλές Γιορτές σε όλους!

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα και της νέας δημοτικής αρχής

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, η ορκωμοσία του Δημάρχου Βασιλείου Γκίζα και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου (οδός Γεωργίου Αθανασιάδη Νόβα 40, πρώην Μεσολογγίου), στις 19 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00΄.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για αδύναμες οικογένειες και παιδιά από την Ομοσπονδία

Published

on

By

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, την συλλογή τροφίμων ,ρούχων ,παπουτσιών ,παιχνιδιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία στην συνέχεια θα προσφέρει στον Σύλλογο Κοινωνικής Αλληλεγγύης “ΣΚΕΠΗ’’ για να δοθούν σε αδύναμες οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη, ώστε όλες οι οικογένειες να νιώσουν την Χριστουγεννιάτικη ζεστασιά και αυτά τα Χριστούγεννα.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη μας , αλλά και οποιονδήποτε άλλον μπορεί να συνδράμουν την προσπάθεια μας αυτή.

Η παραλαβή θα γίνεται καθημερινά στα γραφεία μας και ώρα 09:00 εως 13:00 και 18:00 εως 20:00. Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να τα προσκομίσει ο ίδιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας , τηλ:26340 26770.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας

Δαβανέλλος Θέμης       Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ