Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Κατσιφάρα

Published

on

Επίσημα πλέον, μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των περιφερειακών συμβούλων,  που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του συνδυασμού του «Δικαίωμα στην πρόοδο», ο Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών μας στην Περιφερειακή Ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας.  

Ο Αθανάσιος Καλαβρουζιώτης:  Γεννήθηκε το 1961 στην Γαβρολίμνη Ναυπακτίας. Είναι παντρεμένος με την Οικονομολόγο Ειρήνη Σαλεμένου από την Καλαβρούζα και διαμένει στην Ναύπακτο.

Εργαζόταν στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα ως Διευθυντικό Στέλεχος του Τραπεζικού Ομίλου ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Έχει διατελέσει Διευθυντής, της ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, σε Πάτρα- Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, και υπεύθυνος του Hard Recovery Corporate στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας.

Έχει εκλεγεί σε συνδικαλιστικά πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε.- ΤΑ.Α.Π.Γ.Τ.Ε- Ο.Τ.Ο.Ε- Ε.Κ.Α) και σε συνέδρια του χώρου δουλειάς.

Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χάλκειας- Ναυπακτίας.

Επιλαχών Περιφερειακός Σύμβουλος 2014-2019 με τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.).

Πρώην Γραμματέας Κομματικής Οργάνωσης ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ναυπακτίας και Χάλκειας.

Μέλος του Τομέα Μεταποίησης-Εμπορίου και Δικτύου ΜΜΕ του ΚΙΝ.ΑΛ.

Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρούζας

Μέλος του Επιπέδου Λήψης Απόφασης LEADER/CLLD της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. ΟΤΑ

Συγγραφέας: Έχει εκδώσει τα βιβλία «ΧΙΛΙΟΤΡΑΓΟΥΔΙΣΜΕΝΟ ΒΕΝΕΤΙΚΟ» και «ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΨΥΧΗ»

Ιδρυτικό μέλος του Λαογραφικού Μουσείου Καλαβρούζας.

Ήταν ποδοσφαιριστής του ΕΥΗΝΟΥ Ευηνοχωρίου και του Α.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

Ιδρυτικό μέλος του Α.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΧΑΛΚΕΙΑΣ και μέλος του Δ.Σ. πάνω από 14 χρόνια (Ταμίας-Γενικός Γραμματέας-Έφορος).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή Αντιρρίου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ναυπάκτου υπό  τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  Τάκης Λουκόπουλος οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών υπηρεσιών  Κώστας Καρακώστας και Περιβάλλοντος Πάνος Κονίδας,  εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αντίστοιχες τεχνικές υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Ναυπακτίας.

Μετά από συζήτηση για τα θέματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου αποφασίστηκε όπως κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε άμεσα  να προχωρήσουν οι αναγκαίες χρηματικές ενισχύσεις προς τους πληγέντες και  να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

 

Για τον σκοπό αυτό  συστήνονται 4 επιτροπές, με έργο  την καταγραφή των ζημιών σε οικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και οικιακό εξοπλισμό, από αύριο το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου.

Οι πολίτες που έχουν υποστεί ζημιές  από την χθεσινή νεροποντή ,θα μπορούν από το πρωί της Δευτέρας  να επικοινωνούν  στο πενταψήφιο νούμερο 15199  του Δήμου Ναυπακτίας όπου θα δηλώνουν τις ζημιές.

Αποφασίστηκε επίσης όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  να προχωρήσει άμεσα μέσα από δημοπρασία στον καθαρισμό των ρεμάτων.

Επίσης θα ζητηθεί από το ΥΠΟΜΕΔΙ  και το Υπουργείο Περιβάλλοντος άμεσα να γίνει καταγραφή των ζημιών  σε δημόσια  έργα έτσι ώστε να προχωρήσει η  αποκατάστασή τους αναφορικά με τις επιπτώσεις τους στο οδικό δίκτυο του Δήμου, αλλά και σε υποδομές της Ιόνιας οδού.

photo: Nikos Stavrogiannopoulos – Giorgos Galis 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δοκιμάστηκε η περιοχή της Ναυπάκτου από την ισχυρή νεροποντή

Published

on

By

Αρκετά ήταν τα προβλήματα από την χθεσινοβραδυνή ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή της Ναυπάκτου.  Αρκετά σημεία της πόλης, όπως και τμήματα της παραλίας  Ψανής είχαν μετατραπεί σε λίμνες με την πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια και μαγαζιά.

Με προσπάθειες των επαγγελματιών που τα καταστήματά τους κινδύνευαν,  καθαρίστηκαν  τα φρεάτια ώστε να περάσει το νερό της βροχή, ενώ κατά τόπους έντονη ήταν και η δυσοσμία!

Σοβαρά προβλήματα είχαμε ωστόσο στις περιοχές Παλαιοπαναγιάς , Πλατανίτη, Αντιρρίου, Μακύνειας και Ρίζας. Προβλήματα που συνοδεύονταν και από ζημιές σε περιουσίες και δίκτυα.

Σε κάποιες μάλιστα περιοχές είχαμε διακοπή της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης. Για περίπου 90 λεπτά της ώρας παρέμεινε κλειστός ο κόμβος στον Πλατανίτη καθώς και τμήμα της παλιάς Ε.Ο  Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Με παρέμβαση μηχανημάτων έργου του Δήμου Ναυπακτίας, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, και μηχανημάτων ιδιωτών άνοιξαν τα σημεία και εκτονώθηκε ο όγκος του νερού, δίνοντας στην κυκλοφορία τόσο την παλιά Ε.Ο αλλά και τα υπόλοιπα σημεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόστολος Κατσιφάρας: «Μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετοι στην ακύρωση της Νομικής Σχολής Πάτρας»

Published

on

By

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την ανακοίνωση από μέρους του υπουργείου Παιδείας για την ακύρωση ίδρυσης της  Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απόφαση ίδρυσης Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών είναι μια ιστορική κατάκτηση για την πόλη και για όλη την Δυτική Ελλάδα. Μια κατάκτηση που ήρθε ως αποτέλεσμα πολύχρονων, επίμονων και συστηματικών διεκδικήσεων.

Και θέλω να υπενθυμίσω ότι η 4η Νομική Σχολή, με έδρα την Πάτρα, θα συμβάλει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών και στην διεύρυνση της ακαδημαϊκής του εμβέλειας.

Συνεπώς, κάθε πιθανή πρωτοβουλία που θ’ αποβλέπει στην ακύρωση της Νομικής Σχολής της Πάτρας είναι αυτονόητο ότι θα μας βρει μετωπικά και ανυποχώρητα αντίθετους.

Θα βρει αντίθετους όλους τους φορείς της πόλης και της Περιφέρειας, αντίθετη την πανεπιστημιακή κοινότητα και θέλω να πιστεύω και το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Πάτρας, της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας».

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ