Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του Αnt1

Published

on

“Ανάπτυξη η μόνη απάντηση στην ανεργία και στη στήριξη της νέας γενιάς».

Καλεσμένος στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ήταν σήμερα ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υπ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπου και αναφέρθηκε στα θέματα της οικονομίας, τη στήριξη της μεσαίας τάξης και στο στοίχημα της ανάπτυξης της χώρας.

Βασικά σημεία από την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντόπουλου :

Για την οικονομία

«Σήμερα έχουμε αύξηση του δημόσιου χρέους καθότι δανειστήκαμε 45 δις, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτοξεύτηκε κατά 10% του Α.Ε.Π. Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος λοιπόν για άκρατη υποσχεσεολογία. Εμείς το ΠΑΣΟΚ μιλάμε για ένα Εθνικό Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, με αλλαγή των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Διότι η μόνη απάντηση στην ανεργία στη φτώχεια και στην σημερινή οικονομική στενότητα είναι η ανάπτυξη. Έτσι θα βοηθηθεί η μεσαία τάξη και θα στηρίξουμε τη νέα γενιά».

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Το 94,6% είναι μικρές επιχειρήσεις κι όμως είδαμε ότι δεν έτυχαν καμίας στήριξης από το ταμείο Ανάκαμψης και έχουν αφεθεί στην τύχη τους, ενώ την ίδια στιγμή 68 μεγάλες εταιρίες έλαβαν 1,2 δις και οι μικρές τίποτα».

Για τα κόκκινα δάνεια

«Ταυτόχρονα τα κόκκινα δάνεια αποτελούν βρόγχο για τους δανειολήπτες. Γι’αυτό ζητάμε επικαιροποίηση 3869/2010, προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης, να προηγηθούν οι δανειολήπτες των funds στην αγορά των δανείων τους και να μπει πλαφόν στα funds ως προς τις απαιτήσεις τους έναντι των δανειοληπτών. Ζητήσαμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να φέρει νομοθετική ρύθμιση, για να δοθεί λύση για τους δανειολήπτες. Δεν το έπραξαν».

Για τους αγρότες

«Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Τσίπρας απέτυχαν στη στήριξη των αγροτών. Δεν είδαμε από την Κυβέρνηση να καταργεί το τέλος επιτηδεύματος από τους αγρότες, ούτε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Δεν είδαμε επίσης στήριξή τους απέναντι στην εκτόξευση των τιμών αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Για τους αγρότες προτείναμε επιδότηση ζωοτροφών και αγροεφοδίων. Η Κυβέρνηση δεν το έκανε. Όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί, ήταν πολύ αργά γιατί το ζωικό κεφάλαιο είχε μειωθεί κατά πολύ και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κρίση». 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντόπουλου στον ακόλουθο σύνδεσμο :

Δημ. Κωνσταντόπουλος στον Ant1 : Ανάπτυξη η μόνη απάντηση στην ανεργία – YouTube

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επίσκεψη Γκίζα στο έργο της αποχέτευσης Αντιρρίου

Published

on

By

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας στο σημείο όπου κατασκευάζεται ήδη το τέταρτο κατά σειρά αντλιοστάσιο του έργου «Αποχέτευση Αντιρρίου» Αντιρρίου, μαζί του οι Αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Θωμάς Κοτρωνιάς και ΔΕ Μπάμπης Καραδήμας, καθώς και ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαδόπουλος  και το μέλος της ΤΚ Αντιρρίου Ρούλα Αγγελοπούλου-Μανδέλου.

Να θυμίσουμε πως το έργο έχει προϋπολογισμό 1,7 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

«Η αποχέτευση του Αντιρρίου είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα που εκτελέστηκαν ποτέ στην περιοχή. Με την ολοκλήρωσή του διασφαλίζουμε:

Την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την δημόσια υγεία και την καθαρότητα της θάλασσας» δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μήνυμα Νίκης και Ελπίδας για το ΠΑΣΟΚ και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο από το Μεσολόγγι

Published

on

By

Εκατοντάδες φίλοι και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου υπ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκαν χθες στην προεκλογική συγκέντρωσή του στο Μεσολόγγι στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στο Εκλογικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, να τον ακούσουν, να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν καλή επιτυχία.

Προλογίζοντάς τον η αγροτική γιατρός του Κέντρου Υγείας Κατούνας και Περιφερειακού Ιατρείου Αετού κ. Μαρία Μπούση, υπογράμμισε «ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ήταν πάντα πιστός στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. ΠΑΣΟΚ στο 45%, αλλά και στα δύσκολα χρόνια του 5%. Πάντα ΠΑΣΟΚ. Μακριά από γέφυρες συνεργασίας με στόχο την εξουσία.» 

 Ο κ. Κωνσταντόπουλος άρχισε την ομιλία του λέγοντας:

 «Σήμερα από το Μεσολόγγι από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας στέλνουμε ένα μήνυμα: Ότι το ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε για την κοινωνία και τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου. Το κόμμα που έδωσε αξιοπρέπεια στον Έλληνα και την Ελληνίδα. Έδωσε ελευθερίες, εδραίωσε τη δημοκρατία στον τόπο, έφερε στο προσκήνιο τους μη προνομιούχους, και δημιούργησε τη μεγάλη μεσαία τάξη. Αυτό το κόμμα πολεμήθηκε όσο κανένα άλλο. Σήμερα προσπαθούν να μιμηθούν τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον οικειοποιηθούν. Όμως δεν μπορούν. Γιατί φαντάζουν μπροστά του πολιτικοί νάνοι.»

Ενώ χειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας είπε:

«Σας καλώ να δώσετε δύναμη στο ΠΑΣΟΚ. Να ανεβάσουμε τον ήλιο ψηλά! Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη που θα εγγυηθεί την ελπίδα για όλους τους Έλληνες! Το ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη μπροστά στη νέα εποχή για μια νέα αλλαγή! Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και βγαίνει ΠΑΣΟΚ! Προσωπικά είμαι εδώ σταθερός στις αξίες, στις αρχές, στην ιστορία μας! Είμαι εδώ, δεν το εγκατέλειψα ποτέ. Είμαι εδώ – σταθερός με συνέπεια στο αφήγημα του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι το ΠΑΣΟΚ έρχεται από μακριά για να πάει μακριά την κοινωνία και τους πολίτες! Είμαστε όλοι εδώ για το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξαιρετικός ο εορτασμός της 194ης Επετείου Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου – ΦΩΤΟ

Published

on

By

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου εορτάστηκε στην πόλη της Ναυπάκτου, η 194η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς.

Στην εντυπωσιακή παρέλαση με παραδοσιακές ενδυμασίες που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Ψανής και χειροκροτήθηκε από τους θεατές σε όλη την διαδρομή, συμμετείχαν Αντιπροσωπείες σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου και Αντιρρίου, καθώς και Αναβιωτικοί Σύλλογοι από την Άμφισσα, το Μεσολόγγι, την Πάτρα, την Καλαμάτα, το Αίγιο, το Αιτωλικό, το Καρπενήσι και τον Πύργο. Υπό τους ήχους της Παπαχαραλάμπειου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και της  Φιλαρμονικής Μεσολογγίου οι παρελαύνοντες έφτασαν στο λιμάνι της πόλης.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο Αντιδημάρχος Πολιτισμού Κων/ντίνος Τσουκαλάς  η Πρόεδρος του Συλλόγου Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας “ΕΠΑΧΤΟΣ”,  Μαρία Σαγώνα και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

Στον πανηγυρικό για την 194η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος Δρ. Ολυμπία Βικάτου αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης της Ναυπάκτου.

Ακολούθησε αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Τόσο οι εντυπώσεις από τον εορτασμό όσο και τα σχόλια από ντόπιους και επισκέπτες της πόλης ήταν άκρως θετικά, τονίζοντας πως μια τέτοια εκδήλωση θα πρέπει να καθιερωθεί, ως εκδήλωση μνήμης,  σηματοδοτώντας ένα σημαντικό γεγονός για την  πόλη της Ναυπάκτου στην ιστορική διαδρομή της.

 

ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ