Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στο Ionian tv για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες

Published

on

Καλεσμένος στην εκπομπή «Εκτός» στο Ionian TV ήταν χθες ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, υποψ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όπου συζήτησε με τον δημοσιογράφο Τάσο Θεοδόση ζητήματα που απασχολούν την ατζέντα των κομμάτων. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα από τα κύρια σημεία των τοποθετήσεων του κ. Κωνσταντόπουλου.

Για το διακύβευμα των εκλογών

«Για μας για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το δίλημμα είναι ή ένα κράτος λάφυρο προς όφελος των λίγων και του πελατειακού κράτους ή ένα κράτος κοινωνικό προς όφελος των πολλών και όσων έχουν ανάγκη στήριξης. Οι πολίτες θα αξιολογήσουν και θα αποφασίσουν στις 21 Μαΐου.»

Για τα κόκκινα δάνεια και την καθημερινότητα των πολιτών

«Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα της κοινωνίας είναι τα κόκκινα δάνεια. Όπου και να πάμε, οι πολίτες μας λένε για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τα κόκκινα δάνεια, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Να θυμίσω, ότι το 2010 το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που πρόταξε να μείνουν τα σπίτια στους νοικοκυραίους, να μην πάνε στις τράπεζες και τα funds. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδόμησε το νόμο Κατσέλη, ψήφισε τα funds και πριν φύγει έφερε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μεγάλες λοιπόν οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.  Από την άλλη, δε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να φέρει ένα σχέδιο για να μείνουν τα σπίτια στους δανειολήπτες, έφερε το «σχέδιο Ηρακλής», που από τα 1.500.000 κόκκινα δάνεια, ρυθμίστηκαν τα 2.500. Έπρεπε να τους προβληματίσει.  Το ΠΑΣΟΚ έφερε τροπολογία στη Βουλή και καλέσαμε τα υπόλοιπα κόμματα να τη στηρίξουν. Δεν το έπραξαν. Ζητήσαμε επικαιροποίηση ν.3869/2010 και προστασία κύριας κατοικίας και αγροτικής γης, να προηγηθούν οι δανειολήπτες των funds στην αγορά του δανείου τους, να μπει πλαφόν στις απαιτήσεις των funds. Διότι όταν περικόπηκαν μισθοί και συντάξεις, δεν περικόπηκαν αντίστοιχα και τα δάνεια.»

Για την οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Βλέπουμε στα στοιχεία ότι αυξήθηκε το δημόσιο χρέος κατά 45 δις ευρώ κι έφτασε στα 400 δις ευρώ. Το έλλειμμα ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 10% του ΑΕΠ. Το ιδιωτικό χρέος έφτασε στα 250 δις ευρώ. Η απάντηση είναι μια: ανάπτυξη. Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Το 94,6% στη χώρα μας είναι μικρές επιχειρήσεις, περίπου 700.000 επιχειρήσεις και απασχολούν 2 εκ. εργαζόμενους. Δεν στηρίχθηκαν όπως θα έπρεπε και το αποτέλεσμα είναι χαρακτηριστικό ότι έως το τέλος του 2022 μόλις 68 μεγάλες εταιρίες έλαβαν 1,2 δις και οι μικρές τίποτα.  Χρειάζεται ανάπτυξη η οποία θα έρθει μέσα από τη στήριξη των επιχειρήσεων, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού που είναι η βαριά μας βιομηχανία, μέσα από την πραγματική οικονομία. Για τη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προτείνουμε τριετή απαλλαγή από τον φόρο επί των κερδών για νέες επιχειρήσεις που προκύπτουν μέσα από συνεργασίες, χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για μετεγκατάσταση σε οργανωμένα βιοτεχνικά πάρκα καθώς και πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα στηρίξουν επενδύσεις σε καινοτομία, ενεργειακή προσαρμογή, ψηφιακό μετασχηματισμό.»

Για τον πρωτογενή τομέα

«Ο πρωτογενής τομέας χρήζει ολοκληρωμένης και συστηματικής στήριξης, όταν μάλιστα σήμερα έχει εκτιναχθεί το κόστος σε αγροεφόδια, ζωοτροφές, ενέργεια. Οι κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν να μειώσουν το ζωικό κεφάλαιο επειδή δεν στηρίχθηκαν από το κράτος και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Γι’αυτό και εμείς το ΠΑΣΟΚ προτείναμε επιδότηση της διαφοράς στις τιμές. Δεν εισακουστήκαμε. Όταν αποφάσισε η Κυβέρνηση να ασχοληθεί ήταν αργά. Άρα ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται σχεδιασμό, προώθηση της τυποποίησης, ανάπτυξη προϊόντων και δικτύων.»

Για τις δομές υγείας

«Προτείναμε το 10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να κατευθυνθεί στην υγεία. Χρειάζεται στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους και αύξηση των αποδοχών για τους υγειονομικούς καθώς και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Αντίστοιχα πρέπει να στελεχωθούν οι δομές υγείας στη νησιωτική Ελλάδα και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Οι δε χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι θα πρέπει να απαλλαγούν από τη συμμετοχή στα φάρμακα. Χρειάζεται αξιοκρατία στη διοίκηση των Νοσοκομείων. Στην Αιτωλοακαρνανία, τα δύο Νοσοκομεία, Μεσολογγίου και Αγρινίου, χρήζουν άμεσης στελέχωσης. Εξαγγέλθηκε η δημιουργία αιμοδυναμικού τμήματος στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Τη χαιρετίζουμε και την αναμένουμε. Ζητάμε επίσης οι ασθενείς να λαμβάνουν τη φροντίδα που τους αρμόζει από τα νοσοκομεία αυτά με κάθετες δομές κι όχι να μεταφέρονται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.»

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

«Η δέσμη σημείων που προτείνουμε, αποτελεί τη βάση για την όποια προγραμματική σύγκλιση. Αναμένουμε τα υπόλοιπα κόμματα να απαντήσουν στις προτάσεις αυτές. Αποδείξαμε ότι είμαστε ένα πραγματικά πατριωτικό κόμμα το 2009-2011, όταν σηκώσαμε το βάρος για να μη χρεοκοπήσει η πατρίδα. Τότε τα υπόλοιπα κόμματα κρύβονταν πίσω από το δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο. Στη συνέχεια, όμως, ήρθαν και «περπάτησαν» στο δρόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε αποδείξει ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Μας ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα, το μέλλον της Ελλάδας. Αυτή ήταν η πυξίδα μας στην πρόταση που καταθέσαμε. Μια πρόταση που αφορά στους πολλούς και όχι τους λίγους και αναφέρεται στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, το έλλειμμα δημοκρατίας που είδαμε με τις υποκλοπές.

Για όλα αυτά θα βάλουμε τις κόκκινες γραμμές μας. Με βάση αυτές τις κόκκινες γραμμές και βάσει του αποτελέσματος της ισχυρής εντολής που ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν θα είμαστε κάθετοι σε αυτό που θα απαιτήσουμε.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χορού την Κυριακή στο Παπαχαραλάμπειο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνουν αυτό την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Γυμναστήριο Ναυπάκτου το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Χορών.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

10.30: ΕΝΑΡΞΗ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Βασιλόπουλος ΠαναγιώτηςΦωτίκα Αλεξάνδρα

1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Πρόγραμμα με μοντέρνους χορούς (μίξη)

Υπεύθυνος καθηγητής: Ακαλέστου Σταυρούλα

2ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

HIP HOP

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζαβιτσανάκης ΠαναγιώτηςΠοντίκη ΒασιλικήΔάφνου ΑντωνίαΜπάρμπα Αλεξάνδρα

1ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Μοντέρνο, Hip Hop, Βαλς, Disco

 Υπεύθυνος καθηγητής: Λιάπης Λάμπρος

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

PARTNERSHIP Book – Black Ori  Σύγχρονος χορός

“CONFLICT – Sand – Nathan Lanier” Σύγχρονος χορός

“Remix Modern Dance”  Μοντέρνο – Χιπ Χοπ

«Αλλά τα Βράδια» Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Θώδη ΧαΐδηΓήτα Βασιλική

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ

Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δημαρά Κωνσταντίνα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ανθρώπινα δικαιώματα – σύγχρονος χορός (GLORY)

Ανθρώπινα δικαιώματα – χορός με κορδέλες (ΑΛΗΛΟΥΙΑ)

   Ελευθερία στην έκφραση- ρυθμική με κορδέλα (HAVANA)

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νικολάου Στάλω

4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Hip Hop, Μοντέρνος χορός

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζωναρά ΆνναΖορμπά Βησσαρία

ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Dynamite BTS

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γούργαρη Ελένη

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Hip Hop

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπαδημητρίου Γεώργιος, Δερμιτζιώτη Ευγενία

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

«OI QUECALOR-ΙΣΤΕΣ» Hip Hop

«LAS KOTRONEROS»     Hip Hop και σύγχρονος χορός

Υπεύθυνος καθηγητής: Αγγελόπουλος Αλέξανδρος

1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Hip Hop, Σύγχρονος χορός

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ζερβουλάκος ΒασίλειοςΤέφας Σωτήριος

3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Angels in Tibet

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ζια Μαρία

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΟΤΡΩΝΗ

Σύγχρονο

Υπεύθυνος καθηγητής: Σταθάτος Γεώργιος

1ο ΕΠΑ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

“Η ΒΙΑ”

Υπεύθυνοι καθηγητές: Τραγουλιάς Γεώργιος, Κυρίτση Αλεξάνδρα, Μανδέλλου Μαρία

2ο ΓΕ.Λ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Σύγχρονοι χοροί

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ιωάννου Μαρία, Φλωροπούλου Παναγιώτα

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΜΕ: Συνεχίζουν στο δρόμο του αγώνα

Published

on

By

Συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου πραγματοποίησε η Απεργιακή Επιτροπή εκλεγμένων συνδικαλιστών Ναυπακτίας και Δωρίδας συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 17ης Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες  απαίτησαν από την κυβέρνηση αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 17 Απρίλη

Published

on

By

ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία, τους αγρότες και τους αυταπασχολούμενους της πόλης μας.

ΤΩΡΑ όλοι να πορευτούμε μαζί και στην νέα απεργία  που έχουν προκηρύξει δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, για τις 17 Απρίλη.

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους προσπέρασαν τις θλιβερές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που είναι σταθερά στρατευμένες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουμε στην ηγεσία του ΕΚ Ναυπάκτου, που συντάσσεται πλήρως με τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ, έχει πάρει επάξια τον «τίτλο» του «εργατοπατέρα». Είδαμε πολύ καλά τον βρώμικο ρόλο που έπαιξε στην μη κήρυξη απεργίας το ΕΚ Ναυπάκτου στις 28/2, ενώ και τώρα που έχει πάρει απόφαση συμμετοχής, δίνει τα ρέστα της καθημερινά για το σαμποτάρισμα της μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά και για κυριαρχήσουν αιτήματα και διεκδικήσεις βολικά για την κυβέρνηση.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης.

 Για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Με τις παρεμβάσεις μας στους χώρους δουλειάς για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, όπως στους Οικοδόμους, στις Ιχθυοκαλλιέργειες και αλλού είναι σε αυτή την κατεύθυνση.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Για να μην περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης, που αξιοποιώντας τον άθλιο μνημονιακό νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε για άλλη μια χρόνια την απαράδεκτη πολιτική της απόφαση να κρατήσει τον κατώτερο ονομαστικό μεικτό μισθό καθηλωμένο στα 830€, επιβάλλοντας με το έτσι θέλω στην πλειοψηφία των εργαζομένων να ζουν με 706€ καθαρά το μήνα. Τα ψέματα της κυβέρνησης καταρρέουν μπροστά στην ίδια την πραγματικότητα που ζούμε οι εργαζόμενοι. Οι μισθοί δε φτάνουν για να ζήσουμε οι ίδιοι και οι οικογένειές μας.

Αγωνιζόμαστε για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, να πληρώσουν οι ένοχοι, πρόσωπα και πολιτικές που φέρουν την ευθύνη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην πέσει η υγεία του λαού στα νύχια των κορακιών της ιδιωτικής υγείας,  που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Δεν θα περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές, δυναμώνουμε το μέτωπο για την υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας υγείας, κόντρα στην άθλια κατάσταση στα Νοσοκομεία του νομού μας και τα Κέντρα Υγείας της Ναυπάκτου να βρίσκονται  στα πρόθυρα της διάλυσης. Γιατροί και άλλοι υγειονομικοί συνταξιοδοτούνται  και τελευταία παραιτούνται μαζικά. Κλινικές μονάδες αδυνατούν να λειτουργήσουν ή υπολειτουργούν ή φτάνουν ακόμα και στο κλείσιμο.

Με τις τελευταίες  ρυθμίσεις  η κυβέρνηση ουσιαστικά «νομιμοποιεί»  το φακελάκι  αφού κατοχυρώνει  τη λειτουργία απογευματινών χειρουργείων με αμοιβή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, έτσι ώστε ο νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που καταψηφίστηκε στη ζωή και στα αμφιθέατρα να ακυρωθεί στην πράξη.

Καμία εμπλοκή – καμία συμμετοχή στον πόλεμο.

Δεν έχουν καμία δουλειά οι ένοπλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας, σε αποστολές που μας εμπλέκουν πιο βαθειά σε ευρύτερους σχεδιασμούς μοιράσματος των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Έχουμε ετοιμότητα γιατί μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντο ορμητήριο πολέμου, όπως τη βάση του Άκτιου και το λιμάνι στο Πλατυγιάλι κάνοντάς μας στόχο.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται χωρίς σταματημό σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με την συμβολή των ΑμερικανοΝατοϊκών.

Τώρα με την πάλη μας στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα κόντρα στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναποφάσισαν στήριξαν, ψήφισαν και υλοποιούν κατά γράμμα όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, εναλλάξ, διαχρονικά από την μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας.

Την πολιτική της ΕΕ για ξεχαρβάλωμα των ωραρίων, της διευθέτησης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της ευθείας επίθεσης στην σταθερή δουλειά με δικαιώματα, της ολοένα και προς τα κάτω μείωσης του βασικού μισθού, είναι που αξιοποιεί  για να γιγαντώνει τα κέρδη της η μεγαλοεργοδοσία και που μας τσακίζει καθημερινά στους χώρους δουλειάς.

Σύγχρονοι σκλάβοι δεν θα γίνουμε,

με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας!

Στις 17 Απρίλη απεργούμε ξανά για τις ζωές μας, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα.

Παλεύουμε για

 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
 • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012-2023.
 • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
 • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα , το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο-5ημερο -35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
 • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
 • Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.
 • Όχι στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».
 • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για υγεία, παιδεία, πρόνοια. Υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30π.μ. // ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ-ΔΩΡΙΔΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ