Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο κατήφορος της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου δεν έχει τέλος

Published

on

Η  “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας” του Γιάννη Μπουλέ, σχετικά με τα όσα έγιναν στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωσή:

“Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γούλας ρώτησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ενημερωθεί ποιος έκανε το έργο διαπλάτυνσης στροφής στον Πλατανίτη. Ο κ. Καρακώστας, αν και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Επειδή κάθε δημοτικό έργο πρέπει να αποφασίζεται από το δημοτικό συμβούλιο, να έχει μελέτη, προϋπολογισμό και επιβλέποντα μηχανικό και επειδή τίποτα από τα παραπάνω δεν γνώριζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, το ερώτημα για το ποιος έκανε το έργο έμεινε αναπάντητο.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Κοτσανάς είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «το έργο το έκανε ο από μηχανής θεός».  Ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας γέλασαν με την εύστοχη (!!!)  απάντηση του αντιδημάρχου που θεώρησε ότι κατατρόπωσε τους αφελείς συμβούλους της αντιπολίτευσης που τολμάνε να ζητήσουν εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή Λουκόπουλου διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πάρα πολλά έργα που γίνονται στο Δήμο Ναυπακτίας για τα οποία τόσο οι υπηρεσίες όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν γνωρίζουν ούτε πως γίνονται, ούτε πως χρηματοδοτούνται.

Με αυτές τις πρακτικές της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου το δημοτικό συμβούλιο έχει χάσει το ρόλο του, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά της, οι αντιδήμαρχοι, κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν. Ο λαϊκισμός και η αλαζονεία γίνονται πλέον καθεστώς και όλα θυσιάζονται στο βωμό του εντυπωσιασμού και  της ψηφοθηρίας. Με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των πολιτών η δημοτική αρχή Λουκόπουλου καταργεί τους κανόνες και χρησιμοποιεί κάθε μέσο στο βωμό της επανεκλογής και της εξυπηρέτησης προσωπικών σκοπιμοτήτων και  ιδιοτελών συμφερόντων”.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη για το : «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο»

Published

on

By

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας ( Ο.ΣΥ.Ν ) και οι  Συνδιοργανωτές Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Δήμος Ναυπακτίας διοργανώνουν  συνέντευξη τύπου με θέμα: «Β’ Πανναυπακτιακό Αναπτυξιακό Συνέδριο».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ξενία στην Ναύπακτο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιος με το Ν. Φαρμάκη στην Περιφέρεια Ο Γ. Σύψας

Published

on

By

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας, Γιάννης Σύψας.

Αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συμμετοχή μου στα κοινά είχε πάντα ως στόχο την προσφορά, δίχως να υπολογίζω το πολιτικό κόστος και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω συγκρουστεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Η μέχρι τώρα πορεία του Νεκτάριου Φαρμάκη, ενός ανθρώπου με ήθος, αρχές και όραμα, ενός ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι ο κυρίαρχος λόγος της συμπόρευσης μαζί του.

Η νέα μου προσπάθεια ξεπερνά τα όρια της Ναυπακτίας και αφορά το σύνολο του Νομού μας. Η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, η καλύτερη συγκρότηση των κοινωνικών δομών, η βελτίωση της καθημερινότητας καθώς και η δημιουργία πλούτου αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μου.

Ελπίζω με τη δική σας ψήφο, να έχω τη δυνατότητα να σας εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα του τόπου μας και των ανθρώπων του!».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα το Θεματικό Πάρκο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο κλειστό του Παπαχαραλάμπειου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενείται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πρόκειται για τον 2ο κύκλο δράσεων του πρώτου βιωματικού – διαδραστικού πάρκου, που σχεδιάστηκε στην Ελλάδα και είναι αποτέλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό οι μαθητές δημοτικών σχολείων να γίνουν συμμέτοχοι στην ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών, να καταλαβαίνουν τα όρια τους στη χρήση του διαδικτύου, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη από κινδύνους που εντοπίζονται στο Διαδίκτυο.

Στόχος της δράσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όσα το δυνατόν περισσότερα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας να ενημερωθούν για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο.

Το Θεματικό Πάρκο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες. Τηλεπαιχνίδια τύπου μπάζερ, επιδαπέδιο παιχνίδι, ζωντανή επίδειξη σε υπολογιστές για τους κινδύνους του διαδικτύου και έκθεση ζωγραφικής, με στόχο οι μικροί χρήστες του διαδικτύου να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν σωστά τις νέες τεχνολογίες και να γνωρίσουν τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο.

Ο κύκλος των δράσεων του Θεματικού Πάρκου πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Δήμων Ναυπακτίας, Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, του Οργανισμού Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, καθώς και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ