Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο λάθος τίτλος και η… ακύρωση του έργου της Παλαιοπαναγιάς

Published

on

Ένα κόμα, μια παρένθεση, πόσο μάλλον ένας λάθος τίτλος,  μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα, από τα πιο ασήμαντα μέχρι τα πιο κρίσιμα.

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας προχώρησε στην ακύρωση – ματαίωση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχή Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου».

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Πέμπτης 23ης Ιουλίου σε κατεπείγουσα δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ως αιτιολογία της απόφασης της Επιτροπής αναφέρθηκε το  γεγονός ότι εκ παραδρομής αναφέρονται ως κριτήρια επιλογής του οικονομικού φορέα τα κριτήρια του άρθρου 22.Ε.—Πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης στην διακήρυξη του διαγωνισμού, δημιουργώντας σύγχυση στους συμμετέχοντες.

Κατόπιν της απόφασης αυτής θα γίνει διόρθωση των τευχών δημοπράτησης (εκ νέου έγκριση και θεώρηση από τον Δήμο Ναυπακτίας), με νέο διαγωνισμό να «βγαίνει στον αέρα»  και με ότι αυτό συνεπάγεται σε καθυστερήσεις στην έναρξη και στην υλοποίηση του έργου.

Το λάθος στην  διατύπωση  «ακύρωση – ματαίωση του έργου…» δημιούργησε θέματα και αντιδράσεις, μια και η ακύρωση ενός τέτοιου έργου ζωτικής σημασίας, που θα λύσει χρόνια προβλήματα στην Παλαιοπαναγιά δεν περνά καθόλου απαρατήρητο.

Για την ιστορία λοιπόν, ακυρώθηκε – αναβλήθηκε ο διαγωνισμός καθώς «βγήκε στον αέρα» με μικρό λάθος στην διατύπωση. Για τον φόβο των ενστάσεων, η Οικονομική Επιτροπή τον «μάζεψε» και αποφάσισε να πάει σε νέο μετά την διόρθωση.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχή Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου» θα πάει πίσω κάποιες ημέρες.

Θυμίζουμε ότι το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχή Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου» ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και πέρασε στο νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,  με την διαδικασία για να φτάσει στην δημοπράτησή του να γίνεται σε χρόνο ρεκόρ.

Σε κάθε περίπτωση, ο λάθος τίτλος ήταν εκείνος που δημιούργησε το θέμα και έφερε αντιδράσεις και καθυστέρηση, με το έργο να προχωρά κανονικά.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Nafsweek, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη σήμερα Πέμπτη 30/7/20, Αυτό σημαίνει οτι ο διαγωνισμός σε 3-4 ημέρες «θα βγει στον αέρα» .

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε την Ολυμπιονίκη Ευαγγελία Πλατανιώτη

Published

on

By

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

Ο Δήμος Ναυπακτίας τίμησε την Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια  Πρωταθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη «για τις κορυφαίες διακρίσεις της και τη σημαντική προσφορά της στην καλλιτεχνική κολύμβηση».

Την ναυπάκτια στην καταγωγή κ. Πλατανιώτη βράβευσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης Ημερίδας «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» που πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Lepanto Formula Kite 2022.

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

Νωρίτερα, η κ.Πλατανιώτη που συμμετείχε ως ομιλήτρια στην Ημερίδα μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της και στιγμές από την αθλητική της πορεία.  Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην καθοριστική στήριξη και συμβολή της οικογένειά της και όσων στάθηκαν στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Σιμάκης, οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Ντίνος ΤσουκαλάςΣωκράτης ΠαπαβασιλείουΓιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Πλατάνου κ. Γιώργος Πολύχρονος, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Κλάσης Αετοσανίδας (International Kiteboarding Association) κ. Σπύρος Κρότσης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Άκης Τσαλίκης και ο Αθλητικός Διευθυντής της AHEPA Hellas κ. Αδάμ Βλαχογιάννης.

Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια Πλατανιώτη-ευαγγελία-βραβευση-ναυπακτια

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Published

on

By

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς θα «τρέξει» με το μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή».

Πιθανότατα, οι επιδοτήσεις θα δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, τότε, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr.

Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lepanto Formula Kite Europeans: Τελετή Λήξης και Απονομές Μεταλλίων την Κυριακή 2/10

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ.Σοφίας Ζαχαράκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30‘, η Τελετή Λήξης και οι Απονομές των Μεταλλίων στους αθλητές και τις αθλήτριες τη μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Ναύπακτο,  του Lepanto Formula Kite Europeans.   Η βραδιά θα κλείσει με μία ανοικτή για όλους συναυλία από τους “Les SkartOi“!

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ