Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο λάθος τίτλος και η… ακύρωση του έργου της Παλαιοπαναγιάς

Published

on

Ένα κόμα, μια παρένθεση, πόσο μάλλον ένας λάθος τίτλος,  μπορεί να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα, από τα πιο ασήμαντα μέχρι τα πιο κρίσιμα.

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας προχώρησε στην ακύρωση – ματαίωση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχή Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου».

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Πέμπτης 23ης Ιουλίου σε κατεπείγουσα δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ως αιτιολογία της απόφασης της Επιτροπής αναφέρθηκε το  γεγονός ότι εκ παραδρομής αναφέρονται ως κριτήρια επιλογής του οικονομικού φορέα τα κριτήρια του άρθρου 22.Ε.—Πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης στην διακήρυξη του διαγωνισμού, δημιουργώντας σύγχυση στους συμμετέχοντες.

Κατόπιν της απόφασης αυτής θα γίνει διόρθωση των τευχών δημοπράτησης (εκ νέου έγκριση και θεώρηση από τον Δήμο Ναυπακτίας), με νέο διαγωνισμό να «βγαίνει στον αέρα»  και με ότι αυτό συνεπάγεται σε καθυστερήσεις στην έναρξη και στην υλοποίηση του έργου.

Το λάθος στην  διατύπωση  «ακύρωση – ματαίωση του έργου…» δημιούργησε θέματα και αντιδράσεις, μια και η ακύρωση ενός τέτοιου έργου ζωτικής σημασίας, που θα λύσει χρόνια προβλήματα στην Παλαιοπαναγιά δεν περνά καθόλου απαρατήρητο.

Για την ιστορία λοιπόν, ακυρώθηκε – αναβλήθηκε ο διαγωνισμός καθώς «βγήκε στον αέρα» με μικρό λάθος στην διατύπωση. Για τον φόβο των ενστάσεων, η Οικονομική Επιτροπή τον «μάζεψε» και αποφάσισε να πάει σε νέο μετά την διόρθωση.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχή Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου» θα πάει πίσω κάποιες ημέρες.

Θυμίζουμε ότι το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχή Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου» ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και πέρασε στο νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,  με την διαδικασία για να φτάσει στην δημοπράτησή του να γίνεται σε χρόνο ρεκόρ.

Σε κάθε περίπτωση, ο λάθος τίτλος ήταν εκείνος που δημιούργησε το θέμα και έφερε αντιδράσεις και καθυστέρηση, με το έργο να προχωρά κανονικά.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Nafsweek, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής επικυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη σήμερα Πέμπτη 30/7/20, Αυτό σημαίνει οτι ο διαγωνισμός σε 3-4 ημέρες «θα βγει στον αέρα» .

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 295 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 295ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  «Στοίχημα» η νέα πενταετία :

Σε ένα απολογισμό της τετραετίας που πέρασε, τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής όσο και στα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του, προχωρά μέσα από συνέντευξη που δίνει  στο Nafsweek.gr, ο αντιδήμαρχος του Δήμου   Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς.  Απαντά…

#   Διεργασίες στην «Ενωτική πρωτοβουλία» :

Μετά από την συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης «Ενωτική πρωτοβουλία» που πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στην αίθουσα του  Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, όπου και είχαμε την ανακοίνωση της παραίτησης του Τάκη  Λουκόπουλου…

# Γκρίνιες έφερε το πρώτο χιόνι :

Δυστυχώς αυτό το πρώτο χιόνι έφερε γκρίνιες και παράπονα από τους επαγγελματίες της Άνω Χώρας μια και εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν φτάσει για να περάσουν εκεί το Σαββατοκύριακο…

#  Αρπάζουν 240 εκατ. ευρώ από τους δήμους:

Με την τροπολογία η οποία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά από το ΥΠΕΝ και ψηφίστηκε και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της ΚΕΔΕ, καλούνται οι δήμοι της χώρας να καταβάλλουν εντός του 2024…

#   «Αγκάθι» η Διαχείριση απορριμμάτων      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :

Δυστυχώς  η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 18 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κινδυνεύουν να μην επιτύχουν τους στόχους του 2025 όσον αφορά την επανάχρηση και την ανακύκλωση των αστικών αποβλήτων και όλων…

#   Το ΕΣΠΑ αλλάζει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Εκδήλωση απολογισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-20 :

Στα αποτελέσματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 εστίασε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ειδική Υπηρεσία…

#   Τοπίο στην ομίχλη τα εισοδήματα στην Ελλάδα :

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούν να προσδιοριστούν με σχετική ασφάλεια ούτε τα εισοδήματα των νοικοκυριών ούτε οι δαπάνες που πραγματοποιούν. Όλες οι στατιστικές αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα και…

#  Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια της «Αλκυόνης» : 

Σε μια κατάμεστη Παπαχαράμπειο, ολοκληρώθηκαν οι δεκαπενθήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη».  Την εκδήλωση…

#   Το 41,5% των εργαζόμενων δεν χρησιμοποιεί ψηφιακές συσκευές :

Έκπληξη προκαλούν τα αποτελέσματα της ειδικής έρευνας (ad hoc) που διεξήχθη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για τις εργασιακές δεξιότητες.  Η έρευνα διεξήχθη…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Θεατρολογώντας στην Αιτωλ/νία» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας & Λευκάδας

Published

on

By

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου με χαρά υποδεχθήκαμε πλήθος κόσμου στο φουαγιέ του Ξενοκρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου στο Μεσολόγγι, στην παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Εφορείας «ΘΕΑΤΡΟ-ΛΟΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ», που χρηματοδοτήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».


Μετά το τέλος των παρουσιάσεων της ημερίδας, διανεμήθηκε το έντυπο υλικό που έχει παραχθεί στο πλαίσιο του προγράμματος και παρουσιάστηκαν από κοντά οι εκπαιδευτικές μουσειοσκευές και το επιδαπέδιο παιχνίδι με θέμα το θέατρο, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να παίζεται με επιτυχία από μαθητές Γυμνασίου στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ξενοκρατείου Μουσείου, αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου.
Ευχαριστούμε θερμά την Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας του ΥΠΠΟΑ, κα Ανδρομάχη Κατσελάκη, τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χρήστο Καζαντζή, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην ημερίδα καθώς και στην υλοποίηση του Προγράμματος.

 

Πράξη «ΘΕΑΤΡΟ – ΛΟΓΩΝΤΑΣ» ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Υπεύθυνη έργου: Ολυμπία Βικάτου, Δρ Αρχαιολόγος, Διευθύντρια ΕΦΑΑΙΤ

Επίβλεψη – Συντονισμός Έργου: Φωτεινή Σαράντη, Προϊσταμένη Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων ΕΦΑΑΙΤ

Ομάδα Έργου: Δήμητρα Γαβρίνα, Μουσειοπαιδαγωγός ΕΦΑΑΙΤ, Msc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων Γεωργία Κοντονίκα, Αρχαιολόγος – Msc Μουσειολόγος

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Δρ Ολυμπία Βικάτου, Αρχαιολόγος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ