Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ν. Φαρμάκης στην 9η Διάσκεψη Κορυφής Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης

Published

on

Στην 9η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής των Δήμων και των Περιφερειών, που θα πραγματοποιηθεί στη Μασσαλία, το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου 2022, θα συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η Διάσκεψη Κορυφής Δήμων και Περιφερειών, στην οποία συμμετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δήμων και Περιφερειών, στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας στην Ε.Ε και διεξάγεται σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη όσο και κομβική στιγμή για την Ευρώπη και το μέλλον της. Είναι η πρώτη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και μάλιστα, σε μία χρονική συγκυρία στην οποία ο πόλεμος στην Ουκρανία έρχεται να πολλαπλασιάσει την ανασφάλεια που προκαλεί η ενεργειακή κρίση.

Με κεντρικό σύνθημα, «Οι πολίτες στην καρδιά της Ευρώπης», η Διάσκεψη θα εκφράσει τη συμπαράστασή της στον λαό της Ουκρανίας, απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου και τη διασφάλιση μίας Ευρώπης ασφάλειας και ευημερίας για το σύνολο των πολιτών της, που ως βασικές προϋποθέσεις θα έχει τον σεβασμό των συνόρων, τον διασυνοριακό διάλογο και την αλληλεγγύη.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι ως τα όργανα που εκπροσωπούν το εγγύτερο προς τους πολίτες επίπεδο διακυβέρνησης, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσης της επόμενης ημέρας, της ανθεκτικότητας της ΕΕ και κατ’ επέκταση στον επαναπροσδιορισμό της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Παράλληλα, με τη συμμετοχή του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας φιλοδοξεί να ισχυροποιήσει την ελληνική παρουσία και να εδραιώσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως ισότιμο συνομιλητή των ευρωπαϊκών Περιφερειών και ως περιοχή με σημαντικές ευκαιρίες προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και συνεργασιών σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ομοσπονδία κόβει την πίτα της

Published

on

By

Το Δ.Σ. και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας σας καλούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο NAFS στην παραλία Ψανής .

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος                  Ο Γραμματέας
Δαβανέλλος Θέμης    Μπακατσιάς Βασίλειος

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Έδωσαν τα  χέρια” Λουκόπουλος και Σαλαμούρας

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” δημοσιοποιεί την συνεργασία της με τον πρ. δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Σαλαμούρα. Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Ανακοινώνουμε σήμερα ότι σε συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της παράταξής μας Τάκης Λουκόπουλος   με τον πρώην δημοτικό μας σύμβουλο  κ. Χρήστο Σαλαμούρα  “έδωσαν τα  χέρια” κατά το κοινώς λεγόμενο,  για κοινό βηματισμό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι επαγγελματίες του Αντιρρίου για την πώληση των εργοταξιακών

Published

on

By

Εργοταξιακοί-Αντίρριο-ΤΑΙΠΕΔ

Η Ένωση επαγγελατοβιοτεχνικών και εμπόρων Αντιρρίου “Ο Άγιος Παντελεήμων” με αφορμή το θέμα της πώλησης των πρώην εργοταξιακών χώρων στο Αντίρριο έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΘΕΜΑ: ΠΩΛΗΣΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση και αξιοποίηση του οικοπέδου των εργοταξιακών χώρων της γέφυρας.
Πριν από δύο περίπου χρόνια σε συγκέντρωση στο Αντίρριο ο κύριος Δήμαρχος μας διαβεβαίωνε όσον αφορά την εκποίηση του ακινήτου , ότι παρακολουθεί την εξέλιξη, έχει κάποιες επαφές και είμαστε σε σωστό δρόμο και μάλιστα προς την τουριστική κατεύθυνση.
Σήμερα φθάσαμε στο δια ταύτα και ο μεν Δήμαρχος δηλώνει ευχαριστημένος από το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας ,το δε τοπικό συμβούλιο και ο αντιδήμαρχος Αντιρρίου δηλώνουν αντίθετοι με οποιαδήποτε επιχείρηση υποβάθμισης της περιοχής .Ως εμπορικός σύλλογος σαφώς και δεν διαφωνούμε με τα παραπάνω , αλλά νομίζουμε ότι τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις .
Επειδή δεν γνωρίζουμε τους όρους του διαγωνισμού όσον αφορά τα είδη των επενδύσεων που μπορούν να γίνουν στον συγκεκριμένο χώρο ,ούτε αν πριν από τον διαγωνισμό υπήρξε κάποια γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου ή κάποια παρέμβαση του κυρίου Δημάρχου προς το ΤΑΙΠΕΔ, ζητάμε:

   Κατεπείγουσα σύγκληση του τοπικού συμβουλίου του Αντιρρίου με πρόσκληση όλων των φορέων της περιοχής, του Δημάρχου και των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων, για ενημέρωση μας ,έστω και εκ των υστέρων , για το σοβαρότερο θέμα που αφορά την ανάπτυξη της περιοχής και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και απασχολεί την τοπική κοινωνία τα τελευταία 20 χρόνια.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Δαβανέλλος Θέμης

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ