Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής XCMarthon στην Άνω Χώρα

Published

on

Σε υψόμετρο 1.200 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, υλοποιούνται για 9η συνεχόμενη χρονιά οι Open «Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας» κούρσας 35km και ορεινής ποδηλασίας 40km & 26km, παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα Marathon elite & masters 80km ανδρών, γυναικών. Μια ξεχωριστή ποδηλατική εμπειρία, σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, το τελευταίο Σαββατοκύριακο 24 & 25 Αυγούστου στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας.

Τα δάση της Ορεινής Ναυπακτίας , καθώς και η πόλη της Ναυπάκτου έχουν φιλοξενήσει συστηματικά τα τελευταία χρόνια μεγάλα αθλητικά ποδηλατικά γεγονότα, όπως Πανελλήνια πρωταθλήματα , Βαλκανικά καθώς και Διεθνείς αγώνες, αποδεικνύοντας περίτρανα το όφελος που μπορεί να προκύψει.

Π. Ηλίας: «Η καλύτερη επιλογή για τους φίλους της ορεινής ποδηλασίας»

Ανάμεσα σε εκείνους που θα δώσουν το παρών στους Ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας, συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Marathon elite & masters 80km ανδρών, γυναικών, είναι και ο παγκόσμιος πρωταθλητής XCMarthon και πρωταθλητής Ελλάδας 2019 Περικλής Ηλίας.

Λάτρης της Ναυπάκτου, έχει πάρει μέρος σχεδόν σε όλα τα ποδηλατικά δρώμενα στην περιοχή ανεβαίνοντας κάθε φορά στο βάθρο του νικητή, σε δήλωσή του στο «Πράσινο + Μπλε» τόνισε:

«Ένας ξεχωριστός αγώνας ορεινής ποδηλασίας σε μια υπέροχή περιοχή, μέσα σε δασικά μονοπάτια στα 1.200 υψόμετρο. Η φυσική ομορφιά μαζί με τη φιλοξενία, συνθέτουν το 2ήμερο 24 και 25 Αυγούστου των 9ων ποδηλατικών αγώνων Ορεινής Ναυπακτίας στην Άνω Χώρα. Σε συνδυασμό με την παράλληλη υλοποίηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Marathon elite & masters, και την μεγάλη εμπειρία των διοργανωτών, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τους φίλους της ορεινής ποδηλασίας»

Τ. Λουκόπουλος: «Η μεγαλύτερη προβολή για τον τόπο μας»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του για τους αγώνες:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας να συνδιοργανώνουμε ένα αθλητικό γεγονός που είναι από τα κορυφαία στο είδος του στη χώρα. Η σύμπραξη όλων μας και η συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον τόπο μας, αλλά και για το ίδιο το άθλημα της ποδηλασίας. Ποιος μπορεί να φανταστεί καλύτερο αγώνα για mountain bike από εκείνον που διατρέχει τα δασικά μονοπάτια της πανέμορφης Ορεινής Ναυπακτίας; Είμαι βέβαιος ότι οι αγώνες, με τους πρωταθλητές και αθλητές που θα μας τιμήσουν, αλλά και τους πολλούς ενθουσιώδεις λάτρεις της ποδηλασίας που θα συμμετάσχουν, θα αποτελέσουν για μία ακόμη χρονιά, την καλύτερη προβολή για τον τόπο μας. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία».

Τ. Ξύδης: «Με μεράκι και αγάπη συνεχίζουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες προβολής της περιοχής μας»

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πράσινο+ Μπλε» Τάσος Ξύδης τονίζει:

«Αποτελεί για εμάς μια προσπάθεια προβολής της Ναυπακτίας και ανάδειξης σε ιδανικό τόπο για ποδηλατικό τουρισμό. Επί εννέα συνεχή χρόνια με συνέπεια αλλά πάνω απ’ όλα με σεβασμό στους επισκέπτες ποδηλάτες και συνοδούς, προσπαθούμε όλοι οι φορείς, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο και φυσικά να τονώσουμε οικονομικά την τοπική αγορά..» τονίζει ο εμπνευστής και υπεύθυνος διοργάνωσης της περιβαλλοντικής οργάνωσης Πράσινο+ Μπλε κος Τάσος Ξύδης και συνεχίζει «…Η υλοποίηση του πανελληνίου Marathon για 2η χρονιά, προκύπτει από την άψογη συνεργασία που υπάρχει με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας μια και έχουμε υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία στη καστρόπολη της Ναύπακτου δύο Πανελλήνια και ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα mtb cross country. Η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας και ο δήμος Ναυπακτίας έχουν αγκαλιάσει τη προσπάθεια και στηρίζουν οικονομικά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους. Πιστεύοντας ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, με μεράκι και αγάπη συνεχίζουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες προβολής της περιοχής μας…» και ολοκληρώνοντας επεσήμανε «…ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους συμμετέχοντες λάτρεις της ποδηλασίας που μας τιμούν με τη παρουσία τους κάθε χρόνο, καθώς και στις εταιρίες χορηγούς και υποστηρικτές που πιστεύουν στη προσπάθεια μας και μας στηρίζουν οικονομικά και όχι μόνο».

 

ΕΛΛΑΔΑ

Προεόρτια Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου

Published

on

By

Ἀπό τίς 9.30 τό βράδυ τῆς Τρίτης 22 Ὀκτωβρίου ἕως τήν 1η πρωινή τῆς Τετάρτης 23 τοῦ ἴδιου μηνός, τελέσθηκε στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Ἁγίου Δημητρίου Ναυπάκτου προεόρτια ἀγρυπνία, κατά τό τυπικό τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος τοῦ Ἁγίου Δημητρίου.

Ἡ ἀνά τούς αἰῶνες τιμή τῶν Θεσσαλονικέων πρός τόν Ἅγιό τους συγκρότησε τελετουργικό, κατά τό πρότυπο τῆς Μ. Ἑβδομάδος τοῦ Πάσχα, θεωρώντας τόν ἅγιο Δημήτριο ζωντανή εἰκόνα τοῦ παθόντος ταφέντος καί ἀναστάντος Χριστοῦ. Ὁ ἅγιος Δημήτριος μέ τό μύρο του καί τά πολλά θαύματά του ἦταν καί εἶναι ζωντανός στήν Θεσσαλονίκη, ἀλλά καί σέ ὅλους τούς τόπους ὅπου τιμᾶται ἡ μνήμη του.

Στήν ἀγρυπνία λειτούργησαν οἱ Ἐφημέριοι καί ὁ Διάκονος τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ προεξάρχοντος τοῦ Πρωτοσυγκέλλου τῆς Μητροπόλεώς μας Ἀρχιμ. Καλλινίκου Γεωργάτου, ἐνῶ στά ἀναλόγια οἱ Ἱεροψάλτες τοῦ Ναοῦ πλαισιώθηκαν ἀπό μαθητές τῆς Σχολῆς Ἐκκλησιαστικῆς Μουσικῆς τῆς Μητροπόλεώς μας, ἀποδίδοντας κατανυκτικά καί μεγαλόπρεπα τούς ὡραίους ὕμνους, πού ἔφερε στό φῶς τῆς δημοσιότητας ὁ μακαριστός καθηγητής τῆς Λειτουργικῆς τοῦ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ἰωάννης Φουντούλης.

Μετά τό τέλος τῆς Ἀγρυπνίας ὁ Σύνδεσμος Ἀγάπης τῆς Ἐνορίας δεξιώθηκε τούς ψάλαντες καί κοπιάσαντες στήν αἴθουσα τοῦ Ἐνοριακοῦ Κέντρου.

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Δασοπροστασία στο Επίκεντρο της συνάντησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Published

on

By

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, με εντολή του Υπουργού κ. Χατζηδάκη, μεταξύ του Δρ. Κωνσταντίνου Αραβώση – Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων και  του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», των Εργατικών  Κέντρων  Ναυπακτίας & Δωρίδας,  Κατερίνης   και εκπρόσωποι εργαζομένων στην αντιπυρική προστασία δασών.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τους εκπροσώπους των ως άνω συνδικαλιστικών οργανώσεων ανέπτυξαν τις θέσεις τους γύρω από την αναγκαιότητα συνέχισης της εργασιακής σχέσης του υφιστάμενου -και ήδη έμπειρου- προσωπικού στη δασοπροστασία, τη χάραξη εθνικής δασικής στρατηγικής, τη δημιουργία μόνιμου Φορέα Δασοπροστασίας και τη στελέχωση του με μόνιμο προσωπικό, την εκμετάλλευση εθνικών και κοινοτικών πόρων που παραμένουν επί σειρά ετών ανεκμετάλλευτοι και «βαλτωμένοι», τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών σε ενιαία και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση του δασικού οικοσυστήματος και τέλος την αξιοποίηση-εκμετάλλευση, προς όφελος ευπαθών κοινωνικών ομάδων και του κοινωνικού συνόλου, της ύλης που ανασύρεται από τα δάση κατά την εκτέλεση δασικού έργου.

Επίσης θέσαμε υπόψιν του υπουργείου το γεγονός ότι 245 εκατομμύρια ευρώ για αναδασώσεις δασοπροστασία, διάσωση αγρών κτλ., από το 2015 έως σήμερα δεν έχουν απορροφηθεί.

Από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, μας μεταφέρθηκε η ισχυρή βούληση του ΥΠΕΝ να συνεχιστεί το έργο της δασοπροστασίας, ενώ υπήρξε δέσμευση να διαβιβαστεί στα συναρμόδια υπουργεία τόσο το περιεχόμενο της συνάντησης, όσο και η θετική προσέγγιση του ίδιου του Υπουργείου στο σημαντικό ρόλο των χιλιάδων δασεργατών, διοικητικών, δασολόγων και δασοπόνων του προγράμματος αντιπυρικής προστασίας.

Τις επόμενες ημέρες θα αναληφθούν πρωτοβουλίες νέων συναντήσεων με εκπροσώπους της Κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλο το πολιτικό φάσμα ότι η δασοπροστασία δεν είναι μια «περιστασιακή» υποχρέωση της πολιτείας. Ειδικά τώρα που η κλιματική αλλαγή ανατρέπει τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο, η πρόληψη συνιστά καθήκον κάθε Κυβέρνησης που σέβεται την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία των πολιτών της.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί  στη δασοπροστασία  του Δήμου  Ναυπακτίας  απασχολούνται  πάνω από 30  εργαζόμενοι.

  ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Η Γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ