Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Σπ. Τσέλιος προκαλεί Κοτσανά για «καθαρές και σταράτες απαντήσεις»

Published

on

Ο Σπύρος Τσέλιος, πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου απαντά στην ανακοίνωση Κοτσανά, βάζοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένα ερωτήματα, ζητώντας «καθαρές και σταράτες» απαντήσεις .

Αναφέρει στην απάντησή του ο Σπ. Τσέλιος:

«Εχθές, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοτσανάς, αναφερόμενος στο πρόσωπό μου, προέβη σε συνεχόμενα ψέματα.

Αρχικά, αφού προσπεράσω τις εκτιμήσεις του για το αυτοδιοικητικό ανάγλυφο του Δήμου, θα του θυμίσω, μιας και με διαδέχθηκε στην Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, ότι ουδέποτε διέθετα πολυτελές γραφείο. Ως Αντιδήμαρχος βρισκόμουν σε βοηθητικό χώρο του “Ξενία” και σήμερα, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δε διαθέτω ιδιαίτερο γραφείο στο κτήριο “Ναυπακτία”, όπου πλέον στεγάζεται η υπηρεσία μου.

Για τελευταία φορά να δηλώσω, καθότι καταντάει κουραστικό, ότι καταθέτω ανελλιπώς από το έτος 2011 το Πόθεν Έσχες μου στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ως οφείλω, σε αντίθεση με τον κ.Κοτσανά που θυμήθηκε να το καταθέσει πρώτη φορά φέτος.

Ωστόσο, είναι υποχρεωμένος να κατονομάσει τα εξής:

  1. Σε ποιες αναθέσεις προχωρήσαμε και,
  2. Ποιους ημέτερους ευνοήσαμε, όπως επικαλείται.

Καθαρά και σταράτα.

Δυστυχώς για τον ίδιο αυτές οι πρακτικές έχουν τελειώσει για το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Με αίσθημα ευθύνης και ως οφείλαμε, επιλέξαμε όλες οι προμήθειες να είναι με κλειστές προσφορές.  Η οικονομία που επετεύχθη εδώ και δύο χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Όλα τα ανωτέρω είναι διαθέσιμα προς έλεγχο σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Πιθανόν, κ.Κοτσανά, να σας έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι και στην περιοχή του Αντιρρίου δημιουργούμε ισονομία και ορισμένα καταστήματα πληρώνουν τα τέλη τους για πρώτη φορά.

Θα σας πρότεινα μάλιστα να δείτε και να αναδείξετε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, γιατί με τη διαρκή ενασχόλησή σας με το διαδίκτυο ούτε τον τόπο βοηθάτε ούτε τον εαυτό σας».

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη διάθεση των πολιτών η κλιματιζόμενη αίθουσα του ΚΑΠΗ Ναυπάκτου

Published

on

By

Οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα

Ο Δήμος Ναυπακτίας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τα επόμενα 24ωρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν.  Για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχουν μεριμνήσει για τη διάθεση της εξής κλιματιζόμενης αίθουσας:

  • ΚΑΠΗ Ναυπάκτου | Σμηναγού Πλαστήρα 3, Κεφαλόβρυσο 

Η αίθουσα θα παραμείνει ανοικτή από σήμερα Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 και έως τη λήξη του καύσωνα, από τις 9:00’ και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στους χώρους θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες υγιεινής  και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον SARS-COV-2.  Η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια παραμονής των πολιτών στους χώρους είναι υποχρεωτική και θα τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.  Επιπλέον, θα διατίθεται νερό και είδη πρώτης ανάγκης ενώ, θα παρέχονται οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα.

Οι πολίτες καλούνται να:

* Αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, με παραμονή σε σκιερό και δροσερό περιβάλλον

* Ανανεώνουν τον αέρα με φυσικό ή τεχνητό αερισμό (ανοικτά παράθυρα ή χρήση ανεμιστήρα) των κλειστών χώρων

* Μειώνουν τη θερμοκρασία και την υγρασία του εσωτερικού χώρου με τη χρήση κλιματιστικού

* Ντύνονται ελαφριά με λεπτά ρούχα που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα γύρω από το σώμα

* Ενυδατώνονται με δροσερό νερό κατά προτίμηση και να αποφεύγουν την υπερβολική διατροφή

* Πλένονται με δροσερό νερό για την απομάκρυνση του ιδρώτα και τη διευκόλυνση της απαγωγής θερμότητας από το σώμα.

Ιδιαίτερη φροντίδα για τα αδέσποτα

Με ενέργειες του εντεταλμένου Συμβούλου Δήμου Ναυπακτίας για την εποπτεία και το συντονισμό των αρμοδιοτήτων που αφορά στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, κ.Ντίνου Ζορμπά, τοποθετήθηκαν ποτίστρες σε κεντρικά σημεία της Ναυπάκτου για τις ημέρες του καύσωνα.  Οι πολίτες καλούνται να συνδράμουν την προσπάθεια του Δήμου ώστε οι ποτίστρες να παραμείνουν γεμάτες με δροσερό νερό όσο θα διαρκούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας, το έμψυχο δυναμικό και τα μηχανήματα, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν εκδήλωσης πυρκαγιάς. Παράλληλα, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φωτογραφική Έκθεση του Ηλία Περγαντή «1821»

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος για το Καλοκαίρι 2021 και τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, παρουσιάζει σε συνεργασία με το Σύλλογο Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος» τη φωτογραφική Έκθεση του Ηλία Περγαντή «1821».

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ