Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο “ΦιλόΔημος” έβγαλε… κόντρες!

Published

on

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές για την ένταξη των δύο έργων της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας  στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» (Αποπεράτωση αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Αντιρρίου και Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχής Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου) και άρχισαν οι… αγκωνιές!

Συνεχίζεται και στα «χαρτιά» η αντιπαράθεση της προέδρου της ΔΕΥΑΝ Αγγελλικής Σμπούκη με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Ανδρέα Κοτσανά, με  την κα. Σμπούκη να αναφέρει σε ανακοίνωσή της :

«Στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών η Δ.Ε.Υ.Α Ναυπακτίας μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών της και συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας ενέταξε δύο σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ενέταξε τα παρακάτω:

Α) Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχής Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου προϋπολογισμού 1.200.000 € που επιλύει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης .

Β) Αποπεράτωση αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Αντιρρίου προϋπολογισμού 1.700.000 €.

Έκπληξη όμως  μας προκαλεί και πριν ανακοινώσει τα έργα η ΔΕΥΑΝ η προσπάθεια οικειοποίησης των έργων αυτών από ανθρώπους που τα πολέμησαν και μας ανάγκασαν  να τα φέρουμε δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο  για να εγκριθούν.

Οι ελάχιστες φωνές αμφισβήτησης και σπίλωσης  αφήνουν τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν (Διοικητικό Συμβούλιο, Διευθυντή και εργαζόμενους σε αυτήν) παγερά αδιάφορους μιας και διαχρονικά έχουν υλοποιηθεί πολλά και σημαντικά έργα που φέρουν την σφραγίδα της.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Ναυπακτίας που υπομονετικά συμπαραστέκεται και στηρίζει την επιχείρηση σε  όλες τις  δυσκολίες  και τα προβλήματα που την αφορούν,  ώστε να ανταπεξέρχεται με επιτυχία.

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ

   Σμπούκη Αγγελική»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπήκε και επίσημα στη «μάχη» ο Ντίνος Τσουκαλάς

Published

on

By

Την πρώτη ανοικτή εκδήλωση της παράταξης του πραγματοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς, την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση, που έγινε στην  Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων στις 7 το απόγευμα, ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την συμμετοχή του στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υποστηρικτές και φίλοι του Ντίνου Τσουκαλά, στελέχη και συνεργάτες του, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Από πλευράς αυτοδιοικητικών παρουσιών, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Φράγκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πάνος Κονίδας, Αγγελική Σμπούκη, Βασίλης Αγγελλόπουλος, Βασίλης Πατσιαούρας, Σπύρος Τραχύλης, και Γιάννης Σπυρόπουλος,  πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ατωλ/νίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας Αριστομένης Χάρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Ταξιάρχης Σούζας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου Αποστόλης Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Τσερπέλης κα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβάλλεται η συγκέντρωση στο Αγρίνιο, με τον Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Published

on

By

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη συγκέντρωση της Τέταρτης 16 Ιανουαρίου στο Αγρίνιο, με τον Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα λόγω πολιτικών εξελίξεων – ψηφοφορία στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο Ναυπακτίας της Νέας Δημοκρατίας

Published

on

By

Η αρχή του νέου έτους συμπίπτει με τις εναρκτήριες τοποθετήσεις υποψηφίων για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Υποψήφιοι από την μια μεριά προχωρούν σε ανακοινώσεις και εκδηλώσεις και μέσα ενημέρωσης από την άλλη σε ερμηνείες και αναλύσεις.

Με αφορμή λοιπόν κυρίως δημοσιεύματα και γραφόμενα οφείλουμε με στόχο την αποφυγή παρερμηνειών να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας :

  • Η θέση της παράταξής μας σχετικά με τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές εκφράζεται συντεταγμένα και ιεραρχικά, τόσο όσον αφορά το ιδεολογικό πλαίσιο όσο και όσον αφορά στηρίξεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
  • Η τελευταία εκφρασμένη θέση του Προέδρου της Παράταξης είναι : «Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους»

Συνεπώς μέχρι και σήμερα η επίσημη τοποθέτησή μας ως Τοπική Οργάνωση δεν μπορεί να είναι διαφορετική.

Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, κρίνοντας ως μέλη της τοπικής κοινωνίας τα πρόσωπα, τόσο μέσα από την προσωπική τους πορεία όσο και την σχέση τους με την πολιτική αλλά και τις πολιτικές που εκφράζουν και την σχέση τους με τις δικές μας αρχές.

Ως Τοπική Οργάνωση τιμούμε τους συμπολίτες μας, που εκφράζουν την βούλησή τους να υπηρετήσουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο πλαίσιο αυτό  συμμετέχουμε ως ενεργά μέλη της κοινωνίας σε διάφορες εκδηλώσεις.

Η παρουσία στελεχών της παράταξης σε εκδηλώσεις υποψηφίων δεν μπορεί να

παρερμηνευθεί και να εκληφθεί ως επίσημη στήριξη και υποστήριξη της παράταξης .

Η οικοδόμηση ενός Νέου Κράτους απαιτεί και μια Νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση και η παράταξή μας πιστεύει ακράδαντα σε αυτό . Η απαλλαγή από τον λαϊκισμό  και η καταπολέμηση του πελατειακού συστήματος με την ταυτόχρονη μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο των αρχών της παράταξης.

Κλείνω εκφράζοντας τις ευχές μου για μια Καλή Χρονιά με την ευημερία να βρει χώρο σε κάθε σπίτι της Ναυπακτίας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσερπέλης Νικόλαος

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ