Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο “ΦιλόΔημος” έβγαλε… κόντρες!

Published

on

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές για την ένταξη των δύο έργων της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας  στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» (Αποπεράτωση αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Αντιρρίου και Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχής Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου) και άρχισαν οι… αγκωνιές!

Συνεχίζεται και στα «χαρτιά» η αντιπαράθεση της προέδρου της ΔΕΥΑΝ Αγγελλικής Σμπούκη με τον αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Ανδρέα Κοτσανά, με  την κα. Σμπούκη να αναφέρει σε ανακοίνωσή της :

«Στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών η Δ.Ε.Υ.Α Ναυπακτίας μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπηρεσιών της και συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας ενέταξε δύο σημαντικά έργα που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα ενέταξε τα παρακάτω:

Α) Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχής Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου προϋπολογισμού 1.200.000 € που επιλύει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης .

Β) Αποπεράτωση αποχετευτικού δικτύου λυμάτων Αντιρρίου προϋπολογισμού 1.700.000 €.

Έκπληξη όμως  μας προκαλεί και πριν ανακοινώσει τα έργα η ΔΕΥΑΝ η προσπάθεια οικειοποίησης των έργων αυτών από ανθρώπους που τα πολέμησαν και μας ανάγκασαν  να τα φέρουμε δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο  για να εγκριθούν.

Οι ελάχιστες φωνές αμφισβήτησης και σπίλωσης  αφήνουν τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν (Διοικητικό Συμβούλιο, Διευθυντή και εργαζόμενους σε αυτήν) παγερά αδιάφορους μιας και διαχρονικά έχουν υλοποιηθεί πολλά και σημαντικά έργα που φέρουν την σφραγίδα της.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Ναυπακτίας που υπομονετικά συμπαραστέκεται και στηρίζει την επιχείρηση σε  όλες τις  δυσκολίες  και τα προβλήματα που την αφορούν,  ώστε να ανταπεξέρχεται με επιτυχία.

 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΝ

   Σμπούκη Αγγελική»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λειτουργεί και φέτος το Seatrac στην πλαζ Ναυπάκτου

Published

on

By

Τοποθετήθηκε και για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο  στην πλαζ Ναυπάκτου,  το Seatrac και πλέον από σήμερα βρίσκεται σε λειτουργία.

Μια παροχή – υποχρέωση του Δήμου Ναυπακτίας προς τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Η Ναύπακτος εδώ και χρόνια πρωτοπορεί με την πρωτοβουλία αυτή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας και του Δήμου, καθώς είναι από τους ελάχιστους πανελλαδικά Δήμους που έχουν τοποθετήσει τον μηχανισμό Seatrac, δίνοντας πρόσβαση στην θάλασσα σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ