Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο «Φραπές» και… η σιωπή των αμνών

Published

on

Το περιστατικό με τον «Φραπέ» λειτούργησε περισσότερο ως σύμπτωμα παρά ως αιτία.

Η κοινωνική έκρηξη στα μέσα δικτύωσης δεν οφείλεται μόνο στην ατάκα «επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής», αλλά στη συσσωρευμένη αίσθηση ότι για χρόνια λειτουργεί ένα σύστημα όπου η παρατυπία, η καταστρατήγηση και η προσχηματική λογοδοσία έχουν κανονικοποιηθεί.

Η γελοιοποίηση, όσο εύπεπτη κι αν είναι, τελικά απο-πολιτικοποιεί το πρόβλημα. Μετατρέπει μια σοβαρή υπόθεση –ανύπαρκτα βοσκοτόπια, πλασματικά ζώα, ευρωπαϊκά κονδύλια– σε meme, σε στιγμιαίο θέαμα. Το αποτέλεσμα είναι να εκτονώνεται η οργή χωρίς να παράγεται πίεση για θεσμικές λύσεις.

Το «γέλιο» λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, όχι σαν εργαλείο κάθαρσης.

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η παράπλευρη απώλεια: η πλήρης απαξίωση της Εξεταστικής Επιτροπής. Όταν ένας εξεταζόμενος επικαλείται τη σιωπή του χωρίς πολιτικό ή ηθικό κόστος και η διαδικασία μοιάζει ανίκανη να φωτίσει την ουσία, τότε ενισχύεται η πεποίθηση ότι οι θεσμοί υπάρχουν απλώς για να «βγαίνει η υποχρέωση».

Η ισοπεδωτική κριτική προς συμπολίτευση και αντιπολίτευση δείχνει ακριβώς αυτό: όχι θυμό προς ένα κόμμα, αλλά δυσπιστία προς το ίδιο το κοινοβουλευτικό εργαλείο ελέγχου.

Το κρίσιμο ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι αν ο «Φραπές» έγινε σύμβολο χλευασμού, αλλά αν η υπόθεση θα οδηγήσει σε πραγματική λογοδοσία, αλλαγή κανόνων και ουσιαστικό έλεγχο. Χωρίς αυτά, το πολιτικό σύστημα απλώς επιβεβαιώνει την εικόνα του: ότι μπορεί να αντέξει τα πάντα, αρκεί να περάσει ο θόρυβος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπάκτου βρίσκει στόχο!

Published

on

By

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπάκτου – ΣΔΕ και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε» συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, δράση γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, η ομάδα τοξοβολίας της Ναυπάκτου  «Lepanto Archery Team» παρουσίασε σε βιωματική επίδειξη, το άθλημα στους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ, καθώς το Σχολείο έχει εντάξει την τοξοβολία στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα για το 2026.

Ακολούθησε η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, με τις επιδόσεις εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων να είναι εντυπωσιακές.

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έργα οδοποιίας και αναπλάσεων στις Κοινότητες της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Οδοποιία και Αναπλάσεις ΔΕ Ναυπάκτου πλην ΔΚ Ναυπάκτου», αρχικού συνολικού προϋπολογισμού 312.000 ευρώ, με τον ανάδοχο εργολάβο και παρουσία του Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκου Ραυτόπουλου.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις οδοποιίας και αναπλάσεων που πρόκειται να εκτελεστούν άμεσα σε Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ναυπάκτου, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, την αναβάθμιση της προσβασιμότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων. 

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από πόρους της ΣΑΤΑ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Δήμου Ναυπακτίας για τη συντήρηση και αναβάθμιση των βασικών υποδομών στις τοπικές κοινότητες.

«Ο Δήμος Ναυπακτίας συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση έργων που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες των πολιτών και αφορούν σε όλο το εύρος της επικράτειάς του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπάκτου: Γνωριμία με την τοξοβολία

Published

on

By

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπάκτου – ΣΔΕ και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε» συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στις 18:00, δράση γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, η ομάδα τοξοβολίας της Ναυπάκτου  «Lepanto Archery Team» θα παρουσιάσει σε βιωματική επίδειξη, το άθλημα στους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ, καθώς το Σχολείο έχει εντάξει την τοξοβολία στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα για το 2026.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ