Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 250 εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα της ΠΔΕ με τίτλο «Φλόγα Πολιτισμού»

Published

on

Πάνω από 250 είναι οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο: «Φλόγα Πολιτισμού», το περιεχόμενο του οποίου παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο AthensPlazaστην Αθήνα, παρουσία και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν.

«Ο πολιτισμός είναι ψυχαγωγία, εκπαίδευση και ανάγκη για κάθε άνθρωπο. Επιπλέον όμως, είναι εξωστρέφεια αλλά και συνθήκη κοινωνικής ευημερίας, ακόμα και οικονομικής ανάπτυξης, για κάθε τόπο. Και ένας τόπος σαν τη Δυτική Ελλάδα, με το τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα που διαθέτει, δεν γίνεται να μην «ακουμπάει» στον πολιτισμό, εάν θέλει να κοιτάξει προς ένα μέλλον που θα είναι πολύ καλύτερο από το παρόν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: «Πέρυσι το καλοκαίρι άνοιξε ένα πρώτο παράθυρο ευκαιρίας με την κάμψη των κρουσμάτων και έτσι, καταφέρουμε να θέσουμε σε εκκίνηση το σχέδιό μας.  Και ποιο είναι αυτό;Να μετατρέψουμε όλη τη Δυτική Ελλάδα σε ένα μεγάλο «εργαστήρι» πολιτιστικής δράσης.Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διαθέτοντας ένα ποσό που υπερβαίνει το 1 εκ. ευρώ, έγινε ο φορέας που έφερε κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο στις μεγάλες, όπως η Πάτρα, το Αγρίνιο, ο Πύργος και το Μεσολόγγι. Και για πρώτη φορά στάθηκε ενεργά στο πλευρό τοπικών πολιτιστικών φορέων και καλλιτεχνικών σχημάτων για να μπορέσουν να αναδείξουν ακόμα περισσότερο τη δράση τους.Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας υπήρξε η πιο τρανή απόδειξη της ανάγκης που είχε η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχει σε εκδηλώσεις πολιτισμού, ιδιαίτερα μετά την απομόνωση και το «σιωπητήριο» της πανδημίας, αλλά και του πολύ σημαντικού οικονομικού αποτελέσματος που είχαν τα πολιτιστικά δρώμενα, ιδιαίτερα στις πιο μικρές κοινωνίες».

Το πολιτιστικό  πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει εκδηλώσεις κορυφαίων καλλιτεχνών, αλλά και πάρα πολλές συνδιοργανώσεις με τοπικούς φορείς, σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.«Είμαστε περήφανοι που στην ατζέντα μα περιλαμβάνονται μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, εκδόσεις ποιητικών συλλογών και φωτογραφικών άλμπουμ, ακόμα και λαϊκές ή παραδοσιακές γιορτές χορού και μουσικής. Νοιαζόμαστε εξίσου για όλες τις μορφές τέχνης και χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι η Δυτική Ελλάδα αρχίζει να μετατρέπεται σε έναν τόπο όπου κάθε γωνιά του έχει ζωντανά κύτταρα πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας» επεσήμανε ο κ. Φαρμάκης και ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκο Κοροβέση, το σύνολο των στελεχών της Περιφέρειας για τη δουλειά τους και τους σπουδαίους καλλιτέχνες για την εξαιρετική προσπάθεια που έχουν κάνει ως προς την κατάρτιση του προγράμματος.

Συνεχίζοντας ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης τόνισε «Υλοποιούμε δράσεις ως φορέας υλοποίησης σε πόλεις των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε δράσεις φορέων Πολιτισμού, Δήμων, Νομικών Προσώπων και συλλόγων. Και δεν σταματάμε εκεί. Η Περιφέρεια ενισχύει το έργο των ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Αγρινίου, όπως επίσης και θεσμούς όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, δίνοντας την προσοχή και την δυναμική που αρμόζει σε γεγονότα που προσθέτουν αξία στον τόπο μας» και εξειδίκευσε ως προς τους άξονες συνεργασίας.

Όπως είπε ο κ. Κοροβέσης, η Περιφέρεια διοργανώνει περισσότερες από 75 δράσεις ως φορέας υλοποίησης σεπεριοχές όπως ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Πάτρα, το Αίγιο, η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και το Θέρμο που θα φιλοξενήσουν μουσικές συναυλίες ή θεατρικά δρώμενα.  Γνωστοί καλλιτέχνες συστρατεύονται στην προσπάθεια της Περιφέρειας να ψυχαγωγήσουν και να εκπαιδεύσουν το κοινό, προσφέροντας χαμόγελα και αισιοδοξία.

Σε περισσότερες από 180 δράσεις συλλόγων και φορέων Πολιτισμού, η Περιφέρεια βάζει τη σφραγίδα της για το 2023 και ταξιδεύει στο Πανόπουλο, τη Φιγαλεία, την Ανδρίτσαινα, το Στρούσι, τη Γλύφα, το Τραγανό, τα Μακρίσια, το Νησί, τα Σταμνά, τη Σαργιάδα και αλλού.

Αναφερόμενος στον τρίτο άξονα συνεργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης εστίασε στην ενίσχυση θεσμών και συνεργασίες, όπως το φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, αλλά και τα ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και Αγρινίου που χρηματοδοτούνται για τα έξοδα κινητικότητας των σχημάτων τους.

Τέλος,μιλώντας για την ανάδειξη και περαιτέρω ανάπτυξη Πατρινού Καρναβαλιού υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά το 2023 η Περιφέρεια σύναψε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πατρέων συνεισφέροντας ποσό αξίας 50.000 ευρώ (πενήντα χιλιάδων ευρώ) για την ενίσχυση του θεσμού.

Στην εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος, παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι βουλευτές, Ανδρέας ΝικολακόπουλοςΔιονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ιάσονας Φωτήλας, οι αντιπεριφερειάρχες, Ανδρέας Φίλιας και Τάκης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών, π.Ανδρέας Θεοδωράτος, οι καλλιτέχνες, Χριστίνα ΑλεξανιάνΣτέλλα ΚονιτοπούλουΜπάμπης ΤσέρτοςΓιάννης ΣαββιδάκηςΣαβέρια ΜαργιολάΜαρία ΒασιλοπούλουΆκης ΔείξιμοςΕλπινίκη Καλομοίρη,Ανδρέας ΒούλτσοςΝεκταρία – Μαρία ΜπονάτσουΆννα ΜπιθικώτσηΠαντελής Θαλασσινός, κ.ά..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Ναυπακτίας – Καλοκαίρι του 2024

Published

on

By

Και αυτό το Καλοκαίρι, ο Δήμος Ναυπακτίας παρουσιάζει ένα πλούσιο πολιτιστικό Πρόγραμμα με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις τέχνης, χορευτικά δρώμενα, και μουσικές βραδιές σε όλη τη Ναυπακτία.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, φορείς, Συλλόγους και αξιόλογους καλλιτέχνες, προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθεί το πλήρες Πρόγραμμα:

ΔΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

25 -29 Ιουλίου 2024
Φεστιβάλ καντίνας, CANTINA FESTIVAL TH. BRAND (είσοδος με εισιτήριο)
Αλσύλιο Γριμπόβου. Ώρα: 21.00

26 Ιουλίου 2024

Παραδοσιακό Αντάμωμα. Παλαιοχωράκι

28 Ιουλίου 2024
Μουσική Βραδιά με τη Δημοτική Παπαχαραλάμπειο Φιλαρμονική Ναυπάκτου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δ. Αμπατζή & τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελ. Παπαδοπούλου-Αραβαντινού. Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου.  Ώρα: 21.00

4 Αυγούστου 2024
Lepanto Rock Festival με την μπάντα του Δημήτρη Κοργιαλά, τους Vibes, τους Forth Mode
και τους The Bad Habits. Πλαζ Ναυπάκτου (παραλία Ψανής). Ώρα: 21.00

5 Αυγούστου 2024
«Θα πάρετε κάτι κύριε Σαίξπηρ;» του Εφραίμ Κισσόν. Εργαστήρι Δρώντων Κάθαρσις. Κήπος Ξενία Ναυπάκτου. Ώρα: 21.00

11 Αυγούστου 2024
« Ο Πλατέρο και εγώ» Juan Ramón Jiménez, Θέατρο Χωρίς Αυλαία, Πιάνο: Κούλη Τσολοδήμου Κήπος Αρχοντικό Μπότσαρη.  Ώρα: 21.00

12 Αυγούστου 2024
Συναυλία των ONIRAMA. Πλαζ Ναυπάκτου (παραλία Ψανής). Ώρα: 21.00

17 Αυγούστου 2024
Συναυλία, Χάρης Βαρθακούλης και Γιάννης Βαρδής. Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Λιμάνι Ναυπάκτου. Ώρα: 21.00

18 Αυγούστου 2023

«Καλοκαιρινός χορός», προαύλειος χώρος Δημ. Σχολ. Πλατανίτη. Σύλλογος των Απανταχού Πλατανιτιωτών. Ώρα: 21.00

24 Αυγούστου 2024
5th LEPANTO EVENING RUN 2024, Lepanto Runners, Δήμος Ναυπακτίας.
Ψανή Ναυπάκτου. Ώρα: 21.00

ΔΕ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ και ΔΕ ΧΑΛΚΕΙΑΣ

12-13 Ιουλίου 2024

7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου «Το Καστέλι».

Αµφιθέατρο Αντιρρίου. Ώρα: 21.00

21 Ιουλίου 2024

«Γιορτή Καλαµποκιού», Σύλλογος Γυναικών Γαλατά. Γαλατάς. Ώρα: 21.00

6 Αυγούστου 2024 «Γιορτή Τράτας», Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Βασιλικής. Κάτω Βασιλική. Ώρα: 21.00

18 Αυγούστου 2024
«Μια φορά και έναν καιρό» Συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών, με την Ελεάνα Βάσιου (Λυρική σοπράνο) και την Γιούλα Γιαννάκη ( πιάνο).  Παγκόσμια ημέρα Φάρων – Πανσέληνος Μνημείων.
Συνεργασία Δήμος Ναυπακτίας, ΕΦΑΑΙΤ, Πολιτιστικός σύλλογος Αντιρρίου «Το Καστέλι». Κάστρο Αντιρρίου. Ώρα: 21.00

25 Αυγούστου 2024

Θεατρική παράσταση «Ο Λυγµός των σκύλων» Πολιτιστικός Σύλλογος Μακύνειας. Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας. Ώρα: 21.00

ΔΕ ΑΠΟΔΟΤΙΑΣ

26-27 Ιουλίου 2024

Παραδοσιακό Πανηγύρι. Λεύκα (Μικρή Παλούκοβα)

3 Αυγούστου 2024

Γιορτή Παραδοσιακών Φαγητών. Λεύκα (Μικρή Παλούκοβα)

12 Αυγούστου 2024

Μουσική Βραδιά. Ελατού

13 Αυγούστου 2024

Μουσική βραδιά αφιερωµένη στους νέους. Γραµµένη Οξυά

15 Αυγούστου 2024

Μουσική παράδοση της Ρούµελης. Γραµµένη Οξυά

15 Αυγούστου 2024

Παραδοσιακό αντάμωμα. Κεντρική

17 Αυγούστου 2024

«Ξεφλουδίσια» .Τερψιθέα

18 Αυγούστου 2024

Βραδιά Νεολαίας.  Ελατόβρυση

18 Αυγούστου 2024

Αφιέρωµα στην παράδοση. Ασπριάς

ΔΕ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

10 Αυγούστου 2024

Αντάµωµα των Απανταχού Χοµοριτών. Χόµορη

14 Αυγούστου 2024

Βραδιά παραδοσιακής µουσικής. Αχλαδόκαστρο

15 Αυγούστου 2024

Παραδοσιακό Αντάµωµα (πρωί). Καστανιά

15 Αυγούστου 2024

Αφιέρωµα στην παράδοση. Λιβαδάκι

16 Αυγούστου 2024

Βραδιά παραδοσιακής µουσικής. Περδικόβρυση

17 Αυγούστου 2024

Βραδιά παραδοσιακής µουσικής. Κλεπά

22 Αυγούστου 2024

Γιορτή βραστού. Νεοχώρι

ΔΕ ΠΥΛΗΝΗΣ

20 Ιουλίου 2024

«2nd Anthofito Run». Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοφυταίων Ναυπακτίας. Ανθόφυτο

26 Ιουλίου 2024

Παραδοσιακό αντάµωµα. Μηλιά

12 Αυγούστου 2024

Αφιέρωµα στην παράδοση. Φαµήλα

14 Αυγούστου 2024

Αφιέρωµα στην παράδοση. Ποκίστα

17 Αυγούστου 2024

Αντάµωµα Πυληνίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Σιµιωτών. Σίµου

 Εκθέσεις Ζωγραφικής «Κτήριο Τσώνη»

 29 Ιουλίου -5 Αυγούστου

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 -24:00

7-15 Αυγούστου

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 -24:00

17-25 Αυγούστου

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΗΛΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 -24:00

27-9 Σεπτεµβρίου

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 18:00 -24:00

Στο Φετιχιέ Τζαµί Ναυπάκτου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδας φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις.  Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 26310 55652 & 26310 55654.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 12 & 13 Ιουλίου στο Αντίρριο

Published

on

By

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου «Το Καστέλι», σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας, διοργανώνουν το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:00’ μ.μ. στο αμφιθέατρο του Αντιρρίου (πλατεία Χορμόβα).

Το Πρόγραμμα:

Παρασκευή 12 Ιουλίου

1.Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου ‘Το Καστέλι’

2.Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Αντιρρίου ‘Ο Απόλλων’

3.Τεχνουργείον

4.Πολιτιστικός Σύλλογος Μαμουλαδιωτών

5.Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Καστριτσίου ‘Σέλεμνος’

6.Λαϊκό Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι Πάτρας

Σάββατο 13 Ιουλίου 

1.Πολιτιστικός Σύλλογος Αντιρρίου ‘Το Καστέλι’

 2.Χορευτική Ομάδα Αγίων Θεοδώρων Δεμενίκων Πατρών

3.Χορευτική Ομάδα Πελασγίας Φθιώτιδας ‘Πηλέας’
4. Να.χ.ο.φ.ε.π  ‘Ναυς’
5. Πολιτιστικός Σύλλογος Τέρψης
6. Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ‘Οι Κρηταγενείς’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ημέρα Υιοθεσίας στον Κήπο Ξενία

Published

on

By

 Στις 6 Ιουλίου μπορείς και εσύ να υιοθετήσεις ένα ζώο συντροφιάς!

Μετά την ιδιαιτέρως επιτυχημένη πρώτη Ημέρα Υιοθεσίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο διάστημα, ο Δήμος Ναυπακτίας με τη βοήθεια της «Φιλοζωϊκής Δράσης Ναυπάκτου» διοργανώνουν για δεύτερη φορά την Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, από τις 10:00 έως τις 13:00′, στον Κήπο Ξενία.

Η συγκεκριμένη ημέρα θα είναι μια ημέρα γιορτής και όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα ζώο συντροφιάς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου Ναυπακτίας που αναζητούν τη δική τους οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2634 3 60417.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ