Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέρασε το πρώτο τεστ ο Δήμος, για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Ναύπακτο

Published

on

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ναυπακτίας, η πρόταση που είχε καταθέσει, πέρασε το πρώτο τεστ για την χρηματοδότηση με 1.800.000 ευρώ και πλέον ο δήμος Ναυπακτίας βρίσκεται πολύ κοντά στην δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην Ναύπακτο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

“Λίγοι δήμοι πανελλαδικά κατάφεραν να καταθέσουν πρόταση για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου. Ο δήμος Ναυπακτίας ανακοινώθηκε (από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματιότητα – Καινοτομία  ΕΠΑνΕΚ) ότι αξιολογήθηκε θετικά ως προς την πληρότητα και την επιλεξιμότητα της πρότασής του. Αντίθετα 21 δήμοι δεν τα κατάφεραν.

Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά στην ένταξη και την χρηματοδότηση της παρέμβασης που θα αλλάξει το Εμπορικό Κέντρο της πόλης. Το ποσό που θα διαχειριστεί ο δήμος Ναυπακτίας είναι 1.500.000 ευρώ και 300.000 ευρώ (2.000 ευρώ ανά επιχείρηση) οι εμπορικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το ποσό του 1.100.000 ευρώ κατευθύνεται στην ανάπλαση των οδών Νόβα – Καλατζοπούλου – Επισκόπου Δαυίδ και Μπλέρη  και στην δημιουργία pocket park (μικρού πάρκου) στην οδό Κορυδαλλέως (στο Κ.Ε.Π. στο Γρίμποβο). 300.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων “έξυπνης” πόλης και βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο Εμπορικό Κέντρο.

Αλλάζει το κέντρο της Πόλης.

Επομένως αν προσθέσουμε στα παραπάνω:

  • την ανάπλαση στον κήπο του ΞΕΝΙΑ που έχει ολοκληρωθεί,
  • το έργο που ήδη ξεκίνησε και ανακαινίζει το ΞΕΝΙΑ μετατρέποντάς το σε πολιτιστικό – τουριστικό πολυχώρο (προϋπολογισμού 2.550.000 ευρώ) ,
  • την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου με την ανακαίνιση της πλατείας Παπαχαραλάμπους μέχρι το λιμάνι και την πλαζ (προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ) που δημοπρατήθηκε και σε δύο μήνες ξεκινάει,
  • το πολιτιστικό μονοπάτι (προϋπολογισμού 550.000 ευρώ) που ξεκινά η κατασκευή του μετά το Πάσχα,
  • την ανάπλαση με την δημιουργία πλατείας στην Αγ. Παρασκευή μαζί τις οδούς Ψαρρού και Μαννασή μέχρι την Αποκαύκου (προϋπολογισμού 600.000 ευρώ) που αναμένεται η χρηματοδότησή της από το πρόγραμμα LEADER
  • τον πεζοδιάδρομο στην παραλία του Γριμπόβου μέχρι λίγο πριν το λιμάνι, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχουν εξασφαλιστεί πιά όλες οι αδειοδοτήσεις

γίνεται σαφές ότι η Ναύπακτος, η αγαπημένη καστρούπολη της Δυτικής Ελλάδας, αναβαθμίζεται, γίνεται ελκυστική για κατοίκους και επισκέπτες.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο δήμος Ναυπακτίας δούλεψε με συνολικό σχέδιο και όραμα για την πόλη. Δεν άφησε καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη. Και ήρθε η ώρα να καρπίσει η προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων.”

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αιτωλοακαρνανία: Ψηφίζουν για πρώτη φορά 2.696 17χρονοι συμπολίτες μας

Published

on

By

Οι νέοι που συμπληρώνουν το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους μέσα στο 2019 (οι γεννηθέντες το 2002) και συμπεριλήφθηκαν στην Α’ αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων του τρέχοντος έτους ανέρχονται σε 106.760.

Από αυτούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ, 54.212 είναι άνδρες και 52.548 γυναίκες.

Επισημαίνεται πως οι ψηφοφόροι που τώρα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2015, δεν είναι μόνον οι 106.760, αλλά π.χ. και όσοι συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο στα χρόνια που μεσολάβησαν, με τον συνολικό αριθμό των νέων ψηφοφόρων να ανέρχεται στις 536.920.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα για τους 17χρονους ψηφοφόρους, την “ https://www.protifora.gr/ ” και χρησιμοποιεί σχετικά τα hashtag #apota17 και #protifora

 

Όσον αφορά το Νομό  Αιτωλοακαρνανίας, οι 17ρηδες ψηφοφόροι ανέρχονται σε 2.696.

Από αυτούς 1.359 είναι άνδρες και 1.337 γυναίκες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές – Έστειλε μήνυμα νίκης

Published

on

By

Στη  γεμάτη πλατεία Φαρμάκη πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία του ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, κλείνοντας ουσιαστικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης δίνοντας την υπόσχεση για την νίκη και ραντεβού την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κεντρική ομιλία υποψήφιου δημάρχου Βασίλη Γκίζα

Published

on

By

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία πολιτών” πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20:30, στην πλατεία λιμανιού.

Συνυποψήφιοι και φίλοι της παράταξης έδωσαν το παρών, με τον Βασίλη Γκίζα να αναφέρεται στις θέσεις και τις στοχεύσεις του προγράμματός του. Αναφορές έκανε και σε  θέματα καθημερινότητας, αλλά και διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.  Κλείνοντας την ομιλία και πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, τόνισε με έμφαση: «Αφήνουμε πίσω το κουρασμένο σήμερα και χτίζουμε το μέλλον».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ